Brawn: "Rosberg'in Formu Schumacher'in Gücünü Gösteriyor"

yazar:

kategori:

Hamiltn gibi güçlü bir pilot karşısında iyi performans gösteren Rosberg, eski takım arkadaşı Schumacher’i geride bırakmasının ardından bazı kesimler Schumacher’in geri dönüşünde çok güçlü olmadığını düşünüyordu.

Brawn “Lewis takım için büyük bir referans ve harika bir sürücü. Onun saf yeteneklerinin çok üst seviyede olduğunu bilirsiniz.”

“Michael’de o referanslara sahip olmadığımız için biraz şanssızdık. Michael bazen Nico karşısında zor zamanlar geçirdi.”

“Ancak bu Michael eskisi kadar iyi olmadığı için mi öyleydi? Yoksa Nico insanların düşündüğünden daha iyi olduğu için mi öyleydi?”

“Şu anda herkes, Nico’nun düşünüldüğünden daha iyi bir sürücü olduğunun farkında.”

“Her zaman Nico’nun bir taraftarı oldum ve onun anlaşmasını yenilemek için çok mücadele ettim.”

“Lewis takımda olduğu için rahat hissediyorum çünkü insanlar Nico’nun ne kadar iyi olduğunu, benim her zaman hissettiğim şeyleri söylüyorlar.” dedi.


Yorumlar

“Brawn: "Rosberg'in Formu Schumacher'in Gücünü Gösteriyor"” için 22 yanıt

  1. f1de her zaman siyaset vardir f1de 40 yas ustu kac pilot var yillardir ve ne yapmislar yani f1in kirk yas ustu pilot mezarligina donmemesi basit bir hayat dongusudur herseyin bir omru vardir bu tartisilcak bir sey degil hayatin gercegi hee performansini arttirmadi aslinda ciddi bir ara verdi ve o arada hic birsey yapmadan cok gec bir yasda dondu ben perforrmans gelisimi degil yasinin olculerinde anca kendini bulmasi derim.

  2. ingilterede aldığı birincilik şanstı*

  3. brawn da diyor ki;

    "Ancak bu Michael eskisi kadar iyi olmadığı için mi öyleydi? Yoksa Nico insanların düşündüğünden daha iyi olduğu için mi öyleydi?"

    "Şu anda herkes, Nico'nun düşünüldüğünden daha iyi bir sürücü olduğunun farkında."

    geçenlerde alonso da schumi sürmeyi unuttuğu için değil nico hızlı olduğu için onu geçti demişti. yaşın etkisi olsaydı schumi'nin giderek gerileyen performans göstermesi gerekirdi, ama 2. kariyerinde tam tersi oldu ve performansı giderek arttı. o yüzden yaşı yüzünden eskisi gibi sürdü mü sürmedi mi bu konu hakkında ne desek havada kalır. ancak araca yeterince alışan hamilton ve rosberg'in 2. yarıdaki mücadelesi daha iyi bir fikir verebilir. rosberg monaco'dan beri ne sıralamada ne de yarışta hamilton'dan iyi bir performans gösteremedi. almanyada aldığı birincilik şanstı.

  4. kiyaslama ayni jenerasyon pilotlari arasinda mantikli olur baba ogul yas araligindaki pilotlari kiyaslamak sizin akliniza yatiyormu ama suda var schumacher gibi bir isim ancak yasliliginda birileriyle kiyaslanip elestirilebilir bu yuzden efsane

  5. kirk yasin uzerinde ve ciddi bir ars verip geri donen eski jenerasyona ait bir pilotla bugunun pilotlarini kiyaslamak gibi bir mantiksizligi ancak bizim insanimizda gorebilirsiniz michaelin tum pilotaj pistlerinde yagmurlu yarislarda sadece nicodan degil tum pilotlardan hizli olmasi halen yetenek anlaminda yasliliginda bile rakipsiz oldugunu gosteriyor tek gercrk bu belki 50 sinde geri donerse o zaman saf yetenek isteyen yagmurlu yarislarda arac farklarinin ortadan kalktigi minimize oldugu bu gercek pilotaj kosullarinda pist kurumadan bir ihtimal gecilir:)

  6. Allah aşkına kiminle neyi tartışıyorsunuz, şuminin kalitesini tartışıyorsanız ayıp.Royal hunt rakamlar yalan söylemezse şu rakamlara bir bak bakalım şumi kimmiş.

  7. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    1 – Avustralya GP Sıralama turları, Schumacher 4, Rosberg 7. sırada. Her ikiside bir sıkıntı yaşamadı.
    Avustralya Yarış, Schumacher 3. giderken vites kutusu arızasıyla yarış dışı kalıyor, Rosberg o esnada 5. sırada. Schumacher yarışı o şekilde bitirseydi 15 puan alacaktı gitti 15 puanı Bu 1. şansslık

    2- Malezya GP sıralama turları, Schumacher 3, Rosberg 7. sırada her ikiside bir sıkıntı yaşamadı.
    Malezya Yarış, Schumacher 4. giderken Grosjean çarptı ve Schumacher 13. sıraya geriledi. Buna rağmen yarışı 7. sırada tamamladı, Rosberg ise sekizinci oldu. Burada yaşadığı şanssızlık yüzünden 6 puan kaybetti. Gitti mi burada 6 puan ? bu ikinci şanssızlık

    3- Çin GP : Schumacher 2, Rosberg ilk sırada başlıyor yarışa.
    Yarışda, Schumacher'in lastiğini yanlış takıyorlar ve 2. sıradayken 18 puan kaybediyor. Gitti mi 18 puan bu 3. şanssızlık

    4-) Bahreyn GP, Schumacher 18, Rosberg 5. sırada. Mercedes yanlış strateji uygulayıp Schumacher'in gerilerden başlamasına sebep oluyor.
    Yarışda ise kendi çabalarıyla Schumacher 10. olmayı başarıyor ve muhtemel bir 5-6.lıktan mahrum kalıyor. Rosberg ise 5. oluyor.. Buradada muhtemel bir 5-6 puan alamaıyor ama saymayacağım. Bu 4. şanssızlık

    5-) İspanya GP, Schumacher 8, Rosberg 6.sırada başlıyor.
    Schumacher yarış içinde kendi hatası yüzünden yarış dışı kalıyor, Rosberg ise yarışı 7. sırada tamamlamıyor.

    6-) Monaco GP, Schumacher polü alıyor ancak cezası yüzünden yarışa gerileden başlıyor, Rosberg ise 3. oluyor.
    Schumacher yarış içerisinde 7. sırada giderken benzin ile alakalı sorun yüzünden yaırş dışı kalıyor. Rosberg ise 2. oluyor. 6 puan'da burada kaybediyor Bu 5. şanssızlık

    Devamınıda akşam yazacağım 🙂

  8. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Altına imzamı atıyorum. Schuminin ikinci kariyerinin güzel bir özeti

  9. Farkındaysan, puan konusuna takılmadan konuşuyorum. Bahsettiğim ''Performans''.

    2012 sezonunda sen ne söylersen söyle, puandır şudur budur, o yıl iki pilotun performans mukayesesinde hiçbir şey Schumacher'in baskın olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ha, bunu kabul edersin veya etmezsin senin bileceğin iş. Ama bu sitedeki takip eden insanlar farkındalar o sezonun neler olup bittiği hakkında.

  10. 2012'de schumi'nin yaşadığı tüm şanssızlıkları (kendi hatası dışındakileri) ve o şanssızlıkları yaşadığında nico'ya göre nerelerde olduğunu, eğer yaşamasaydı ne kadar puan alabileceğini gösterebilirsin. toplamda ne kadar puan kaybettiğini de yazabilirsin, nico'nun yaşadıkları şanssızlıklara da bakarız, ortaya bir tablo çıkar. ordan herşey açıkça belli olur. çünkü insanlar yalan söyler rakamlar söylemez.

  11. Eğri oturup doğru konuşalım senle. Schumacher'in döndüğü ilk andan beridir kendisini bir çaylak pilot gibi geliştirdiğini gördük 3 yıl boyunca.

    2010 sezonunda Nico baskındı, sıralamalarda üstündü, yarış içerisinde bir tık Nico yine öndeydi, Michael'ın ara ara üstün olduğu yarışlarda oldu. Schumacher'in geçiş sezonu olarak nitelendirilecek bir yıldı. Puan olarak geride kalması da normaldi.

    2011 sezonunda Nico sıralamalarda yine üstündü, Michael hala lastiklere alışamamıştı, tek turda yeteri kadar performans alamıyordu. Sıralamalarda Nico sürekli öndeydi. Yarış performansında ise bu yıl Michael üstünlük kurmaya başladı, özellikle sezonun ortasından itibaren. Fakat sıralamalarda sorunu olduğu için yarış içinde puan çıkartması haliyle zorlaştı, bu sebeple Nico'ya puan tablosunda yine yenildi.

    2012 sezonuna geldiğimizde, merdivenleri koşarak çıkmış bir Schumacher gördük. Sıralamalardaki sorununu tamamen ortadan kaldırmıştı. Nico ile baş edebilen hatta üstünlük kuran sıralamalar önümüze çıktı. Schumacher artık gelişiminde bayağı bir ilerleme kat ederek, sıralamalarda ve yarışta Rosberg'den üstün sürmeye başladı. Ama bu seferde karşısına pişmiş tavuğun başına gelmeyecek olaylar gelmeye başladı. Özellikle ilk 7 yarış kaybettiği puanın yaşadığı problemlerin haddi hesabı yoktu. Puanlamada bu yüzden geride kaldı, tamamen baskın olduğu sezonda.

    Schumi hatalar yapmadı mı? Tabi ki yaptı. Biz taraftarlarını da çok sinirlendirdiği çaylak hataları yaptı, fakat yaşadığı şanssızlıklar hataların yanında dağ olarak kalır.

    Eğer devam edecek olsaydı, bu araç ile daha da hızlı Schumacher görecektik. Hızlı araca da sahip olamadan ayrıldı, bir bahtsız bedevilikte bu konuda yaşadı. Neyse …

  12. Michael'de o referanslara sahip olmadığımız için biraz şanssızdık.

    michael 40 yaşında geliyor, nico o zamana kadar kendini kanıtlayamadığı için nico bir referans olarak sayılamıyor. o yüzden michael'in performansının bir referansı yok.

    Lewis takım için büyük bir referans ve harika bir sürücü. Onun saf yeteneklerinin çok üst seviyede olduğunu bilirsiniz.

    lewis takıma kendini kanıtlamış biri olarak geliyor ve nico için bir referans noktası. hamilton'un iyi olduğu bilindiği için nico'nun performansı değerlendirilebiliyor. ancak schumi mercedes'e geldiğinde nico'nun nasıl bir pilot olduğu belli değildi, o yüzden referans noktası da değildi. yani schumi hamilton ile yarışsaydı brawn, schumi'de hamilton gibi bir referans noktasına sahiptik. diyecekti.

    anlamak bu kadar zor mu? ya da yanlış anlamak bu kadar mı kolay

    bir de sanki schumi yarış dışı kaldığı her yarış rosberg'in önündeymiş gibi bir hava var. aslında öyle değil. schumi 2012'de şanssızdı, hamilton'dan sonra en şanssız oydu ancak, hata yapan da oydu. ve rosberg kadar şanssızlık yaşasaydı yine de puan anlamında geride kalacaktı. çünkü 3 sene içinde hiçbir sezon rosberg'den iyi olamadı.

    bir de schumi 2012 monaco'da pole aldı. onu söylemeden geçmeyeyim.

  13. Herkes yaşarken efsane olamaz. Şu an Formula 1 izleyen bu nesil yaşarken efsane olmuş bir pilotu izlemenin zevkini ve heyecanını yaşamalı.

    Mercedes takımının (özellikle Ross Brawn'ın) ve özellikle ülkemizdeki bazı Formula 1 severlerin Schumacher'e bu kadar değersiz muamelesi yapmasına tahammül edemiyorum.

    Yurt dışında da bu sporlara gönül verenler var, hatta Schumacher kendisine büyük derecede nefret beslenyenlerin bile Mercedes ile spora dönmesinden sonraki süreçte sevgisini en önemlisi saygısını kazandı.

    Bizdeki nedir bu, ne yapmış ki gibi küçümsemeler hiç etik değil ve anlamsız.

  14. Ağzına sağlık hocam.

  15. Bu abuk subuk ifadelere ve laflara inat, gerekirse maaş ve transfer ücreti almadan sadece sponsor gelirleri ile Redbul da 2 yıl yarışmalı ve herkesin ağzının payını vermeli.
    Bu nedir yaw. Brawn hamiltonu övmek için durmadan Schumiyi karalıyor.
    Monacoda pol almış bir pilotun varken halen referans noktasından bihaber olmak ikiyüzlü olmak demektir.

  16. Şumi ile Rosberg 2007 yılında takım arkadaşı olsaydı.Elimizde direkt veri olurdu.
    Adam üç yıl ara verdi.Kırk yaşını geçti.Kurallar ve lastikler değişti.İstikrarsız bir takımda daha önce hızlı takım arkadaşı olmayan biriyle yarışıyordu.
    Bu çok bilinmeyenli denklemi direkt Şumi hızlıdır.O zaman sorun başka yerdedir şeklinde çözemezsiniz.Çıkan sonuç şudur. Rosberg bu koşullarda Şumi kadar hızlı bir pilottur.En az iki yarış kazanabilirdi. Monaco'dan önce önündeki araca çarpıp grid cezası almasa galibiyet onundu.Bazende teknik sorunlar yaşadı.Takıma katkıları için teşekkür ediyoruz.

  17. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    biz s….. , aha bu da sıvaması demek istemiş

  18. Aşağıdaki cümleleri analiz edelim;

    Brawn "Lewis takım için büyük bir referans ve harika bir sürücü. Onun saf yeteneklerinin çok üst seviyede olduğunu bilirsiniz." "Michael'de o referanslara sahip olmadığımız için biraz şanssızdık. Michael bazen Nico karşısında zor zamanlar geçirdi."

    "Michael'de o referanslara sahip olmadığımız için biraz şanssızdık." ifadesindeki "o referanslara sahip olmadığımız için" derken hangi referanslardan bahsediyor? "Onun saf yeteneklerinin çok üst seviyede" ifadesine atıf yapılmış.

    Aslında peşpeşe gelen bu cümleler dilbilimdeki "coherence and cohesion" "bağdaşım ve tutarlılık" ifadesinin çok açık ve net somut örnekleri.

    Bu ifadeler ile Schumacher nasıl övülmüş ben onu anlamadım.

    "Şumi de kötü değilmiş onu da anladık "demişsiniz, Brawn yukarıdaki cümleleri düşünmeden söylese, böylesi bir ifade tarzına sahip olsa bile adama "Daha yeni mi anladın Schumacher'in hızlı olduğunu Brawn bey" diye sormazlar mı?

  19. Kesinlikle haklısın. Yazık..

  20. 95-96 sezonundan beri takip ediyorum, geçmişi ise çok detaylı araştırdım.

    İngiliz-Alman çekişmesinin yaşanmadığı nadir ikililerden birisiydi ama hiç de göründüğü gibi değilmiş. Güzel dilimizdeki atasözü boşa değil. "Öküz öldü ortaklık bozuldu" !

  21. Kendisi Michaele çok iyi olanaklar sundu da Michael karşılığını vermedi(!) değil mi? Bu sene Hamiltonun kullandığı araca bak her yarışı tamamlamış hiçbir yarışta sorun çıkarmamış, hatta dayanıklılıkta bir numara . Bir de geçen senelerde Schumiye verdikleri hurda araç ve stratejilere bakın.

    Bence boş bir demeç olmuş.

  22. Sadece şu cümle için yorum yazmak istiyorum. "Michael'de o referanslara sahip olmadığımız için biraz şanssızdık"

    Demeçlerinle Formula 1 severleri çok sinirlendiriyordun ama bu kadarı da fazla ! Yazık sana Brawn !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir