2004 Belçika GP: Montoya Schumacher'i Geçiyor

yazar:

kategori:


Yorumlar

  1. ferrari team avatarı

    Montoya sanki schumiye , ' ya gardaş bir çekil bee,şurda iki dakka yarışcaz ' der gibi geçmiş :))) Montoya formula 1 e renk katan pilotlardan biriydi , devam etmesini isterdim..

  2. Schumacher'in yavaş kalmasının bir diğer sebebi de Bridgestone lastiklerinin o zamanki karakteri gereği olabilir. Tam performansını 3-4 tur sonra vermeye başlıyodu o lastikler.

  3. formula 1 'in ibrahim üzülmezi bu adam. Şov pilotuydu takıntıları vardı, her pistte en hızlı turu atmak için uğraşırdı ama sevdirirdi kendini. Montoya kontrolsüz güçtü ve sonunda kendine etti.

  4. Bu kadar temkinli giderken hemde şikanda uyumak Schumacher gibi bir pilot için en fit döneminde üstelik bana biraz hafif geldi.. Ama tabiki saygı duyarım hepimizin farklı görüşleri olacaktır.Herkesin kendisine göre bir görüşü var.Ben yorumunu eleştirmek veya hafife almak için yorum yazmadım.

  5. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Karistirdim herhalde. Tekrar bakmam gerekecek

  6. Bence farketmemesi mümkün değil.Epey bir arkasındaydı ama zorlamadı diye düsünüyorum sonuçta michael istediğini aldı.Ben michael ı tilki lakaplı real madrid efsanesi raul a benzetiyorum her koşulda gereğini yapan bir pilot oyunu kuralına göre oynayan.Ayrıca unutmamak gerekir ki aynı montoya monaco da tünel içerisinde güvenlik aracı periyodunda michael a arkadan çarpmışdı:) michael ın telsizden dur be adam isyanı halen kulaklarımdadır.Şampiyona yolunda kişiye göre şartlara göre gerektiğinde rölantı gerektğinde saldırgan oyunu kuralına göre oynamak büyük tecrübe gerektirir.

  7. Doğrudur Hız farklarını belirleyecek bir çok parametre sayılabilir tabiki ama ben bir kaç örneklemenin dışında ki tek tur yakıt farkı bile geçiş için bir hamle şansı verir.Ben derinlemesine teknik bir analiz den ziyade bir durum değerlendirmesi yaptım willamsın hızına ve zaman içerisinde michael in sürüs karakterinin bu tip koşullardaki yansımalarına değindim.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen kanadanın startından bahsetmişsin.İlk virajda yanyana geldiler ve devamında montoya MSC yi geçti.Arkasından deli gibi gittiği kişi rosbergti ve sonrasında kaçınılmaz temas oldu.Ondan sonra da montoya dikiş tutmadı ve 14. turda meşhur yerde out oldu.
    Biraz da indianapolis yarışından bahsetmişsin.Montoyanın Raiye çarptığı defterinin kapandığı yarış indianapolistir.

  9. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Bunun benzeri 2006 kanadada olmuştu. Montoya Schuminin arakasindan yine deli gibi geliyordu. Schumi fazla zorluk cikarmadi. Birkac tur sonra takım arkadaşı olan kimiyi bicmisti. Zaten bu yarışta Montoya nin son yarışı oldu. Ama severdim montoyanin agresifligini

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Montoyanın sakatlığını takmayanlar da var.:) Lakin yarışın ortalarında Montoya aynı yerde aynı atağı Trulliye de denedi ama sonuç kötü oldu.Yani MSC doğru yapmış diyebiliriz.:) Zaten kolayca verdiği yeri pitstopta kolayca geri aldı.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İlk bakışta lastik yakıt gibi belirleyici bir unsur akla gelse de bu olay yarışın henüz başında 4. turunda olmuştur.MSC ön grubun en ağır aracına sahipti.Montoya da MSc den sadece 1 tur daha az yakıta sahipti.MSC startta 2 sıra kaybetti sonra sc girdi ve sc çıkar çıkmaz önce Raiye sonra da montoyaya geçildi.MSC montoyaya geçildi ama fark hiç açılmadı.4. turda kaybettiği yeri 15. tur civarında pitstop esnasında ( montoyada bir tur sonra girmek suretiyle) geri kazandı.

  12. Evet doğru olabilir… Çünkü kapıyı istese ardına kadar kapatırdı,çizgisini almış savunma yapabilecek şekilde,artık o pozisyonda yerini vermek istemese montoya hayatta dalamazdı içeri,anca schumiye dalardı=)) ki eminiz ki dalardı=)

  13. O yıllar da Michael'a kafa tutabilen nadir isimlerden Montoya. 🙂
    Çok seviyorum bu adamı. 🙂

  14. Muhtemelen lastik yakıt v.s belirleyici farklarla willams daha hızlı ki zaten apaçık görülüyor schumi de sampiyona pilotu olarak zorlamamış ama o tarihten 10 sene önceki schumacher olsaydı senna ile mücadeleler i akla getirdiğimizde geçileceğini bilsede sonuna kadar zorlayacağını kestirmek güç değil.Ben schumacher i pilotaj anlamında 3 bölümde değerlendiriyorum 1. Dönem 90 ların başı ortası ele avuca sığmayan inanılmaz hızlı agresif bir pilot 2.Dönem agresifliğinden ödün vermiş hızını biraz dizginlemiş ama çok tecrübeli tilki edasında komple özellikleri gelişmiş tam bir şampiyona pilotu.
    3.Dönem ise yaşlılığında yani ilk dönem ile arasına 20 yıl girmiş yavaşlamış açlığı kaybolmuş yetenekleri ve tecrübesi sabit ama tabiki doğal olarak bir çok özelliğini yitirmiş buna rağmen de pilotaj anlamında bir çok kişinin o yaşında yapamayacaklarını da saman alevi gibide olsa yapmış bir pilot

  15. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Montoya sakat bir pilot ondan yol vermiş schumi

  16. Böyle bir geçiş olur mu ya,resmen geç demiş,bence açıkça yol vermiş,şikanda durmuş resmen schumi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir