Raikkonen, İlk Çizgi Olmamasına Rağmen Mutlu

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen yarın ilk çizgiden yarışa başlayamayacak olmasına rağmen sıralamalarda gösterdikleri performanstan mutlu olduğunu söyledi.

Ferrari pilotu yarış öncesinde buranın favorilerinden birisi olarak gösterildi ancak sıralamalarda Heikki Kovalainen ve Mark Webber’in arkasında kaldı. Bunun yanında Mclaren takımı da Ferrari’den biraz daha önce grafik çizdi.

Sıralamaların ardından basın toplantısında konuşan Raikkonen "Düne oranla çok daha iyiydik. Dün çok zorlandık bu yüzden bugün aracı düzeltmek için çok çalıştık ve çalışmalar işe yaramış gibi görünüyor."

"Tam olarak istediğimiz yerde değiliz ancak kimse diğerlerinin ne kadar yakıt taşıdığını bilmiyor. Yarın, bugün ne kadar hızlı olduğumuzu gösterecek."

"Bugün oldukça iyiydi. Araçtan memnundum. Q3’teki son turum oldukça zordu ancak 2.si iyiydi. Şampiyonada benim önümde olanların durumuna bakarsak benim için 3.lük yine de iyi." dedi.

Raikkonen  ayrıca yarış için iyi ayarlara sahip olduğunu düşünüyor.

Raikkonen "Testlerde araç iyiydi ancak dün bazı sebeplerden dolayı iyi değildi. Aracı bugün biraz değiştirdik. Sıralamaların son bölümünde biraz rüzgar vardı ve bazı bölümler tehlikeliydi."

"Bunu bekleyebilirsiniz, bu bazen daha fazla zarar verir ve eğer bu anlarda iyi iş çıkarabilirseniz işe yarar. Araçtan memnunum ve yarışta aracımız oldukça iyi." dedi.


Yorumlar

  1. bence kimi 2. olucaktır aracı fazla zorlamıcaktır çünkü vatandaşına kıyak geçicektir.. nasıl olsa massa kubica ve hamiltonun önünde bitiririm hesabı yapıyordur.. yağmur var herşey değişebilir heiki kazar yapar yada yavaş kalırsa zannediyorum kimi affetmez alır 1.liği elinden :)) hamilton kesin bi tarafa çarpar aman bizden uzak dursun.. hadi massa qöster kendini… poydum bekliyorum yağmurda var..

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı bence herzamankı gıbı abartısız ve objektıf konusmus.gune gore ıyıydık lafı dogru.antremanlarda cok kotuydu.sıralamalarda 3 luk cok ıyı.rakıplerıme bakarsanız dıor burda da haklı.massa 9 kubıca 10 baslıycak.haıyse hemen arkasında.startta hersey bellı olur.kımı hamıye gecılmesse webberı startta olmasa bıle ılk pıtlerden sonra gececektır.kova bu heyecanda hata yaparsa kımı yarısı bıle alır.

  3. söledikleri beni biraz da olsa mutlu etti. dün herşey kötüydü bugün daha ii. umarım artık bi ŞANSsızlık yaşanmaz ve bu yarısıı alamasa bile çok ii bi yerde bitirebilir..hadii kimi göster kendinii!

  4. Sinan Şahin avatarı

    "Şampiyonada benim önümde olanların durumuna bakarsak benim için 3.lük yine de iyi." eğer bu sözü içten gelerek söylediyse, en azından kova.yı olağan dışı zorlamayacaktır. umarım öyle olur. yarışı kazanamasa bile en azından hamilton'ın önünde yarışı bitirmeli.

  5. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    starta hamilton a geçilmezse kimi bu yarışı gayet iyi bir şekilde alır fransadaki hırsı varsa kimiyi kimse tutamaz yürü be kimi kim tutar seni

  6. formula 1 de es geçilmicek 3 ülke fin,brezilya ve almanya. bunu kanıtlıyorlar…

  7. hehe yada yaşasın fin zaferi…

  8. araç iyi sen iyi alırsın be raikkonen bu yarışı..:D

  9. evet bunu soyleyecegını beklıyordum soru ısaretim gitti rahatlattın beni..

  10. hadi bakalım 🙂 ben umutlutum! şayet bi aksilik olmazsa Kimi kazanır gibime geliyor

  11. Raikkonen heralde bu fotoda Kovalainen'e Fince "Helal kardeşim benim be" diyordur. Öyle bir ifade seziyorum ben.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir