Raikkonen Yeniden Ferrari Pilotu Olur mu?

yazar:

kategori:

Raikkonen’in 2007-2009 yılları arasında yarıştığı İtalyan takım 2014 için Felipe Massa’yı takımdan gönderme kararı alırsa boşta bir koltuğu olacak.

Raikkonen’in menajeri Steve Robertson, Fin pilotun eksi takımına dönmesi yolunda anlaşmanın çoktan imzalandığı yönündeki söylentileri reddederken, yine de Ferrari’nin Raikkonen’in radarında olduğunu belirtti.

“O da bir seçenek. Benim görevim  boş koltuğu olan tüm takımlarla konuşmak  ve tam olarak yaptığım da bu.”

Ancak Ferrari henüz 2014 pilot dizilimine karar vermek için pek acele etmiyor çünkü önceliğini Fernando Alonso ile pist üzerinde yeniden güçlü olup şampiyonluk savaşı vermek üzerine kurulu.

Bazı kaynaklara göre Ferrari yönetimi gelecek sene için pilot seçeneklerini ancak İtalya GP’sinden sonra gözden geçirmeye başlayacak. Bu zamana kadar Massa’nın performansının değerlendirileceğini düşünülüyor.

Bu da Raikkonen’in F1 geleceğine karar vermek için birkaç hafta daha beklemek zorunda kalması anlamına gelebilir.

Alonso’ya yer açmak için Raikkonen’in Ferrari’den gönderilmiş olması hoş karşılanmasa da, bu durumun Fin pilotun takıma geri dönmesi yolunda bir engel teşkil etmeyeceği ve ayrıca Luca di Montezemolo’nun da pilot pazarındaki en iyi pilotu tercih edeceği düşünülüyor. Ancak Nico Hulkenberg ve Paul di Resta gibi isimlerin de Ferrari için bir seçenek olabileceği söyleniyor.

 

Raikkonen’in Ferrari Yılları

2007 yılı için Ferrari’nin McLaren’la geçirdiği şampiyonluksuz 5 yılın ardından Raikkonen’le anlaşması Michael Schumacher’in Formula 1’den ayrılmasına yol açmıştı.

Raikkonen Ferrari le ilk sezonuna Melbourne’de ilk önce pol pozisyonunu kazanıp sonrasında yarışta da hem en hızı turu atıp hem de yarışı kazanarak başladı. Fin pilot McLaren/Ferrari arasında casusluk skandalının yaşandığı 2007 sezonunda McLaren pilotları Lewis Hamilton ve Fernando Alonso’yu gride bırakarak şampiyonluğu göğüsleyen isim oldu. 

Fin pilot takımdaki ikinci sezonunu takım arkadaşı Felipe Massa’nın gerisinde üçüncü sırada tamamlarken, Ferrari ile geçirdiği son sezondan da rakiplerin difüzörler sayesinde fark yaratması neticesinde sadece bir yarış kazanarak altıncı olarak ayrıldı. Raikkonen sene sonunda Dünya Ralli Şampiyonası’na katılacağını açıklayarak Ferrari ve F1 kariyerine nokta koymuştu.

Raikkonen'in Ferrari Karnesi
                2007  2008  2009
Zafer            6     2     1
Pol              3     2     0
Şamp. Pozisyonu  1.   3.   6.
Puan            110   75    48



Yorumlar

  1. Aslında tam bir satranç oynanıyor gözümüzün önünde.Eddie Jordan tarafından Raikkonen Ferrari ile anlaştı haberleri çıktıktan sonra Red Bull geri adım attı ve Spa'da bir açıklama olmayacağını duyurdular.Şöyle bir gerçek var Robertson'nun eli çok kuvvetli.Gecen sene 200 küsür puan ve su anda şampiyonada ikinci sırada olan bir pilotu var.Raikkonen Lotustan ayrılırsa gelecek seneler Lotus için pek parlak gözükmüyor.Raikkonen gibi bir pilotu kaybedince sponsorları cezbedecek bir şey de elinizde kalmıyor.Raikkonen başlıbaşına bir puan makinası aslında.
    Red Bull Raikkonen'i Ferrari'de istemez.Hele gelecek sene Rosberg/Hamilton ikilisi karşısına Red Bull Vettel/Riccardio ikilisini çıkartırken bir yandan Raikkonen/Alonso tehditiyle uğraşmak istemeyeceklerdir.Gecen seneki Alonso ve Raikkonen'in puanlarını toplarsak markalar şampiyonu Ferrari olurdu.Red Bull bunu önlemek isteyebilir.

    Ferrari tarafından olaya bakarsak Raikkonen'i takıma katarak hep markalar klasmanında şampiyonluk şanslarını arttırmak istiyor olabilirler.Bu şekilde Alonso'yu da kontrol altına alarak patron biziz mesajı vermek isteyebilirler.

  2. rainin ferrariye gelmesi için neden göremiyorum en ii seçenek mclaren 2015de honda ile iyi iş yaparlar ekonomik açıdanda sıkıntılı olmaz

  3. Kimi'nin Ferrari ye katılması fikri bence saçma.Neden Alonso varken Kimi'yi istesinler ki.Bu Alonso'nun takıma olan güvenini azaltır ve takımla arası açılır.Tabi bir gerginlik varsa Kimi transferi omantıklı.Normal şartlarda Kiminin takıma katılması Alonso'nun kaybedilmesi anlamına gelir.Alonso böyle şeyleri önemsiyor haklı veya haksız olarak.Ben zannetmiyorum geçeceğini.

  4. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    brezilyali pilot pesinde olmasi neden acaba?sponsor ihtimali dusuk geliyor alonso varken 🙂

  5. Raikkonen'in performansı şuan hat safhada. Her yarış istikrarlı puan çıkartması, bunun yanı sıra araçtan maksimumu ve bazen üzerine çıkışı onu cazip hale getiriyor. Monte, gözünü eğer kararttıysa (ki tahminim çoktan kararttı) Raikkonen'i alır ve her yarışa maksimumu zorlayan iki pilotla girer.

    Ferrarinin artık bahanesi yok başarısızlık için, araçtaki sıkıntıların çözülmemesi üzerine patron pilot konusunda güç yaratmayı planlıyor olabilir. Bence teori bu noktada gelişebilir.

  6. rai sakin umursamaz biri gelsede ferrariye sorun olmaz maasını versinler fazla tatıl yapsın cok sey ıstemez de tabıkı kım daha ıyı olursa o sampiyon olur takım içi cekısmede olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir