Alonso Spa'da Daha Şanslı Olmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Çifte dünya şampiyonu kariyeri boyunca 32 yarış kazandı, ancak henüz Spa-Franchorchamps pistinde kazanmayı başarabilmiş değil.

Çıktığı sokuz Spa yarışının beşinde yarış dışı kaldı ve geri kalanlarda ise sadece iki podyumu var. İspanyol pilot bu kez daha şanslı olmayı umuyor.

“2005’de ikinci olduğumda iyi iş yapmıştım. Ayrıca Formula 3000’de de öyle. Spa’da hiçbir zaman kazanma şansım olmadı ve sık sık teknik sorunlar veya kendi hatalarımla yarış dışı kaldım. Bu yıl bunu başarabilirsem harika olacak ve kaybedilmiş bütün puanları telafi etmiş olacağım.”

Spa pistinin gerçek yarış pistlerinden birisi olduğu düşünülüyor ve Alonso da herkes gibi kazanmak istiyor.

“Spa çok karmaşık bir pist olarak düşünülebilir. Sürücüler ve takımlar için gerçek bir mücadele gerektiriyor.”

“Diğer harika pistler olan Monako ve Monza gibi bu piste ayrı bir değer katıyor. Tüm büyük isimler burada kazandı, ve umarım bu yıl adımı buraya yazdırabilirim. Ancak günün sonunda kazandığınız ise diğer yarışlar gibi aynı 25 puandır.”

Felipe Massa da Spa’daki hatıralarını düşünüyor. Brezilyalı pilot 2008’de podyumun en üst basamağındaydı.

“Spa fantastik ve yarışan tüm sürücüler için rüya gibi bir pist. Özellikle de Formula 1 aracı içindeyseniz. Burada çok fazla tarih var ve tırmanmalar ve inişlerle birlikte olan yön değişimleri harika bir mücadele ve büyük bir keyif.”

“Herkes burada kazanmak ister. Piste aşığım ve umarım kariyerime daha fazla Spa zaferi eklerim. Pistin tarihinden dolayı bu benim için çok önemli.”


Yorumlar

“Alonso Spa'da Daha Şanslı Olmayı Umuyor” için 10 yanıt

  1. ferrarideki gelişimi müthiş özetlemişsin :):)

  2. Alonso bu kez 6. olabilir SPA' da.
    Kanada 2.
    İngiltere 3.
    Almanya 4.
    Macaristan 5.

    7. lik ve 8. lik pozisyonları da mevcut. Şiddetle 6. lık bekliyoruz Nando' dan 🙂

  3. Dokuz yarishin beshinde yarish dishi kalmish . Ne bahtsizlikmish arkadash …

  4. tolgakaranlik avatarı

    Haklı adam, ancak şans yardım ederse kazanabileceğimiz belli. Kaç sene oldu şu takımdan güçlü bir performans umut edemeyeli unuttum. Bari yüksek downforce gerektiren pistlere kadar azcık bir kımıldanın, sezon sonunda yine gerilere düşeceğiz çünkü

  5. yıllardır formula 1 seyrederim ,kesinlikle ve kesinlikle bazı pilotlar bazı pistlerde hem iyidir hemde orayı severler ,orasıda o pilotu sever nedense ama hep böyle olmuştur.bunun gibi çok olay var F1 de ,örnegin Kimi SPA çok başarılı iken hockeniem,nurnurbürning gibi pistlerde bir o kadarda şansızdır. Bu alonsunun yada Kimi'nin bu pistlerde kötü oldugu anlamına gelmez sadece bazı pistlerde nedense sansız oldukları gerçek. Ama şu varki bazı pilotlar bazı pistlerde çok başarılılar.
    _hamilton_macaristan
    _brezilya,bahreyn,türkiye_massa
    _Spa, siverstone,suzuka_kimi
    vvv daha çok yazılabilir.
    (Hem efsane shumi pistleri ayrıca yazmak lazım..)

  6. 2008 de podium un en üst basamağında değildi ki massa. 2. basamaktaydı. Ayrıca kazanmak var birde yarıştan sonra verilmek var.

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2008 massa gibi.

  8. Spa pilot seçen bir pisttir…Spa'da iki kez Formula 1'i canlı izleyebildiğim için çok şanslı görüyorum kendimi…yarışın yapılmadığı 2006'da ise kiralık bisikletle bir tam tur atabilmiştim…anlatılabilir bir yer değil gerçekten…

  9. burda alonso'nun bahsettiği 2009 dan beri her yarışın startında ilk virajda/turda arkadan birilerinin ona çarpması..Yetenekte sorun yok ,spada şanslılar değil yetenekliler kazansa,burda da izleyenler yorum yapsa bizim işimize gelir 😉

  10. spada şanslılar değil yetenekliler kazanır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir