Lewis Hamilton'un Pol Turu – 2013 Belçika GP


Yorumlar

  1. eyvallah kardeşim de hamilton yarışda da ilk virajı öle aldı ozamandamı yağmur vardı 🙂

  2. Yok özellikle Almanya 2012'yi örnek verdim ki dediğim tam anlaşılabilsin diye. Ayrıca Pouhon'dan sonraki virajda(12 no'lu viraj) bordürlere yapışamıyor, biraz dışardan dönüyor. Sanırım burada ben hatalıyım, Pouhon'dan sonraki viraj derken sonrasında gelen sağa viraj diye eklemem gerekirdi çünkü arada bir viraj daha vardı. Ayrıca demek ki zannettiğin gibi değilmiş ki Hamilton ondan La Source'u öyle dönüyor. İlk sektörde daha fazla suyun olduğunu da biliyoruz zaten. Bir hata yok orada. http://www.youtube.com/watch?v=HUE-ePZF2vE bu videoya da bakarsan göreceksin yalnızca Hamilton'ın değil Vettel'in de öyle yaptığını. Bilinçli yani.

  3. akinkayisoglu@hotmail.com Kayışoğlu avatarı
    akinkayisoglu@hotmail.com Kayışoğlu

    Hamilton'un lapında pistin yarış çizgisi kurumuştu bana göre yarış çizgisinden gidilebilinirdi, momentum kaybının okadar fazla olacağını zannetmiyorum. Alonsonun 2012 almanya örneğini vermişsin heralde dikkatli bakamamışsın onboard kamerasından pist zor görülüyor yağmur oranları ve yol tutuş açısından çok farklı. Pouhondan sonraki virajda yarış çizgisinde gidiyor.

    Alonso'nun almanya turu aşşağıda linkini verdim iyi bakmanı öneririm.

  4. Son virajı bilemem ama ilk virajda kesinlikle zaman kaybı yok. O virajı herkes öyle alır ıslak veya yağmurlu zeminde. Zemin ıslak olunca en kısa çizgiden gitmek bazen çok fazla hız kaybetmek gerekiyor. Pilotlar bunun yerine daha geniş yani uzun olan yolu kullanarak yüksek hızda dönüyorlar, geniş çizgide dönüldüğünde kazanılan hız avantajı uzun yolu telafi etmiş oluyor ve böylece daha kısa sürede o virajı dönmüş oluyorlar. Dikkat edersen Pouhon'dan sonraki virajda da aynısını yapıyor. Örnek olarak Alonso'nun polü ve Vettel'in ikinciliği aldığı 2012 Almanya GP sıralama turlarını izlemeni öneririm.

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes iyi araç yapmış gerçekten ilk viraj son virak düzgün olsa rahat 0.5 sn kazanır belki daha fazla hiç kontrada vermedi heralde ciddi manada yarış tempomuzda iyiymiş ross bey'e göre 😀 bakalım bugün ne olur

  6. İlk viraj ve son virajda zaman kaybı var ama yinede pol şaşırtıcı

  7. Alonsonun sıralamalarını mahveden spin

  8. Ne çok konuşuyor bu anlatıcı az sus da izleyelim mahalle karısı gibi dır dır konuşuyor.RTL'de de böyle bunlar susmuyorlar.Bir de zırt bırt reklam koyuyorlar.Serhan Acar'ın gözünü seveyim ama para yokki hacı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir