Belçika GP'sinde Greenpeace Eylemi

yazar:

kategori:

İki paraşütün pist üzerinde bir süre gezinmesinin ardından, dört Greenpeace Belçika aktivisti ana tribünün çatısına inerek, yarışın sponsoru Shell’in kutuplarda gerçekleştirdiği petrol sondaj çalışmalarını protesto etti. 

Yerel polisler protestoyu durdurmak için yoğun çaba harcasa da, aktivistler ana tribünün çatısına 20 metre uzunluğunda üzerinde “Kutuplarda petrol mü? Shell, hayır” yazılı bir pankart astı. 

Protestonun ardıdann Greepneace tarafından dağıtılan açıklamada, örgütün idarecisi Kumi Naidoo şunları söyledi: “Ben de yarışları izlemeyi çok severdim. Ama Shell’in kutuplarda çalışmalar yapmasından hoşlanmıyorum.”  

“Shell, kutuplardaki erimeyi doğal bir tehlikeden ziyade ticari bir fırsat olarak görüyor. Her pilot ve F1 seyircisi kutuplardaki bir petrol sızıntısının felakete yol açacağını bilmeli. Umuyoruz ki, Shell’in yaptıklarını duyduklarında kutupları kurtarmak için gönüllü bu dört milyonluk gücün yanında olurlar.” diye konuştu.

Öte yandan yarışın ardından da podyum seramonisi sırasında yine bir Greenpeace aktivistinin podyuma inmeye çalıştığı görüldü. Bu durum seyirciler tarafından yuhalanarak ve ıslıklanarak karşılandı.

 


Yorumlar

  1. Yarışı etkilemedi ve bu konuda bir kamuoyu oluşturmayı hedefledileri. Shell'in böyle bir olay gerçekleştirdiginden haberim yoktu. Kutuplarda sondaj çalışmaları yapıyolarmış. Bundan sonra daha mesafeli duracagım kesin Shell'e. Yeterince baskı görüp vazgeçmeleri dilegi ile. (S) Hell no pankartı da güzelmiş 🙂

  2. save the arctic pankartını kürsüye kim asmış bilen var mı?

  3. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    podyumun tepesinde ki,vettel'in kafasına düşebilirdi 😀

  4. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir