Alonso, Hamilton'u Geçiyor – 2013 Belçika GP

yazar:

kategori:

Yorumlar

“Alonso, Hamilton'u Geçiyor – 2013 Belçika GP” için 16 yanıt

  1. Arkadaşım yanılıyorsun mercedesin çekişi hiçte senin dediğin gibi çok iyi filan değil mesele çekiş değil lastikler aşınmaları yani hemen mercedesi övüp göklere çıkarmayın görüntülere bakarsan ayrıca alonsonun drs siz 315 km hıza çıktığını görürsün birde mercedesin görüntülerine bakmanı tavsiye ederim körü körüne mercedeçi olmayın burası en son teknolojilerin geliştirildiği yer bazı şeyler olabilir ama hemen mercedesçi olmayın ferrari motorunun mercedesten belkide fazlalığı bile vardır eksiği yoktur sezon başından beri olan yarışların speed traplarını kontrol etmeni tavsiye ederim ..

  2. bütün hafta boyunca hem webber hem de vettel eau rouge da harika bir yere basmaya sahipti.Araç downforce bile kaybetmedi Hamilton'un arkasında o yüzden tartışılacak bir konu değil bence

  3. ferrari merc'i er geç geçecekti ancak lewis virajı düzgün alıp eu rouge'den sonraki düzlükte geçilmek yerine ilk virajda geçileyim yerimi DRS ile geri alırım düşüncesiyle açılmış. ancak alonso'ya sökmemiş. kers'i tam yerinde kullanmış. 320'de yarış çizgisi dışında frenleme yapınca biraz da kontra vermiş. alonso çok iyi hamle yapmış ama ferrari'nin de yol tutuşu görülüyor.

  4. Alonso'nun 32. saniyedeki müthiş ufak kontrası da ilginç bir ayrıntı.

  5. sınan matias avatarı

    tamamen hamiltonun hatasıydı ve öyle bir hatayı ancak bir çaylak yapar.onu geçelim virajı vettel kadar iyi dönemiyorsa ve yeterince erken hızlanamıyorsa bu vettelin suçu sayılmaz sanırım.

  6. Little Bambi avatarı

    Vettelin geçişi bir çaylağa ancak eau rouge'da senden 10-12 km/s yavaş olan aracı nasıl geçersin dersi olur..

  7. sınan matias avatarı

    hem vettelin hem alonsonun hamiltonu geçişi müthişti.bir çaylağa ders verir gibi geçtiler.

  8. ''Bazılarının iyi bir tur atması için yüzde yüz kapasitelerini vermeleri gerekir. Alonso gibileri hızlı turlar atabilirken diğer başka şeyler için de hala biraz kapasiteleri vardır. '' Alan Permane

    Ne kadar güzel açıklıyor bu söz.

  9. Little Bambi avatarı

    Yarıştan sonra Hamilton Vettel ile konuşurken bu ataktan bahsetti. Çekişi yakalayamayınca Alonsoyu DRS ile geçeceğini düşündüğünden zorlamamış. DRS alanında Alonsonun beklediğinden çok fazla hızlı olduğunu falan bahsediyordu.

    Alonso , Hamilton hava koridorundan çıkıncaya kadar KERS'i kullanmaması çok kurnazca.

  10. Hayır bir parçanın gelmesi için daha önce üzerinde 1-2 ay çalışmış olmak gerekiyor yani aslında Allisonun bu sene pek katkısı olmayacak bence.

  11. KERS i harika kullanmış katılıyorum. Hamilton'un hatasını iyi değerlendirdi.

  12. kersi drs alanında kullanması çok akıllıca. hamilton'nun drs avantajını nötürize etmiş bravo.

  13. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Arkadaşlar konuyla ilgili biraz alakasız ama James Allison 1 eylülde işe başlıyor italya gp 5 eylülde başlıyor sanırım,sizce bir katkısı olur mu güncellemeler adına?

  14. Alonso kers'ini Hamilton yanına gelene kadar saklamış. Çok akıllıca bir hamle. Kers'i kullanıp kaçmayı denese Hamilton onun hava koridoruna girdigi için işe yaramayacaktı.
    Hamilton'ın ilk virajı alamayıp geçilmesi de ilginç geldi. Çekişi çok daha iyi olmalıydı Alonso'ya göre. Sanki DRS avantajı kendisinde kalsın diye ugraşmış gibime geldi ama Alonso'nun planını düşünemedi muhtemelen.

  15. ferrari düzlükte çok hızlı, bence start düzlüğündeki ilk virajda hamiltonun arkasında kalmalıydı, hamilton'ada drs şansı doğru böylece arkadan hava koridoruna girdi ama düzlük hızına güvendi herhalde.

  16. İkisi de kurt gibi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir