Lotus Fren Sorununa Vizör Filminin Sebep Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori:

Formula 1’e Lotus ile girdiğinden bu yana, Kimi Raikkonen ilk kez Spa’da yarış dışı kaldı.

28. peşpeşe puan alma rekorunu devam ettirmek için yarışan Fin pilot 26. turda aracını fren sorunu nedeniyle pite çekmek zorunda kaldı.

Araç üzerinde yapılan incelemede bir vizör filminin Raikkonen’in sol fren soğutma kanalına sıkıştığı ve frenlerin aşırı ısınmasına sebep olduğu açıklandı.

Takım patronu Eric Boullier: “Burada iki soğutma seçeneğimiz olduğunu biliyoruz, birisi çok soğuktu, diğeri ise üst limitteydi.”

“Eğer her iki diskte de sorun olsaydı soğutma sisteminde sorun olduğunu düşünürdük, fakat sadece birinde oldu.”


Yorumlar

  1. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    kendisinin motor patlatmada üstüne yoktu. sırada fren ve hidrolik arızalar var. hakkaten bindiği aracı mahvediyor.

  2. Dip gaz önemli..

  3. Bir bölümüne katılıyorum. Mclaren olayına gelince araç evet dayanıksız ve çok hızlıydı. Bunu bile bile 20 sn açtığı fark yetmiyor dip gaz gitmeye devam ediyordu Rai. Hızlı olmak güzel ancak kaç kere zaten dayanıksız olan aracı böyle baskı altına aldı kim bilir.

  4. Oldum olasi gicik olurdum o ortalik yere atilan vizor filmlerine zaten, cevreyi kirletmeyelim kardesim, kokpitin icine bi cop kovasi yapsinlar 🙂 bak geldi fren borusuna girdi, yazik gunah degilmi :))

    Saka bi yana kaderin cilvesi ne yapalim, birgun sonra erecekti sonucta 🙂 Yalniz bazi hazimsizlar dun konusuyordu klasik Kimi iste, Mclaren`de yillarca araci dagitti felan. Bu arkadaslar farkindami acaba Kimi Mclaren`den ayrildigindan beri hic motor patlatmadi, hadi onu gectim adam F1 tarihinin ust uste puan alma rekorunu kirdi, el insaf yahu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir