Raikkonen'in Üst Üste Puan Alma Serisi Belçika'da Bitti

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 2012 Bahreyn GP’sinden itibaren 27 yarışdır puan almayı başarıyordu.

Fin pilot tam 27 yarış sonra 2013 Belçika GP’sinde fren problemi yüzünden yarışı kalarak bu rekorada son noktayı koymuş oldu.

Raikkonen’in biten tek istatistiği bu değil. Lotus ile geri dönüşünün ardından hiç yarış dışı kalmayan Fin pilot en son 2009 Almanya GP’sinde Ferrari ile Radyotör problemi yüzünden yarış dışı kalmıştı.

2009 Almanya GP’sinden itibaren tam 38 yarış sonra Fin pilot yarış kaldı. Bu olayın ardından bu sezon yarış dışı kalmadan tüm turları tamamlayan tek isim Lewis Hamilton oldu.


Yorumlar

“Raikkonen'in Üst Üste Puan Alma Serisi Belçika'da Bitti” için 10 yanıt

  1. Kimi hala daha zorluyor emin ol… Ama madem bu kadar saçma yorum yaptın aç bak motor gelişimi durdurulduktan sonra Kimi yada diğer pilotlar kaçar tane motor patlatmış… Motor ve vites kutusu her yarış gelişirken ve en son limite kadar zorlanırken Kimi gibi hızlı hemde çok hızlı bir pilotun sorun yaşamaması anormal olurdu…

  2. Motor gelişiminin durdurulması sanırım en çok Kimi'ye yaradı yine de 🙂

  3. McLaren de Kimi ayrıldıktan sonra hiç motor patlatmadı 🙂

  4. sen merak etme o nerde zorlayıp nerde zorlamayacağını iyi bilir yılların tecrübesi.lotusla böyle görünüyor ama rbr-ferrari-mercedeste olsa sen bu lafı yazamazdın bile !

  5. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    eski raikkonen ile şimdiki arasında uçurum var. şimdi daha istikrarlı kullanıyor. aracı zorlamıyor. eskiden hızlıydı aracı deli gibi zorluyordu.

  6. alonsonun da bu rekoruna geçen sezon yine burda lotus aracı tarafından son verilmişti.

  7. 2 yüzlü :))))

  8. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    raikkonen'i alonso ike kıyaslayanlar var. raikkonen şansıyla bir kere şampiyon olmuş pilot alonso ile kıyaslanacak kalibrede değil.

  9. F1 tarihinin ust uste puan alma rekoru Kimi`ye tank lazim diyenlere gelsin 🙂

    Kimi`nin Mclaren`den ayrildiktan sonra hic motor patlatmamasi da ustune cila olsun bu arkadaslara :))

  10. güzel bir istikrara sahip. lotusun dayanıklılığının da buna etkisi oldu tabi. ama bu sporda şanssızlık bazen çok önemli bir faktör olabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir