Raikkonen İtalya'da Galibiyet Mücadelesi Hedefliyor

yazar:

kategori:

Raikkonen şimdiye kadar Monza’da hiç kazanamadı. Bunun yanında Renault motoru ise 1996’dan beri yalnızca bir kere kazababildi. Buna rağmen Raikkonen yarış için iyimser.

Raikkonen “Monza her zaman büyük mücadeleye sahne olur. Bir çok modern piste göre çok farklı bir yer. Pistin yapısı nedeniyle araç farklı ayarlanmak zorunda. Monza’da hızlı olmak için aerodinamik olarak iyi, bordürler üzerinde stabil bir araca ihtiyacınız var. Bunun yanında turun çoğunda tam gaz gittiğiniz için güçlü bir motor gerekli.”

“Bu alanlarda oldukça iyi olacağımızı düşünüyorum ancak piste çıkana kadar tam olarak ne kadar iyi olduğumuzu bilemeyeceğiz.”

“Burası yüksek hızıyla yegane bir pist ve herkes tüm senenin en düşük downforce seviyesi ile piste çıkacak.”

“Düşük downforce bizim aracımız için en iyi seçenek değil ancak fabrika daha fazla hız ve istikrar için sıkı çalışıyor. Bu kapsamda araçta bazı değişiklikler olacak. Bakalım araç cuma günü nasıl olacak. Ardından neler başaracağımıza dair daha iyi fikirlere sahip oluruz.” dedi.

Monza’da hiç kazanamamasını değerlendiren Raikkonen “İtalya’da daha önce hiç kazanamadığım doğru. Öyle ya da böyle işler benim yolumda gitmedi ancak bu, pistte iyi süremediğim anlamına gelmiyor. Daha önce bir pistte kazanamamış olmam orada hiç kazanamayacağım ya da iyi sonuç alamayacağım anlamına gelmez.”

“Daha önce iki defa galibiyete çok yaklaştım ancak bir şeyler yanlış gitti. Umarım bu sefer galibiyet için gerçek şansa sahip olurum.” dedi.


Yorumlar

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    eski yeni lastik diye ve ayrıca beyaz çizgili lastik yumuşaktı sanırsam ,kimi sertlerle devam ediyordu ,yani bir geçişe araç şartları altında bakmak lazım,öyle bir eşit şartlar altında geçişde pek yok malesef keşke olsa

  2. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kimi nin lastikleri eskiydi ,o yarışı izlemiştim ,dominicte yarıştan sonra eski lastikler vardı o sebeple geçildik demişti ,hamilton ın 1.2 tur önce girdiği yeni lastikleri vardı ,ikiside frenaj da zorladı ama hamilton lastik farkı ile geçti, şimdiki lastik olayları gibi, ayrıca video yu izlerken dikkatli bakın, kiminin lastiklerine ve hamilton ın lastiklerine, video da bile eski yeni fark ediliyor ,kısaca çok iyi geçiş diyemem, avantaj dezavantaj farkından ama cesur atak yapmıştı hamilton ,daha sonraları bu cesur ataklarının çoğu hüsran oldu gerçi 😀

  3. keşke böyle geçişleri tekrar görebilsek :S

  4. Vettel polden yada 2.sırada başladığı için trafikte kalmadan rahat rahat götürüyor yarışı

  5. çekiş kontrol sistemi 2008 yılında kalktı 1 sene erken hatırlıyorsun 🙂

  6. mevcut lastiklerle bu tarz bir geçiş yapmak daha bile kolay, mekanik yol tutuş daha fazla oluklu lastiklere göre. Çekiş kontrol olayını ise sen bence çok yanlış anlamışsın, Hamilton gaz pedalını kullanmıyor bile burada, çekiş kontrolle hiç bir alakası yok yani geçişin…

    öte yandan 2007 yılında zaten çekiş kontrol yasak değil miydi ? hatta ilk senesi değil miydi, yaşlanmaya mı başladım nedir ben böyle detayları daha net hatırlardım eskiden 🙂

  7. Frenleme de çekiş kontrol nasıl devreye giriyor?

  8. hamilton ın bu geçişinde o zamanlar çekiş kontrol vardı lastikle falan alakası yok yani.. şimdi geç fren yap bakalım böyle lastik bariyerde bulursun kendini yada duvarda..

  9. en beğendiğim geçişlerden biridir bu, geç frenin anasını ağlatıp aracı çizgide tutabildi Hamilton, bravo

  10. Azami hız önemli ama o hıza ne kadar sürede çıktığın da bir o kadar önemli. Vettel'in burada en düşük azami hız ile kazandığını görmüştük. Demek ki hız şart değilmiş.

  11. Renault motoru daha kompakt daha güçsüz. Diğerleri daha güçlü daha fazla yer kaplıyor. Kompakt olmak aracın dengesinde ve aero da yardım sağlarken güçsüz olması düzlüklerde sorun çıkartıyor. Ayrıca Renault motorunun güçsüz olmasının yanında alt devirlerin daha iyi tork verdiğini biliyorum. Vites oranları ve düzlük öncesi virajlarda ki çıkış hızı ile bu sorunlar çözülebilir bence. Top speed sadece bir değerdir illa ki güçlü bir yönü gösterir vs ancak asıl önemli olan hız-zaman grafiğidir. belki diğerleri 320 yapıyor Renault 305 yapıyor ancak 305 e daha hızlı çıkıyor olabilir. Redbull da bunu zaman zaman gösteriyor. Aracın düzlükte yavaş olması geçişlerde dez avantaj yaratsa da bunu minimize edilebilir.

  12. Drs kapalı 305 drs açık 310 km yapan bir araçla nasıl kazanabiliriz ? Lotusta kronik sorun olmuş bu her sene aynı sorun.Ferrari belki okadar hızlı değil ama araç düzlükte o kadar hızlıki hem rahat savunma yapıyorlar hemde çok rahat geçiş yapabiliyorlar.

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Şimdi ki lastiklerle böyle bir geçiş mi? Hiç sanmam.
    Zaten şimdi ki lastiklerle, Monza'da tek pit bile yapılmaz.
    Raikkonen o yarışı tek pit ile bitirmişti.

  14. Renault motoru 1981-82-91-93-94-95-2011 yıllarında bu pistte kazandı. Motor yerin dibine sokulmuş ama hayırlısı. Bir yorumcu Renault-Ferrari ve Mercedes motorlarının güçlü ve zayıf yanlarını yazarsa iyi olur.

  15. bu düzlük hızıyla mı … 2 pit eksik yap belki olur …

  16. Şimdiki lastiklerle şöyle bir geçiş görebilirmiyiz?

  17. Ne demek abi rica ederim. Çeviri de ufak tefek hatalar olabiliyor bazen abi. Bir hatam olduysa özür dilerim.

  18. monzada motorun maçası konuşur, kısacası ferrari ve mercedes çekişecek. Buda demek oluyorki hamilton vs. alonso olacak. İşte gerçek savaş, hazırlayın nevaleleri yarışı bekleyin :))

  19. Renault motoru ise Monza'da sadece bir kere, 1996 sezonunda kazanabildi.

    2011 sezonun da hem Pole kazandı hemde yarışı kazandı. Ayrıca 1981 , 1982'de de Renault kazanmıştır.

  20. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Emin olun Mercedes motorlu şasileri geçmesi ne kadar çok zor olacak renault en yüksek sürate sahip olabilir..Geçen sene 342 ile raikkonen en hızlıydı speed trapta ama performans olarak en hızlı değildi yani renault ve rbr işi zor gibi

  21. yok daha neler reno motoru ile zor pasif drs bile olsa ferrari merco bırakmazda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir