Raikkonen Nereye Gidiyor?

yazar:

kategori:

2014 Aptal Sezonu’nun başkahramanı kuşkusuz Kimi Raikkonen, Şu anda Lotus ile yarışan Raikkonen’in gelecek sene için hiç bir takımla anlaşması bulunmuyor.

Lotus takımı, gerekli teknik ortaklıkları yapması halinde Raikkonen’in takımda kalacağını düşünüyor ancak basın bu konuda Lotus’a pek şans vermiyor. Bunun yanında Raikkonen’in zamanında yapılmayan ödemeleri takımın dezavantajlı olmasına neden oluyor.

Finlandiya basınında Raikkonen’in Ferrari ile anlaştığının söylenmesinin ardından Almanya basını ve Bild de bu iddialara destek çıktı. Son olarak ise İtalya’dan yükselen sesler Raikkonen ile 2 senelik, bir sene de opsiyon olmak üzere anlaşmanın imzalandığı yönünde.

Ferrari ise bu iddiaları kabul etmiyor ve açıklamanın büüyk ihtimalle Singapur’da açıklanacağını belirtiyor. Bunun yanında Massa’ya kendisini kanıtlama şansının verildiği söyleniyor. Ayrıca Nico Hulkenberg’in adı da Ferrari ile anılıyor.

Raikkonen’in adı bir ara Red Bull’la da anıldı. Ancak söylentiler hem Red Bull hem de Raikkonen tarafınının olumsuz açıklamalarıyla sona erdi. Her iki tarafın görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını söylemesinin ardından ise Red Bull tarafı geri adım attı ve Raikkonen’in hâlâ adaylardan birisi olduğunu söyledi.

Bild’e göre Red Bull Daniel Ricciardo’nun yarışması konusunda anlaşmıştı ancak sonradan dönüş yaptı. Bild, Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz’in Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’li Mercedes, Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen’li Ferrari gibi güçlü ekiplerin olması karşısında  takımlar şampiyonasında zayıf kalacaklarını düşündüğünü ve bu yüzden Raikkonen’i takımda görmek istediğini iddia ediyor.

Aptal sezon, Raikkonen gibi yıldız bir ismin boşta aynı zamanda formda olmasıyla daha da aptallaştı. Yapbozun en önemli parçası Raikkonen gibi duruyor. Önümüzdeki haftalarda Raikkonen’in yeni takımının açıklanmasıyla gerisi hızlı bir şekilde tamamlanacaktır.


Yorumlar

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    raikkonen ,bindik bi alamete gidiyoz kıyamete diyor,, :d

  2. Ne alaka? Adam fazla disiplini sevmeyen bir pilot. McLarendan o yüzden ayrıldı. Kimse onu kovmadı, gittikten sonra da hiçbir McLarencı onu kötülemedi. Her zaman iyi pilot denildi.
    Yorum yaparken biraz da yanınızda mantık bulundurun.

  3. şimdiye kadar vet sayesinde takımlar şampiyonluğunu aldılar.vet genellikle 1 geldiğinden web 6.da olsa takımlar klasmanında hep önde oluyorlardı ancak seneye rbr ve vet in genellikle 1 gelme garantisi yok bu nedenle benimde daha önceden yazdığım gibi.mercedesin güçlü kadrosuna ve onlarım koşarak rbr ye yetişmesine karşı önlem olarak rai yi alma ihtimalleri var.almazlarsa bence seneye işleri çok zor takımlar klasmanında ricciardo kazanan bir takımda hiç yarışmadı bu baskı karşısında ne yapacağı belirsiz hatta sezon başlarında bocalayacağıda kesin gibi.mercedes herkesten hızlı ilerliyor şu anda ve mercedes motoruda seneye renault ve ferrari motoruna karşı avantajlı olabilir beygir gücü onlardan fazla olacak yazılanlara göre.rai nin ferrariye geçeceğine hiç ihtimal vermiyorum ferrari 40 yıllık politikasını değiştirmez.rai için lotus yada rbr (mclarende buttonı bırakmaz perezde malum paralı pilot) olur

  4. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Raikkonenin durumu Ferrariye bağlı eğer Massa iyi performans gösteremezse Takım Kimiyi alır. Massa ile Webber F1 kariyerlerine son verecek, Kimi Ferrariye,Lotusda başka bir pilotla anlaşacak,ancak Massa ferraride kalırsa Raikkonen Lotusda kalmaya devam eder Çünkü Teknik çalışanlarında değişiklik yaparsa ve Renault motorunun avantajını yakalarsa 2014 un favorisi Kimi olabilir..

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Bild'e göre Red Bull Daniel Ricciardo'nun yarışması konusunda anlaşmıştı ancak sonradan dönüş yaptı. Bild, Red Bull'un sahibi Dietrich Mateschitz'in Lewis Hamilton ve Nico Rosberg'li Mercedes, Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen'li Ferrari gibi güçlü ekiplerin olması karşısında takımlar şampiyonasında zayıf kalacaklarını düşündüğünü ve bu yüzden Raikkonen'i takımda görmek istediğini iddia ediyor.''

    Dietrich Mateschitz'in, H.Marko ve Vettel ile arası nasıl acaba, çok merak ediyorum. Şu açıklamaya bakacak olursak eğer; Mateschitz amcamızın, Marko ve Vettel ile çok farklı mantalitelere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

  6. mclaren,mi mclarenden kaçışı,nı ne çabuk unuttunuz . raikonen vaybe ne pilotmuş meğer elmasmış paslanmış elmas.

  7. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    ah ulen kubica nerdesin yaaaa :((

  8. Gel şu McLaren'a be Kimi, gel de gözümüz gönlümüz açılsın.

  9. Kimi kendisi için en iyisini seçecektir bence Lotus seneye güçlü bir araç garanti ederse kalabilir ama bunun yanında Ferrari,McLaren,Redbull gibi 3 harika takım var tabiki parada önemli ama hızlı bir araç daha önemli bu 4 takımında seneye ne olacağı belirsiz inşallah McLaren'e gider hazır Button'unda anlaşması yok daha üstelik Whitmarsh'da görüşmeye açık olduklarını söyledi tekrardan beyaz tulumlar içerisinde görmek çok harika olur hadi adamım dağıt ortalığı :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir