Silverstone'daki Büyük Mücadelede Lorenzo Marquez'e Geçit Vermedi!

yazar:

kategori:

Yarışın büyük bölümünde Lorenzo liderliğini sürdürse de son bölümde Honda sürücüsü Marquez ile büyük mücadele yaşandı. Özellikle son virajlarda ikili arasında liderlik bir çok kez yer değiştirdi ve zafer sonunda Lorenzo’nun oldu.

Böylece Lorenzo, Marquez’in art arda 5. zafer kazanmasını engelledi ve Katalunya’dan sonra ilk zaferini kazandı.

Sabahki antrenman seansında büyük kaza yapan ve omzu çıkan Marquez yarışı ikinci sırada tamamlarken Honda’nın diğer sürücüsü Dani Pedrosa 3. olarak podyumu tamamlayan isim oldu.

Valentino Rossi son anda Alvaro Bautista’yı geçerek bir kez daha 4. olurken Bautista da yine Rossi’yi engellemeyemedi ve 5. oldu.

 

Pos  Rider             Team/Bike               Time/Gap
 1.  Jorge Lorenzo     Yamaha                40m52.515s
 2.  Marc Marquez      Honda                    +0.081s
 3.  Dani Pedrosa      Honda                    +1.551s
 4.  Valentino Rossi   Yamaha                  +13.233s
 5.  Alvaro Bautista   Gresini Honda           +13.298s
 6.  Stefan Bradl      LCR Honda               +20.227s
 7.  Cal Crutchlow     Tech 3 Yamaha           +26.299s
 8.  Nicky Hayden      Ducati                  +35.993s
 9.  Bradley Smith     Tech 3 Yamaha           +36.119s
10.  Aleix Espargaro   Aspar Aprilia           +53.196s
11.  Andrea Iannone    Pramac Ducati           +59.058s
12.  Michele Pirro     Pramac Ducati         +1m00.710s
13.  Hector Barbera    Avintia FTR-Kawasaki  +1m01.690s
14.  Colin Edwards     Forward FTR-Kawasaki  +1m01.843s
15.  Danilo Petrucci   Ioda-Suter-BMW        +1m08.833s
16.  Randy de Puniet   Aspar Aprilia         +1m09.063s
17.  Claudio Corti     Forward FTR-Kawasaki  +1m16.474s
18.  Hiroshi Aoyama    Avintia FTR-Kawasaki  +1m16.535s
19.  Michael Laverty   PBM-Aprilia           +1m32.057s
20.  Yonny Hernandez   PBM Aprilia           +1m36.224s
21.  Bryan Staring     Gresini FTR-Honda     +2m00.635s

Retirements:

     Andrea Dovizioso  Ducati                   18 laps
     Lukas Pesek       Ioda-Suter-BMW             1 lap

Yorumlar

“Silverstone'daki Büyük Mücadelede Lorenzo Marquez'e Geçit Vermedi!” için 13 yanıt

  1. Artan sürücü kalitesi sayesinde zevk vermeye başladı MotoGP. Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Marquez, Crutchlow, Bradl, Hayden, Dovizioso gibi üst düzey sürücülerin olması rekabeti artırıyor. Formula 1'de ise 2010 çok çekişmeliydi çünkü araçlar birbirine yakındı ve şampiyon sürücülerin rekabeti üst düzeydeydi. Son yıllarda ise Red Bull'un üstün olmasından dolayı zevk düştü.

  2. Marquez ve bradl g2 de çekişti Marquez bradl dan daha fazla yarış dışı kaldı bradl şampiyon oldu ama Marquez in gelişi çarşambadan belli idi.benimde favorimdi.onun için moto gp prosedürü bile değişti.böyle sıra dışı pilotlar için prosedğr değişmesi gerekiyorsa değişmelide zira böyle pilotlar çok zor yetişiyor.aynen kimi için gerekli f1 ehliyeti gibi esirgenmemesi gerek.hangi milliyetten hangi ırktan hangi dinden olursa olsun.

  3. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Bi tek banamı oluyor bilmiyorum ama. Yavaş yavaş MotoGP Formula1'den daha eğlenceli daha izlenesi bi hâl almıyormu?

  4. çıkan omuzu yerine taktılar öyle yarıştı, ona rağmen 2. lik iyi sonuç 🙂

  5. evet 3 sefer yenilendikten sonra geliyor yani 85-15 doğrudur.fark ettim.

  6. Yorumunuz hangi sayfada üstte görünmüyor?

    Eğer sağdaki son yorumlar bölümünden bahsediyorsanız, sunucuya aşırı yük bindirmemek için bazı bölümler birkaç dakikada bir yenilenir, her sayfa açılışında değil. Örneğin biz yeni bir haber girdiğimizde de anında yayınlanmıyor, ana sayfada görünmesi birkaç dakikayı buluyor. Amaç sunucuya binen yükü azaltmak.

  7. satın site yönetimi ben 1 yorum yapıyorum ama sayfayı yenileyim baştan siteye gireyim benim yorumum en üstte görünmüyor neden ?

  8. Omzunun çıktığı doğru. Isınma turunda fena düştü, haberi de yapıldı. Sol omzuymuş çıkan.

  9. Gerçekten güzel bi yarış oldu. Son turlar nefes kesti. 2,5 tur içerisinde 4 kere liderlik el değiştirdi. Çok heyecanlı anlardı. Uzun zamandır böyle zevkli bi final izlememiştim.
    Ama Marquez'in %100 olmadığı belliydi. Yarış bittikten sonra sol elini hiç kullanamadı bile nerdeyse motoru sürerken, padoğa dönene kadar. Sol koluna yarış boyunca ne kadar yüklendiği ortadaydı.. Bu durumda bile Lorenzo ile başa baş yarıştılar ve Pedrosa'nın önünde bitirdi evet. Siz kabullenemeseniz de görmek istemeseniz de anca sakat bi Marquez'le başa baş yarışabiliyorlar evet bu böyle. Bunu kabul etmek istemeyeceksiniz. Kabul etmeyeceksiniz de ama ancak bu durumda bi Marquez ile anca mücadele edebiliyorlar. Marquez bundan sonra 10 yıl boyunca yeni bi Rossi dönemi yaşatacak gibi geliyor bana başına bişey gelmezse. Bu sene de şampiyon olup ilk senesinde motogp şampiyonluğunu alır umarım.

  10. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yarış tamda bu seneki klasiklerden olucak derken son 3.5 tur zevkliydi , ben hondacı olarak ,marc ı tebrik ederim ,lorenzo yu sevmesemde, tebrik ederim, gıcık biri ,çakma rossi hareketleri yaptı kaç sezon ,pedrosa yı oldum olası sevmedim, sponsor desteğiyle bu kadar kaldı ,honda da ,adam berbat, hep 2.3 ,arada hayden kazandı, stoner kazandı, marc çok iyi ,honda ya gelen sürücüler olarak ama pedrosa hep takipte, bu yarışta da, bence marc daha sıkı bastırabilirdi ama kıçına yapışmış pedrosa, önünde lorenzo, ne yapsın, marc daha ilk sezon ve başarılı,

    yalnız bu ön grup düşmeye elverişli ,her an gene sakatlık çıkabilir, bu durumda daha istikrarlı lorenzo dur, pedrosa zaten, her kazada dağılıyor, marc daha yeni ama omuzu çıktı v.s söylentileri ne olur bilinmez ,benim de 2 omuzumda motor kazalarından kalma çıkmışlık var ,sağ omuzum baya gevşemişti, yer yapmıştı, 2 ameliyat oldum, şimdilerde aşırı zorlamayınca iyi ,sol omuzum ise aynı 2 kere çıktı yer yaptı oda ama idare ediyorum, yani marc ın omuzu çıkmış olabilir ,ağrı kesiciler ile yarışabilir, ben hayatıma hep devam ettim omuzum çıktığından itibaren ama işin özü dinlenmek ve fazla yıpratmamak ama hırslı insanlar riske giriyorlar,

    neyse güzel yarıştı sonları iyiydi ,ayrıca rossi artık yaşlandı, böyle gider ,gençler daha sıkı hayatın kuralı böyle 😀 stoner ıda severim, onun yokluğunu şimdilik iyi kapatıyor marc ,yoksa pedrosa ve rossi ye kalsa lorenzo şimdiden şampiyon olurdu herhalde 😀 pedrosa ya kocaman ban diyorum takım arkadaşım riske girsin ben yararlanayım modunda moto gp de fazla yemez ama bu düşünce,,

  11. Bence de cikmamistir.Çünkü düştüğü zaman sağ omzunu tutuyordu.kupayi da sağ eliyle kaldirdi Ama çok güzel yarış oldu.

  12. omzu çıkmasa 1. olurdu diyenler olabilir ama çıkan hangi omuzuydu? engel teşkil edecek kolunda olsa zaten yarıştırmazlardı. Omzunun çıktığıda büyük ihtimalle söylentiden ibaret. Diri Pedrosa ölü Marquezi geçemiyorsa ve ikiside honda sürücüyse ben inanmam açıkçası omuz çıkığına . Kanguru derisinden omuz mu çıkarmış? olsa olsa damar kenetlenmesi olmuştur kolu sancılanmıştır doktorlarda düzeltmişlerdir. Omzu çıkan futbolcu 4 hafta sahalardan uzak kalıyorda bu adam 5 saat içinde nasıl yarışa çıkıyor. Hepsi abartı.MArquez Lorenzodanda Pedrosadanda diri. Hondayıda iyi sürüyor zaten honda en hızlı motosiklet bu adama şov yapmak kalıyor fakat Lorenzo gibi süper yetenek var iğne deliğinden nasıl geçti son 600 metrede gördünüz.

  13. Lorenzo ve Marquez'e tebrikler,pedrosa starttan sonra arkadakilerle uğraştığı için sonlarda hep fırsat kolladı ama işe yaramadı.Lorenzo marquezi arkada tutmak için her şeyi yaptı,tam geçildi bu iş bitti derken 2 kez hemen cevap verdi,harika bir mücadeleydi.
    Son yılların en iyi yarışlarından biri oldu hatta spikerler son 10 yılın en iyilerinden dedi bilemiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir