Resmi: Ricciardo 2014'de Red Bull Koltuğunda!

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo yeni kanatlarına kavuştu. Rush filminin galasının yapıldığı bu akşam Red Bull, web sitesinden ve Twitter adresi üzerinden açıklamayı yaptı.

Sezon sonunda seriden ayrılacağını açıklayan Mark Webber’in koltuğu önümüzdeki sezon yine bir Avustralyalı’ya emanet.

Formula 1’de üçüncü yılını ve ikinci tam sezonunu geçiren 24 yaşındaki Ricciardo, HRT koltuğunda kariyerine başlamıştı.

İkinci sezonunda Red Bull’un çaylak takımı Toro Rosso’ya geçen Avustralyalı pilot takım arkadaşı Jean-Eric Vergne’e karşı bir üstünlük kuramasa da ana takımın dikkatini çekmeyi başardı.

 

Christian Horner: “2014 yarış pilotumuz olarak Daniel’i açıklamak harika. Çok yetenekli bir genç, adanmışlığı ve harika tavırları sayesinde bizim için çok mantıklı bir seçimdi. 2008’de Red Bull’un çaylak kadrosuna katıldı ve yarışlar kazanabildiği ve şampiyon olabildiği Formula 3 ve Renault World Series’de çaylaklığını takip ettik. Her kategoride kendisini gösterdi ve gelişimini yakından takip ettik. Takımımız için gerekli tüm yeteneklere sahip, iyi bir kişilik, doğal bir yetenek ve çalışması harika birisi. Daniel takımın kendisinden beklediklerinin farkında; hızlıca öğrenecek, kısa ve uzun vadede gelişimini izlemeye devam edeceğiz. Bu takımda bir koltuk edinmesi harika bir fırsat ve bence geleceğin büyük yıldızlarından birisi olacak.”

 

Adrian Newey: “Mark emekli olacağını açıkladıktan sonra Christian ve ben, Helmut Marko ve Dietrich Mateschitz ile birlikte sürücü pazarına dikkatle bakmaya başladık. Deneyimli bir pilot alabilirdik, bize bilinen bi seviyeyi garanti edebilen birisini, veya çok daha genç ve çok daha üst düzey olabileceğini düşündüğümüz birisini seçebilirdik. İkinci seçenekte karar kıldık ve genç pilotlara bakmaya başladık. Daniel en çok gelecek vaad edendi. Red Bull’un bakış açısından da bize uygundu, çünkü Red Bull genç pilot programının en çok ümit veren parçasıydı. Bu karar bana Williams’tayken verdiğim kararı hatırlattı. Nigel Mansell bırakıyordu ve Alain Prost’un yanına birisine ihtiyacımız vardı. Riccardo Patrese ile devam edebilirdik veya o zamanlar test pilotumuz olan Damon Hill adındaki genç bir pilotla anlaşabilirdik. Bence genç kanları desteklemek ve ümit veren pilotlara bir şans vermek çok iyi.”

 

Daniel Ricciardo: “Çok, çok iyi hissediyorum ve elbette çok heyecanlıyım. 2011’de Formula 1’e giriş yaptıktan bu yana bunun olmasını ümit ediyordum ve zaman içinde bu tutkum gittikçe büyüdü. Bazı iyi sonuçlar aldım ve Red Bull buna karar verdi. Önümüzdeki yıl şampiyonluk kazanmış, muhtemelen de en iyi takımda olacağım. Benden çok şey bekleniyor, buna da hazırım. Burada 10. sıraya yarışmak için bulunmuyorum, kendim ve takımım için en iyi sonuçları almayı hedefliyorum. Takıma neler yapabileceğimi gösterebileceğim bu şansı bana verdikleri için teşekkür etmek isterim. 2010’da yedek pilot olduğumdan bu yana takımı çok iyi tanıyorum, bu da geçiş dönemini çok daha kolay bir hale getirecek. Sebastian Vettel’e göre yarışmak harika bir mücadele olacak ve bunu başarabilirim. Amacım bu sezonu kendim ve Scuderia Toro Rosso için mümkün olabildiğince güçlü tamamlamak. Sonra sezon arasına gireceğiz ve tamamen önümüzdeki yıla ve kariyerimdeki bir diğer bölüme odaklanmış olacağım.”

 


Yorumlar

“Resmi: Ricciardo 2014'de Red Bull Koltuğunda!” için 50 yanıt

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Redbul ikinci pilotunu buldu gerçekten daima 2.

  2. ferrari team avatarı

    Gerçekten de ister istemez gözler kayıyor yaa :))) ne hallere düştük yarabbim ::)

  3. vettel + riccardo fantastik bi ikili

    ——————————————————

    daha çok şampiyonluk göreceğiz

  4. Redbull+vettel zaten çok iyi çalışan bir paket, Yapılacak en doğru şey Kimi macerasına girmeden, çalışan sistemi bozmadan, eldeki sistemin çalışmasını sürdürmekti, ve bunuda ricc ile yaptılar. Takım adına en doğru karar vermilmiş gibi duruyor.

  5. Kimi_ in_Rai avatarı

    Hem Red Bull'a hem Ricciardo'ya hayırlı uğurlu olsun
    Bakalım Kimi'nin kararı ne olacak,hadi hayırlısı

  6. Redbull un yaptığı her şey şov ferrari ve mclaren yaşlı kalmış bunların yanında ondan şampiyon olamıyorlar

  7. Şüphesiz Raikkonenden sonra en karizmatik pilott 😀 😀

  8. bu transferden sonra kimi lotusta kalır, ferrari massa da ısrar eder o da kalır. yani diğer takımların pilot dizilimi değişmez. araçlarını geliştiremezlerse seneye de bu senenin kopyası bir sezon izleriz.

  9. redbull rai veya alonsoyu alsaydı bu 2 pilot vetteli yenip vetin şampiyonluklarını gölgede bırakabilirdi sonuç olarak mantıklı bir seçim 🙂

  10. Takım için hayırlı olsun Daniel Ricciardo'nun Vettele zor anlar yaşatacağını düşünüyorum. 2014 kuralları ile takımlar ve pilotlar bir çok şeye alışması gerek.

  11. Anlaşma aylar önce yapılmıştır muhtemelen.Basınıda iyi meşgul ettiler kimi ve alonso haberleriyle.

  12. elvan dalton avatarı

    Webber kendini harcadı.

  13. New yorka hosgeldiniz. Versiyon 2.0

  14. multı 12 ,multi 21 daniel,,,çek çek sağa ,saga çek..

  15. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    yani istesek çok tecrübeli pilotları alırdık ama almadık diyor…neyse riccardo iyi bir performans gösterecektir.ben webber'den iyi olacak diyorum

  16. aferin bak çok doğru noktaya parmak bastın. Heralde newey bi sıska bi tosun paşa seçip hem ağır kiloyla hem hafif kiloyla giden otomobili karşılaştırıyor ve otomobili ona göre geliştiriyor.

  17. osman erener avatarı

    redbull az biraz sempati kazanma şansını eliyle itti..muhtemelen ricci'nin kersi sezon içinde daha çok arıza yapacaktır..

  18. osman erener avatarı

    mclaren ve ferrari haberleri daha devam eder bence..doğru yada yanlış

  19. Raikkonen06  avatarı

    Hadi bakalım Kimi RBR'de elendi sırada Ferrari ve McLaren inşallah McLaren'le anlaşırsın adamım vettel sanırım iyice tırsmış Kimi'den :))

  20. şaşıran var mı, Webber yine haklı çıktı. RBR'nin kirli oyunlarını inşallah ileriki zamanlarda dahada açar.

  21. Duhan Peker avatarı

    Asıl soru şu g*tü nasıl sığdıracak. :))))
    Hayırlı olsun bu arada. 🙂

  22. abi adamın tipinde hayır yok 🙂

  23. ister istemez göz kayıyo 🙂

  24. adamın dötünden baska bir sey dusunemiyorum :D:D:D

  25. Simdi sıra geldi o popoyu alabilecek aracı yapmaya…

  26. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Pilot tanıtımımız bile bir harika.Bu takıma bunun için gönül veriyorum kıskananlar çatlasın.Ricciardo iyi seçimdi çünkü gelecek vaat eden bir pilot aynı Vettel gibi.Kimi veya Alonso hem korktukları için Vettelin yanına gelemezdi hemde bu saatten sonra Redbull yaşlı pilotların kaprisleriyle uğraşacak halde değildi.

  27. Burada çoğu kişinin hayıflanması Redbullun mantıklı olanı yapması.Ama mantık dediğimiz 2 pilot arasındaki rekabetin olmaması anlamına geliyor.Ben Kimi faniyim ve Lotus'ta kalmasını istiyorum ancak Redbulla gidip Vettel ile girişeceği mücadeleyi görmekten herşeyden önce bir f1 izleyicisi olarak görmekten haz duyardım.Tabiki olmadı bu hikayede başlamadan bitti.Işler iyi iken bazı şeyler görmezden gelinir, ancak işler tersine döndüğünde polden başlayıp başladığı gibi bitirecek aracın olmadığında yanlış ata oynadığıni anlarsın.

    Çok istiyorum Redbull hegamonyasının bitmesini seneye inşallah çok çok yakın bir ön bölüm izleriz.

  28. Toro Rosso'da açılan koltuk ise yeni çaylak demek, Felix de Costa ?

    Bunu söylemişlerdi zaten. Muhtemelen öyle olacak.

  29. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Webber v2.

  30. Bunu beklemeyen var mı acaba? Ricardoyu alacakları açıkça belliydi. Kimiyi de bol bol reklam için kullandılar. Sanki Ricardoyu alacaklarını bilmiyorduk gibi sürekli olaya belirsiz bir hava katıp, diğer pilotların isimlerinden yararlandılar.

  31. Little Bambi avatarı

    Riccardo'nun yeni işareti..

  32. Red Bull'un kendi pilot programından Vettel'den sonra o koltuğa oturan ilk kişi. Sırf bu yüzden mutlu olmadım desem yalan olur. Vettel'i pek zorlayabileceğini sanmasam da Webber'i de çok aratmayacaktır, en azından daha uyumlu biri takım için muhtemelen

    Toro Rosso'da açılan koltuk ise yeni çaylak demek, Felix de Costa ?

  33. redbullda 2. pilotları sankı uzun iri yapılı seciyor

  34. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    tam bir 2.pilot,Red Bull için daha ne olsun !

  35. Multi 21'i öğrenmesine gerek yok aksine o konudan bahsetmeyeceklerdir cunku multi21 2.pilota oncelik demek.. Ona multi 12yi ogreteceklerdir ;))

  36. Vettel Red Bull'da harcandı mı?

  37. Red Bull ve Toro Rosso için en doğru karar. Tebrikler.

    Artık aptal sezon da bitmiş oldu. Alonso zaten Ferrari'de kalacaktı, Raikkonen'in de gidebileceği bir yer ve Lotus'a karşı kullanabileceği bir kozu yok. Paşa paşa takımda kalır, veya bırakır.

    Ricciardo'nun nasıl bir performans göstereceği ise merak konusu. Umarım en az Mark Webber kadar iş yapabilir. Tabi bunları KERS'i olmadan ve iyi kalkamayan aracıyla yapmak zorunda kalabilir.

    Bu arada, Adrian Newey'i her gördüğümde aklıma John Locke gelir… Gerçekteki filozof dehası ve dizideki teknik sorun çözme başarısı.

  38. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    at last amma uzadı ve haberi yapıldı bazı arkadaşlarımızla dediğimiz oldu ,vettel in yanına kimi yi zaten almazlar gibiydi ve almadılarda tırstılar da diyebiliriz ,hayırlısı olsun bakalım güzel destek olur vettel e ,kimi ferrari meselesi ne olucak acaba ?o da ayyuka çıkarsa ,mc laren kalmıştı :d oda olmazsa, lotus la devam ,oda olmazsa kimi veda mı diyeceğiz .D tahminim ferrari ile oldu ama alonso taş koymassa 😀

  39. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    "Daniel en çok gelecek vaad edendi. Red Bull'un bakış açısından da bize uygundu, çünkü Red Bull genç pilot programının en çok ümit veren parçasıydı……"
    yazık genç yaşta harcanıp gidecek şimdi, gerçi RB için en mantıklı seçimde buydu, KOBAY takımdan KOBAY bi pilot getirmek …..

  40. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Çok sempatik adam ya çok katkısı olur Ricciardo'nun takıma.Hayırlısı olsun.

  41. thechosenone avatarı

    yapılabilicek en yanlış işi yaptılar. Ricciardo nun ne yapacağı belli olmaz. seneye takımlar şampiyonluğunu kaptırabilir rbr.

  42. Geleceğin webber'i kim tutar seni :))

  43. Adamlar klip bile çekmişler, ne zamandır belli demekki…Olmadı bu iş,gerçi herşey Vettel için…Bundan iyi yastık mı olur.

  44. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Webber söylemişti zaten.

    vay be Hrt'den redbull'a 😀

  45. Little Bambi avatarı

    Riccardo'ya ilk olarak Multi 21 kodunun ne olduğu hakkında bilgi verilmiş.

  46. TifoAlo HRT avatarı

    Newey ne kadar mıymıy konuşuyormuş neyse hayırlı olsun böyle olacağı belliydi.

  47. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Kesinlikle Riskli Bi Karar Bence. Ama Startta Webber'den Daha İyi Kalkacağı Kesin :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir