BMW de Formula 1'e Dönebilir

yazar:

kategori:

Pitpass’ten Christian Sylt, Bernie Ecclestone’nun BMW’nin döneceğine inandığını söyledi. Ecclestone “Tekrar BMW’yi görmezsek şaşırırım.” dedi.

2006’da Sauber takımı alarak BMW Sauber olmasının ardından BMW, 2009’da takımı tekrar Pere Sauber’e satarak Formula 1’den ayrıldı.

Gelecek sene Turbo V6 motorların gelmesi, Ferrari, Mercedes ve Renault dışında Honda’yı etkilemişti. Honda 2015’te Mclaren ile spora geri dönecek. İddialar BMW’nin de 2016’da dönmeyi düşündüğü yönünde.


Yorumlar

  1. güzel haber avatarı

    Williams BMW ortalığı kasar kavurur… 🙂

  2. 2018'e kadar dönme planları yoktu kabaca seri planları belliydi ama 8 sınıfı projesinin beklenmedik yada tahmin edilmeyen şekilde erkene çekilmesi bu haberin ifade ettiğinin de gerçekleşebileceğini gösterir. BMW şuan yer almadıkları üst seriye araç hazırlıyor ve bazı serilerde ki araçlarını yeniliyorlar. Mesela onlardan çok daha gelişmiş Formula BMW de bekleniyor. Porsche zor ama Audi group gelirse BMW de mutlaka F1'e döner. Aniden plan açıklayabilirler.

  3. 1.6 turbo bizim için önemli değil diye WTCC'den bile çekildiler.Motorların 380-400 hp üretmesi isteniyordu.Birçok marka 300 hp ve üzerinde güç üreten otomobil üretiyor zaten onlarda gücü yükseltmek istediler doğal olarak.
    Öte yandan eski alman rekabeti onları geri dönmeye itebilir.Sportif imaja oynayıp yarıştan kaçmanın anlamı yok.

  4. Duhan Peker avatarı

    Sportif başarısızlık lafını kullanmayıp,ekonomik sebepler yalanına kaçarak spordan ayrılan BMW bırakın geri dönmesin…

  5. İnşallah kubikayla geri döner.

  6. bmw sauber f108 ne şahane güzellikti be

  7. Önceki bir haberde BMW bunu yalanlamıştı. 2016 veya sonrasında planları değişirse geri gelebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir