Dennis: "En İyi Sürücülere Sahip Olmak Duygusal Açıdan Zor Olabiliyor"

yazar:

kategori:

Mclaren’in 50. yılı kutlamalarında konuşan Dennis, takımın başında olduğu dönemlerde büyük isimleri bir arada yarıştırmasıyla biliniyor.

Dennis “Eşit pilot ilkesiyle takımı yönettiğinizde, ki her zaman bunu yaptığımız için gururluyum, sadece tek kazanan ve tek kaybeden oluyor.”

“Bir sürücü kazanmadığında onun tarafından baskı oluyordu ve nedeninin bulunması için zorlanıyordu. Bazen bu mağlubiyet daha zekice ve faydalı gerçeklere odaklanmamızı engelliyor ve daha duygusal ve az gerçekçi olan yönlere odaklanmamıza sebep oluyordu.”

“Zor ancak aynı zamanda çok faydalı zamanlardı.” dedi.


Yorumlar

“Dennis: "En İyi Sürücülere Sahip Olmak Duygusal Açıdan Zor Olabiliyor"” için 9 yanıt

  1. McLaren in kendi kendine ettiklerini ve FIA nede başka bir organizasyon yapamadı.Yavaşlatma operasyonları ise Ferrari içinde yapıldı başka takımlar içinde yapıldı.Eşitlikden bahsedilip baltalama işi taaa 3. yarışdan başladı.Uyum süreci ile birlikte gelişme sürecinindeki pilota mekanikerler dahi alenen hakaret edebiliyorsa adı eş olan itlikden bahsedebilebilinir.

    Hamilton basit bir çaylak değildi… McLaren in simülatörü yada sezon içinde araçlarını test etme adına rahatça çalışabilen birisi olması ve hatta sezon başlangıç testlerinde iki araçla yapılması ile birlikte zaten kolay bir geçiş süreci yaşadı.Birde buna Bridgestone lastiklerini tanımak olarak eklersek çaylak gibi görünen bir dağ yaratılmışdı. McLaren dağı yaparken K2' tepesini dinamitleyip durdu.

    Benim derdim Alonso değildi ve tam aksine McLaren için birşeyleri ararken Alonso nun baltalanması çokda uygun değildi.Kopmuş ilişkiler Macaristan ve sonrasını oluşturdu ki sadece Hamilton un sıralamadaki hareketi bir adet fünye idi ve bombayı ateşledi.

  2. Senin aksine bende McLaren yapılması gereken ne varsa onu yaptığını düşünüyorum.

    Şu da varki McLaren bir konuda hata yaptı oda herşeyi oluruna bıraktı ilk başta. Lewis sanıldığından daha iyi çıkmıştı ve bu hem İngiltere için hemde McLaren için iyi haberdi.

    Alonso nun tarafında olan biteni umursamadı McLaren. Takımda bir dünya şampiyonu ve bir çaylak yarışıyorsa hiç bir zaman çaylağa eşit muamele gösterilmez herşey dünya şampiyonuna göre planlanması gerekmektedir. Bunu yapamadı McLaren ve aslında yanlış yada doğru burda oluştu.

    McLaren o zaman bıraktı pistte konuşsunlar dedi. Lewis yani çaylak tecrübe gerektirmeyen pistlerde o anki lastikleri iyi kullanarak daha iyi olduğu için zaten bu sorunlar çıktı ve ondan sonrası ise malum.

    Yani senin düşüncendir tabi ama sen McLaren taraftarı değilsen artık ve bu sadece şampiyonluklar gelmediği için ise , işte buna saygı duymam. Bu takım ın yarış kazandıktan sonra bile galibiyeti alındığını biliyoruz ne zaman McLaren bir şeyler bulup hızlansa ertesi yarış kural değişikliği yapılıp McLaren yavaşlatıldığını biliyoruz yani 2011 Silverstone de neler olduğunu hatırlarsın. Hal böyle iken FİA topluluğu bile McLaren düşmanı iken(not: artık hiç değilse başkanı değil sanki) sen şampiyonluklardan nasıl söz edersin. Böyle birşey imkansız.

    Ha şu da varki imkansız diye birşey yok az biraz McLaren lı olarak bilirsin ama sadece zaman alıcak onuda yaşıyoruz.

  3. Shumacher in neden gelmediğini o gün izleyenler iyi biliyorlar. McLaren o zamanlarda Ferrari yi kıskandıracak kadar hızlıydı ve tek eksikleri (araçda) dayanıksız olmasıydı. Düşünün ki; Hakinen in 500 m kala potoru patlattığında aracında inip itileyerek dahi yarışa devam etse belkide Ferrari ile başabaş damalı bayrağı görecek kadar fark vardı.

  4. Büyük ve farklı yönleri olan sürücülere eşit davranma özelliği Ron a ait değildir.Önemli yada rekabetçi olarak bir araya Senna ve Prost un gelme zamanı tamamen farklıydı… sonrasındaki Alonso ve Hamilton karşılaşmasıda tamamen rastlantıydı ve Ron un hatalarıyla doluydu.Hamilton becerikli ve McLaren in içinde F1 için yetiştirilmiş özel bir insandı.Takım içinde diğer pilota göre destek görmeside tıpkı Senna-Prost dönemi gibiydi.O zamanda Prost dışlanmış ve Senna takım tarafından desteklenmişdi sonrasıda da açık açık Hamilton desteklenmiş ve Alonso ya direkt taciz müdahalelerinde bulunulup sonrasında gençcahili bir pilotun hata yapması ve taraftarlardan tepki toplamasına sebep olmuşlardır.

    Hamilton u çok iyi yetiştirdikleri yadsınamaz bir gerçektir ama onu Alonso nun yanında pişmesi yerine Alonso yu yakartop haline getirmek için kullanmak tam bir hataydı.Sonrasında… Hamilton u kaybettiler; çünkü dengeli birisi olup daha sürekliliği olan bir pilot olamadı (hep tek başarılık pilot olarak deavm etti).Alonso yu kaybettiler ve sürekilik ihtiyacı olan takım bunun kıymetini dahi anlayamadı.Bu kaybedilenlerle birlikte 2007,belki 2009, 2010,2011 ve 2012 pilotlar şampiyonluklarıda gitti. McLaren için çok başarılı geçilebilecek bir dönem berbat edildi ki bu ,çok sorunlu geçmiş bir dönemin arkasından yapıldı.

    Benim gibi taraftarlar için Alonso sadece bir aracıydı ve McLaren en önemli etkendi . McLaren bizler için bir-inciydi ama takımın yaptığı hatalar incimizde gördüğümüz parıltıyı azalttı.Mclaren o sezon açıkça taraf olarak bahsettikleri eşitlik ilkesini boşmuştu ve bunu kendilerine dahi anlatamıyorlardı.

    Benim gibi taraftarlar ,senelerce başarı için AÇ bir şekilde ağzımızı açmış beklerken … takımın bu kadar yırtıcı ve başarılı bir sezonu hahfetmesine dayanamadık.Koca bir sezonda sadece bir sezonluk Hamilton a sahip olup; onun yetişmesini sağlayıp ondan sonra serbest bırakmaları gerekiyordu. Bizimkiler strateji hatası yapmışken bunu kendilerine dahi kabül ettiremediler.Bu yaptıklarıyla o gün Alonso yu ve şampiyonlukları bu gün Hamilton ve Beni kaybettiler.

    Bİr takım düşünün ki; kazanmamayı bu kadar düşünebilirmi? Adı McLaren ise…

  5. supra (spa2000) avatarı
    supra (spa2000)

    kendime cevap ver butonunu tıkladım. 🙂

    kendime cevabım: Şayet en iyilerden biri olduğunu düşünen pilotlardan biri olsa idim. Ron ile çalışmak için elimden geleni yapardım. Adam elmastraşında gelmiş geçmiş 1 numara olduğunu defalarca ispatlamış bir elmas ustası. Karşısındakinin gözlerinde görmek istediği ışığı gördüğünde keskinlik ayarını sona dayandırabiliyor.

    Hakkinen ile The Schumacher'i aynı takımda birleştirememesi……………..

    McLaren üzerinden 4. dünya savaşı ilan edilmiş olabilirdi..

    —————–
    McLaren'i sevmek Ron'u anlamaktan geçer.

    Ron "The Boss" Dennis.

  6. supra (spa2000) avatarı
    supra (spa2000)

    En iyi sürücülerden bir tek Schumacher'i ıskaladı.
    Ki Ferrari'den önce onu da alıyordu orası ayrı…

  7. mclaren takımı geçmişte çok iyi sürücülere sahip olmuş olabilir. şu anda ise sadece iyi sürücülere sahip. bunu değiştirmesi lazım bir şekilde.

  8. Şimdi de duygusal, tamamen duygusal…

  9. geçti BOR un pazarı sür kendini NİĞDE ye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir