Heidfeld İkincilikten Memnun Kaldı

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld kendisi için mümkün olan en iyi sonuç olduğunu söylediği ikincilikten memnun. Alman pilot bu sezon üçüncü kez podyuma çıktı ve şu anda sürücüler şampiyonasında takım arkadaşı Kubica’yı 10 puan geriden takip ediyor.

"İyi bir yarıştı. İkincilikten memnunum çünkü bugün yapabileceğimin en iyisi buydu. Sıralamalar iyi gitti ve yarışta da her şeyi doğru yaptık. Aslında lastik seçimlerini doğru yapmak kilit noktaydı."

"İlk pit stopta aynı lastiklerle devam edip etmemeyi düşündük ama iyi ki yeni set lastiklere geçtik. Daha az yağmur bekliyorduk ama hangar düzlüğündeyken neredeyse önümde siyah br duvar görüyordum ve bundan daha fazlasını beklemeliydim diye düşündüm."

"Yarışın en zor anlarını tur yiyen araçlar beni geçerken yaşadım. Çok fazla su vardı ve ben göremiyordum. Abbey’den önce neredeyse spin atyıyordum ancak aracı pist üzerinde tutmayı başardım."

Kubica ise yarışı üçüncü sırada bitirmeye hazır görünürken bu sezon ikinci kez yarış dışı kaldı. Polonyalı pilot yağmur bastırdığında 40. turda yarış dışı kaldı.

"Birçok turda kızaklama sorunu yaşadım. Düzlükte aracın kontrolünü kaybettim ve dışarı çıktım."

"Burada, Silverstone’da farklı hava koşullarıyla çılgın bir yarış oldu. İyi bir yarış geçiriyordum, pozisyon kazanmıştım ve her şey yolundaydı. Ancak yağmur bastırdığında pist üzerinde çok fazla su vardı ve sorun yaşadım. Aracı çizgide tutamadım ve güç kaybediyordum. Arka lastikler asfaltla bağlantıyı kaybetti ve böyle oldu."

 

 


Yorumlar

  1. Zaten HEidfeld in yağmur performansı harikadır.

  2. Bu yıl Malezya da Alonso ve Coulthard ı aynı anda geçmişti yine Nick. Böyle devam etse de şu transfer dedikoduları bitse.

  3. İlkinde Glocku dıştan geçip hemen içeri girdi Alonsoyuda geçti, ikincisinde de aynı tarifeyi uyguladı, Kovalaineni dışardan geçip Raikkonenin içine daldı, güzel ataklardı gerçekten 🙂

  4. Bir yaptığı tam 2li geçişti (bir viraj 2 araba) diğeri (yarımdı 2 viraj üstüste geçti yarım olanda). Böyle gördüm ben.

  5. valla bence süperdi nick bugün. bir ara yavasladı ama gerçekten süperdi. geçişleri görmeye ve izlemeye değerdi. 2li geçiş yaptı sanırm 2 sefer

  6. helal olsun heidfeld'e. takımdan gönderilmesi düşünceleri var ama son 2 olaylı yarışta 16 puanla en çok puanı toplaya nick. bravo.

  7. Sıralama sorunlarını aştı ve olması gereken yere döndü, bu moralle Almanyada iyi bir performans bekliyoruz artık. Hatasız sürüşü ve atakları çok iyiydi, aynen devam Heidfeld.

  8. BMW bugün esas yerine geri döndü. Fransa bayaa problemli oldu ama BMW bugün esas yerine geri döndü. Kubica, Kovalainen di galiba onu geçmeye çalışırken acele etti. Heidfeld zaten kaliteli bir pilot sıralama problemini de aşınca tekrar gösterdi kendini. Bundan sonra bu başarısını korur eminim. İkişer ikişer geçti rakiplerini 😀

  9. Bu yarış kendisini kanıtlamasına bir fırsattı. Bu fırsatı tepmeyip 2.lik elde etti. Kubica yarış dışı kalınca önemi de arttı bu başarının tabi ki. İlk başta Alonsoya kolaylıkla geçilmesi haricinde iyi iş yaptı diyebilirim.

    Fotoda çok haşin çıkmış. Kameramanı şampanya ile öldürür gibi bir hali var.

  10. tebrik ederim heidfeldi ve bmw veyi çok güzeldiler

  11. benim için bu yarışın en memnun edici durumu heidfeldin eski haline dönmüş olmasıydı. çok güzel ataklar yaptı ve onu izlemek keyifliydi umarım artık sezonun sonuna kadar gerçek heidfeldi görürüz liderin 12 ve kubicanın 10 puan arkasında böyle devam ederse şampiyonluk mücadelesine katılabilir bence. kubica ise çok iyi gidiyordu daha fazla pozisyon kazanabilirdi ama ne yazık ki sonuç böyle oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir