Ferrari, Kötü Geçen Yarışı Geride Bırakmaya Çalışıyor

yazar:

kategori:

Ferrari takımı sıradaki yarışlarda iyi performas göstermek ve mücadele etmek içi Britanya yarışındaki hatalarından ders çıkarmak zorunda.

Bu görüş Takım Patronu Stefano Domenicali ve Brezilyalı pilot Felipe Massa’ya ait.

5 spin atan Massa "Açıkçası beklediğimden daha zordu."

"Çok zor bir yarıştı, hatalar ile aracı yolda tutmak zordu, bu yarış unutulmalı ve gelecek yarışı düşünmeye başlamalıyız."

"Sadece kötü bir yarış değildi, tüm hafta sonu kötüydü. Her gün bir şeyler oldu ve açıkçası benim için kötü bir hafta sonuydu. Bu yüzden en iyisini düşünmeliyiz." dedi.

Domenicali ise İtalyan takımın her seviyede hatalar yaptığını ve bunları kesinlikle tekrarlayamayacağını söyledi.

Domenicali "Bu yarışı Kimi ile kazanabilirdik ancak ilk pit stopta önemli bir hata yaptık ve aynı lastiklerde kalmayı tercih ettik."

"Yağmur kolay değildi ve uzun sürdü, Felipe de aynı tercihi yaptı ve aynı zorlukları yaşadılar."

"Normal koşullarda lastikleri değiştirmemiz gerektiğini söylemek kolay ancak Formula 1’de stratejiler bazen işe yarar bazen yaramaz. Bunun yanında şunu kabul etmeliyiz ki bu hafta sonu kendi standartlarımızda bir iş çıkaramadık."

"Her seviyede hatalar yaptık ve performansımız bile beklediğimiz gibi değildi. Şimdi panik yapmadan bunun nedenini bulmalıyız." dedi.

Massa neden bu kadar zorlandığını ise tam olarak bilmediğini kabul etti.

Massa "Bilmiyorum. Kesinlikle yağmurda aracı sürmekte zorlanıyordum ve bir sürü hata yaptım. Bu aracı su da kaymasından kaynaklanıyordu. Aracı düzlükte bile yolda tutamıyordum bu yüzden yorum yapmak zor. Koşullar çok zordu ve bazen bunlar olabiliyor." dedi.


Yorumlar

  1. Onur Poyraz avatarı

    Ross Brawn'ın Ferrari için ne kadar önemli olduğu böyle günlerde ortaya çıkıyor.

  2. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    Ross gitti ferrari de strateji bitti.

  3. bence de sorun yok böyle devam edin.

  4. bence de sorun yok böyle devam edin.

  5. Kimi 5 puan aldi ve liderle puanlari esitledi, bu kadar kotu bir yarista bunu elde etmek sevindirici bence de 🙂 Takimlarda Ferrari`nin bir sorunu olacagini hic sanmiyorum, onemli olan pilotlar sampiyonlugu, ondada 2 pilotla lideriz, sorun mu dediniz? 🙂

  6. Ferrari taraftarları puan aldıkları için sevinebiliyorsa sorun var demektir 🙂

  7. Evet Yinede Puan Aldık

  8. bu yarış çok kötü değildi ama iyi de değildi…artık bundan sonrakilerde daha dayanıklı mükemmel otolarla mükemmel bir yarış çıkararak sonuçlandıracaz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir