Haug "Lewis'in Geçişi Heikki İçin Darbe Oldu"

yazar:

kategori:

Britanya yarışına pole pozisyonundan başlayan Heikki Kovalainen’in takım arkadaşı Lewis Hamilton tarafından geçilmesi ve 5. olması Fin pilota psikolojik olarak yardımcı olmadı.

Bu görüş Mercedes-Benz motor sporları patronu Norbert Haug’a ait.

RTL’ye konuşan Haug "Heikki aracının ayarlarında sorun yaşadı. Muhtemelen sıralama için daha iyiydi ancak tüm yarış aracının arkasından şikayet etti ve istediği gibi zorlayamadı."

"Ve Lewis’in onu geçmesi de psikolojik olarak biraz etkiledi onu." dedi.

Ron Dennis ise kendi evinde yarışı kazanan Lewis Hamilton’u övdü.

Dennis "Kendi evinde yarışı kazanmak her zaman özeldir ve bugün Lewis için özel bir gün."

"Olaylarla dolu mükemmel bir yarıştı ve olağanüstü koşullarda hata yapmayan bir usta tarafından kazanıldı."

"Lewis bu yarışı uzun süre unutmayacak pilotlardan birisi ancak bunun mekanikerlerimiz ve mühendislerimizin de yaptığı mükemmel takım çalışması olduğu da hatırlanmalı." dedi.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Bu sene Massa ve Heikki yağmurda gdemio ve bundan snra da ii işler yapıcaklarını sanmıyorum :S

  2. Hayır Monaco'yu unuttun.

  3. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    ilk defa sürdü bu aracı(Mclaren)..kusura bakma mclaren mercedes nickli arkadaş…biraz gözden kaçmış…haklısın

  4. Evet geçen yıl Japonyada 2. oldu.

  5. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    kova ilk defa yağmurda mı sürdü…böyle bir yorum olamaz..peki ya geçen sene uzydamıydı bu adam yanlış hatırlamıyorsam geçen sene aldığı 2.lik de yağmurlu bir havadaydı(japonya mıydı emin değilim..hem de renaultla…

  6. Yağışlı havada benzin yükünün bir önemi kalmıyor. Lastikleri daha iyi tutunan daha hızlı oluyor bu kadar basit. Barichello extreme wet lastikleriyle Hamilton dan 4sn hızlıydı bir ara. Yağmurda aerodinaminin motorun … fazla bir önemi kalmıyor sadece lastikler ve pilotaj.

  7. arkadaşlar heikki salak mı yol versin hangi akıl mantığa sığar bu yorum anlamıyorum Hamilton resmen en hızlıydı o anda ve temiz bi atakla geçti sonuçta takım arkadaşı onu zorlamaması normal yoksa 2 sininde yarış dışı kalma olasılığı olabilirdi..Hamilton öne geçtikten sonra nasıl fark açtığınıda gördük Kova ilk defa yağmurda sürdü bu aracı onun verdiği tedirginlikte vardı bence üzerinde ayarlardada sorun oldu sanırım daha kuru havaya göre ayarlanmıştı aracı..

  8. vahit başol avatarı

    dunku yarısta kovaleyne baya kısdım ve sınırlendım,onda bu dusuce ve hereyı kabul etme tarzı olursa hamıltonun yanında ezılmeye mahkum.ya hamılton kovaleynenı gecemedı tam tersı kovaleynen yol verdı.kovaleynen ayrıca hamıltona gore hafıftı nasıl olurda hemen hamılton gecerr.uzugunum ama kovaleynen sen asla ıyı bır pılot olaman bu takımda oldukca.bırıncı olacagın bır yarısta hemıltona yol verdın,kımse bana cıkıpta hamılton gectı demesın hersey ortada

  9. Banada pek yol verdi gibi gelmedi. Hamilton zaten Heikki ye göre oldukça hızlıydı. Pilotlarının yarışmasına izin verdi McLaren zaten startta neredeyse giriyorlardı birbirlerine.

  10. Evet ora benimde gözüme çarptı arkadaşlar yol vermiş gibiydi dogru birden sert fren yapınca hamilton direk girdi kapıyıda açtı.

  11. Heikki nin yol verdiğini sanmıyorum.Ama o durumda başkası olsa bile zorlayamazdı.Hamilton zaten hızlıydı orada olmasa başka yerde olacaktı.

  12. onur aybars avatarı

    Lewis'in Heikki'yi geçişi ile Nick'in Heikki'yi geçişi arasında fark yok. Aynı nokta, Heikki yine dışta ve yine erken fren. Ama Heikki'ye güveniyorum. Sabır gerekli.

  13. Ben dikkat edemedim abi, İngilizler anlatınca dikkatin başka yerlere de kayıyor. 😀

  14. vega_nitro, evet hamöinin geçişi sırasında bana da öyle geldi..sert fren yapmış gibi değil de sanki yavaşlamış yol vermiş gibi..ama sonradan yarış içerisinde dikkat ettim, ki yarışı tekrar izlersen görürsün, heiki, haminin kendisini geçtiği o noktada sürekli olarak hep yavaş kaldı..

  15. Bilmiyorum ama bana cidden Heikki sert bir fren yapıp Hamilton'a yol vermiş gibi geldi.

    Heikkinin öğrenceği şeylerden biri de kaliteli araba ile yağmurda yarışmaktı bunu da öğrenmiş buluyorum. Seneye kesinlikle şampiyonluk adaylarından biri olacaktır.

  16. fuad kaya kardeş alonso kolay lokma değildir bunu bil herkes kolay kolay geçemez

  17. Heikki sorun yşamış ayarlarında zaten belliydi viraj çıkışlarında aracı zoru zapdediyordu ama yinede podyumda olması gerekirdi..

  18. raikonenin bir iki tur içinde geçtiği alonsoyu nerdeyse 10 turda geçemedi heiki..bunun neresi şans.

  19. ii yarıştı ama hatasız değildi

  20. sen devam et şansa vurmaya oda kazanmaya :))

  21. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    ben hala kovalainen'in ondan daha iyi olduğuna inanıyorum.sadece şanssız..webber'de hamiltonun ekmeğine yağ sürdü…bu adam çok şanslı yaww…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir