Webber, Alonso ile Mücadeleden Keyif Aldı

yazar:

kategori:

Daha önce Monza’da hiç podyuma çıkamayan Webber, Formula 1’de katıldığı son İtalya yarışında podyuma çıkmayı başardı. Webber bir ara Alonso’yu zorlasa da geçmeyi başaramadı.

Webber “Baştan sona temiz bir hafta sonu geçirmek ve zirve mücadelesi vermek iyiydi. Startımız oldukça iyiydi ancak Ferrari’lere göre güçlü değildik. Sert lastiklerde çok mutlu değildim ancak durum böyle. Ferrari biraz hızlıydı ve ikinci şikanda güzel bir mini mücadele oldu.”

“Fernando ile diğer lastiklerde iyi mücadele oldu. Her şeyi denedim ancak vites kutusuna dikkat etmem gerekiyordu. Sonunda ikincilik alabileceğim maksimum sonuçtı ve 3. olduk. Ancak Fernando’yu her şekilde zorladık. Fernando ile her zaman güzel mücadele olur ve bundan dolayı mutlu olmalıyım. Mümkün olduğu kadar zorladık ve bugünkü sonuçtan memnunum.” dedi.

Webber, podyumda takım arkadaşı Vettel’in yuhalanmasından memnun kalmadığını söyledi.

Webber “Monza’da podyumda olduğum için çok mutluyum. Burası dünyanın en ünlü yarışlarından birisi. Monte Carlo ve bir kaç ünlü yarıştan birisi. Harika bir deneyim ancak dürüst olmak gerekirse böyle bir atmosferin taraftarı değilim. Sonuçta Sebastian yarışı kazandı ve buradaki atmosfer tam olarak doğru değil. Ancak yapacak bir şey yok, onların seçimi.” dedi.


Yorumlar

  1. Arkadas bu webber neymiste ben gorememisim. yaklasik 96 yilindan beri f1 izliyorum, su adamin redbul disinda hicbir basarisini adam akilli gormedim. Ya bende korluk var ya baska adamdan bahsediyoruz :))

  2. Webber nasıl yetişti Alonsoya bir hatırlayalım:
    Vettel pite girdikten 3-4 tur sonra Alonso girdi,
    Pite girmeden önce Vettel ile Alonso farkı 4.5 saniye, Alonso Webber farkı 6 saniye civarı idi.
    Saolsun Ferrari duvarı (tam duvar) Alonsoyu 3-4 tur sonra alınca içeri Vettel ile olan farkı 10.5 sanie olunca Webber pit çıkışı hemen arkasına denk geldi.
    Hızlı gidip de yetişmedi Alonsoyu.

  3. massa yerine ferrariye gelseydin keşkee !!

  4. 2009 ve 2010a iyice bi bakmak lazım.acaba webber kaç kere kers ve debriyaj sorunu yaşamış?

    Dostum olmayan kersle nasıl sorun yaşanıyor ? Kers bu spora 2009 yılında dahil edildi Newey kerse göre arana tasarlamadı devler kerse göre araba tasarladı. 2009 sezonunun sonunda kers spora veda etti 2011 de tekrar dahil edildi bazı alanlarda gelişerek. Start problemlerine gelirsek klasik Webber sorunları ilk zaferini kazandığı Almanya'da bile kalkışta startta sorun yaşamış yarış içerisinde tekrar yerini kazanmıştır.

    Adamlığına açık sözlüğünü de gelirsek adam gibi adamdır kin beslemez takıma kattıkları da ortada dır. Saygılar.

  5. webber artık redbull'un kendisini "vettel'in şampiyonluk yarışını rahatlatmakta kullanılacak olan adam" olarak kullandığını anladı.. bu adam o aracı her türlü uçurabilecek bir adam. ama görevi vettel'i koruyup kollamak ve rakiplerinden puan çalmak.

    geriye düştüğünde araç uçuyor. yükselince 2. ve ya 1. olunca ve vettel arkasındaysa her ne hikmetse hep bir şeyler çıkıyor…

    alonso'yla arkadaşlar. bilerek geçmediğini düşünüyorum. şayet alonso'yu da geçip vettel'e yaklaşsaydı "kesin kers sorunu" çıkardı..

    her türlü elektronik müdahale var…

  6. adam resmen ferrari,ye çalışıyor . hızlı denilen araçla ferrari,ye geçil . sonra arkasına kadar gel . sonra dolanıp durdu arkasında . ya webber,de bir sorun var yada altındaki araçta . vettel,de aynı araçı sürdüğüne göre webber,de sorun var

  7. 2009 ve 2010a iyice bi bakmak lazım.acaba webber kaç kere kers ve debriyaj sorunu yaşamış? eminim ki son 3 yıldan çok daha azdır.2010da şampiyonluk yarışı verirken son yarışa vettelin önünde giren adam acaba diğer yıllarda niye geride kaldı? şampiyonluğu vettel alınca takımda vettele ağırlık verdi ve bence webberin önüne geçtiler.malezyada galibiyetini çaldılar ama telsizden vettelle yerini verde demediler.ahh webber çok dürüst çok karakterli bir yarışçı olarak kalıcaksın hafızamızda.önünü kesmeselerdi keşke.ben alonso fanıyım ama alonso mu webber mi deseler 1 kereliğine şampiyonluğa webber derdim.keşke şampiyon olabilseydin.seni çok sevdik be webber.sen kazanınca sevindik bile.seni saygı ve sevgiyle anacağız yolun açık olsun…

  8. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    f1'in göreceği nadir pilotlardan adamsın webber

  9. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Bu adama hastayım.Böyle adamlar her zaman eziliyor.

  10. Duhan Peker avatarı

    Webber "Monza'da podyumda olduğum için çok mutluyum''

    Ben pek mutlu olduğunu hissetmedim.Zaten artık gönülden yarışmıyor adam ortada yani.Adam Red Bull yüzünden keyif alamıyor artık.Sürmüyor ya da sürmek istemiyor.Bugün istese 100 bin kez geçebilirdi Alonso'yu…
    Sağolsun Red Bull…Belki de Ricciardo'ya da aynısını yapacaklar…

  11. Webber'e helal olsun. ne kadar vettel'i sevmese de doğru söylemiş. her kim olursa olsun insanları böyle başarılarının ardından yuhalamak doğru şey değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir