Red Bull'un Kurnazlıkları

  Red Bull ve Sebastian Vettel kusursuz bir haftasonu geçirerek İtalya-Monza’dan ellerini kollarını sallayarak zaferle ayrıldılar. Hatta yarıştan sonra “ Şaşırdık burada kazanmayı beklemiyorduk. Buraya hasarı sınırlı tutmaya geldik ama onlar gözümüzde büyüttüğümüz kadar iyi değillermiş “ gibi bir açıklama yaparak hem rakiplerini küçümsediler hem de yaptıkları kurnazlıkları bir kez daha ortaya dökmüş oldular.  

  Son yarış Spa’dan sonra “ İtalya’da işimiz zor olacak ve orada rekabetçi olabileceğimizi düşünmüyoruz “ açıklamalarıyla belkide hem Mercedes hem de Ferrari’yi zafer için fazla rahatlattılar. Ama bu Red Bull’un Formula 1’in gördüğü en başarılı ve en dominant takımlardan biri olduğu gerçeğini değiştirmez. Aynı şekilde Vettel’in de.

  Cumartesi günkü sıralamalardan sonra yarışa gerilerde başlayan Kimi Raikkonen ve Lewis Hamilton’ın yukarılara tırmanması için yağmur gerekiyordu. Ama yarış günü boyunca beklenen yağmur da gelmeyince Vettel’in tek rakibi Alonso kaldı.

  Tifosiler Belçika-Spa’dan sonra Monza için umutlanmışlardı. Ama dediğim gibi Red Bull’un kurnazlıkları. Her yarış ve her durum için mutlaka ellerinde sakladıkları ve rakiplerini gafil avlayacak planları var.

  Mercedes düşük downforce paketini güncelleyerek geldi Monza’ya. Belçika’da düşük downforce paketinden istediği sonucu alamayan Mercedes‘in yaptığı değişiklikler burada da işe yaramadı. Sıralama turlarında Hamilton’ın otomobilin altına zarar vermesi bunla ilgili olabilir mi bilmiyorum.

  Ferrari ise Belçika’da deneme fırsatı bulduğu düşük downforce üreten arka kanattan Monza’da istediği verimi alamadı. Alonso’nun ikinciliği karşı konulamayan Red Bull’a karşı iyi bir derece sayılabilir.

  Massa’nın 4.lüğü kendisi açısından önemli. Raikkonen & Ferrari söylentileri iyice ayyuka çıksa da Massa en azından bu yarışı eleştiri oklarından kurtularak tamamladı. Bu sezonki en iyi derecesi Malezya’daki 8.liği olan Nico Hulkenberg ise 5. sırada finiş görüp günün göze çarpan isimlerinden biri oldu.

 

   ANIL  YAZAR  –   Twitter.com/AnilYazar


Yorumlar

  1. yazı tamamen tersine olmuş

    ne kurnazlığı gayet egemen bir araçla yarışı ve sıralama turlarını domine ettiler

    nerede kurnazlık ve plan gerekte yok öylece 2011 sanki..

    göstere göstere pit yaptılar ferrari uyudu kaldı sonuç

    sezarın hakkı.

  2. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yani yazılanlar doğru, böyle devam ederlerse, taktik aldatma işlerinde, ferrari yi geçecekler ,ben bu sene ferrari den bile duymadım bu kadar yarış demeçlerini ,tam siyesete döndüler ,yada öyleydiler artık egemen oldular 😀

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Formula 1'de Politika Her Zaman Var . Ayrıca Bu Kurnazlıkları Sadece RedBull Da Yapmıyor.

    Bu Yılki Yarışılacak 19 Pistin İçinde RedBull'un En Zayıf Kalması Beklenen 2 Pist Vardı Hatta Bazıları O 2 Pistte Görürüz RedBull'u Demişlerdi Malum Bir Yarıştan Sonra Yaz Tatiline Girildiği Sırada.,O Pistler Bildiğiniz Üzere Spa İle Monza'ydı..
    Ve O 2 Yarış Şuan Geride Kalmış Bulunuyor Sonuç ;
    2 Tane Dominant RedBull Galibiyeti.
    Yazı Hakkında ; Ben De Şöyle Cevap Vermek İstiyorum ;

    Ferrari Veya Mercedes Veya Lotus Farketmez Biliyorlar RedBull'un Hızlı Olduğunu Dimi ? Bal Gibi De Biliyorlar.Sen O Adamların Açıklamalarına Bakarak Nasıl Elini Kolunu Sallaya Sallaya RedBull'u Geçeceğini Düşünebilirsin Ki ? Şimdi Soruyorum Bunu Okuyanlara Adamların Hakkı Mı Değil Mi O Açıklamayı Yapmak? Gece Gündüz Çalışmışlar Belli Emeklerinin De Karşılığını 2 Galibiyetle Aldılar.Sizin Meşrubatçı Dediğiniz Takım Tarihin En Köklü Takımlarını 4 Yıldır (Af Buyurun Ama) Resmen Rezil Ediyor.O Zaman Daha Çok Çalışsınlar Da Geçsinler Dimi Kim Engelliyor Ki ? Ben De Buraya Geldiğinde RedBull'un Rekabetçi Olmayacağını Sizler Gibi Düşünüyordum.Ama Adamlar Resmen Sağ Gösterip Solu Vurdu Herkese.

    Sonuç Şu Ki Hakedilmiş 2 Galibiyet Var Ne Olursa Olsun. Adamlar Saygıyı Ve Alkışı Emekleri Sayesinde Hakediyor.Kurnazlık Yapmak Arabayı 0.4 – 0.5 Saniye Hızlandırmıyor Benim Bildiğim.

    Yine De Uğraşmışsın Emeğe Saygı Eline Sağlık.

  4. Duhan Peker avatarı

    Çok güzel bir yazı hocam.

    Hatta yarıştan sonra “ Şaşırdık burada kazanmayı beklemiyorduk. Buraya hasarı sınırlı tutmaya geldik ama onlar gözümüzde büyüttüğümüz kadar iyi değillermiş “ gibi bir açıklama yaparak hem rakiplerini küçümsediler hem de yaptıkları kurnazlıkları bir kez daha ortaya dökmüş oldular

    Bu bölümü de baya beğendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir