Alonso, Ferrari'nin Massa ile Devam Etmesi Halinde Mutlu Olacak

yazar:

kategori:

Son haberler Ferrari’nin 2014 sezonu için Hulkenberg, Massa ve Raikkonen isimlerinden biriyle anlaşacağı yönündeydi. Hatta geçtiğimiz günlerde Ferrari’nin Raikkonen ile anlaştığı yüksek sesle konuşulmaya başlanmıştı.

Ferrari’nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, Ferrari’nin Massa ile devam etmesi halinde mutlu olacağını söyledi.

“Göreceğiz. Takım bir karar vermek zorunda. Birçok takım gelecek sene yarışacağı pilotları açıkladı. Ferrari henüz düşünüyor. Bir tercihde bulunmaları gerekiyor. Ekip olarak karar vermek zorundalar”

“Ben Felipe’ye büyük bir saygı duyuyorum. O büyük ve profesyonel bir sürücü. Eğer takım Massa ile devam ederse bundan mutluluk duyarım”


Yorumlar

“Alonso, Ferrari'nin Massa ile Devam Etmesi Halinde Mutlu Olacak” için 53 yanıt

  1. hatirlatayim Kimi de massa ya 2008 de kac defa. alonso nun takim arkadaini kolladigi da gorulmemistir oyle biliyorum yanlisim varsa duzeltin lutfen.

  2. Fazlasını bile yapardı.
    Politik işlerle uğraşmaz, çıkar adam gibi sürer, basının moral bozmasından etkilenmezdi.
    Kötü araçla Rai bişey yapamaz diye iddia etmişsin de kütük F2009 la ustaların pisti olan SPA da 1. lik almıştı.
    Bilirsin ki F2009 un şu anki Ferrarinin yarısı kadar performansı bile yoktu.

  3. Kardeş.doğrudur 2 adet sitem var.Ve geçimimi bu sitelerden yapmıyorum.Senin gibi kişiliğe sallayanlar için kenar da duruyorlar.Arkadaş zaten kendine yakışmadığını belirttiği bir yorumda bulunmuş.Kaldı ki yorumum da ki gülücüğün anlamını bilmeden kişiliğime yaptığın "işsiz güçsüz bir adam" yorumunu senin mükemmel anlayış becerine veriyorum.

  4. bu rai alonsoyu yer.alonso korkmaya başlamış gibi lafların kimiciler tarafından söylenmiş olması onlar için çok büyük şanssızlık olabilir diye düşünüyorum.olaki ilk senesinde rai geldi ve alonsoya yenildi hala buralarda olacakmısınız acaba.diğerlerini biliyoruz zaten.şumiciler yok ilk senesi yok üç yıl ara vermiş falan filan sonu hüsran.rosberge madara oldu ve gitti.lewis desen her yıl alonsonun gerisinde .hangi takımda olduğu fark etmez bir şekilde.vetteli saymaya gerek yok herkesce bilinen malum aracından ötürü son üç yıldır şampiyonluğu bir şekilde alıyor.ve buna direnebilen sadece ve sadece alonso var.şimdi soruyorum bu ferrarinin içinde alonso değilde rai olsa bu zaman kadar alonsonun yaptıklarını yapabilirmiydi.özellikle raicilere soruyorum.

  5. şumi emekli oldu sen daha buralardamısın.

  6. bide şu var tabiki 2014 araç moor gelişimi oluck buda gridin en iyi sürücüsü olarak alonso kimi olursa daha iyi olur alo hata yapsa rai onde olur diğeri yapsa alo olur redbull yenmek takımlar sampiyonu içinde önemli bakalım göreceğiz muhtesem ikiliyi

  7. Hımm, şimdi anladım. Onu biraz espriyle karışık ve biraz da ne kadar ciddi olduğumu belirtmek için yazmıştım. Dediğin gibi pek hoş durmamış, veya bana yakışmamış da olabilir.

    Uyardığın için teşekkürler.

  8. Sen de haklısın drs siz 310 basan ferrari ile drs+kers 310 yapan bir lotus var.Sende haklısın Alonso ekstradan hız katıp kimi katamıyor :))

  9. Kimi_ in_Rai avatarı

    Sen Zaten Anlamamışsın Beni
    Yani fikrini söylüyorsun ben buna takılmadımki—–>tahminin doğru olabilir yanlış olabilir ve s.
    Benim söylediğim <'Hatta burada dev puntoyla "G.t oldum!" diye bağırırım.'> lafın hiç de güzel olmamış , şu lafınla yorumun hiç olmuş
    Şöyle söyleyim Sana Yakışmamış
    Saygılar

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Aşağıda Oversteer nickli arkadaşın dediklerine katılıyorum. Alonso, Raikkonen'den korktuğu için değilde, şu an ki takım arkadaşını ezmemek adına böyle bir şey söylemiş olabilir.
    İlla ki yanına Raikkonen gibi bir pilot gelecek diye endişeleri vardır. Ama şurada ki yapılan yorumlar kadar korktuğunu düşünmüyorum. Hatta korktuğunu da zannetmiyorum ama, heyecanlı olacağını düşünüyorum.
    Ayrıca Raikkonen her ne kadar politik bir pilot olmasa dahi, Ferrari'nin son şampiyon pilotu. Bu yüzden takıma gittiğin de, bazı mühendislerin ona ilgisi fazla olacaktır diye düşünüyorum.
    Belkide 2007'de McLaren'de yaşananların kat ve kat fazlasını göreceğiz.
    Benim en çok merak ettiğim şey ise; Alonso'nun zihin oyunlarına karşı, Raikkonen'in sergileyeceği tutum. 🙂

  11. Yakup ERCAN avatarı

    ee tabi bi getir götürcü lazım. getir götür massa

  12. Daha resmi açıklama yapılmadan millet birbirine girmiş,bence Alo-Kimi ikilisini yönetmek fanlarını yönetmekten kolay olacak :))

  13. Psikolojim şimdi bozuldu, yorumunu okuyunca.

    Aşağıdaki arkadaşa yanıt verdim, seninki de onun içinde.

  14. Yorumumunda böyle bir şey olması durumunda söylediklerimi yiyeceğimi güzelce belirttim zaten. Bunu bir iddia olarak görmeniz ilginç.

    Dediğim şeyin gerçekleşmesi durumunda 960'lık header banner'ı kendim hazırlar gönderirim, çok ihtiyacın varsa eğer.

    Nico Rosberg için de bu seneye kadar ağzımdan çıkmış en güzel laf "vasat" idi, ancak Hamilton ile birlikte gördükten sonra bu lafımı afiyetle yedim, yanıldığımı söyledim. Dolayısıyla bundan da utanacak değilim, kendim çıkar söylerim zaten.

  15. 4 senedir Massa ile yarışırken, önümüzdeki sene tekrar yarışma ihtimali varken, Massa ile takım içinde iyi bir ilişkileri de varken, gelen böyle bir soruya bundan daha farklı bir cevap vermesi neredeyse imkansız. Ama bunu anlamak istemeyen insanlar yakalamışken taşı Alonso'nun kafasına atıyor, çok önemli değil, haters gonna hate, her zaman, adam bir tarafını yırtıyor her yarış hafta sonu… ben raikkonen taraftarlarından daha çok istiyorum raikkonen Ferrari'ye gelsin diye, gelsin da mücadele görelim… Massa'nın performansı beni de tatmin etmiyor ama Gutierrez gibi sürüyor da değil bu aralar…

  16. işin gücün yok e-ticaret sitende bunla mı uğraşıcan, işin gücün var ama aslında işsiz güçsüz bir adamsın demek ki bu söylediğinde ciddiysen 🙂

  17. elvan dalton avatarı

    Tabi mutlu olur, ikinci sınıf pilot Massa'yı yenmek kolay oluyor.

  18. Ferrari'nin Kimi'yi almasında ki tek mantık Alonso ile varsa yaşadıkları ego sorunudur.Alonsonun nasıl karakterde olduğunu en iyi Ferrari biliyor.Kimi takıma gelirse bu Alonsoya akıllı ol mesajıdir.

  19. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso 3.5 atıor..Tabi Massa'yı istediği gibi kullanıyor takım Alonso için sonra ohh Alonso tabi ister kendinden yavaş 2.pilotluk yapacak adamı..Ama Raikkonen gelirse ve ona geçilirse 3-4 yarış Alonso için işin rengi değişir kendisi 2.pilotluğa alışmaya başlaması lazım ve bence Ferrari direk olarak Raikkonen'e emir verirse uygulayacağını hiç sanmıyorum 😀

  20. Yusuf Yusuf mode : ON

  21. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ha bide şu var, Kimi takım emri umursamaz, anlamaz deniyor. 2 senedir Gro yu adamın önünden 40 kere çektiler Kimi'ye yol ver diye, işine gelince hoşuna gidiyor o zaman takım emri. ??

    Sezonun başına bakın, ortada fol yok yumurta yokken tek takım emri Mersedes ten geldi Malezya da. Massanın yol vermesi şurda 3-5 yarıştır mevcut, ondan evvele bakın, sezonun başlarında Massaya kimse kenara çek demiyordu puanlar aşağı yukarı aynıyken. İki pilottan birinin şampiyonluk şansı varsa ve açık ara takım arkadaşından öndeyse, diğerinin ona yardım etmesi kadar doğal bir durum olamaz. Aksi takdire 2 şampiyonlukta kaybedilir. Neticede bu bir takım oyunu.

    Massa isteyerek değil ama istemeden bir türlü yardımda bulunamadı, şampiyonlukların kaçma sebebi de budur. Her sezon Webbe'rin yerine Massa podyumda veya 4-5 olsaydı en kötü, Ferrari ve belki Alonso yine şampiyondu.

    Kimi gelirsede değişen bişey olmayacak, eşit başlayacaklar, kim önde olursa diğeri onu kollayacak. Bu ama Alo olacak, ama Kimi. Farketmez, kazanmak için bu işin kuralı bu. Ortada bukadar milyon dolarlar dönerken, iki keçinin inatlaşmasına hiç bir patron izin vermez. Ha bunu Mclaren yaptı, aldı eline sazı sonra da..

  22. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben sonuca bakarım, patlattığı motor, patlayan lastik beni ilgilendirmez.

    2005-2006 diye bişeyde çıkmadı ağzımdan. Genel olarak bakınca rakamlar söylüyor herşeyi zaten. Sadece geçen sene ile bu seneye bile bakmak yeter. Ha ama şimdi Lotus kötü dersiniz siz. E kardeşim bu da Kimi yani. Öyle ya.. Alonso'ya geldimi herkes araç iyi Alo kötü diyor. Belki de Lotus iyi pilotlar kötüdür ha ??

  23. tbi masssayı ister ikinci bir hamilton sentromu yaşamak istemiyor. eger kimininde sıralama derecelerini yırtarsa o zaman kimi dondurmayı verir aloya :))

  24. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    "Göreceğiz. Takım bir karar vermek zorunda. Birçok takım gelecek sene yarışacağı pilotları açıkladı. Ferrari henüz düşünüyor. Bir tercihde bulunmaları gerekiyor. Ekip olarak karar vermek zorundalar"

    Alonso ile Ferrari arası iyi değil 😛

  25. Mansell, Prost, Senna, Hunt, Lauda vb zamanlarında pilotlar her ne pahasına olursa olsun piste yarış kazanmak için çıkarlardı.Günümüz F1'in deyse bazen pilotlar 1. pilota sadece yalakalık yaparak, takımda kalıp yarışmanın gurur verici bir şey olduğunu düşünüyor.Çok vahim gerçekten.

  26. Kimi_ in_Rai avatarı

    Şu ne yorum yaa… / Hiç de güzel olmamış
    sen böyle yorumlar yapmazdın(ben görmemişimdir) sanırım psikolojin bozulmuş

  27. Yorum yapmayacağıma karar vermiştim.Ama bu yorumunu görünce dayanamadım.O gün gelecek emin ol.Ve o gün bu yorumu yapmasaydım diyeceksin.Ve o gün iki adet e-ticaret sitem var seni reklam edeceğim haberin olsun.Hem de sitenin kenarlarına baner olarak kullanacağım üstelik bedava.Büyük konuşmak öyle değil böyle olur. 🙂 yazık bir pilota karşı bu kadar kin beslenmez.

  28. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    imza+

  29. Ben massanin 2006 da schumacherden cok sey ögrendigini ve sürüşünü o sene çok geliştirdiğini düşünüyorum.Bunun semerelerini 2007 ve 2008 de cok verimli bir sekilde ve kimi gibi bir pilota karşı kullandı ve çok başarılı da oldu.Ama ne zaman ki macaristan kazası oldu,kurallar değişti,alonso geldi,takımda açıkça ikinci pilot olduğu söylendi,afallama ve bocalama dönemine girdi,sanki alonsonun yanında çaylak bir pilot gibi bir türlü toparlanamadı,sürüşü ile ilgili dinamiklerini de kaybettiğini düşünüyorum,tarzı kalmadı sanki,senelerdir f1 de degilmiş gibi,şampiyonluk kovalamamış gibi,kimiyi 2008 de yenmemiş gibi ve sanki f1 arabasina yeni alışıyormuş gibi sürüyor…
    Evet parladığı yarışlar var,ama saman alevi gibi,bir var bir yok,ferrari artık fazlasıyla şans verdi massaya,ve eğer ferraride kalırsa bu alonsonun yanında herşeye hee olur diyen ikinci pilot istemelerinden kaynaklanacaktır,o kadar bocaladı ki monzada alonsoya tünel açtı ve sıralamada yardım etti diye bunu yaptıklarımı ferari görüyor demeye getirebiliyor,kendisi farkında mı bilmiyorum ama çok çaresiz izlenimi veriyor insanlara…

  30. Ek olarak, olur da Raikkonen Alonso'nun yanına gelirse ve onu yener veya en azından Massa'dan iyi performans gösterirse daha önce RAI hakkında tüm dediklerimi yemeye hazırım. Hatta burada dev puntoyla "G.t oldum!" diye bağırırım.

  31. Bir takımdaysanız ve takım arkadaşınızın değişme ihtimali varsa ve size fikriniz soruluyorsa mevcut takım arkadaşınızı övmekten başka yapabileceğiniz bir şey yoktur. Bugün Vettel'e sorun, Webber'i övecektir, övdü de.

    Ama bunu söyleyen Alonso olunca insanlar arkasında ne olabileceğini anlamaya çalışıyor ki, haksız da değiller.

  32. dün de söylemiştim, Ferrari pilotlar şampiyonluğu istiyorsa eğer çift yıldızla yarışması çok saçma olur. Massa şu anda Alonso'yu zorlayamıyor olabilir ancak zorlasa ne olacak? geçmesine müsade edilmeyecek. Araç çok iyi olsa zaten Alonso Vettel ile direkt kapışır. Vettel önde olduğu için Alonso bile onu durduramıyorsa ikinci pilotun güçlü olması diğerini olumsuz etkiler. Hele hele Kimi gibi takım emrini pek umursamayacak bir sürücü olursa.

    Gelecek sene Ferrari ve Red Bull araçlarının eş değer olduğunu ve pistten piste farklılıklar olabileceğini düşünelim. Bir rekabetçi Red Bull ile iki rekabetçi Ferrari olsun. Vettel'i zorlayan takım arkadaşı olmaması halinde, takımın alabileceği yüksek puanları hep kendisi alacaktır. Ferrari'de ise birbirine eş değer iki sürücü olması ve takım emri olmayacak olması halinde aracın güçlü olduğu pistlerde Ferrari sürücüleri birbirlerini zorlayacak; birisinde Alonso geçiyorsa, diğerinde Raikkonen geçecektir. Bu yüzden alabilecekleri üst seviye puanları paylaşacaklar. Seyir ve heyecan açısından iyi bir karar olabilir. Takımlar şampiyonu açısından da. Ama geriye dönüp baktığımızda 1999 şampiyonu kim desem herkes Hakkinen'i hatırlayacaktır, takımlar şampiyonunu değil.

    dün bir yerde Ferrari'nin böyle bir girişimi daha fazla araba satmak için yaptığını okudum. Çin gibi çok büyük pazarlardai tamamı latin olan kadronun pek çekici olmadığı; bu yüzden o bölgede ünlü olan Raikkonen'in takıma dahil edilmeye çalışıldığı, böylece daha fazla araç satışı planlandığını okumuştum. Kararın sebeplerinden birisi bu olabilir.

    Her şeyin hayırlısı 🙂

  33. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    bir kimi taraftari olarak alonsonun bu yorumuna şaşırdım doğrusu.süper politik bir pilot olan alonso nun kendi sınıfında,kendi akranı ve ezeli rakibi bir pilotun kendi takımına gelme ihtimalinin olduğu bir dönemde,yüksek sesle geldi geliyor imzayı attı bile haberlerinin çıktığı bu dönemde böyle bir sey söylemesi bence talihsiz olmuş.

    herkese posta koyan takıma bile yeri geldiğinde kızan,sataşan,motvie etmek için bile olsa posta koyan şu an için takımı etrafında toplamış alonso nun ''ben horozum yumurtayı kimin yaptığını bilmem işime bakarım''mealinde bir demecını beklerdim.

    belki massaya hukukundan böyle dEmiş olabilir amaF1 de her laf her yere çekiliyor ve arkadaşlar bazı yerlere çekmişler bile.alonso nun bu topa girmeden kimi sumi hulk kim gelirse gelsin benim için farketmez demesi daha iyi olurdu kendi adına……BENCE.

  34. Alonso kimiye ne zaman üstlünlük kurmuş acaba ? 2005 te düz giderken süspansiyonu kopan aracı yenerek mi yoksa 2006 da ferrari'nin motor patlatmasıyla mı ??

  35. ne alonso ne massa ne raikonen . hulkenberg,i alırım yanınada bir pilot daha seçerim . yani bir SCHUMİ çıkarırım piyasaya HULKENBERG . başarı kesen gelir ve geecektir

  36. Aslında ben Kimi gelse bile Alonso nun onu mağlup edeceğini düşünüyorum.Hani alonso nun işine daha çok ağırlık vermesi,fabrikaya gitmesi,çalışanlarla vakit geçirmesi takımı kendi etrafında toplaması ve politikayı iyi yapması ve yetenekli olması sayesinde Kimi yi geçeceğini düşünüyorum.Kimi ise aracı sürer fikirlerini söyler gerisine karısmaz.bir fabrikaya gitmez çalışanlarla içli dışlı olmaz,politika nedir bilmez.Araç büyük ihtimalle yine Alonso nun direktiflerine bağlı olarak geliştirilecektir diye düşünüyorum.

  37. rai'nin pistte takım emrini dinlemeyeceği ve 1. pilot olmak istediğini biliyor ama korkunun ecele faydası yok ikinizde aynı koltukta aynı şartlar altında olacaksınız sevgili alo güzel ve kaotik bi 2014 bizleri bekliyor.

  38. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    AYBERK AKDEMIR .. Aktif bir Facebook hesabı kullanmadığımdan sana burdan cevap vermek zorundayım.. İhtiyacın olan link burda.. Kim kime ne sallar bilmem de ufak olmayacağı kesin

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/33494-vettel-ricciardo-nun-gelmesi-mantikli.html#.Ui4h3cbKFCo

    yorum yapmıyorum , sanırım bu , birdaha siteye yorum atmaman için yeterli olacaktır !

  39. hacı seninde Kimi ye bir gıcığın varya.

  40. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    #direnAlonso 🙂 bize eşlik et…

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Saçmalamayın Allah aşkına, Kimi Kimi diye yere göğe sığdırmadığınız adam hayatında kaç kere Alonso'yu malup etmişte Alonso ondan korksun. Adam 2008 da Massa'ya bile yenildi ki, görüyoruz Massa'yı.

    2007 de mclaren'nin ***** politikaları ve Lewis'i yüceltme çabaları olmasaydı, en kötü 2 mclarenden biri şampiyondu. 2 pilotu birbirine düşürdüler. Bunlar birbirinden puan çalarken az bişey de Massa'nın ittirmesiylen Kimi şampiyon oldu.

    Sağlam bir takım kurmak kolay değil. Herkes birbirine alışmışken en doğrusu Massa'nın kalması, kalacakta.

    Ferrarinin Kimi'ye bir kez daha dondurma ısmarlayacağını zannetmiyorum.

  42. Lotus'ta geleceği yok

  43. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    gıt gıt gıdak, len fernando her ne kadar sana adamım desem de tavuk gibi korkuyon raikkonen'den. egoistliği bir kenara bırak, raikkonen gelse takımlar şampiyonluğu garanti gibi bişey eeee tabi sen sadece kendi şampiyonluğunu düşünürsün

  44. Massa yi severim ferrari kimi yıllarından beri ama artık sırf yarışmak icin yarıştığını düşünüyorum,Alonso ferrari ikilisi cok güçlü ve massa yardımcı pilot rolüne büründü sırf koltuğu kaybetmesin diye,daha güçsüz bir takımda gercek anlamda yarışmasını isterim,ferrari ile devam ederse kendi sonunu hazırlar…

  45. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    bu kadar…

  46. alın şu Hulkenberg,i pilot nasıl olur görün , ne uğraşıyorsunuz alonso,yla massa,yla takım gittikçe geriye gidiyor . alonso,nun sadece çenesi çalışıyor o kadar . massa,ya bu kadar nasıl dayanıyorlar hayret ediyorum

  47. güzel yorum

  48. Alonso hakkaten korkakları oynuyor.Bence meydan okumalı herkese.Geçilirse de Raikonen'e saygı duymalı.

  49. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Korku adamın başına bela 🙂

  50. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Raikkonen ne korkuttu milleti be…

    Redbull'la adı geçti Vettel : "Ricciardo'nun gelmesi daha mantıklı"
    Ferrari'yle adı geçti Alonso : "Massa kalırsa mutlu olurum"

    Yani kısacası "Kimi Mäthias Räikkönen" adı bile yetti !
    Ben olsam gitmem biyerekalırım LOTUS'ta . Bu korku onlara yeter …

  51. TifoAlo HRT avatarı

    Saçma

  52. güzelce yazmışsında kazadan sonra massa kendisi için neler yaptı geçtim başkasını

    bir bak istersen kendine faydası yok bu alemde.

  53. emiko emiko avatarı

    Massa yarışırken Alonsoya nasıl faydalı olacağını düşüneceğine kendi yarışına odaklansa daha başarılı olacak.Şu anda massa gibi ezilen herşeyi kabul eden bir ikinci pilot yok.Alonso o yüzden Massayı istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir