Red Bull: "Raikkonen'in Seçilmemesinin Sebebi Yaşıydı"

yazar:

kategori:

Bu söyler Helmut Marko’ya ait. Marko takımda Mateschitz’den sonraki en güçlü ses olmasıyla biliniyor.

“Uzun vadede takımımız için en iyisine karar verdik. Kimi kaç yaşında? 34. Daniel 24 yaşında ve üç yıllık kontratımız var.”

“Yani Daniel takımımız için en uygun şartlara sahip. Ayrıca Sebastian ve Kimi gibi iki pilotu yönetmek kolay değildir. Her biri en iyi olma peşinde olacak.”

‘Peki Ricciardo’dan ne bekleniyor’ sorusu karşısında Marko: “O biliyor. İki veya üç yarış içerisinde Sebastian ile mücadele edebilmesini ümit ediyoruz.”

“Vettel’i yenmesi gerektiğini söylemiyorum; tek ümidim markalar şampiyonası için gerekli puanları bize kazandırması.”

“Daniel’in en az Mark kadar hızlı olmasına ihtiyacımız var. Mark bazen Sebastian ile aynı düzeydeydi, bazen daha da iyiydi. Ricciardo’dan da bunu istiyoruz.”

Marko Alonso için de aynı sebeplerin geçerli olduğunu söylüyor.

“Alonso ile hiç çalışmadık. Bazı pilotların birbiriyle çalışması mümkündür, bazılarının değil.”

“Alonso’dan gördüğümüz şey onunla böyle bir ilişkiyi yönetemeyeceğimizdi.”


Yorumlar

“Red Bull: "Raikkonen'in Seçilmemesinin Sebebi Yaşıydı"” için 22 yanıt

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    2009 da da massanın kazasına kadar Massanıın gerisindeydi. İkinci yarıda takımdan gönderileceği beklenirken iyi birkaç sonuç daha almıştı. Araç çok kötüydü, bu doğru ama aynı araçla massa daha iyi işler çıkarmıştı. Tabii bu Rainin yavaş olduğunu göstermez. Bu tür iniş çıkışlar normaldir. 2007 şamp. sonra Rai biraz f1 den sıkıldı, hedefini gerçekleştirdikten sonra yeni hedefler koymadı kendine, 2008 ortalarında yaşadığı kendine bağlı olmaayan olaylarda iyice canını sıktı ve Massanın gerisinde kalmaya başladı. Kanada da Pit çıkışı kazası ve yine o aylardaki yarışlardan birinde yaşadığı egzoz erimesi olayları hep onu buldu. Bunlar motivasyonunu kaybettirdi. O yıllarda bende onun sanıldığı kadar kaliteli bir pilot olmadığını savunuyordum fakat geri döndü ve kendini tekrar kanıtladı. Benim hiç kaçırmadan izlediğim F1 in seyri böyle…

  2. Yok daha neler ..

  3. osman erener avatarı

    oha! dahası yuh!

  4. 2008 yılının ikinci yarısı olabilir ama 2009 yılını ben Raikkoneni kötüden saymam gayet iyidi kaç defa üst üste podyuma çıktı o araçla.

  5. böyle 1-2 yıllık bilgi birikimiyle mesajlar yazıyorsunuz ya ezbere anlamıyorum.F1 i seviyorsanız zor değil bir insanın neler yaptığını öğrenmek.Kimi vettel gibi 4-4 lük arabaya oturup kariyer başlangıcı yapmadı. Biz ron denis in ayakkabısının altındaki one step to victory yazısını kaç yarış okuduk? kaç yarışa çıktığını öğren mekanik sorunlar dışında da çıkart bakalım kaç kez bariyerlere toslamış!!! Bak bakalım kaç pole kaç podyumu varmış, arabayı fazla zorladığı motoru patlattığı komedileri niye çıkmış ( f1 in amacı neyse artık) mc larenden ayrıldığı yıl adam motor patlatmadığı yarışlardan hiçbirini 5. lijkten aşağıda tamamlamamış ama 1 yere kadar değil mi ? 17. sıradan başlayıp modern zamanlarda yarış kazanan başka kaç pilot var? Kısaca bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın rica ediyorum

  6. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bu söylediklerin sadece 2008 in ikinci yarısı ve 2009 için geçerli. Diğer sezonlarda çoğunlukla iyiydi.

  7. başka ne yaptı buzadam .. ben sana dolu kazasını çıkarırım buzadamın . hangi üstün sürüşü 14 yılda 3 beşi geçmez iyi yarışları

  8. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Yiğidi öldür, hakkını yeme !

    Rai yi bariyerlerde görmemizin sebebi çoğunlukla ya mekanik problemdi, yada başkalarının gelip çarpmasıydı (2007 kanada Hamilton gibi.).

    En az hata yapan pilotlardan değilse neden buzadam deniyor? Soğuk Kişiliği yüzünden mi? Hayır. Hatasız sürüşünden dolayı. 2007 şampiyonluğu da herkesin alabileceği düzeyde değildi. Hele Vettelin hiç değil.

  9. şunu anlamadım vettel raikonen,den niye korksun . raikonen gelseydi redbul,a ikinci pilot olmayacakmıydı . raikonen 13 yıldır ne yapmış neyi altüst etmiş . sıradan bir takımda yarıştığını görmedik . sauber,de yarışırken gördük ilk yıllarında ne yaptı . yarıştığı araçlar ferrari mclaren lotus eee mclaren,de newey iki yıl çalıştı en hızlı aracı altına verdiler adamı sadece bariyerlerde görüyorduk çarpmış halde .

  10. Duhan Peker avatarı
    Peki Ricciardo'dan ne bekleniyor' sorusu karşısında Marko: "O biliyor. İki veya üç yarış içerisinde Sebastian ile mücadele edebilmesini ümit ediyoruz."
    "Vettel'i yenmesi gerektiğini söylemiyorum; tek ümidim markalar şampiyonası için gerekli puanları bize kazandırması."

    Lafı uzatma,doğru yoldan sadede gel.Açıkça desene Webber'e yaptıklarımızı Daniel'de yapacağız diye!
    Bu söylediklerini okurken Helmut Marko'ya sövdüm baya içimden. 🙂

  11. Ayrıca Sebastian ve Kimi gibi iki pilotu yönetmek kolay değildir. Her biri en iyi olma peşinde olacak.
    'Peki Ricciardo'dan ne bekleniyor' sorusu karşısında Marko: "O biliyor. İki veya üç yarış içerisinde Sebastian ile mücadele edebilmesini ümit ediyoruz.

    Bu nasıl bi çelişkidir hem açık açık rai şampiyonluk mücadelesi verir biz vettel e rakip bir pilot istemiyoruz diyor hem de ricciardonun vettele mücadele içerisine girmesini iztiyoruz diyor.

    O biliyor.

    Burdada inceden ricciardo ya mesajı göndermiş zaten

  12. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    yine mi sen .

  13. Biz Halk Arasında Ona ''YUSUF YUSUF'' Diyoruz .

  14. Rai polemiğe girmez çıkar ve sadece aracını kullanır.Horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan çıkar hesabı.

  15. oğulcan bulut avatarı
    oğulcan bulut

    red bull kimiyi tercih etmedi diye birşey yok kimi redbullu değil ferrariyi tercih etti

  16. ''Sebastian ve Kimi gibi iki pilotu yönetmek kolay değildir. Her biri en iyi olma peşinde olacak'' esas sebep bu.(demecin içinde raikkonenin yaşıyla ilgili vurgu yok vettel ve ricciardonun yaşı kıyaslanıyor) burdanda rbr takımının takımda 1 pilotun baskın olmasını istediği diğer pilotunda markalar klasmanına katkı sağlayacak kadar ne çok iyi nede kötü olmasını istedikleri

  17. Yakup ERCAN avatarı

    Rai beni iplemez, beni iplemeyen ne neveyi, ne de critianı ipler. bize direk ikinci lazım. onada multi21 öğrettik mi iş tamam.

  18. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    – Seb is faster than you, can you confirm that you understand?
    – Just tell me where you are now, I am coming for you
    – You are right, I deserved it

  19. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Demek ki teklif verirken yaşını bilmiyorlardı Kimi'nin =)

    – Evet baylar, şimdi alıyoruz de mi Kimi'yi?
    – Alıyoruz patron
    – Helmut, sen ne dersin?
    – Horrrr… Zzzzz…
    – Gene uyumuş bu ya, neyse, itirazı olan yok di mi?
    – Yok efendim
    – O zaman koşun arayın oğlum oradan. Ama kısa konuşun, çok yazmasın. Ya da çaldırın menajer arasın geriye
    – Haaa, ama bişey diyecem
    – Buyur Christian
    – Geçen istediğimiz ikametgahlı ilmuhaberle vukuatlı nüfus suretine baktım da, bu herif artık takavit olmuş iyice. İki seneye emekli olur, diyim ben sana
    – Yapma ya, bak iyi ki istemişiz o belgeleri. Yoksa kart adamı iteleyeceklerdi bize. Yer miyiz oğlum biz? Mesaj atın menajere, olmayacak bu iş deyin
    – Attık efendim, onlar da hemen cevap yazmışlar ama ne dediğini söylesem bu siteyi kapatırlar
    – Hakettik biz bunu

  20. 37 yasındaki weberle devam etmeyi düşünen siz değilmiydiniz . ikinci pilot istediniz o kadar.

  21. "Vettel'i yenmesi gerektiğini söylemiyorum; tek ümidim markalar şampiyonası için gerekli puanları bize kazandırması."

    Kimi raikkonen yaşı kararını anlarım da, açık açık iki tane birinci istemiyoruz demişler yukarıdaki sözle 🙂

  22. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton
    Sebastian ve Kimi gibi iki pilotu yönetmek kolay değildir. Her biri en iyi olma peşinde olacak

    Yani Rai'ye takım emri veremezdik diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir