Alonso Ferrari'nin Pilot Kararına Saygı Duyacak

yazar:

kategori:

Raikkonen’in gelecek sene Ferrari’ye döneceği konusunda söylentiler hız kazanırken Alonso bu durumda rahatsızlık duymayacağını söyledi.

Alonso “Felipe’ye çok büyük saygı duyduğum için gelecek sene bir isim hakkında konuşmam mümkün değil.”

“Ferrari’ye maksimumu vermek için 4 senedir çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz.”

“Karar ne olursa olsun benim için iyi olacak ve Ferrari’ye mümkün olan en iyi sonucu vermek için çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso Ferrari'nin Pilot Kararına Saygı Duyacak” için 39 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Massa Tweet atmış 2014'te Ferrari sürmicekmiş 😀 😀 http://instagram.com/p/eFyM4QHLf1/

  2. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Boş tartışmalar, bu uzayıp gider, bana göre en iyi ona göre olmayabilir.
    Diyorsunuz ki Alonso ya ne üstünlük sağladı Rai. Yarışlarda bu duruma çok bakamazsın ayrı araçlarda olan pilota bu söylemler olmaz. Yani şu an Vettel aktif pilotlarda en iyisi sana göre, çünkü tüm pilotlara üstünlük sağlamıştır.
    Burada Rai yi tartışırken Sauber den bu yana ne yapmış ona bakmak gerekir. Ayrıca günümüz de gördüğüm araç yeterli olmasa kazanılan 4 yarış izledim bir Mika Bir Shumi, iki de Rai Spa yarışıdır . Bu arad unutuluyor ama 2004 te Rai, medyanın hurda dediği araçla yine Spa yı kazanmıştır F2004 de karşı yağmurlu yarıştı galiba o araçla kazanmak başarıdır. Alonso 2010 ve 2012 de kağnı aracı ile şampiyonlupa oynadı , o araçlar kağnı değil sezon içinde en iyi 2 ve yeri geldi 3. araçtı. Ama RAi 2003 te f2003 meydan okudu ve tek puanla şampiyonluk kaçtı bu böyle uzar gider. Rai sadece herkes 2007 den sonra hatırlıyor galiba.en hızlı araçla da yarıştı en kötü araçlarla da , fakat her zaman kişişel beceri ile yarış kazanabilecek konuma geldi bu da araç el verdiği sürece ve pilotun çok baskın, etkili olduğu pistlerde meydana çıkıyor 2004 Spa ve 2009 Spa. Alonso kimse kötü pilot demiyor . anlatıyorsunuz 10. kalktı ikinci bitirdi, bunlar artık lastik ve Drs sonuçları. Rai Lotus ile kazandığı ilk yarış 1.5 sn. yavaş liderden , şimdi ne yani 1.5 sn. lik araçla mı kazandı yarışı . hayır lastiği iyi kullandı ve yarış performansı iyi olan bir araç vardı ve kimse Pirelliyi anlamamıştı daha. aynı şekilde Alonso nun kazandığı son dönemlerdeki yarışlar gibi. anlatıyorsunuz 2sn. yavaş araçla kazandı . var mı böyle bir şey?. bir pilot günümüz araçları ile 2 sn diğer pilotlardan üstün olabilr mi. hayır. ama pirelli den önce bu biraz da mümkündü. Bu yüzden şu akdar yükseldi şu kadar yavaş ile araç kazandı bunlar şu dönemde artık çok anlamlı değil. söylediğim gibi yorumlar kişisel bana göre iyi ona göre iyi olmayabilir. ama göz boyanan ve aslında araçların o kadar kötü olmadığı durumlar da da abartı yapıp yazmamakta fayda var. Dikkat ederseniz eskiler den kimse yazmıyor çünkü hem bıkıldı hemde neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar ve şampiyon olmuş pilotlar kötü olmadığının farkındalar, ama sizde; ( genel olarak konuşuyorum yukarıdaki kişiler için değil.,) Yeni nesli bildilendirirken, çok abartı şekilde diğer pilotu yükseltip ötekini ezmemekte fayda var .X pilotu seversin hızlı olduğu için, diğer pilotu seversin istikrarlı olduğu için bu böyle gider..

  3. supra (spa2000) avatarı
    supra (spa2000)

    Bir Ferrari dünya şampiyonu ile aynı takımda yarışacak.

  4. Yakup ERCAN avatarı

    Diren Alonso rai gelene kadar diren. gelince pes etcen nasılsa.

  5. Burada yanlış bilgi karmaşası dolanıyor sürekli. Ya da gerçekler görmezden gelinmek isteniyor.

    2009 yılında Raikkonen 6. sıradan yarışa başladı. İlk önce ona değinelim. Bir kere 6. sırada olması o yarış için bir mucizeydi. Zaten yarıştan sonra Dominecalli telemetre verilerine göre bu yarışı Kimi'nin kazanmasını mucize olarak değerlendiriyordu.

    Kimi basın açıklamasında aracının en hızlı araç olmamasına rağmen kazandığı için çok mutlu olduğunu belirtiyordu.

    Start anında 6. sıradan 2. sıraya yükselmişti. Kimileri için ilk virajda dışarıya taşması sorun olarak görülse de yarış sırasında ceza almamıştı. 2. sırada giderken ilk turdaki kaza sonrası güvenlik aracı periyodundan sonra kersin etkisiyle Fisichella'yı geçip yarış sonuna kadar gitmişti.

    Ayrıca Spa gibi bir pistte Mercedes motorlu Force Indıa'nın Fisichella ile pol pozisyonu alması için diğer araçlar uyudu demek son derece yanlış. Aynı araca sahip Sutil bir sonraki yarış olan Monza'da pol pozisyonunu son anda ve az bir farkla Hamilton'a kaptırmıştır ki bu o dönemdeki Force Indıa'nın gücünü göstermektedir.

    Ayrıca Spa'da ki bu başarılarından dolayı Kimi'ye "King of Spa" lakabı takılmıştır. Pilotların en beğendiği ve en çok zorlandığı pist olan yani pilotların beceri ile kazandığı Spa'yı Schumacher 6 kez, Senna 5 kez ve Kimi 4 kez kazanma başarısını göstermiştir. Hatta en son kazandığı 2009 yılında hızlı bir araca sahip olmadan kazanmıştır.

    Tüm bunlar gerçek iken sizin böyle yorumlarınız insanları aldatıyor malesef.

  6. TifoAlo HRT avatarı

    Gelsede Kimi kurtulsak artık bakarsınız seneye ortada hakikatçi kalmaz.

  7. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    raikonene saygı duymak zorunda ! raikonen ferrariyle dünya şampiyonu olmuş bir pilot .

  8. Bence de rahat ol.Alonso,Kimi'nin önünde bitirir.

  9. e iyi o zaman massa yoluna, napalım

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2012 sezonunu izledinmi.Kasmıyor takıma katkı sağlamıyor derken biraz utanmalısın.
    Alonso, gridin ilk üçü dışında başladığı tam 10 yarışı podyumda noktalamayı başardı.
    Alonso ve Pic 2012 sezonunu hiçbir sürüş cezası almadan noktaladılar
    Alonso, 2012 deki yarışlarda, grid başlangıcına göre toplam 57 sıra kazanmayı başardı.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Önceliklen Kimin yarıştığı 2009 da force india pole alıyorsa diğer takımlar uyumuş demektir. Adam 2. likten kalkıp 1. bitidiri yarışı. Zaten ilk düzlükte geçmişti. Alo bari 9. kalkıp 2. bitirdi. Hemde gridde bir yığın baskın araç varken.

    Neyse siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz, Nebi arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Yahu hangi takım pilotunun puan almamasını isterde de neymiş araba hızlıymışta, massa masus yavaş gidiyormuş. Dediğiniz gibi bişey olsa derler ki en kötü, ne olursa olsun Alonso'nun arkasında bitir. Kalkıp o 1 olurken sen 10 ol demezler herhalde. Onu da geçtim, özellikle 2010 da Massanın aldığı puanlar çıkarılınca Alonso'nun aldığı puanlar tek başına Ferrrariyi 2. yapmaya yetiyordu. Neymiş ferrari için yarışmıyormuş. Şu adam kadar Schmi kendini yırtmamıştır bu takım için.

    Şurda konuşmak için, aman bişeyler söyliyim ne olduğu önemli değil diye konuşan o kadar insan varki. Hayret ediyorum.

  12. massa konusunu anlamamışsın dostum.diyorumki bazılarına göre massa alonsoya karşı durduruluyor.bende tam aksi olduğunu iddia ediyorum.massadan bir cacık olmayacağına değinmeye çalışıyorum.

  13. kardeşim anlama problemi yaşıyorsun muhtemelen.diyorumki zaten kendi için kazanmış olduğu puanlar ferrari içinde yazılıyor.yani bu durumda takım için bir şeyler yapmış olmuyormu.2011 de ispanyada tur yediği araçla adam sezonu redbul alicengiz oyunu oynamasa 3. bitirecek.2009 da rainin nasıl kazandığını biliyoruz.birinci virajda avantaj sağlayarak aldığı ikincilikten sonra sc sonrası kersiz bir force indiaya atak yapıp geçtikten sonra arkasından geçtiği araca fark atamadığı yarıştan bahsediyorsun.force indianın pilotunun bir italyan olup hemen sonrasında ferrariye geçtiğinide belirtmen lazım.

  14. Bu açıklamayı yaptığına göre rai %1000 ferrari de demektir.Yarın ferrari formalite icabı basın açıklaması yapıcak.Rai'de yıllık 25M € yu cebine indirecek.

  15. O halde "takım için neler yaptı" gibi bir cümle kurmayacaksın.

    Bakalım nasıl yazmışsın:
    (şu adamın senin işe yaramaz takımın için yaptığını bugün ne rai yaptı ne massa yaptı)
    Demek ki Ferrari için yırtınmamış ama sen öyle zannetmişsin.

    Kütük F2009 ile Rai, pilot pisti olan SPA da herkesi geçip 1. bitirmişti.
    F2009 dan daha iyi olan bu Ferrari ile Alonso SPA da arka kanat resmi çizecek kadar kaldı.
    Bilmem anlatabildim mi?

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yalnız Zamanında Massa Yenmişti Kimi'yi 🙂 Ne Olacak Bilemeyiz 🙂

  17. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ilk başta kendi tifosiciliğime ne sen ne başkası laf edebilir, saygı bir yerde ayrıca massa hakkında dediklerine sen inanıyo musun acaba bıraksalar daha hızlı sürermişmiş lafa bak, massa arabası hızlıysa kendiside hızlı olan bir pilot……neyden bahsediyosun sen

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Öncelikle Vettel Ferrari sürmeye başlarsa ben Ferrari taraftarı olmam yine Vettel taraftarı olurum.Aynı sizin şuan Alonso taraftarı olduğunuz gibi.Vettel Ferraride başarı elde ederse bunu Ferrariye değil Vettelin yeteneklerine Vettelin Ferrariyi sırtında taşımasına bağlarım aynı sizin şimdi yaptığınız gibi.İnceyi anladınız mı bilemiyorum ama bence gayet güzel konuştum şuan kendimle gurur duyuyorum 😀

  19. Takım arkadaşının kim olduğunu umursamayacak tek adam Kimi'dir Vettel ve Alonso için bunlar kesinlikle söylenemez.Alonso Kimi ile takım arkadaşı olmak istemez Vettel gibi, kendinizi kandırmayın.Alonso'ya sorsanız takım umrunda olmaz Massa kalsın der.Neden; nedenini izaha gerek yoktur.

  20. kardeşim tabiki kendi şampiyonluğu için yırtınacak.zaten aynı zamanda kendi şampiyonluğu için puan toplarken ferrari içinde toplamış oluyor.zaten kaç yıldır ferrari takımlar şampiyonasında 2. 3. sıralarda geziyorsa bu yine fernando sayesindedir.allahını seversen massanın aldığı 60 70 puanlamı ikinci üçüncü olacak.zaten massa biraz daha derli toplu olsa hem ferrari hemde alonso birkaç şampiyonluk almışlardı.kiminin gelmesini çok istiyorum arkadaş.hiç olmazsa istikrar olur takımda.kim kimden iyidir muhabbetine girmeyeceğim.herkes biliyor neyin ne olduğunu.benim tepkimi çeken alonsonun kimiden korkupta ondan massayı destekler biçimde demeçler verdiğinin söylenmesi.hele bunu bir ferrari taraftarı söylerse kusura bakma ben o adamın ferrari taraftarlığından şüphe ederim.

  21. Adam yırtınıyor demişsin de adam kendi şampiyonluğu için yırtınıyor, Ferrari takımları kazansın diye değil ki?

    Geçmiş yarışlarda bile Vetteli geçemedikten sonra aradaki kişiyi geçmeye gerek bile duymayan bir Alonso nasıl Ferrariyi düşünsün ki, adam kendi şampiyonluğunu, kendi alacağı puanı düşünüyor.
    Vettel'in önüne geçemiyorsa kasmıyor fazla.
    Tamam sen kaybettin şampiyonluğu, ama bir kişi daha geç ve takıma extra puan getir…
    O da yok.

    kendinizi kandırmayın, Alonso bugüne kadar yarıştığı hiçbir takımda kendinden önce takıma fayda sağlamamıştır.
    Ona 2 şampiyonluk veren Briatoreli Reno'ya bile McLaren'e giderken az saydırmamıştı.

  22. Aras Tekiner avatarı

    Fernando Kimi'den çekinmez, aksine daha da motive olup kariyerinin en başarılı ve en istikrarlı sezonunu geçirebilir. Ferrari'nin yapması gereken rekabetçi bir araç tasarlamak gerisini şampiyonlar halleder nasıl olsa…

  23. mehmet hadi uykunu alda gel sen.

    sen vettele alonsoyu kovuyoruz hadi gel deseler yaptığı sözleşmeye sadık kalacağınımı sanıyorsun.senin bile avatar ve nick değiştirerek ferrariyi destekleyeceğin herkesce tarafından bilinen bir gerçek.

  24. ne alaka şimdi o arkadaşın yazdığı ile? Alonso Raikkonen'den daha başarılı demeye getiriyor. anlamadan yorum atma.

  25. Domenicali "Fernando'nun lider olduğu konusunda şüphe yok. Ferrari ile Fernando tepelere tırmanıyor."
    "Fernando bunu çok iyi biliyor.

  26. Benim için önemli olan mücadele o yüzden kimi gelirse çok memnun olurum Ferrari iyi kontrol edebilirse biraz da pilotlar saygılı olursa gelecek sezon çok güzel mücadeleler göreceğiz

  27. sen bir tifosimisin? hayır bence değilsin.şu adamın senin işe yaramaz takımın için yaptığını bugün ne rai yaptı ne massa yaptı.adam yırtınıyor kaç yıldır ama senin beceriksiz takımın yüzünden üç seferdir şampiyonluğu kaçırıyor bu sene dört olacak.beraber kazanıp beraber kaybederiz işi yalan.bu adam yıllarca en iyi takım bizi derken bir şey yoktuda sadece diğerlerininki kadar hızlı bir araç istiyorum deyincemi suçlu oldu.bu cevap aşağıdaki daltonada gelsin.biz televizyon başından görüyoruz weberin duvara sürttüğü için pite girdiğini ama pittekiler göremiyor.en son yarış vettel performans kaybediyor fark azalıyor ama pit duvarı alonsoyu vettele aynı tur içeriye almaktan aciz.geçin kardeşim bunları.tamam ferrari büyük takım falan ama bunu birazda alonsoya borçlular.herkes araç süper ve hatta massanın yarışmasına izin verilmediğinden dem vuruyor .izin verseler massa bile ferrariyi uçuracak yahu madem aracınız o kadar iyi hiç olmazsa puan alabilecek yerlerde gezsin.bana göre alonso tek başına savaşmıştır bugüne kadar.massanın zerre kadar faydası olmamıştır.geçin bu işleri adam gibi aracı yapıp pilota vereceksin şampiyon olamıyorsan ondan sonra pilota laf atacaksın.yok öyle değilse oturacaksın oturduğun yerde .neden bu kadar uzun ve sana yazdım ;diğerleri malum ama hem tifosiyim diyeceksin hemde takımına bunca yıl hizmet etmiş pilot hakkında alaycı ifadeler kullanacaksın yok öyle bir dünya.

  28. Ben olsam bende saglama alırım sonuçta yanına eşit şartlarda yarışacak bir şampiyon geliyor o yüzden korkmali bence zaten mesela yanıma sen takım arkadaşı olarak gelsen ben korkarım 😀

  29. Bu dediklerine sen bile inanmıyosun. Sırf yazmak için yazıyosun. Hele bi gelsin Raikkonen o zaman görecez kim kimi eziyo kim kimden korkuyo. Alonso kimseden korkmaz ve en iyi Alonso'dur ! Aksini düşünen varsa F1'den anlamıyordur. !!!!

  30. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hani ferraride sürmek bile diğer takımlarda şampiyon olmaktan daha değerliydi ?

  31. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    şu lafı massa'nın kalmasına sevinirimden önce syleseydin klasına yakışırdı şimdi geri adım hayırdır?

  32. PurposeLess  avatarı

    Raikkonen bu sefer 2007 ve 2008 senesindeki Ferrari'yi bulamayacak kusura bakma o da Alonso ile aynı işi görecek Alonso deneme tahtası değil…

  33. yalnız biri anılırken çifte şampiyon olara anılyor.

  34. Hafiften yusuf yusuf seslerini duyabiliyorum =)

  35. elvan dalton avatarı

    burnun sürtsün biraz takım hakkında ileri geri konuşuyodun

  36. PurposeLess  avatarı

    Raikkonen'in gelmesi daha iyi olacak çünkü işi daha sıkı tutması gerekecek tabi 2007 sezonundan bir şeyler kapabilmişse…Onun haricinde çok iyi bir ikili olacaklardır ve izlemesi zevk verecektir

  37. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Mecbur duyacak duymayıpta yapabileceği birşey mi var sanki.Kimi gelirse alonso şutlanabilirde ikinci pilotta olabilir sonuçta Kimi Ferrari ile şampiyonluk yaşamış biri o gelirse alonso ikinci pilot olur takımda Massa ya yaptırdıkları parça testlerini ona yaptırırlar nede olsa çok komple bir pilot iyi geliştirir parçaları deneyerek takımı.

  38. alın bakalım şimdi ne diyeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir