BMW, Farkı Kapatmak için İstikrara Güveniyor

yazar:

kategori:

BMW Sauber’in teknik sorumlusu Willy Rampf, takımının Ferrari ve McLaren ile teması kaybetmemesi için istikrarlarının kilit nokta olduğuna inanıyor ve F1.08’in hâlâ rakiplerinden yavaş olduğunu kabul ediyor.

Willy Rampf: "Performan açısından McLaren ve Ferrari’nin, bizim aracımızdan daha hızlı olduğunu düşünüyorum ve ne yazık ki bu bir gerçek."

"Oldukça istikrarlıyız, çok uzak değiliz, dünya şampiyonasından ikinci sıradayız, Robert lider grubun iki puan gerisinde. Bu yüzden onlar gerçekten alıp başını gitmemiş. Hâlâ ulaşılabilir yerdeler ve momentumu koruyup daha fazla yer kazanmak için her şeyi yapacağız."

"Aracımız en hızlı olan değil, biz çok uzakta değiliz ama en hızlı da değiliz. Şu an sahibi olduğumuz puan seviyesi, iyi performans gösteren bir araçla çok ama çok az hatanın kombinasyonudur."

Nick Heidfeld, Silverstone’de ikinci olarak takımın klasmandaki ikinciliğini devam ettirmesini sağladı. BMW şu anda McLaren’in 10 puan önünde ve Ferrari’nin 14 puan gerisinde yer alıyor.

Üçüncü sırada ilerlerken yarışı dışı kalan Robert Kubica, pilotlar klasmanıda 2.likten 4.lüğe geriledi. Polonyalı pilot, liderlerin sadece 2 puan gerisinde.

Rampf, BMW’nin İngiltere’de gösterdiği performansın, Magny-Cours’dakinin bir defaya mahsus olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Willy Rampf: "Evet, Magny-Cours bir performans eksikliği gibi görünüyor ama açık olmalıyız. Ferrari burada, beklediği tempoda değildi. Biraz aşağılarda sıralandılar, normalde daha hızlıdırlar, asla Ferrari’yi küçümsemeyin."

Rampf ayrıca, takımının bu sezon için çok daha fazla güncelleme planlamadığını kabul etti ama BMW’nin, Ferrari ve McLaren’e yaklaşmada pes etmeyeceğini de belirtti.

Rampf:"Fazla (güncelleme) yok. Çünkü her iki aracı da yapmalıyız. F1.09 ve 2008 aracını yapmalıyız. Ama liderliğe yakın olmayı bırakmayacağız. Ama lider olmamak, büyük bir motivasyon. Çünkü bunu hâlâ yapabiliriz."

"Sadece hataların sayısını azaltmalı ve her şeyin mükemmel bir şekilde çalıştığından emin olmalıyız."


Yorumlar

  1. Helal olsun adamlara, ben bu kadar mucadeleci olacaklarini dusunmuyordum sezon oncesi, takdiri sonuna kadar hakediyorlar, tekrar tekrar tebrik ediyoruz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir