Massa "2014'te Ferrari'de Değilim"

yazar:

kategori:

2006’dan beri Ferrari’de yarışan Massa’nın gelecek sene için takımla anlaşması bulunmuyordu. Ferrari, şimdiye kadar Massa’nın şansının devam ettiğini söylese de tüm söylentiler takımın Hulkenberg ya da Raikkonen’e daha yakın olduğunu gösteriyordu.

Son yıllarda, özellikle Fernando Alonso ile takım arkadaşıyken kendisinden beklenen performansı bir türlü veremeyen Massa takımının 2014 sürücüsünü açıklamasından önce davranarak gelecek sene Ferrari’de yarışmayacağını duyurdu.

Twitter’dan yazan Massa “2014’te artık Ferrari adına yarışmıyor olacağım. Tüm arkadaşlığınız, galibiyetler ve birlikte yaşadığımız inanılmaz anlar için teşekkürler. Bunun yanında eşime, aileme, taraftarlarıma ve sponsorlarıma da teşekkür ediyorum. Her birinizden her zaman büyük destek aldım.”

“Artık kalan 7 yarışta Ferrari ile mümkün olduğu kadar fazla zorlamak istiyorum. Gelecek sene bana daha fazla kazanmamı ve hâlâ hedefim olan şampiyonluk mücadelesini sağlayabilecek, rekabetçi bir araç verecek takım bulmak istiyorum.” dedi.

Ferrari’ye geçtikten sonra 2009’a kadar düzenli bir şekilde yükseliş gösteren Massa’nın kariyeri, 2009 Macaristan yarışında geçirdiği büyük kazadan sonra tam tersine döndü ve Massa zirve mücadelesinden uzakta kaldı.

Massa Ferrari ile yarıştığı 8 sezonda toplam 15 kez pole pozisyonu, 11 galibiyet ve 36 podyum zaferi kazandı. Massa son yarışını 2008’de Brezilya’da kazandı. O yarışta damalı bayrağı geçtiği esnada şampiyon konumunda olan Brezilyalı sürücü, son virajlarda Lewis Hamilton’un bir sıra daha kazanmasıyla şampiyonluğu bir puanla kaçırmıştı.

Massa ayrıca 131 yarış ile Michael Schumacher’den sonra en çok yarışan ikinci isim. Toplamda 11 zaferi bulunan Massa, takım arkadaşı Alonso ile takım tarihinde 4. sırada bulunuyor. Pole pozisyonu sayısında ise 15 pole ile Schumacher Lauda’dan sonra 3. sırada.

FERRARİ’DE EN ÇOK YARIŞANLAR
1 Michael Schumacher, 179
2 Felipe Massa, 132
3 Rubens Barrichello, 102
4 Gerhard Berger, 96
5 Michele Alboreto, 80
6 Jean Alesi, 79

FERRARi’DE EN ÇOK KAZANANLAR
1 Michael Schumacher, 72
2 Niki Lauda, 15
3 Alberto Ascari, 13
4 Felipe Massa, 11
5 Fernando Alonso, 11
6 Rubens Barrichello/Kimi Raikkonen, 9

FERRARİ’DE EN ÇOK POLE KAZANANLAR
1 Michael Schumacher, 58
2 Niki Lauda, 23
3 Felipe Massa, 15
4 Alberto Ascari, 13
5 Jacky Ickx, 11
6 Rubens Barrichello, 11


Yorumlar

“Massa "2014'te Ferrari'de Değilim"” için 137 yanıt

  1. o resimde vettel çok güzel bi şekilde sırıttığı için bazı arkadaşlara karşılık olarak koydum yoksa vettel fanı filan değilim

  2. hayırlı olsun. 8 yıl kendisiyle özdeşleşen kırmızı tulumuna ve kırmızı aracın içindeki sarı/yeşil kaskına çok alışmıştık. ister istemez bir burukluk hissediyorum ben de bir çoğu gibi. 8 yıl hiç az bir zaman değil.

    ama artık bıçak kemiğe dayanmış, massa'nın ve ferrari'nin kan değişikliğine gitmesi her iki taraf için de kaçınılmaz bir hal almıştı. massa'nın başarısız yarışlarını geçtim, başarılı yarışlarında bile bu başarıyı kendi adına podyuma galibiyete yüksek puanlara dönüştüremeyecek olmasını bilmek bile durumun vehametini ortaya koydu yıllar içinde. bir taraftar olarak bile bu duruma katlanmak sıkıntı veriyorken, bir çok pole almış galibiyet almış şampiyonluğun tadına ucundan bakmış bir pilot için haydi haydi eziyet verici bir durum olması çok normaldi.

    sonuç olarak, felipe psikolojik olarak yıkıldı, özgüvenini kaybetti, kaybettikçe performansı düştü, ne kendi yarışına odaklanabildi, ne de takıma katkı yapabildi. tabi etki tepkiyi doğurur; massa'nın kafa olarak bitişi, ferrari'nin "diğer pilotlardan önde ama alonso'dan geride" teorisini çökertti. ferrari yavaş yavaş ama çok hesaplı bir şekilde massa'yı tüketti. öyle ki bu tükeniş, massa'nın ferrari'nin işine yaramayacak hale gelmesine kadar vardı. hem massa'yı kaybettiler, hem de kendileri kaybetti. bu işi biraz daha üsturuplu yapıp, üzüp küstürmeden ve kendine güvenini kaybettirmeden becerebilselerdi eğer, belki massa'nın araya girdiği, galibiyetler kazandığı ve alonso'nun bu şekilde şampiyonluğu alacağı bir sezon izleyebilirdik. ve şüphesiz ki takımlar şampiyonasında da durum farklı olabilirdi bu bahsini yaptığımız son 4 sezon içinde.

    neyse, söz, kelam ve peşrev buraya kadar. artık ferrari yok. bu her iki taraf için de doğru karar oldu. felipe'nin bir çok galibiyetini ve polesini gördüm, bunların 3'er tanesini canlı canlı dünya gözüyle izledim. şampiyonluğun ellerinin arasından kayıp gidişine de şahit oldum. bundan sonra yarış kazanmış, şampiyonluğa oynamış.. bunlar değil esas olan. esas olan, felipe'yi pistte izlerken bileceğim ki elinden gelenin en iyisini yapacak, kafasında yalnızca yarış olacak, yalnızca piste ve rakiplerine odaklanacak, yalnızca mümkün olduğu kadar üst sıralarda yarışı bitirebilmek için uğraşacak. olması gerektiği gibi, bir yarış pilotu gibi.

    felipe'ye geçmiş olsun diyorum, inşallah yıllar yılı içinde biriken işe yaramama duygusu, önemsenmeme durumu, yarışçı olarak görülmemesi, bir başkası için var olduğuna inan(dırıl)ması gibi kendisine aşılanan habis duygu ve düşüncelerden çabucak kurtulur ve eski kimliğine geri döner. ki ben bunu başaracağına inanıyorum, ve oyun şimdi yeni başlıyor diyorum. hadi hayırlısı.

    tuttuğum pilotları koltuğunda oturtan (schumi&massa) , 99'dan beri taraftarı olduğum ferrari'ye de kendimce naçizane bir teşekkürü borç bilirim. çok güzel anlar yaşadım, çok mutlu oldum bu takımın taraftarı olarak. onlar da kendilerine göre doğru bir yol çizdiler, ki alonso'nun çok üst seviye bir pilot olduğu bir gerçek ve ferrari'nin alonso'nun etrafına kurulması yadırganacak bir olay sayılamazdı. belki bunu uygulama şekilleri daha nazikçe olabilirdi, hepsi bu. acısıyla tatlısıyla geçen onca yılın ardından ferrari'ye bundan sonrası için başarılar.

    son 4 yıl felipe'nin takım arkadaşlığını yapan alonso'ya da teşekkürler. her ne kadar yarışlar esnasında yaşanan bazı şeyler nedeniyle kızdığımız anlar olmuşsa da, artık hepsi tarihin tozlu yapraklarında yerini aldılar. artık alonso yalnızca bir rakip, rakip takımda rakip bir pilot olacak, hepsi bu.

    herkese hayırlı olsun. dediğim gibi, felipe massa adına oyun şimdi başlıyor..

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Verdiği emeklere teşekkür eder yeni kariyerinde başarılar dilerim.Allah yolunu açık etsin.

  4. Kaynak çöktü.
    İsmini bari yaz bilelim kim olduğunu.
    🙂

  5. Gittiğin yeni takımda rahat sürersin ve telsizden can sıkıcı cümleler duymazsın neyyyyse. Kalan son 7 yarışta istediğin gibi sür ve Ferrari sürmenin keyfini yaşa. Asıl seneye mücadele olacak. RAİ ve ALONSO işte mücadele o zaman zevk verecek. Çünkü telsizden RAİ'ye şöyle bir mesaj veremezsiniz. ^'' Alonso senden hızlı'''. RAİ dinlemez…..

  6. Abdullah bey sizinle hem fikir olmakla birlikte ,
    Massa biraz baba oldu
    Biraz kaza etkiledi
    alonso tarafından ve takım tarafından kenara itildi
    Pirelliyide açıkcası çok iyi sürmedi.
    Birazda istikrarsız oldu.

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Massanın alonso dönemindeki yaşadığı şeyler ilk defa olmadı ki.Dedim ya ilk yarışı 2006 bahreyn deki anlamsız spinden beri massa yardımcı pilottu.Test de yaptı yol da verdi.Kendi seyircisi önünde de yol verdi.Bence sebeplerden biri lastiklerdi.Belki biraz da kazanın etkisi de vardı.Biryandan şunu da düşünmüyor da değilim.2007 almanya ve 2008 singapur yarışlarından dolayı alonsoya bir kin beslemektedir ve bu yüzden yol vermek zoruna gitmektedir.Alonsoya bir kere yol vermektense şumiye 50 kere vermek daha iyidir düşüncesinde de olabilir.Kendimden bir örnek vereyim.Benim mesleğim kapıcılık.Bir sitede kapıcılık yapmaktayım.Bazı dairelerin kapısının önünü temizleyip çöpünü almak istemiyorum ama ekmek parası ve elit bir site olduğu için katlanmaktayım.Kapısının önünü zevkle temizlediğim daireler de var , bana karşı davranışlarından dolayı işlerini yaparken huzursuz olduğum insanlar da var.Bazen diyorum , şu dairenin tek bir kova çöpüne diğer dairenin bir kamyon dolusu çöpünü tercih ederim.

    çünkü alonsonun bu yarışta massaya göre üstün olduğu bir taraf yoktu.

    Alonso webberi nasıl zorlayıp geçtiyse massa da pekala webberi geçebilirdi.Üstelik webber vites sorunuyla boğuşmaktayken.Massa da webberi pist üstünde geçmeyi becerebilseydi 2.likten bahsedebilirdik.Bu yarışta alonso olmasa bile massa 2.olamazdı.

  8. güldürdünüz :)))

  9. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Yorum silmekten başınız döner:)
    Ortamın gerilmesinden başka bişey olmaz.

  10. Massa'nın sen senelerde yaşadıklarının kazayla alakası olduğunu düşünmüyorum. yeri geldiği zaman hızlı olduğunu gösterdi ancak takım içerisinde memnun olmadığı şeyler vardı. Takım emriyle yer verilmesi, yarış öncesinde takım arkadaşına sıra kazandırmak için vites kutusu mührünün açılması, takım arkadaşı mücadeledeyken kendisinin belli dönemlerde test pilotu olarak kullanılması vsvs bir çok şey yaşadı. onu en çok etkileyen şeylerden birisinin pirelli lastikleri olduğunu düşünüyorum.

    geçen sene anlaşma yenilendiyse bu sene hayli hayli yenilenebilirdi. bu sene bir yere kadar gayet iyiydi. ondan sonra yaşadığı talihsizlikler daha iyi sonuçları engelledi. son yarış monza'da, ki monza onun en sevmediği ve en başarısız olduğu pistlerden birisi, gayet iyi performans sergiledi. sıralamalarda takım arkadaşı alonso'yu geçti, yarışta yerini verdi ve podyumu kaybetti. belki de kendisi ikinci olacaktı çünkü alonsonun bu yarışta massaya göre üstün olduğu bir taraf yoktu.

    bu saatten sonra yer bulabilir mi? çok zor görünüyor.

  11. Bu adam bunları hak etmedi diyeceğim ancak son yıllarda yaptıkları da ortada pek bir şey veremedi Ferrari'ye. O kazayı yaşamasa bunlar olmayacaktı belki de. Ya da 2008 yılında şampiyon olsa çok çok farklı olacaktı ama kaderi böyleymiş Massa'nın… 2010 Hockenheim olayı ise onun adına İnterlagos'tan sonra üzüldüğüm bir olaydı. Umarım gridde kendisine yer bulabilir…

    Şimdi ise 2005'in intikamını alma vakti geldi yoksa birileri 2007'nin mi alacak ? Bekleyip göreceğiz 🙂

  12. mustafa özcan avatarı
    mustafa özcan

    yarışın son 5 tur zamanlarını incele ve öyle konuş yağmur şiddetinde aşırı bi artış yok ancak son turda glock 36 saniye yavaşlıyo sebep? sadece yağmurlu havada kuru zemin lastiğimi?

  13. hep yanlış adamlara oynuyorsun ferrari.sürünmeye doevam edeceksin.

  14. tyler durden avatarı

    malumun ilanı!.. ferrari adına büyük isabet.

  15. Massathebest buralardaysa ona da geçmiş olsun diyelim. duygu ve düşüncelerini alsak iyi olurdu onun da.

  16. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    nereye baksam ironi akıyor:).Avatarındaki resimden tut kullandığın araca kadar.

  17. ne oldu 🙂 ? yoksa mclaren alonso oluşumumu 😀

  18. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yavuz alem adamsın güldürdün beni.

  19. Seneye Şu Cümleyi duymak hepimiz için süper olur

    Ferrari and Alonso 2014 F1 World Champions 😀 😀

    Ardından Ferrari and Raikkonen 2015 F1 World Champions .

    Ve ardından Bir 10 Yıl Şampiyonluk gelmez 😀

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Massanın ayrılığına çok sevindim.Duygusallığa gerek yok.Hem massa ferrariye çok şey verdi ,hem de ferrari massaya çok şey verdi.Ama bundan sonra kimsenin birbirine faydası olmaz.Massadan geçti artık.Takımla çıktığı ilk yarış olan bahreynde ilerisi için nasıl bir pilot olacağının sinyallerini ve takımdaki konumunun nasıl olacağını renolu alonsoyu biçmeye kalkışmakla açıkça belirtmişti.O zamandan beri değişen bişey olmadı.Massa hep 2.pilottu.Bazen zorla bazen isteyerek yardım etti ama neticede hep yardımcıydı.

  21. yav hacı orda young driver test'te çektim resmi.mclaren'i almıştım young driver testte 😀 o yüzden öyle bi ironi oldu alonso kaskı ve mclaren 😀

  22. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Ahahahah ironiye bak Mclaren, Ferrari ile sponsorluk anlaşması imzalamışsa demek ki 🙂 13 Mod

  23. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    birazdan resmi açıklama gelirse bu yorumunu ne yapacaksın cok merak ediyorum 🙂

  24. halit unalan avatarı

    Siteye cok yorum yazan biri degilim ama massa nin gidisine yorum yazmasam catlarim, uzzun suredlir takip ettigim massayi encok seven 2.kisiyimdir bu sitede massathebest arkadasimizdan sonra, saf ve temiz insan olmanin ezilmeye sebep oldugu dunyada massa onuru ile yarismis ezilsede yere dusmemistir akli ve kalbi bir olan politikadan anlamaz kalbi oldugu icin de her yaristan sonra uzulur bazen stresten ucuk cikartirdi ne buz gibi oldu nede yalan dolana girdi, onurun inancin safligin timsali massacigima selam olsun,bu cocugu o kadar sevmisimki dun onun ayriligina denk gelen kiz arkadasimla da ayrildigim gun oldu insanin ici bu kadar yanar bi gunde selam olsun felipe massa.

  25. f1 acımasız bir spordur zayıflar gider güçlüler kalır ne var ki massaya burda zayıf demekte yanlış olur 2008 interlagos yarışı ve istanbul gpleri ve daha bir çok yarış….aslında 2009 macaristanda aldığı kaza ve ardından gelen olaylar felipenin kendine olan güveninide kaybetmesine sebep oldu bu olayı sadece almanya gp 2010a bağlamakta saçma sonuçta massanın kendi hatalarıyla attığı spinler vs bu giibi olaylar bu durumun oluşmasındada etkili oldu yani bir nevi massa kendi kuyusunuda kazdı ancak massanın ferrariye kazandırdıklarıda inkar edilemez.Singapur 2008 de yapılan pitstop hatası şampiyonluğa büyük bir darbe vurdu zaten ama ferrari o hatayı massayı 3 sene formsuz olduğu halde yarıştırmasıyla zaten bir nebze telafi etmiş oldu sonuç olarak massaya ferrariye kazandırdığı başarılar için teşekkür eder yolunun açık olmasını dilerim :::::::)))))))

  26. raikkonen ferrariye-hukkenberg lotusa-bianchi saubere-willimas ve force india aynı pilotlarla devam felix costa toro rossoya geriye massaya marussia yada caterham kalıyor

  27. beğendinmi bari 😀 ?

  28. Umuyorum Massa Lotusa gider ve orada devam eder. Massa hızlı bir pilottu, ki 2008 de kimiyi yenmiştir, yavaş bir pilot bunu yapamaz. Fakat temel sorunu istikrarsız olması, kazalara çok karışmasıdı. Eğer Lotusa giderse eminim ki orada gerçek Massayı gösterebilir. Massanın bu hale gelmesinde Ferrarinin katkısı yadsınamaz. Adama adeta dış kapının mandalı gibi davrandılar. Muhtemelen Mclarende yarışmış olsaydı bu hallere düşmezdi. Umuyorum son yarışlarında kimseye boyun eğmez de adam gibi , kendisi için, üç beş yarış çıkartır.

  29. bunda uğraşılcak bi durum yok sadece göstermek istedim

  30. yavuz şu an kimse senin kaskınla uğraşamaz kardeşim.bak ortalık toz duman.

  31. beyler konuyla alakalı değilde göstermek istedim.F1 2012 oyun içi kaskım nasıl 🙂 ?
    http://m1309.hizliresim.com/1f/c/skmgl.jpg

  32. heyecandan geberecem lan açıklayın artık şunu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  33. intikam dolu bi mesaj olmamış mı 😀 ?

  34. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Massa iyi pilotdu inşallah ilk 5 takımdan birine gider bence lotus'a gidecek gibi

  35. bakışların bana cesaret versin. korku…..
    boynu bükükler… vb
    fotoğrafa bakarak yorum yazdım

  36. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    F.Massa Instagram Hesabı ;

    ''from 2014 i will no longer be driving for ferrari ı would like to thank the team for all the victories and incredible moments experienced together thank you also to my wife and all of my family.''

    ''2014 yılından itibaren ben artık ferrari için sürüş olmayacak eşim ve tüm ailem'e teşekkür birlikte yaşanan tüm zaferler ve inanılmaz anlar için takıma teşekkür etmek istiyorum.''

    Hiç öyle masum masum bakma Felipe, F1 de ahde vefa, kişilik, dostaniyet, sadıklık başarı getirse idi, Hakkinen, Webber, sen, Kobayashı, Petrov, Luizzi, Sato, ve bir çok pilot Ferrari Mclrn koltuğuna yerleşir inmezdi, sonucta burası F1 ve 1 numaralı olay senin performansındır (genele olarak sponsoru pilotları es geçiyorum) ki maalesef o üzücü kazadan sonra bir türlü formunu tutturamadın duygusal çocuk, bu performans ile kırmızı tulumda şahsen fazla bile kaldın, umarım yeni bir 2008 performansı önümüzdeki sezonlarda başka takımlarda bizlere seyrettirirsin.

    Raikkonen Ferrari'ye hayırlı olsun, kimse de yayagara koparmasın 1. 2. pilot davası çıkacağını yalandan kaos yaratmaya gerek yok, her ne kadar Alonso hakkında üç kağıtçı terimleri kullansada gerçek f1 izleyicileri gerektiğinde Alonsonun Kimi'ye, Kimi'ninde Alonso'ya yardım edeceğini bilmekte.

  37. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Koskoca BBC sizin kaynaktan 3 gün geride, öyle mi? 🙂

  38. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Kimseyi ***** yerine koymanın alemi yok, kötü bir sürücü bu kadar sene Ferrari'de tutunamazdı. Yazdığın rakamların üstüne söyleyecek bir şey yok zaten, Hamilton şampiyonluğu ne kadar hakettiyse Massa da o kadar haketti. Çoğunluk çekemese de Felipe'nin takıma verdikleri az buz şeyler değil

  39. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Haklısın, Sauber seneye Gutierez ve Sirtotkin ikilisiyle yarışır. Lotus da Grossjean'ın yanına Nelson Piquet Junior'u alır. Allah senin gibileri takım patronu yapmasın, şimdi çatlayacaksınız hasetten.

  40. güle güle Massa….

    ve Alonso… hiçbir zaman 2010 Çin,2010 Hockenheim,2012 Texas vb yarışlar bekleme.2010 da izin vermedin.Ama sadece erteleyebildin.2005 ten kalan hesabı kapatma zamanı geldi.

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yok o öyle değil, hakkımda atıp tutanları miklemiyorum demişti..

  42. İlginç bir şekilde üzüldüm Massa'nın gitmesine. Öyle alışmıştık ki 7 sezondur kırmızı aracın içinde oluşuna şimdi başka bir tulumla görünce biraz garipseyeceğim açıkçası.

    Domenicali adı altında paylaşılan fotoğraf doğru mu bilmiyorum. Kask 2008 yılındaki kaskın yeni sponsorlarla montajlanmış hali.

    Ferrari bugün çıkıp Hulkenberg'i aldıkta diyebilir. Raikkonen ihtimali en yüksek ihtimal ama bekleyip görelim. Alonso bile bugün takımdan ayrıldığını açıklayabilir. Button'ın gelme ihtimali de yok değil. Massa'nın ayrılışı sürpriz oldu bana göre.

    Eğer ola ki Button giderse McLaren umarım yerine saçma sapan bir adamı koltuğa oturtmaz.

  43. osman erener avatarı

    müthiş bir yetenek olmasa bile, söylediklerin biraz ağır kaçmış..

  44. duygusallığa gerek yok.2009 ve öncesinde massa iyi pilotdu (ha süper pilotda değildi) ama eski çamlar bardak olmuş.adam gibi sürse alonsoya yardımcı olurdu 2010-2012 de alonsonun vettelin önünde bitirdiği yarışlarda massada alonsonun arkasında vetttelin önünde 1-2 yarış tamamlasaydı alonso şampiyon olurdu ama webber (ayağına sürekli çelme takılan) kadar bile olamadı.selametle massa çok bile kaldın ne sauber ne lotus alır bu adamı kimse hayal kurmasın bence zaten o koltuklarıda hak etmiyor

  45. Evet baya temenni ediyorsun. 🙂 Çok fazla birşey kalmadı.
    Ferrari'nin Luca'nın mantıklı karar vereceğini kim bilebilir. Alonso'ya karşı pozisyonunu kim bilebilir. İçeride işler hiçbir zaman bizim sandığımız gibi olmaz. Kurumsal şirketler bunlar. Kim bilebilir Kimi'de olduğu gibi daha önce, Fernando için de hayal kırıklığına kapılmadığını markanın. Kim bilebilir mantıklı gelmese de kamçılamak yada düzeyini sorgulamak isteyip istemediğini.
    Kim bilirdi 2006 başında Schumacher'in ansızın bırakacağını. Monza günün de bile bu basın şüphelerini yenememişti.
    Geçmişe yönelik izahatların hiçbirisi mevcut ile ilgili olmayabilir Scuderia iyi durumda değil, mantıklı işler de yapmıyor, değişik şeyler beklenebilir hafzalama uymasa da.:)

    Diğer taraftan ifade etmeye çalıştığıma bir kuble daha F1 çok diplomatik bir düzeydir bunlar milyon $'lık anlaşma ve hukuki risklere göre hareket eden, medya yönetimi tarafında yine onbinlerce $'lık hizmet satın alımı yapan politikaları katı olan şirketlerdir ki bir F1 pilotu ortalama hayatı sözleşmesinde belirlenecek düzeyde, yılı kapsayan etkinlik, organizasyonu belirlenen, kurumsal ahlak ve yazılı olmayan normları olan bir evlilik, eleman-patron ilişkisi muhatabıdır. Zorlu ve uzun işler olduğundan hemen hemen hepsi birileri ile çalışır her pilotun bünyesine hafif gelmez. 3 ve 2 taraflı uzun saatleri alan, sözleşme incelemelerini ve katılım tartışmalarını içeren toplantılar içerir. 1-2 gün de olmaz yani bu işler.:) olamaz. Kimse de anlaşmanın %99.9'u hukuki onay almadan ilişkiyi ilan etmez. Ferrari haftalar hatta aylar öncesinden ne yapmak istediğine karar vermiştir zaten piyasanın durumu, pilot yanıtlarına göre ana planını revize eder. Bir söz, hareket de düşünülmeyenlerin düşünülmesine sebep olmuş olabilir ancak bu yine vakit istiyor 1-2 günlük hatta 4-5 günlük birşey değil. Bunların telekonferans sistemi vardır kriptolu yada kriptosuz. Telefon herşey için yeter zenginlerin, ünlülerin dünyasında.
    Yani Felipe bugün, birkaç gün için de öğrenmiş olabilir yeni sözleşme yapılmayacağını ancak yeni anlaşacağın işi o kadar kısa değil. Maksat buydu.

  46. Duhan Peker avatarı

    Gereken cevabı vermişsin alkış. 🙂

  47. Oğlum yapmayın la akşam akşam

  48. Fake olabilir çünkü takipçi sayısı bence az.

  49. Bu düzeyde derken formula 1'in diplomatik bir düzey olduğunu sanmıyorum telefonlada fesh mesh işine gireceklerini sanmam 3g var skype var varoğlu var. Dahası faks var. Anlaşmanın şekillenmesi meselesine gelince Hulkun Bu 5.lik bana ferrari koltuğu getirmeyecek şeklinde bir açıklaması vardı, eğer o ironiyse ve o gün bu iş olduysa Raikonen başından beri reklam ve magazin amaçlı kullanılmış demektir. Ferrari bu riski asla almaz. Eğer ben yılların azılı sempatizan ferraricisiysem Raikonenle Alonsoyu aynı takımda yarıştırmazlar. Alonso Raikonenden hoşlanmıyor. Gerek geçen senelerde Vettele geçişlerde sağladığı kolaylık gereksede Ferraride yarışmasını bir şekilde 2-3 yıl geciktirdiğini düşündüğü için açık bir şekilde raikonene antipati duyuyor alonso. Ve dahası Raikonenin alacağı paranın ispanyol bankasından karşılanması pekte uygun görülecek bir şart deği.F1 basınının bu rüya hoşuna gidebilir ama bu maddi külfet ve şayet Alonsoda tüm silahları çekip yeter lan derse ve santander bank giderse Ferrari ciddi anlamda kaosa sürüklenir. Sadece Shell bu işi çözmez. Onun için Raikonenin gelme şansını oldukça zayıf görüyorum Ferrari uzun vadeli kontratları sever. Bakınız schumi 2006da 35 yaşındaydı Massa 26 yaşında yani hulkun yaşında. Yine aynı periyot dönecek şayet Hulk Alonsonun yanında pişerse Alonsodan sonra gelecek olan pilot 1. pilot değil Hulkenbergin ardından 2. pilot olur Tabi bunlar varsayım ve kimisi temenni bekleyip göreceğiz bu senaryo işleyecek mi?

  50. Bu düzeyde hiçbir kurumda bir günde, gecede anlaşma şekillenmez, bir gün sonrasına açıklanmaz. Muhasebeye eleman almıyorlar. 🙂
    Günler öncesinden biten işler bunlar sadece biz, dünya bilmiyor. 🙂
    Son günlerde Michael üzerinde dönen uçuk, kaçık belki uydurma olarak bakılan bir söylenti vardı o bugün değişik bir şekilde aldı ya şaka ile herkesi yedi yada konuşuyorlar böyle birşey. Tabi pilotluk üzerine değildir tahminen.
    Siz bakmayın Kimi'nin cool, ice nicklerine F1 padoğunda kim ne kadar, nasıl konuşması gerektiğini bilir. Birçok şeyi anlatabilirsin umursamazca ama anlaşma müsaade edilmeden söylenemez.
    Anlaşmalar 1 gün de, 1 telefon ile fesih olur ancak imzalar 2 gün de olmaz. 🙂

    Arkadaşın da internet den okuyor yani.

  51. o arkadasın anıl ıse fazla ınanma benden sana tavsiye bu…

  52. Doğru çıkarsa yarın linki atar arkadaşımın adınıda açıklarım ama şimdilik biraz tereddütteyim bu önemli bir risk herkes raikonen derken çıkıp başka bir ismin olabileceğini iddia etmek bir risk ve bakalım eğer doğru çıkarsa link atacam dikkat ederseniz pazar günü raikonen ferrari anlaşması 1+1 yıllık diye yine burda açıklamıştım bbc bizim kaynaktan 3 gün geride gidiyor şimdide son dakika pürüzü diye haber yapabilirler.

  53. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşın nerden almış?

  54. Valla bir arkadaşımdan aldım isminin açıklanmasını istemiyor. Malum yanlış çıkarsa dilinizden kurtulamayız.

  55. Bu kiminin 2008 yılın da ki ilk üç ay kullandığı kask,üstüne santanderi yerleştirmişler o kadar

  56. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O kaynağın bir linki falan var mı? Paylaşırsan seviniriz.

  57. Son dakika aldığım bilgiye göre Raikonen anlaşması son anda yatmış Hulk ferrariye hayırlı uğurlu olsun. Alonsonunda sevdiği ve twitterdanda takip ettiği Hulkenberg çok büyük bir aksilik olmazsa gelecek sezon Ferrari sürecek. Tüm Hulk ve Ferrari taraftarlarına müjdeler olsun. Massa bu seneki son şansını ilk 5 yarışta iyi kullanır gibi oldun ama araba biraz kötüye gidince yibe alonsonun büyüklüğü ortaya çıktı. Sen iyi araçların iyi pilotusun bu durumda Ferraride yarışmanında zaten bir anlamı kalmamıştı. Kimse ferrariye kazık çakacak değil sen 8 sezon geçirdin Alonso belki 7 sezonda bırakacak Kişiler değişir kurumlar baki kalır. Ferrarinin iyi yıllarında müthiş bir pilottun kaza olmasa belki mark webber ayarında yine takıma destek verebilirdin ama sen mark webberin yarısı kadarda katkı vermedin. bunda kazanın etkisi elbetteki var ama sende kendini saldın. Ferrariye yatıp kalkıp dua et seni aç koymadı açıkta koymadı o kazadan sonra 4 sezon daha yarıştırdı. Muhtemelen Saubere dönüp 1-2 sezon daha yarışıp pistlere veda edeceksin ama alışmıştık felipe massa ferrari yazılmasına. İnsanlığına beyefendiliğine diyecek yok ama ne yazıkki pilotluğun son dönemde vasat ve vasat altıydı. Hayırlısı olsun massa teşekkürler Massa. Hulk hoş geldin Ferrariye inşallah kaynağım asparagas değildir.

  58. pek gerçek hesapmış gibi gelmedi bana

  59. bu yüzden böyle birşey yapacaklarını bende zannetmiyorum.

  60. http://instagram.com/p/eF5FwoxoJ7/ kimi raikkonenin 2014 ferrari kaskı olabilir

  61. hesap gerçek mi bilmiyorum ama eğer hesap fake ise fotoşok olabilir doğru. Dominik'in gerçek hesabı ise fotoşok olacağını sanmam.

    Ama hesabın gerçek olduğunu sanmıyorum hem az takipçi var hemde böyle ICEMAN yazılı kaskın fotoğraflarını paylaşmak falan Alonso'nun moralini bozabilir kendini ikinci planda hissedebilir. 2014 kaskını bile yapmışlar gibi.

  62. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'nin şimdiden kask hazırladığını zannetmiyorum muhtemelen photoshop. Yarın gündüz bir vakitte açıklanır.

  63. domenicali yarını bekleyememiş ve kimi nin kaskını paylaşmış.

    kırmızı iceman yazıyor üzerinde
    http://instagram.com/p/eF5FwoxoJ7/

  64. çakma star diyebilriz, overrated bir zat, yetenek değil araç konuşuyor

  65. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sen ne kadar komiksin ya.

  66. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Biri şuna gereken cevabı versin . Ya da boşverin ya takmayın bile 😀

  67. Küçük patron da böyle yapıyorsa artık 🙂 insanlara bu kadar HEN HEN yaptırmanın ne manası var. 😛
    Anlayan anladı zaten.
    Bunlar hep Lewis'in suçu internete açtı herkesi. 😛

  68. Yani herkes birşeyler söyleyebilir ama Massa konusunda Ferrari yeterince tutarlı davranmışdır. Yarın olacak belkide Ferrari nin pilotlarını açıkladığında dahi içinde ALonso da olmayabilir.Kİm ne derse desin şu andaki ortamda ALonso nun pistleri bıraktığında büyük bir karamsarlık olacaktır.Şu RedBull ekibi o kadar sıkı bir mğcadele sundukları halde hala uğraşabildikleri ismin ALonso olmaya devam etmesi olnarı dahi endişelendiriyor.

    Yarın… belkide pilotlar açıklanacak ve ALonso yu belkide Lotus da görebiliriz.Belki Hulkenberg Ferrari de ve Massa da Sauber de olacaktır.Bir Kâğnı arabası dahi kullanan ALonso yinede endişe verecektir.

  69. Evet domenicali instagramdan 2014 kaskı diyerek paylaştı ki o Rai'nindir çünkü onun ferrari yıllarından kaskılarının santander eklemelisi 😀 artık sürpriz olur da Hulkenberg'in kaskı falan çıkmassa Raikkonen Ferrari'de ..!!

  70. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Herkes "kazadan sonra" kelimelerini kullanmış.

    Massa her zaman için vasat bir pilottu. Bu konuda bir şey değişmedi.

    Massa'nın parladığı tek sezon olan 2008 sezonu, takımın henüz hala bilmediğimiz (ancak muhtemelen Jean Todt'un gitmesi sonucu) sebeplerden ötürü Kimi Raikkonen'e sırtını dönmüş olmasıdır.

    Bunun dışında Massa'nın gerçekten varsa inanılmaz yeteneklerini gösterdiği bir yarış görmedik. Duygusal davranmanın alemi yok. Kazandığı yarışların hepsini ilk çizgiden kazandı. Bugüne kadar hak etmediği kadar Ferrari'de yarıştı, gerek Brezilya'lı olduğu için, gerek de kazadan ötürü.

    Yeteneksiz bir pilot olarak adledemeyiz sonuçta F1'de yarışan herkes çok yeteneklidir fakat F1 standartlarında her zaman için benim gözümde vasat bir pilottur.

    Başka bir takım bulacağından pek şüphe duymuyorum. Tecrübesinden faydalanmak isteyen takımlar olacaktır.

  71. Evet öyle ki size bile, dünyada ki tüm taraftarlarına bile.
    O kadar umursamaz, ben çerçeveli biri ki tüm dünyaya karşı alenen miklemiyorum sizi demiş biridir. 🙂
    Seviyoruz onu da napalım lazım farklı tipler de.

  72. http://instagram.com/stefanodomenicali

    Domenicali'nin instagram hesabı..Raikkonen'in kaskını paylaşmış

  73. Unutmayasın ki; ALonso herkese rakiptir.Bunun adı Raikonen, Massa,Hamilton,Vettel,… tada RBR olabilir.Bu adamda nasıl bir mücadele gücü varsa pist dahilinde ve olaya direkt mutabık olan herkes bu adamdan parmakla işaret edip endişeleri dile getiriyorlar.Bu adamın sunduğu endişe karmaşa yada kaos değil ve sadece mücadelenin adıdır.

  74. Mark ile bazı yönlerden benzetirdim. İkisi de yüksek yüksek çok yüksek 🙂 ihtimal kendilerinden olmayan sebeplerle silik göründüler, çıkışları sonrası hayatları ile oynanlardan oldular. İyi işler yapmış bu kadar yıllık adamlar böyle görüntüler veremezdi bana göre. Gençlerin %99'unun elinde 1 varsa bu adamların 2 vardır.
    Mark da harika bir araç ile kötü bir görünüm sergiledi, devamlılığı yok seviyesinin dedik inanıyorum gerçekler farklıdır.
    Çok net ve kısa hiçbir Formula 1 derecesinde pilot bu kadar uzun süre kalkış hatası yapmaz, bocalamaz. Sato gibi adamlardan bahsetmiyoruz. Ve yine hiçbir pilot geçirilen bir kazadan bu kadar uzun süre etkileniyor olamaz. O araç ile seyrettiği düzeyde defalarca bariyerler ile bir olmuştu.
    Biraz uzun oldu pardon. 🙂
    Bir nevi veda edelim olur mu olur dönem acımasız koltuk felan bulamaz belki. 🙁

  75. Ömer_Massa avatarı

    hayatımın en üzücü anlarından birisini yaşıyorum yarım saattir.schumiden sonra hiçbir pilotu bu kadar körü körüne sevip fanatiği olacağım aklıma gelmezdi.ama felipe çıktı ortaya çok sevdim.ferrari ile de gerçekten çok özdeşleştirdim.kah ağladık kah güldük.yakınımdaki herkesi felipe fanı yapmak için elimden geleni yaptım.13 yıllık f1'i takip ediyorum.gerçekten schumi bile ayrıldığında ferrariden bu kadar üzülmemiştim bütün konuşmalar boş bu saatten sonra değişen pek fazla bir şey olmayacak.keşke ferrari eşit statüde yarışma fırsatı verseydi adamı 2.pilotluğa mahkum ettiler.oda bunu sırf f1 in en ihtişamlı takımında yarışmak için kabul etti.sindirilmesine müsade etti.ve bunun sonucunda bana göre kendine özgüvenini kaybetti.inşallah lotusla sözleşme imzalar.en büyük ihtimal o bence gro ile çok iyi ikili olurlar.rai de inşallah ferrariye geçer ve gerçek bir mücadele izleme fırsatımız olur.inşallah ferrari kazandığında eğer anlaştığı pilot rai ise kazanan hep o rai olur.rai herkesin bir sempatisi illa ki vardır benim de var inkar edemem.inşallah massa kendine gelecek yıl şampiyonluk şansı yakalayabilecek bir takım bulur ve tepe için mücadele eder.isterse marussia ya gitsin ben Felipe'yi desteklerim.
    bazı arkadaşlar aslında içimdeki duygularımı dile getirmiş Kemal Şengül,Abdullah Çelik ve Mustafa Sağım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.herkese iyi geceler diliyorum.yarın görüşmek üzere…

  76. Ömer_Massa avatarı

    hayatımın en üzücü anlarından birisini yaşıyorum yarım saattir.schumiden sonra hiçbir pilotu bu kadar körü körüne sevip fanatiği olacağım aklıma gelmezdi.ama felipe çıktı ortaya çok sevdim.ferrari ile de gerçekten çok özdeşleştirdim.kah ağladık kah güldük.yakınımdaki herkesi felipe fanı yapmak için elimden geleni yaptım.13 yıllık f1'i takip ediyorum.gerçekten schumi bile ayrıldığında ferrariden bu kadar üzülmemiştim bütün konuşmalar boş bu saatten sonra değişen pek fazla bir şey olmayacak.keşke ferrari eşit statüde yarışma fırsatı verseydi adamı 2.pilotluğa mahkum ettiler.oda bunu sırf f1 in en ihtişamlı takımında yarışmak için kabul etti.sindirilmesine müsade etti.ve bunun sonucunda bana göre kendine özgüvenini kaybetti.inşallah lotusla sözleşme imzalar.en büyük ihtimal o bence gro ile çok iyi ikili olurlar.rai de inşallah ferrariye geçer ve gerçek bir mücadele izleme fırsatımız olur.inşallah ferrari kazandığında eğer anlaştığı pilot rai ise kazanan hep o rai olur.rai herkesin bir sempatisi illa ki vardır benim de var inkar edemem.inşallah massa kendine gelecek yıl şampiyonluk şansı yakalayabilecek bir takım bulur ve tepe için mücadele eder.isterse marussia ya gitsin ben Felipe'yi desteklerim.
    bazı arkadaşlar aslında içimdeki duygularımı dile getirmiş Kemal Şengül,Abdullah Çelik ve Mustafa Sağım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.herkese iyi geceler diliyorum.yarın görüşmek üzere…

  77. Ya bu adam için çok üzülüyorum çok yetenekli ancak hep ezildi massa bana göre herkesin çok sevdiği bir pilotur yolun açık olsun .

  78. Macaristan'da ölümle burun buruna gelip kafadan hasar aldıktan sonra asla eski massa olmadı. O kazadan sonra silik bir pilottan öteye gidemedi, ondan öncesinde oturduğu yeri hak eder bir performans ortaya koyuyordu.

  79. Ferrari Massa'ya şans verdi ancak Massa bu şansı değerlendiremedi.2 senedir kafasına göre takılıyordu.Kendisi için daha iyi olur inşallah.

  80. Azman'a o koltuğu verseler ferrari takımlar şampiyonuydu :Ş

  81. Bu söylemler böyle bir pilota büyük haksızlık, adamı bir kaç yılda hiç ettiler. 2008 de Briatore'nin oynadığı o oyun olmasa belki de bir şampiyondan bahsedecektik şimdi. Tabi hayat belkilerle olmuyor, 2009'da geçirdiği o ölümcül kazadan sağ çıktı, küllerinden doğdu adeta, yaşadığı olayı belki 100 sonra bile anacaklar o derece ender bir kazaydı. Geri geldiğinde ise Alonso'nun etrafında kurulu bir takım gördü, afalladı çünkü Alonso, Schumacher gibi değil daha soğuktu, Kimi ise Alonso kadar ben merkezcil değildi sadece işine bakardı, asla içten pazarlıklı olmadı, olmayacaktırda. Sonuç olarak kendine güvensiz bir ikinci pilot yarattılar ve şimdi Ferrari'nin yetiştirdiği bu çocuğu kapının önüne koyuyorlar. Sizde alkışlıyorsunuz. Aşağılanacak bir performans sergilemedi Felipe Massa, sadece kendinde yeterli zihinsel gücü bulamadı bir kaç yıldır, bütün bu iniş çıkışların sebebi ise buydu zaten. Unutmayın!!! Ferrari'nin en büyük rakibi Alonso idi. Öyle olmaya da devam edecek…

  82. Kimi_ in_Rai avatarı

    Yolun açık olsun Massa
    Umarım rekabetçi bir F1 aracında olursun

  83. Sauber veya Lotus da yer almasını dilerdim.

  84. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    5 yıl olmuş hala anlayamamış olayı.

    Toyotalar kumar oynadı ve kaybetti.Glock'ta kuru zemin lastiği vardı…

  85. ayhan nahya avatarı

    Yuh!

  86. Günün şok haberi bu olsa gerek.hiç beklemiyordum dogrusu.yolun açık olsun istanbulun kralı.umarım seneye koltuk bulabilirsin.

  87. Küfüre tahammülü olmayan mübarekler için masum versiyonu 😀

  88. Little Bambi avatarı

    2 Yıl önce alınması gereken bir karardı.

    Yolun açık olsun massa.

  89. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    iyi insan olmak maalesef herşeyi kurtarmıyor.

    geç bile kalındı bu karar için

    motorsporlarında duygusallığa yer yoktur.Macaristan GP'deki kazadan sonra 2008 Brezilya GP'sine kadar olan Massa'yı göremedik.

  90. vay be bi devir daha kapandı he 🙂 bence massa'nın gitmesi herkes adına iyi oldu.artık Ferrari'de daha fazla bu performansla duramazdı açıkcası.ama 2007 ve 2008'dede herkes nasıl yarıştığını biliyor.inşallah güzel bi takımda kendine yer bulur eski günlerine kavuşur.

  91. Massa için hayırlısı oldu tam olarak..Kendisine olan özgüvenini de kaybediyordu Ferrari'de Alonso'nun üstünlüğünden dolayı.
    Ben her zaman söylerim,Massa aslında bir çok pilota kafa tutacak seviyede ve iyi bir araçla seneye mücadelenin içinde olur kesinlikle.Tek şanssızlığı Alonso gibi bir şampiyonla takım arkadaşı olmuş olması.
    Seneye Massa'nın yeni takımıyla göstereceği performansla birlikte Alonso'nun da değeri tam olarak anlaşılacaktır 🙂 Tabi değeri biliniyor da bazıları Massa'nın sönük kalmasından dolayı Alonso'nun fark attığını düşünüyodu,bu düşünceyi yıkacaktır Felipe,iyi şanslar..

  92. Ferrari; Schumacher den sonra en fazla yarışan pilotunu, büyük bir ferrari tecrübesi kaybetmiştir. Felipe; Ferrari'de kalarak kariyerini daha fazla zedelemeyerek güzel bir karar vermiş. Kimi ile başabaş bir mücadele sergileyen hatta 2008'de Kimi'yi geçen bir pilotu istemeyecek takım yoktur. Bütün takım patronları ve çalışanları bilirlerki;
    186 Yarış
    184 Start
    15 Pole Pozisyonu
    11 Galibiyet
    36 Podyum
    10227 Tur
    882 Tur Lider
    783 Puan(320'si 10'luk Sistem)
    1 Kaçan Dünya Şampiyonluğu (1 Puan ile – 22 Saniye Sonra)
    Bu istatistikler iyi bir pilot için yeterlidir…

    Seni seviyoruz ve yarışmaya devam etmeni çok istiyoruz…

  93. Hocam bence takım arkadaşın rakibinden ne kadar çok puan çalarsa sen o kadar avantaj sağlayıp öne çıkarsın schumacher zamanında barrichello şimdi ki redbull da ise webber bu işi iyi yaptilar massa araç iyi olduğu zamanda bile bir türlü öne çıkamadı yeteneğine pilotajına şüphe yok ama bir türlü o formu yakalayamadı mesela geçen sene bu işi birazcık yapabilseydi alonso şampiyon olurdu bir başka yönü ise massanın bir türlü öne çıkamaması alonsonun formsuz kötü yarişlarda bile geride kalması alonsoyu hep ön plana çıkarda alonsoyu hiç zorlayamadı tabi massa ikinci pilotluğu kabul etti kimi gelse 2 pilotluk icin gelmez başa oynar bu bir risk mi bence risk iki pilot birbiriyle uğraşırken başka biri aradan sıyrılabilir haklısınız ama ferrari 4 yıldır vetteli tek bir pilotla durduramadı iki pilot ile deneyecekler bizede bu mücadeleyi keyifle izlemek düşer

  94. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Hadi hayırlı olsun. Bir garip oldum ama her iki taraf içinde bu karar artık gerekliydi. İnşallah Felipe Massa Lotus ya da Sauber'de yarışır nasıl Schumacher'i bir başka gözle izlediğimiz gibi seni de izleriz.

    Gelelim takıma kimin katılacağı konusuna. Umarım Raikkonen'i açıklarız. Raikkonen'i yeniden Ferrari tulumuyla görmek hoşuma gidecek. Hulkenberg'in gelmesini uzun vadeli düşündüğümde istemiyorum. Raikkonen – Alonso'yu beraber izlemek harika olacak.

  95. Yahu dedim ya bu adam Lotusla anlaştı diye.İnanın bana 😛 🙂

  96. O zaman Kobayashi Ferrari mize hayırlı olsun 🙂

  97. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Bir Mclaren fanı olarak Massa'nın Ferrari'de kalmasını istiyorum. Emektar pilot. Sen ALO'dan daha çok şey kattın bu takıma.

  98. Bir de Glock taraftarları var 🙂

  99. mustafa özcan avatarı
    mustafa özcan

    2008 dee vettelin direnirken glok un hamiltona son turda yol vermesiyle giden şampiyonluğumuzu kutlamadık ama içimizdeki gerçek şampiyonluğunu, mücadeleni ve seni asla unutmayacağız felipe 😀

  100. Duhan Peker avatarı

    Yağmur lastiği olmadan sürünüyordu,gelene geçene geçiliyordu o an da ne yapabilirdi ki?

  101. İşte sonunda beni anlayan biri:D yoksa niye istemeyelim rai-alo ikilisini izlemek müthiş keyif ama vettelin ekmeğine yağ sürmek ..

  102. kıyamet alameti…

  103. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Çok şanssızdı yahu Timo Glock sen gel son virajda yavaşla (!) Massa'nin şampiyonluğu 22 saniyeden daha uzun sürdü bence..

  104. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Takımdan önce bu açıklamayı yaptığına göre, demekki takımla arasında bi problem yok, sanırım massa seneye ferrari desteğiyle, başladığı yere yan, sauber'e geri dönecek…

  105. Bir de Glock taraftarları var 🙂

  106. ferrari için takımlar şampiyonluğu daha önemlidir. ferrari, raikkoneni almasıyla bence yapabileceği en iyi hamleyi yapmış oldu.

  107. Duhan Peker avatarı

    Bu gidişle seninle anlaşamayız kardeşim konuyu kapatalım İyi Geceler.

    FİA "Resmi olarak 22 saniyelik Şampiyon Demişse orası ayrı konu".

    Töbe Töbe Güldürdün Vallahi. 😀

    Haydi İyi Geceler sana. 🙂

  108. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    F1 de olduğun sürece sorun yok, Ferrari sana zarar veriyor psikolik olarak sende Ferrari'ye hızını yansıtamıyordun, üzüldüm ama en iyisinin bu olacağı bir gerçek, umarım Lotusa gidersin

  109. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Helal olsun Timo Glock

  110. şimdi ikisi star,sa . vettel süperstar,mı oluyor bu durumda

  111. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Şimdi kendini kanıtlama zamanı lotusa giderse Ferrariden daha iyi olabilir.

    Eski masssa imajını tekrar kazanabilir.

  112. Resmi olarak da 22 saniye şampiyon, sorun ?

  113. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    İnş takımsız kalmaz, gerçi bildiğim kadarıyla güney amerikadan sponsorları vardı..

  114. Duhan Peker avatarı

    Bu şeyler galibiyete değil resmiyete bakar kardeşimç

  115. Ferrari eşit statüde iki pilot koyarak kendi pimini kendi çekmiş oluyor. Hayırlısı. Bugün başka bir haberde de yazmıştım, iki star pilotla şampiyonluk kazanmak çok kolay bir şey değil. Bunun için diğerlerinden çok çok üstün bir araç yapmalısın ki her iki sürücün de en tepesi için mücadele etmeli ve tüm rakiplerini geride bırakmalı. Rakipleri kendileriyle eş değer noktada olursa o zaman rakip takımdan tek sürücü istikrarlı iyi sonuçlar alırken Ferrari'de pilotlar sürekli birbirlerinden puan çalar pozisyonda olurlar. Neler olacağını göreceğiz.

    Massa'yı severim. Türkiye'de kazandığı galibiyetleri canlı olarak izlemiş olmak güzeldi. Kim ne derse desin Massa Ferrari'ye en üst seviyede hizmet vermiştir. 2007'de kazanılan şampiyonluğun en kilit isimlerinden birisidir. Alonso döneminde takıma faydası olmadı denilebilir ama yine de faydası olmuştur. yaşanan hiç bir şeyin arka planını bilmiyoruz.

    Gridde yeterince paralı pilot oldu. Umarım Massa bir sezon orta sırada bir takımda kendisine yer bulur ve Ferrari'deki durumuna göre kendisini kıyaslayabiliriz.

  116. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Aklımda 2005 yılında yaşadığı bir kaza var.. Lider giderken patlayan motoru var.. Yarışı şampiyon olarak bitirip 2 dakika sonra şampiyonluğu kaybettiği o anlar var. İstanbulun en başarılı pilotu var.

    Yolun açık olsun Massa, bu sporda gönlümüzü kazanmayı başardın keşke o kaza hiç yaşanmamış olsaydı. Keşke o şampiyonluk gelmiş olsaydı. Belki o zaman daha hızlı olurdun ? Yada Almanya'daki o ilk takım emri gelmemiş olsaydı. Ama artık bunların hepsi geçti. Önüne bakman gerekir. Lotus seçeneği var, Sauber var. Umarım Lotus gerçek olur. O zaman seni kimse takımda ikinci pilotluğa itemez. O zaman o galibiyet alan adam o zaman o şampiyonluk için yarışan adamı görebiliriz.

    Ne olursa olsun desteklemeye devam edeceğim İstanbulun en başarılı ismini.

  117. Ettim belki, ama daha fazla galibiyet aldı daha fazla haketti. Yanlış mıyım ?

  118. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Neler olacağını bekleyip göreceğiz. Unutma Raikkonende Massaya yenilmişti zamanında.

  119. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    Hulkenberg,Di Resta,Grosjean hatta Button"
    dedi arkadaş bence bunlardan biri gelirse saçma olur çünkü bunlardan hiç biri massadan i değil yada massaya yakın pilotlar massadan iyisi için göndermişlerdir massayı
    ferrari massadan iyisi olmadığı sürece massayı göndermez bence
    raikkonen olur inşallahh

  120. Duhan Peker avatarı

    2008'in Şampiyonu derken Hamilton'a haksızlık etmiş olmadın mı?

  121. Duhan Peker avatarı

    Ferrari:Fernando-Kimi
    Lotus:Massa-Grojan

    Bir sonra ki sezon için Hayırlı Uğurlu Olsun.Olan Hulkenberg'e oldu…
    Ya takımsız kalacak ya da tek Çare Toro Rosso'ya geçecek.

  122. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Instagram hesabını takip eden kişiler Felipe Massa'nın ne kadar iyi bir aile babası olduğunu bilir. Sırf o huyu yüzünden sempatim vardı. Keşke gitmeseydi diyorum çünkü çok hizmet etti takıma. Herşey için teşekkürler Massa..Bu arada herkes Raikkonen gelecek diyor ama son dakikaya kadar "Hulkenberg,Di Resta,Grosjean hatta Button" dörtlüsünden birinin gelebileceğine inanıyorum koltuğa bakalım neler olacak..

  123. Tarihi birlikteliği yaratmak adına ilk adım atılmış oldu böylece.

  124. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ferrarinin bu kararı için 2014 te çok üzüleceğini sanıyorum, massa 1 sezon daha kalmalıydı 🙁

  125. Felipe Massa… Beni 2002'de yarış tutkusuyla kendine çeken genç pilot… Devamında Ferrari ve ilk galibiyeti Türkiye… Schumi ayrıldıktan sonra kendimi fan olarak en yakın hissettiğim insan. Zaman geldi çok dominant yarışlar çıkardın zaman geldi çok kötü yarışlar. Destekleyen oldu köstekleyen oldu. Ne kadar kötü sonuç alsan da F1'i bıraksan da arkandayım, istediğin seriye istediğin takıma git. Bir yandan da Ferrari'den kurtulduğun için seviniyor, öteki yandan Ferrari ile özleştiğin ve Tifosi olduğum dönemleri anımsadığım için ağllıyorum biraz.

    Biraz buruk acı, biraz mutluluk. Umarım işini bilen bir takım vakit geçmeden imzalar seninle.
    Yolun açık olsun, nerede olursan ol hep destekçinim 2008'in ŞAMPİYONU

  126. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    unutulmayanlardasın güle güle…;((( 2006 türkiye gp mi desem , ah o 2008 brezilya gp'sini mi, 2009 macaristan'ı mı yoksa sana az gelen galibiyetler mi? alamadığın 2008 şampiyonluğu mu? bunlar gibi neler neler, 2010 almanya gp ve benzer yarışları gözardı edip gülerek uğurlayalım…

  127. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yolun Açık Olsun Felipe.

    Bize 2008'de Yaşattığın Heyecan ve Ferrari'ye Bütün Katkıların İçin Teşekkürler. Umarım İstediğin Gibi Bir Koltuk Bulabilirsin Seneye 🙂

  128. Yolun açık olsun.Gittiği yerde başarılı olursun inşallah.

  129. Vay be. Şumi döneminden bu yana takımda kalan tek kişiydi sanırım. 3 şampiyon eskitti adam.

    Raikkonen'e yol göründü. Hülkenberg çok uzun. Massa ve Alonso gibi bodurlara göre tasarlanmış kokpite sığmaz. Daha öncede söylemişlerdi.

  130. Wow !

  131. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Bu adamın gidişine üzüleceğimi bilmiyordum meğerse bana çok anı yaşatmış,onun için üzüldüm ama Ferrari için iyi haber olduğuda aşikar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir