Stewart: "Kimi Ferrari'nin Dengesini Bozar"

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın gelecek sene takımda olmayacağını açıklamasının ardından artık Ferrari’nin Raikkonen’i resmi olarak duyurması bekleniyor. Öyle olunca da uzun yıllar sonra ilk defa Ferrari iki şampiyon sürücüye sahip olacak.

BBC’ye konuşan Stewart “Bu takımın dengesini çok kötü bozabilir. Kimi Ferrari’ye gittiyse seçilmiş olan Alonso o kadar iyi performans gösterebilir mi?”

“Takım içerisinde Kimi ve Kimi’yi orada istediğinden şüphe duyduğum Alonso’nun olması çok karışık bir şey olabilir.” dedi.

Stewart ayrıca böyle bir gelişmenin Alonso’nun takımdan gitmesine sebep olabileceğini düşünüyor.

Stewart “Ferrari adına yarışmak istemiyorsa ayrılık Alonso için en iyi seçim olur çünkü onun istemediği birisi için zorladılar. Böyle duygusal kırgınlıklarda bazen başka yere gitmeyi denersiniz ancak nereye gidebilir?”

“Mclaren’den teklif olduğunu düşünmüyorum ancak bu onlar için iyi olabilirdi. Ama onlar bu paraya sahipler mi bilmiyorum.”

“Red Bull, Daniel Ricciardo’ya olan adanmışlıklarından dönerler mi bilmiyorum. Ancak onlar da Alonso’yu alabileceklerini düşünmeden onu seçtiler.”

“Alonso da Red Bull’a gitmeye çalışırsa orada da denge bozulabilir. Sebastian Vettel böyle bir durumda ne hisseder? Red Bull’daki öncelikli pozisyonu zarar görür. Ve Red Bull bunu ister mi? Emin değilim.” dedi.


Yorumlar

“Stewart: "Kimi Ferrari'nin Dengesini Bozar"” için 14 yanıt

  1. Pilotlar şampiyonu olalım derken, markalarda her yıl 100 küsür fark yiyor Ferrari. Massa'yı kullandılar Alonso için ama 4 yılda 1 şampiyonluk dahi gelmedi. Bu yüzden bence işi seyrine bıraksınlar kim güçlüyse o kazansın. Yolverme takım emri gibi şeyler artık kaldırılsın. Bu Ferrari'ye zarar verdi ve verecek

  2. Kimi yi bilmezmisiniz hiiiç takmaz olup biteni yardırır geçer

  3. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Aslında son bir kaç gündür alonsocular ve raikkonenciler hiç olmadığı kadar iyiler. Nerdeyse birbirlerine sarılacaklar. Tabi sezon başlayınca iş değişebilir. Şahsen belli bir pilot tuttuğum yok nickten de anlaşılacağı üzere ferrariciyiz. 2007 de raikkonen ile sevindik 2008 de massaya üzüldük.Alonso geldikten sonra ön planda o olduğu için sürekli onu destekledik. Şimdi raikkonen ve alonso ikilisi olacak. İki pilot da olgun ikisi de eminim ferrarinin kazanması için mücadele edecektir. Elbette en büyük rakipleri takım arkadaşları bu yüzden ufak tefek takım içi çekişmeler olacaktır ancak bu çekişmenin seviyeli bir şekilde olacağını düşünüyorum.Raikkonene şimdiden hoşgeldin ve başarılar diliyorum. Kim olduğu önemli değil umarım 2014 te beklediğimiz şampiyonluk gelir.

  4. Onu bunu bilmem ama Kiminin Ferrariye gelmesi halinde Alonsocular ve Kimicilerin çarpışmasını izleyeceğimize eminim, bu arada cipsler hazır mı 🙂

  5. aramaya gerek yok.bu sezonki takımlar klasmanına bakmak 2 iyi pilotun takım açısından ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. mercedes ferrariden daha güçsüz sezona başlamasına rağmen daha fazla sorun yaşamasına rağmen 3 puan geride ve ferrariyi kovalıyor.mercedesin güçlü olduğu tüm pistlerde kazandılar rosberg sorun yaşayınca hamilton hamilton yaşayınca rosberg kazandı buda rakip takımlara gidecek extra 25 puanı engelledi.yani mercedes rbr kadar güçlü olsaydı takmlar klasmanında kesin şampiyondu pilotlar klasmanındada %66 avantajlı idi.2 pilota karşı vettel 1 pilot.gelecek sozonda malum yeni motor ve ers arızası fazla olacak alonsonun aracında çok arıza oldu diyelim zafer kazanacak durumdayken ne olacak ? bu durumdada raikkonen kazanacak yada tam terside geçerli.yani rakibin kazanacağı 25 puanı ferrari kaptırmayacak.bu durum mercedes içinde geçerli.gelecek sezon takımlar rbr ile eşitlenecek yeni bir sayfa açılacak kimin önde olduğu hiç belli olmaz.

  6. bence alonso sorun çıkarmadıgı sürece ferrarirde problem çıkmaz.
    çıkıp aslanlar gibi yarışsınlar bizde görelim.tipik bir senna -prost eşleşmesi aslında.
    Ferrari eger böyle bir şey yapacaksa kendilerini bir f1 sever olarak tebrik ederim.

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Tüm bu adamların söylediği şeyin tercümesi , 1.pilot ve 2. pilot uygulamasının bu spordaki yeri ve önemi.
    Her takımın bir horozu vardır.Vettel lotusa giderse lotusun dengesi bozulmaz mı?.Peki hamilton redbula gidrse denge bozulmaz mı?.Şu anda f1 de 4 horoz var..Bu horozların biraraya gelmesi bizim için iyi olur ama milyon dolarlarla oynayanların pek işine gelmez.O yüzden formula sporu çifte horoz üzerine kurulu değildir.

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Şu bir gerçek ki; Raikkonen, Ferrari'ye gittiğinde bütün dengeler alt üst olacak.
    Ama Ferrari'de ki dengeler mi, yoksa diğer takımların dengesi mi orası muamma. 🙂

  9. emiko emiko avatarı

    Ferrari strateji değiştiriyor.4 senedir Alonsoyu destekledilerde ne oldu.Massayı bitirdiler.Şİmdide 2 pilota yönlenecekler.

  10. benim anlamadığım zamanında ferrari rai bize uymuyor diye adamı takımdan kovuyorlar şimdi de peşine düşüyorlar tekrardan.. raiokenin yerinde olsam kesinlikle ferrari yi tercih edmezdim ferrarici arkadaşlar kusura bakmasın

  11. PurposeLess  avatarı

    Neden bozsun? Harika bir ikili olacaklar görürsünüz bir de çok iyi bir pit ekibi kurulursa yenilmez olurlar…

  12. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Haklı.

  13. Stev amcaya göre kimi ferrariye geçince,Alonso ferrariden soğur,mclaren para ödeyemez,vettel alonsoyu istemez.Ee kısır döngü oldu 🙂 Nereye gidecek adamcağız.

    Taraftarı olmama rağmen Kimi'den bende korkmaya başladım.Testerede ki adam gibi mübarek.bir transferiyle domino taşları gibi sıraladı mübarek.

    🙂

    Kimi&Alonso süper ikili olurlar bence bu korku boşuna…

  14. Bu adama kalsa hiçbir takımda mücadele olmasın zaten. Kendi F1 takımını da gördük 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir