Ferrari Aerodinami Departmanında Değişikliğe Gidiyor

yazar:

kategori:

2014 sezonu Felipe Massa’nın Ferrari’den ayrılmasına sahne olacak. Görünen o ki takımdan ayrılan sadece Massa değil.

Görünen o ki Ferrari 2014 için pilot kadrosuna ek olarak tasarım ekibinde de yeni bir yapılanmaya gidiyor.

Şef aerodinamist Nicolas Hennel bir yılı aşkın süredir başında olduğu tasarım ekibinden ve Ferrari’den ayrıldı.

Hennel Ferrari’den önce McLaren ve Renault takımlarında da görev almıştı.

Hennel ile birlikte takımın aero ekibinin başındaki diğer isim Marco De Luca’nın da ayrıldığı belirtiliyor.

Ayrılan mühendislerinin yerine kimlerin geleceği ise henüz açıklanmış değil.


Yorumlar

  1. Beş sezondur çözülemeyen sorunlar bakalım 2014 sezonunda nasıl bir hal alacak. Rüzgar tünelinde olan 2014 aracı var şuan da takımlarda ve bu ekipten adam göndermenin çok yanlış olduğunu düşünüyorum.

  2. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Alakası yok kardeş daha araç yapılmadı sadece motor üzerinde çalışmalar var şu anda,Ferrari 2 ayrı ekip üzerinde duruyo biri 2013 aracı üzerine biri 2014 odaklanmış durumda bakalım bu değişiklikler ferrari adına nasıl sonuç getircek.

  3. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Hazır buda açıklanmışken Briatore yide takıma alın katkısı illaki olacaktır.Daha iyi iş başarabilen isimlere ihtiyaç var takım patronu başka biri olsa nasıl olur acaba Dominicaliyi Ferraride tutan bir şey var Ferrari patronu hala bu adamı tutuyorsa bir bildiğ ivardır komple temizlik yapılması lazım aslında.Yeni isimler yeni patron teknik çalışanlardaki değişiklikler mercedes gibi olmak zorunda takım başka türlü olması imkansız…

  4. Hakkaten tespitin çok doğru. Rory Byrne 2004'te baş tasarımcılıktan ayrıldıktan sonra ve 2006'da emekli olduktan sonra ferrari çöküşe gitti. 2014'te tekrar dönebileceği konuşuluyor aslında f2012de onunda birtakım planları vardı ama tabi devamlı garajda olmadığı için f2012'nin gelişmesine pek yardımcı olamadı yine f138 için sene başında biraz emek sarfedip bilgi ve fikir verdi yine garajdan ayrılınca millet kendini saldı 6. yarışta çöküşe gittik. Şu varki bu adam kış döneminde bir emek sunuyor en azından fikir beyan ediyor red bulla hemen hemen başabaş sezon başlangıcı oluyor sonra o Marenolladan ayrılınca çünkü resmi çalışan olmadığı için devamlı çalışmıyor ferraride bir düşüş oluyor. Bu adam 97de ferrariye geldi 2005e kadar 70 yarış kazandırdı. istatistiksel oranda neweyden bile başarılı. Toplam galibiyette 3. sırada. Bu adamın en azından bir şekilde f2014e gelmesi gündemde onun hazırlığı muhtemelen. Devamlı garajda durup fikir versin yine ferrari uçar ekstradan bişey yapmasına gerek yok. Fry'a Allisona fikirlerini söylesin işlerin başında rehber olsun yeter Ferrarii açık ara uçar gider gelecek sene.

  5. Şu resimde görülen yerin verilerini piste uyduramadığınız sürece ne yaparsanız yapın para etmez. Aslında bu giden ekipden evvel gitmesi gereken kişi Tombazis dir.2014 aracı için bu ekibin yapacağı birşey olmadığı için rahatça işlerine son vermişlerdir. Şu an tasarım ve prototoip -model çalışması yapılıp sonra aero departmanına iş aktarılacakdır.Ferrari adına bu değişiklikde sorun olmayacakdır.Burada önemli olan şey yeni gelecek ekibin ne yapacağıdır ki Alison Fry birlikteliğinde sonra bir görüş oluşturulup düşünülerek bu iş yapılmışsa Ferrari nin avantajına dahi olabilir.

    Bu sezon İspanya yarışından sonradır aracın aero kısmında sorun oluştu ve işi halledecek aero ekip ile birlikte araç oldukça geriye gitti ki bu geri kalmanın faturası kesilmiş olabilir.Aslında… Ferrari takımının gelişim adına ürettiği parça sayısı hatırı sayılır derecede çok ama diğer takımlar kadar efeltif sonuç vermemesi sonucunda hiçbir işe yaramıyor.

    Örneğin… sidepod üzerinde oluşturulan ve daha önceki tasarımlarda McLaren de felan gördüğümüz hava yönlendirici kanat tasarlanıp ve parçası denendi ama denemenin haricinde bir daha görülmedi.Egzoz sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayan bu sistem Ferrari tarafından kenara konuldu ama küçük bir verisyonunu RBR takımı yada Newey anında değerlendirdi ve tasarım ekibine uygulattırdı.Tabiiki RBR aracının şu anki hızı sadece buna bağımlı değil ama bunları iyi değerlendirip uyguluyorlar ve komponentleri bir araya getirdiklerinde hızlı bir araçları oluyor. Ferrari ise bunları deneyip pazar günleride eski parçaları takıp yarışıyor.

    Bu adamların gitmesinin tek dezavantajı var… o dan bu sezon ki araçdan vazgeçmiş olmaları durumudur.

  6. İyi de 2014 aracının temel taslağı bile tamamlanmış olabilir. Mühendis değiştirmek için çok geç değil mi? Hepten batmasınlar?

  7. Bu işe yaramazları göndermek çok doğru karar. Kurallar değişene kadar Rory Byrne'in ekmeğini yediler. Onun bıraktıklarıyla idare ettiler. Kurallar değiştikten sonra yaratıcılıkları olmayan adamlar nalları topladı. Fry ve Allison takımı çekip çevirecek anlaşılan. Rory Byrne döneminin adamlarından birisi zaten James Allison. O yapıyı çok iyi biliyor. İyi bir organizasyon kuracaktır. 2000'li yıllarda kendisininde önemli bir payı olabileceğini düşünüyorum.

    Bu arada Tombazis'de kendisini çok saldı, onada bir uyarı çekilmeli. O da zamanında mclarende çok iyi tasarımlar yapmıştı ama Ferrari'Ye geldikten sonra Rory Byrne'nın ekmeğini onunda yediğini düşünüyorum. Nasıl olsa adam yapmış ben işleri karıştırmayım hesabı. Allison,Fry ve Tombazis takımı toparlayacak adamlar. Shell ve motor bölümüde çok yükleniyor bu bölümler en kuvvetli alanları. Aerodinamide'De güçlenmeleri kilit nokta.

  8. adamlar işe baya hızlı girdiler.2014 de silip supurecekler herhalde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir