Stage1 Karting Yarışını Fatih Küskü Kazandı

 

Gaziosmanpaşa’da yer alan Stage1 Karting Pistinde düzenlenen TRF1 Karting Liginin 4. Yarışını katıldığı her iki yarışı da en önde tamamlayan Fatih Küskü Kazandı. Sabaha karşı yağan yağmur sonrasında yarışlar başlayana kadar hava ısında ve pist kurudu. Bazı pilotlar ise yarış içerisinde dayanıklılık sorunları yaşadılar.

Çekilen kuraların ardından A grubu daha zorlu rakiplerden oluştu. İlk yarışı McQuick takımından Özay Özdemir adına yedek pilot olarak yarışa katılan Mustafa Aydınalp iyi bir performans ile kazanmayı bildi. İkinci sırayı Enes Güven elde ederken aracında sorun yaşayan Hasan Yazıcıya takılan Orhan Doğankaya ancak üçüncü olabildi. İlk yarışta aracında hız eksikliği yaşayan Fatih Gülmez ikinci yarışı rahat kazandı. İkinci sırada yarışı götüren Orhan Doğankaya Hasan Yazıcıya tur bindirmeler esnasında tekrar takıldı ve arkasında ki Yusuf Erdal ile fark kapandı. Sert bir mücadeleye giren ikili yarışı ikinci Yusuf Erdal üçüncü Orhan Doğankaya şeklinde bitirdi.

B1 yarışında Brabi pilotu Serdar Kaya tüm baskısına rağmen Fatih Küskü’yü geçmeyi başaramadı. Utku Race Team pilotu Onur Doğankaya da bu ikilinin ardından 3. Sırada yarışı bitirdi. B2 yarışında ise durum ilkinden farklı değildi. Son sıradan kalkan Fatih Küskü ve Serdar Kaya kısa sürede liderliğe ön sıralara yükselmeyi başardılar. Fakat Serdar Kaya sağ ön lastiğinde ki kabarcık nedeni ile ikinci yarışta Küskü üzerinde baskı kuramadı. Kontrollü giden Serdar bir süre Onurun baskısına maruz kalsa da yarışı ikinci sırada bitirdi.

Bu sonuçların ardından yarışın podyumu şu şekilde oluştu. 1. 24 Puan toplayan Fatih Küskü, 2. 16 puan toplayan Fatih Gülmez, 3. Yine 16 puan toplayan Serdar Kaya. 4 yarışın 3’ünü kazanan McQucik takımı ise takımlar kupasını kaldırdı.

 

Yarış ile ilgili video ve fotoğraflar

A Grubu 1 Yarış Sonucu B Grubu Grubu 1 Yarış Sonucu
Pilotlar Puan
Pilotlar Puan  
1 Mustafa Aydınalp (Y)
12
1 Fatih Küskü
12  
2 Enes Güven
8
2 Serdar Kaya 8  
3 Orhan Doğankaya
6
3 Onur Doğankaya
6  
4 Fatih Gülmez
4
4 Sertuğ Ünal
4  
5 Hasan Yazıcı
3
5 Çağatay Biçen
3  
6 Sermet Yanardağ
2
6 Ozan Kulcu
2  
7 Yusuf Erdal
1
7 Safa Yanardağ
1
A Grubu 2 Yarış Sonucu B Grubu 2 Yarış Sonucu
Pilotlar Puan Pilotlar Puan
1 Fatih Gülmez 12   1 Fatih Küskü 12  
2 Yusuf Erdal 8   2 Serdar Kaya 8  
3 Orhan Doğankaya 6   3 Onur Doğankaya 6  
4 Sermet Yanardağ 4   4 Çağatay Biçen 4  
5 Hasan Yazıcı
3   5 Sertuğ Ünal 3  
6 Mustafa Aydınalp (Y) 2   6 Ozan Kulcu 2  
7 Enes Güven 1 7 Safa Yanardağ 1

Pilot Puan Toplam
1 Fatih Küskü 12+12
24
2 Fatih Gülmez 12+4 16
3 Serdar Kaya 8+8 16
4 Mustafa Aydınalp 12+2 14
5 Orhan Doğankaya 6+6 12
6 Onur Doğankaya 6+6 12
7 Enes Güven 8+1 9
8 Yusuf Erdal 8+1 9
9 Sertuğ Ünal 4+3 7
10 Çağaray Biçen 4+3 7
11 Sermet Yanardağ 4+2 6
12 Hasan Yazıcı 3+3 6
13 Ozan Kulcu 2+2 4
14 Safa Yanardağ 1+1 2
15
 

Takım Puan
1 McQuick
38
2 Brabi Faster 32
3 Utkum 18
4 Ferr-AD 16
5 Jamborjini 16
6 Utku
16
7 Teyyari Eva 8

Yorumlar

  1. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Fatih haberin taraflı bir yanı yok. Sadece önemli notlar ve ilk üçe girenler hakkında bilgi verilmiş. Problem yaşayan iki araç vardı bunlarda haberin içinde geçiyor. Hız sorunun olmadığını videoları izleyince anlarsın. Mustafa abi lastik değiştirmek istedi ve yeni lastiklerle tutunma sorunu yaşadı normal olarak. Eğer Serdarın yaptığı gibi lastiklerin yerlerini değiştirseydi daha iyi bir yerde bitirebilirdi yarışı.

    Ama sen şunu demek istiyorsun. A1 yarışında Mustafa abi çok çok hızlı olmasına rağmen A2 yarışında benim kazandığım araçla hiçbirşey yapamadı. Haberi beğenmiyorsan buyur kendin yap tarafsız bir haber yada yorum yaz en azından görelim tarafsız haber nasıl oluyormuş.

    Videolar birazdan girilecek zaten orada herşey net olarak gözüküyor.

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    serdarcım ben bu konuda basından beri aynı şeyi düşünüyorum..arkadan carpmalar olabilir bunlar normal ama önemli olan önündeki adamı ters döndürmemek ya da ne bileyim pozisyonun kaybettirecek itmeler yapmamak.ben hiç birini yapmadım hiçbirşeye de karısmadan bitirdim gunu bu yuzden de mutluyum..ayrıca sevgili gülmez aracı ben mi kulanıyordum sen mi?
    nerden biliyosun ki sen uzman mısın:DD
    şu kadarını söyliyim; sizin grupta ilk yarısta hepinize tur bindiren mustafa abi,2. yarışa bnm kullandıgım aracla cıktı ve 3 tur sonra yarısı bıraktı gitmiyor diye:DDbuna da verecek cevabın yoktur umarım..hem burda olay ben degilim benim anlatmak istediğim sey şu:
    madem ki ayrıntı veriyorsun yarışla ilgili,herkesle ilgili ver,bu ayrıntılar sen ve takım arkadasın ve organizatorle sınırlı kalmasın,ya da hiç birini verme direk sonucu yaz..anlatmak istedigim sey buydu..
    videoları nerde izliyorsunuz ya ben niye bulamıyorum:Dd

  3. fatih tebrikler baya iyi bi kapışma olmuş ilk ve ikinci virajlarda gerçektende iyi savunmaların vardı artık o arkadan tıklamalarıma dicek bişi yok yapacak bişiyim yoktu aracı durduramıyodum 😀 bariyerlere girmemiş olammız açisindan sanslıyız piste kerpler olsaydı benim açimdan süper bi yarış olacakti lastik bariyerler savunmana yardımcı oldu diyebilirim neyse tebrikler.

  4. Videoyu izledim de 2-3 sn için öyle tutmuş kupayı iyi yakalamışlar 😀

  5. fatih abi'yi tebrik ederim başarıların devamını dilerim fatih abi.:))

  6. apocan araya kaynama değil o markalar kupasını alıyordu mcquick team adına 🙂

  7. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Sen ne kadar hız sorunu yaşadığını sansanda sadece ilk virajı dönememek ve 2. virajda erken fren yapma sorunun vardı. Buna rağmen kazandın tebrikler…

  8. özay abi de araya kaynamış hemen :DDD

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    öncelikle herkese tşk ederim tebrikler için..haberi kim yapmış bilmiyorum ama biraz tek taraflı bi bakış açısı olmus(kesin gülmezdir):DD
    gülmez ilk yarışta hız sorunu yaşamış da biz ne yaşadık:DD 30 dakika savunma yaptık bu yuzden,hala berbat hissediyorum kendimi bu yuzden:DD
    4 hafta sonra 1. olmayı hakettiğimi düşünüyorum..bnm adıma şanslı da bir haftaydı hiç bir sorun yaşamadım:DDtur bindirme,kayış kopması gibi şeyler olmadı:DD iyi de bir gruptaydım allah için şampiyonaya da renk geldi galiba biraz,puan durumunu tam bilmiyorum ama bundan sonrası daha kıyasıya olacak.markalarda lideriz galiba:DDsitedeki mclarencileri sevindiyorsak ne mutlu bize:DD hee bir de massacı dostum var tabi:DD
    apocan tulum 2 yarıştır yıkanmıyor:DD otekinde de yıkanmayacak çünkü yine orhan abiye bıraktım taşımamak için koca poşeti:DD o yuzden biraz genleşmiş olabilir:DDD harbi ya kupayı çok nazik tutmuşum:DD bu arada ben de serdarı tebrik ederim centilmence mücadelesi için..onun 2. yarışta lastiği ufanlandı ama bizim de ilk yarışta lastik patlayacaktı nerdeyse:DD yarıştan sonra değiştiler biraz bunları da görelim:DD hep kendine hep kendine olmaz:DD
    20 temmuzda beylikdüzünde görüşmek üzere..

  10. tebrikler fatih.mclaren taraftarı seninle gurur duyuyor 😀

  11. Bir de şunu ekleyeceğim Fatih çok kibar tutmuşsun kupayı 😀 İncinmez korkma 😀 Sözüm kıreşe

  12. Fatih ilk yarışta kötü araçla 1.lik aldı ve bu sonucu haketti. Serdar da takipteydi hata kolluyordu ama biraz daha sıkıştırsa FAtih bence dayanamazdı diye düşünüyorum. O da 2.likleri fatihin arkasında aldı. İlk yarışta geçseydi zaten kopup giderdi. Tebrikler 1-2-3 ve takımlarda Mekkuik takımını 😀

  13. tebrik ederim abi başarıların nın devamı nı dilerim

  14. fatih abi sen çektinmi ne tulum yine büyük gelmiş 😛

  15. işte budur Fatih abi tebrikler 😀

  16. bu yarış B grubundan birinci çıkması kaçınılmazdı:) fatih abiyi tebrik ederim… iki yarışta da serdar abiyle güzel bir mücadeleleri vardı ve haftasonunu zirvede bitirdi.

  17. herkese tebrikler, başta da sevgili dostum crash'e. crash kardeşim seni mclaren'de hamilton'un takım arkadaşı olarak görmek isteriz 🙂

  18. kazananlara tebrikler ve katılanlara da. tabii tanışmak için gelenlere de..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir