Cesare Fiorio: "Raikkonen Yanlış Seçim"

yazar:

kategori:

Çarşamba günü Ferrari, Raikkonen ile 2014 yılı için anlaştıklarını açıkladı.

1989-1991 yılları arası Ferrari’de çalışan Cesare Fiorio, Raikkonen’in yeteneğini kabul etsede Ferrari’nin onu seçerek hata yaptığını söylüyor.

Gazetta Della Sport’a konuşan Fiorio “Ben yeni imzanın hayranı değilim” dedi.

“Ben onun yeteneklerine hayranım. Ancak yaşama şekli ve teknik yaklaşımı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Onu tercih etmezdim”

“Formula 1’de sadece yetenek sizi şampiyon yapmaz. O bir sporcu gibi yaşamıyor. Fiziksel, Psikolojik ve Teknik açıdan gayret içerisinde olmanız gerekiyor. Raikkonen, sezonun hemen ardından çantasını toplayıp giden birisi. Onun teknik açıdan ne gibi getireleri olur bilmiyorum”

“Bence kariyerinin sonuna yaklaşan bir pilotla değilde, gelişmekte olan genç bir isimle anlaşmak daha iyi bir seçim olabilirdi. Geleneksel bir seçim yapılmış gibi görünüyor”

74 yaşındaki Fiorio Alonso’nun, Raikkonen’i yenerek yeteneğini birkez daha göstereceğini söylüyor.

“Bence Alonso mutlu. O Raikkonen’i yenerek değerini birkez daha gösterecek”

“Ben herhangi bir sorun görmüyorum. Yine en iyi pilot kadrosuna sahip olacaklar. Mercedes biraz yakın gibi görünüyor. Ancak Rosberg biraz tutarsız. Birkaç yarış olağanüstü performans gösterip sonrasında ortalıkdan kayboluyor”

 


Yorumlar

“Cesare Fiorio: "Raikkonen Yanlış Seçim"” için 46 yanıt

  1. Bu mücadeleden yenik düsen bavulunu alır gider o zaman 2014 te…Güzel bı takım ıcı cekısme olacaga benzıyor….

  2. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    mağlup olan kuyruğunu kıstırıp bu diyardan gider heralde:)

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    2014 te kesinlikle f1 in son 10 yıldaki en iyisini öğrenmiş olacağız.

  4. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    duygusal açıdan biri kimi ci olarak ferrarri söylentileri başladığında ihtimal vermedim.hadi cnm dedim.gelmez lan bu adam dedim..ama kimi ve monte nin açıklamaları 2010 ayrılgının arkasında kin ve düşmanlık olmadığını hatta anlaşarak ayrıldıkları düşündürmüyor değil.çunki ozamanlar kimi cogu kişye göre ''kovulduğu''Ferrari aleyhine tek kelime etmemişti.sorun performanısım degıl başka mevzular mealinde bır açıklaması olmuş ve sonraları ferrarride iyi anılarım oldu diyerek hiç arkadan konuşma yapmamıştı.

    buda demek oluyorkı aslında bızım bilmediğimiz bir anlaşma olmuş perde arkasında.parasını almış hatta f1 den bile ayrı kalmıştı.tum bunlara rağmen Ferrari kimi ilşkisi hiç oyle dısardan gorluldugu gıbı olmamış sonuncu çıkarıyor.

    ama artık anlaşıldı açıklamalar yapıldı.benım babam senınkını döver.o bunu ezer vs vs gıbı acıklarmaların yorumların hepsı sübjektif kalıyor.2014 sezonu başladığında ne kımı nın nede alonso nun bır mazeretı olmayacak olamayacak.zira kurallar motor aero vs bır cok sey degısıyor ve her ıkısı ıcın silbaltan.yanı alonso nun son 4 yılda ferrarrı de olması ona saha ve seyirci avantajı sağlamayacak.cunkı kurallar onun ıcın de degısıyor ve 4 yıldır bındıgınden farklı araç ve motor olacak.ferrarri realite eşitlik saglayacagı gıbı motor ve araçlara yabancılık ta ıkısı ıcın aynı olacak.

    2014 te kim kimi geçer yener bilemem ama kimin sinirleri sağlamsa,kim yeni araca daha çabuk uyum sağlarsa,kim dısarıdaki dedikodulara aldırmaz, takmaz, kulağını tıkar etkilenmezse o geçer ve takım arkadaşını mağlub eder. bu alonso mu olur kimi mi olur Allah bilir.

  5. şkgowgfmşwlf avatarı
    şkgowgfmşwlf

    rai de alo da iyi pilotlar burda sorun yok asıl soru işareti ferrari yönetimi. iki hızlı pilotu idare etmek kolay değil. malum mclaren alo-ham ikilisini pek idare edememişti. rai pek sıkıntı olmayabilir ama alo politik konuları seven bir pilot. eğer dominik ve arkadaşları takımı iyi idare eder ve altlarına rekabetçi bir araç verirse bu kadro çok can yakar. ama bunu beceremezse o zaman ferrari şampiyonluğa hasret kalmaya devam eder. pilotlarda sıkıntı yok ama takım belirsiz.

  6. Ben Alonso taraftariyim ama Kimi'ye de sevgim ve saygım cok buyuktur. Onumuzdeki sezon cıkarlar piste adam gibi adilce yarisirlar… Kim kime yenilirse saygi duyar. Aglayip sizlamanin veya simdiden Alonso Kimi'yi maglup eder, Kimi Alonso'yu ezer gecer demenin manasiz oldugunu dusunuyorum.

    Ayrica bu iki pilotun hic dalastıgını da hatırlamiyorum ben. Insanlar resmen isler karissin diye dua ediyor….

  7. bu açıklamaların arkasında alonso olabilir. bu açıklamalar ile takım üzerinde psikolojik baskı oluşturup ilginin sürekli kendi üzerinde olmasını sağlamaya çalışıyor olabilir.
    hani bir ara gerekli gereksiz bir takım zevat en iyi pilot alonso, daha iyisini görmedik, bir gözün görebileceği en mükemmel pilot, kompile pilot bu da tabi en, alonso ve diğerleri vs.vs. gibi açıklamalar ile gündemi bu konuda ara ara meşgul ediyorlardı.

    daha bakalım ne açıklamalar göreceğiz…

  8. bence tum ferrari alonso ve kimi taraftarlarinin sevindigini dusunuyorum 🙂 sevinmeyenler diger takim fanlari olabilir. bu ikiliden duyulan endisenin disavurumu bence.Alo-Kimi kim derdi ferraride birlesecek diye 🙂

  9. hocam bunlar 6-7 yaşından beri yarışan pilotlar.
    yeni öğrenecek bir şeyi olmaz sürüş anlamında. stili vardır onu yansıtır.
    aracın davranışlarını ölçmek için antremanlar yapılır sezon öncesinde. o antremanlarda geri bildirim verir pilot. onun haricide kimi nin 12 yıldır yarıştığı spa yarışını simülatörde çalışmasının bir anlamı var mı? öğrenci değil bu pilotlar, dünyanın en hızlı refleksleriyle 320 km araç kullanan profesyonel pilotlar.

    kimi hiç test yapmadığı pistlerde yarış kazanmıştır. diğer pilotlar da öyle.

    anlayacağın, hız, tepki, sürüş stili bir pilotu oluşturur. fabrikada, mühendisin yapacağı işi yapmaz. biner aracına yarış kazanır. ondan beklenen teknikerlik değildir, kazanmasıdır.

  10. Adam 74 yaşında zaten beyni sulanmıştır artık.Önemli olan yaşamı değil adam sizi sampiyon yapıyorsa gerisi teferruat.Sabah akşam çalışan Maldonado olsun yetenek yoksa yoktur.

  11. sen çokdan karıştın

  12. haha kardeş sen napmaya çalışıyomuşsun meğer ya 😀 ben sana ufak bir örnek verdim,seneye de son 4 yıldaki gibi olsa Ferrari'nin başına geleceklerden bahsettim.Sen konuyu nerelere çekiyosun neyse konunun sonu yok yer işgal etmeyelim tamam siz heyecandan kompleksten nereye saldıracağınızı şaşırmışsınız takılın alonso'ya o zaman ne diyim ben karışmam

  13. şu adam bile anlamış yanlış seçim olduğunu raikonenin . doğru söze ne hacet . asıl HULK,u istemeyen ferrari . HULK lotus,a geçerde birde şampiyonluğa oynarsa ne yapacaklar .

  14. şayet mercedesin ferrari den iyi olduğunu bilmiyorsan (öyle yazmışsın) rbr nin ferrariden yada mercedesten iyi olduğunu tahmin ediyorsun demektir.hatırlatalım;yeni motorlar sezon boyunca 5 yada 6 motor ve her bir ers (turbo arızası) na 10 sıra ceza bu cezalar şampiyonluğun gidişatını doğrudan etkileyecek (senin yorumların üst düzeyde o nedenle cevap yazdım buda benim üst düzey yorumcu olduğum anlamına gelmez naçizane)

  15. Bu ikiliyi birbirinden pistler ayıracaktır.

    Kim hangi pisti seviyorsa o önde olacaktır.

    Misal, Belçika'da Raikkonen, İspanya'da Alonso gibi.

  16. inşaallah 🙂 her yarış benim için fener maçı gibi olacak…

  17. Nerelerdesin?

  18. Onu da hesaba katarsak işler daha da kotuleşir 🙂 bide onlarla ugrasiriz ama redbuldan iyi olacaklarsa olsun vettel almasin da artik:)

  19. peki sen mercedesi hesaba kattınmı ?

  20. ben şimdiden hiç kimseyle alo mu rai mi pazarlığına girmek istemiyorum.ama sen girmişsin onu anladım.yada kuvvetle muhtemel sen koyu bir ferrari taraftarısın 1.-2.pilot ayrımı olmasından yanasın ve bu ayrım olmadantakımın bundan zarar göreceğin düşünüyorsun !

  21. Biyerden bildiğim yok son 4 yıla baktığımda mantıken söylüyorum,yeni kurallar var ancak yine araçların güç dengesi böyle olursa,Massa yerine gelen Raikkonen'in atıyorum massadan 50 puan alsa,Alonso da şimdi aldığından 20-30 puan eksik almış olsa takımlar şampiyonasında biraz daha ileri çıkarlar ama Vettel o Red Bull'uyla daha rahat uçar gider
    Umalım da tam tersi olsun ,benim tek temennim Red Bull ile baş edebilecek bir Ferrari ile Alo-Rai mücadelesini şampiyonluk mücadelesi içinde görebilmek son yarışa kadar..

  22. velhasıl ben çok uzattımda.sende diyorsunki herkes .. göğe çıksın vettel yine şampiyon diyorsun.doğal olarak soruyorum nerden biliyorsun ?

  23. Ne dediğimi benden iyi biliyosun sanırım,peki..Öyle demedim orda ama öyle düşünen bir yanım da var tabiki,ama yenilmez olanın Vet değil RedBull olduğunu söylerim ancak,Ferrari iyi bir araç yapamassa 2 şampiyon pilotla pilotlarda şampiyon çıkaramaz Ferrari..
    Saldırı modunda olma konusuna gelince,karışmak istemem kim ne yazarsa yazsın ama dikkatimi oldukça çekti bu..imzalar atıldığından beri Rai fanlarının alonsoya bu kadar atıp tutmalarını gereksiz buluyorum,ikisi de kendilerini ispatlamış pilotlar Raikkonen'in daha fazla taraftarı olduğundan duygusal bakılıyor şuanda tabi yeni bir heyecan da var Alonso'yu mağlup edeceği düşünülüyor anlıyorum da Alonso fanlarının da bu polemiklere gerek duymadan pilotlarına güvenmeleri hoşuma gitti

  24. ha burda eşit şartlar derken biz hep eşit şartlarda yarıştık ve öyle olmasınıda istedik herkeste bunu gördü bununda altını çizelim bizim için no problem yanlış anlaşılmasın

  25. üstelk ferrariyi hçmi hiç sevmem ama kader bizi mahkum etti bizimde eşit şartlara eyvallah dememiz gerekti ve dedik.

  26. yok sen öyle demedin.vettel rbr le hep şampiyon olur demeye getiriyorsun.ama öyle olsun.ayrıca ben saldırı modunda hiç değllim ferraride olduğu gibi birleşelim derim iyi olan kazansın derim

  27. valium (spa2000) avatarı
    valium (spa2000)

    Dostum önümüzdeki yıl çok keyif alacaksın.
    T

  28. Kardeşim hayır onu demek istemedim saldırı modundan çıkın lütfen..Bizim burda birleşip konuşmamızla Red Bull yıkılacak değil ama yine de Alonso'ya veya Rai'ye laf sokarak değil de aynı cephede olarak RedBull'a karşı en azından forumlarda Ferrari takımı olarak bir olalım dedim orda:)

  29. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şurda tüm Alonso ve Ferrari taraftarları sevinirken, nedense sadece Kimi fanları Alonso'ya giydirp duruyor. Yavaş biraz beyler biz size ne yaptık ???

  30. biz hayatı ölümden…
    iyiliği kötülerden…
    kimi nin değerinide alonsodan öğrendik…

  31. yok diye bir şey yok.var olur;olablir hatta muhtemel bile olabilir;yani rbr yıkılablir sen kendin inanmalısın önce !

  32. Yorumları okuyorum da üzülüyorum..Rai-Alo fanları birleşeceğine değişik komplexlere giriyolar,gerek yok artık biz bir takımız birbirimize düşeceğimize Red Bull'a karşı bir olalım.
    Ha bizim bir olmamızdan ne olacak Red Bull'u mu yıkıcaz,yok ama en azından değişik senaryolar üretme çabasında olmayın düşman olmayın Alo'ya veya Rai'ye..Gerek yok!

  33. Kimi zaten şampiyon, hem de Ferrari' nin son şampiyonu! Bu zat Ferrari' den ayrıldığı tarihte, 91' de kalmış herhalde sonrası hakkında pekbir bilgisi yok galiba. Sadece yeteneği olduğu amma şampiyonluk için başka nitelikleri taşımadığı için peşinde koştu tüm büyükler değil mi Kimi' nin? Adam bir – iki aydır F1' in tüm gündemini teşkil ediyor, 91' de Ferrari'den ayrılmış beyefendi 22 sene sonra "Ben onu almazdım" diyor! Zaten sana da sormamışlar alıp almayacaklarını, bari sen de yorum yapma!!

  34. bazılarının çalışmaya ihtiyacı yoktur çünkü onlara Allah cc.doğuştan tüm yetenekler ve gerekli olan bahı ihsan edilmiştir.raikkonen de onlardan biridir.

  35. valium (spa2000) avatarı
    valium (spa2000)

    Galiba hiç kimse Kimster'i böylesine övmemiştir.

    -Teknik ayrıntılarla o denli ilgilenmez,
    -Sezon biter alır başını gider,
    -Antremanlar ha keza

    Spa'yı 4 defa kazanır, (bazıları daha spa'yı kazanamamışken)
    Şampiyon olur,
    Emekli olur,
    KAfasına göre takılır,
    Geri gelir,
    Gene kazanır,
    Başta ki tüm takımlar onu tekrar almak için hamle yarışır.

    Kimi de herşey vizörü indirene kadar.

    Kimi "Vizörü indirince Jack Nicholson olan" Raikkonen.
    🙂

  36. Berker Yıldırım avatarı
    Berker Yıldırım

    Evet haklısın Alonsonun 5. kuşaktan dedesiymiş zaten bu adam hepsi de onu kayırmak istiyor. Ayrıca eski yeni başkan farketmiyor diyorsunda. Alonsonun Monteyle arası bozuk olduğu için geldi Kimi biliyorsun dimi ??

  37. Berker Yıldırım avatarı
    Berker Yıldırım

    Evet kazanan adını tarihe yazdırır ama kazanmak içinde çalışmak lazım.

  38. kşlfsşfse avatarı

    bence ferrari dominiğide değiştirsin o adam iyi hızlı pilotu idare edemez. alonso hızlı olursa sorun yok da rai hızlı olursa alonso ağlamaya başlar.

  39. adamın yaşayış tarzı zaten karakteristiğidir, bundan kimene, buadam kendinden bekleneni yarış sonunda eline veriyorsa daha ne, ister içer ister çantasını toplar gider, sanki italyan diyanet f1 takımı pilotu adam, yarış bitince iki rekat namazımı beklicekti,,,,

  40. 100 tane Ferrari mühendisi bir Adrian Newey'i yenemeyince böyle oluyor demek ki..

    Raikkonen "bana iyi bir araba verin gerisini düşünmeyin" tipi bir pilot olduğu için suçlu mu yani?

    Ferrari olarak iyi bir araba yapamıyorsanız.. e doğru Raikkonen yanlış seçim, boşuna adamı harcamaya gerek yok..

    O da zaten en azından Lotus'tan daha iyi şartlarda olduğu için geldi, kibirli ve fesat alonso'nuzla uğraşmak ve sezon bitmesine rağmen fabrikada zaman geçirmeye meraklı olduğundan değil..

  41. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Ferrari ALO'yu eskisi kadar kayıramayacak ya ona canı sıkılmış. Bunların hepsi aynı eski başkan yeni başkan farketmiyor. 😀

  42. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ALINTI =Ben onun yeteneklerine hayranım. Ancak yaşama şekli ve teknik yaklaşımı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Onu tercih etmezdim"

    kendince haklı olabilir, çünkü genel anlamda anlaşamadığınız bir insanla çalışmak istemeyebilirsiniz

    ALINTI=Formula 1'de sadece yetenek sizi şampiyon yapmaz. O bir sporcu gibi yaşamıyor. Raikkonen, sezonun hemen ardından çantasını toplayıp giden birisi. Onun teknik açıdan ne gibi getireleri olur bilmiyorum"

    teknik açıdan getirisi olur lotus çok iyi örnek ,sezon sonu gitme meselesini ,ben hiç görmedim, ne anlamda söylemiş, takımdan mı kopuyor ,başka takıma mı gidiyor

    ALINTI=74 yaşındaki Fiorio Alonso'nun, Raikkonen'i yenerek yeteneğini birkez daha göstereceğini söylüyor.

    eşit şartlar olursa ve tanığımız kimi olursa dediğin zor,,,,,, dün taraftarlar kapışmayalım,,,,,,, diyordu ,,aklıma geldi,, yahu ferrari eski başkanı bile,,,,,,,, alonso & kimi kapışmasından ,yenmesinden bahsediyor ,gerçekten birçok insan ,alonso & kimi kapışmasınıda bekliyor beklemiyorum diyen ,bence yalan söyler ,en azından merak vardır sonuç ne olucak diye 😀

  43. Berker Yıldırım avatarı
    Berker Yıldırım

    Kimiciler kızabilir ama adam haksız sayılmaz. Çok yetenekli ama takım için hiç çalışmayan bir pilot Kimi. O işi yapacak kişi bu sene yine Alonso olacaktır.

  44. önemli olan başarıdır.
    fabrikada bütün yıl çalışıp da bir başarı elde edemeyen pilotu tarih yazmaz.

    piste çıkıp başarı kazanan, takım tarihine ve f1 tarihine adını yazdıranı tarih kaydeder.

    birisi bu adama, formula 1 in hız ve yetenek sporu olduğunu hatırlatsın.

  45. "Ben onun yeteneklerine hayranım. Ancak yaşama şekli ve teknik yaklaşımı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Onu tercih etmezdim"

    ne yazıkki bu konuda haklı.

    herkes Kimi nin yeteneğinden zerre kadar şüphe duymuyor ama yukarıdaki cümle herşeyi özetlemiş aslında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir