Domenicali: "Fernando ve Kimi İkilisi En İyi Sürücü Kadrosu"

yazar:

kategori:

Maranello’da son zamanlarda yoğun bir trafik yaşandı. Felipe Massa’nın koltuğu için adaylar çok fazlaydı ve takım kısa sürede bir seçim yapmak zorundaydı.

Ferrari son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen’i takıma tekrar katmaya karar verdi.

Stefano Domenicali Ferrari’deki değişiklikleri değerlendiriyor.

“İlk kez iki dünya şampiyonu pilotla yarışacağız. Kimi gibi yetenekli ve adanmış, aynı zamanda da tecrübeli birisiyle çalışmak bizim için en doğru seçim.”

“Kimi’nin gelmesiyle takımda değişen bir şey olmayacak. Sezon başında sürücülerimize eşit davranıyoruz, sonrasında sezonun durumuna göre bir sürücü diğerine yardımcı olmakla yükümlü oluyor.”

“Doğru ve mantıklı olan budur ve her zaman böyle yaptık. Felipe Kimi’ye yardımcı oldu, bir sonraki sene ise Kimi Felipe’ye.”

“Şu anki pilot kombinasyonumuzun olabilecek en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Fernando ve Kimi ikilisi bir rüya takımı değildir, böyle bir rüyam olmadı. Takımdaki herkes ne yapması gerektiğini ve önemli olanın takımı olduğunu biliyor. Kişisel çıkarlar takımdan sonra gelir.”

“Fernando uzun zamandır bizimle ve güçlü bir pilotun takıma yardımcı olacağını bilecek kadar zeki birisi.”

“Kimi ile de üç yıl çalıştık ve herhangi bir sorunumuz olmadı. James Allison ile birlikte Kimi takıma büyük katkı yapacaktır.”

“Yazın başlangıcında Felipe ile görüşmelere başladık, ancak ondan sonra bazı zor yarışları oldu. Biz de durumu değerlendirdik ve değişiklik yapmanın en iyisi olduğuna karar verdik.”

“Felipe ile daha çocukken birlikteydik ve burası onun için her zaman evi gibi kalacaktır. Ne yazık ki onu şampiyonumuz olarak göremedik. Marenello’nun dışında harika işler yapmaya devam edecektir.”


Yorumlar

  1. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    ferrari son senelerde yavaş değildi sadece redbulla karşı biraaz yavaştı bazı zamanlar redbull ile aynıydı ve bbu sene de iyi olacaklarını düşünüyorumm hayırlısı

  2. sürücü kadrosu iyi de peki ya sen Dominik?

  3. ferrariye şöyle iyi bir ayar lazım da o ayarı kim yapacak orası meçhul 🙂

  4. Her ferrari haberinde mutlaka maranello lafi gecior. O kasabayi gormeyi o kadar cok istiyorum ki

  5. mert akkaya avatarı

    birde sen gitsen marenellodan..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir