Schumacher, Ferrari'nin "Patlayıcı" Bir Kadro Oluşturduğunu Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

 

Ferrari, Felipe Massa ile yollarını ayırarak 2014 yılı için Kimi Raikkonen ile anlaştığını açıklamıştı. Bu anlaşmanın ardından iki dünya şampiyonu Fernando Alonso ve Raikkonen beraber yarışacak.

Ferrari’nin seçimi hakkında Bild gazetesine konuşan Schumacher “İzlemek heyecan verici olacak” dedi.

“Ama Fernando ve Kimi ikilisi patlama hazır bir karışım gibi görünüyor”

Başka bir Ferrari pilotu ve dünya şampiyonu Alain Prost, er yada geç takım içerisinde sıkıntılar olabileceğine düşünüyor.

“Fernando ve Ferrari arasında bazı sıkıntılar var. Bu yıl bunu açıkça gördük. Raikkonen seçiminin bu gerilimden, sıkıntıdan dolayı olduğunu düşünüyorum”

“Şimdi artık takım içerisinde tartışmasız bir numara olmayacak, en azından başlangıç da. Ve ben Stefano Domenicali’nin böyle bir durumun üstesinden gelebilme konusunda, Ross Brawn veya Jean Todt kadar yeteneği olduğundan emin değilim” 

“İtalya’da basın size çok baskı uygular. Bu yüzden er yada geç takım içerisinde tartışmalar olacaktır”

Mclaren takım patronu Martin Whitmarsh ise 2014 yılı için Kimi Raikkonen ile anlaşmak için çalışmadıklarını söyledi.

“Birlikte mutlu olacağımızı hayal bile edemiyorum”

“Diğer araçlarda kimin olduğuyla ilgilenmiyorum. Kimi, Fernandoyla başa çıkmak zorunda”

“Yinede her ikisi de (Alonso ve Raikkonen) Formula 1’in en iyi sürücü. Bu yüzden Ferrari güçlü bir kadroya sahip olacak. Aynı zamanda da bu takımı zor bir duruma sokacak”

Ferrari’nin Raikkonen seçimi İtalya basınında da geniş bir yer buldu. La Gazetta Dello Sport, Ferrari’nin seçiminin “Cesur ve Tehlikeli” olduğunu söyledi.

“Bir kümesde iki Horoz olacak. Kimi-Fernando, Vettel-Hamilton düzeyinde bir horoz olmasa bile”

“Ama artık tek pilota bağlı bir takım olmayacaklar”

 


Yorumlar

“Schumacher, Ferrari'nin "Patlayıcı" Bir Kadro Oluşturduğunu Kabul Ediyor” için 23 yanıt

  1. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    benim tuttuğum takımda kimin tarafında olduğumda her zaman belliydi ve ben Ferrari'yi tutarım.Ferrari'de yarışan pilotuda desteklerim.en son şampiyonluğumuzuda Kimi'le yaşamıştık allaha şükür takıma geride dönüyo.benim kimi tuttuğum belli kendimden şüphemde yok.ama sen kendinden şüphe etsen iyi olur

  2. 2008'deki Ferrari ve Massa ile 2010'dan itibarenki Ferrari ve Massa'yı kıyaslama. Ferrari güçten düştü, Massa da kazadan sonra kendine gelemedi ve takım tarafından destek görmediği gibi dışlandı. Bu koşullar altında hiçbir insan hırslı ve istekli bir şekilde yarışmaz. Massa'nın bu zamana kadar yapılan densizliklere nasıl katlandığına şaşırıyorum açıkcası. Bu sene ona yaptıkları Kimi'ye sökmeyecek, sözleşmesini yırtıp gider benzer durumda.

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    ferraride 2014 te tek şampiyom pilot yarışacak o da raikkonen.o yüzden sıradan insanların fikirlerini dikkate almanın anlamı yok.

  4. Michael haklı ancak Alain daha da haklı.
    Alain bunu direk yaşamış biri.
    İnsanlar birşeyler düşünüyorlar ve bu manasız değil. Fernando'nun tutumu, bakış açısı Renault döneminden beri biliniyor bu onun tercihi, diğer insanları bir yere kadar ilgilendirir, bir yaştan sonra da değişmiyor huylar ancak insanlar bunlara göre davranıp, tahayyül yönünü kullanabilir.
    İtalyan basını acımasızdır Türkiyede pek bilinmez. Rai'nin gönderilmesine sebep olan süreci de İtalyan basınının bir kısmı başlatmıştı ve o sezonun çok öncesine dayanır. O şampiyon oldu ancak bazı tutumlarını sevmediler, uygun görmediler ve astılar. Takımlarda ki insanlar da, italyan olmayanları da bunlardan etkileniyor. Çok takip etmiyorum artık Fernando'ya ip asmaca oynuyorlar mıdır bilmiyorum belki de başlatmışlardır yada ellerinde Kimi ihtimali olunca artık belki başlatırlar. Ama sıcak görüyorlar.

  5. Massa ile Kimi'yi karıştırma. Ayrıca ilk yarışlarda hiç de öyle bir üstünlük yoktu, faster than you olayları başladıktan sonra Massa'yı ötekileştirip küstürdüler. Bu sene aynısı Kimi'ye sökmeyecek.

  6. Sıktı bu muhabbet kim iyi,kim kötü.Bence gerçek Kimi ve Alonso fanları bu muhabbetti yapmıyor ama çakma fanlar yada işi kızdırmak isteyenler geliyor.Son birkaç gündür hiç görmediğim adamlar yazıuyor ilginç.ben Ferrari yi tebrik ediyorum Risk aldılar evet ama zaten şampiyon olamıyoruz dediler belki seneye iyi bir araçla şampiyon olmasak bile takımlar şampiyonluğunu kutlarız,yada herzamanki gibi 2.oluruz dedi adamlar.Cesaret ve risk güzel tutarmı orasınıda seneye göreceğiz.

  7. massa nin kimi ile yaristigi yillarda kac birinciligi ?2008 1 puanla kacirdi sampiyonlugu ve birde alonso ile yaristigi yillara bi bakalim kac podyumu var ?? Kimi lotusla dondugunde herkes nasil ur yiycegini bekler ken o kalitesini gosterdi lous gibi bir takimi nasil yukari lara tasidi. Kimi nin kalitesini butun dunya bilyor. hele hele alonso gibi takim arkadasini duvara toslattirip sampyon olma gibi bir kisiligi yok en zindan ????

  8. ŞU HOROZ MUHABBETİ DE AMMA UZADI.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso Ferrariy'e gelirken aynı habberler ve yorumlar Massa içinde yapılmıştı. Alonso'nun nasıl ezileceği konuşuluyordu ki, daha ilk antremandan, ilk defa oturduğu bir araçta olayı bitirmişti Alo.

    Büyük lokma yiyin, büyük söz söylemeyin derim.

  10. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Biri Alo kimi yazar biri kimi nico yazar hangi bayrağa hizmet ettiğiniz belli değil f1 den anlamamanız çok doğal 5 yarış sonra ağlamaya zırlamaya başlar ağlak pilotunuz zaten seneye.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çok güzeldi 😉

  12. bu sene başladığında hamido ile rosbergin müthiş mücadelesi beni dehşet heyacanlandırmıştı

    rai ile alonsonun mücadalese beni 10 kat daha heyacanlandırıyor önümüzdeki sene herşey çok güzel olacak rating tavan yapabilir

    ikiside eşit hızda demekki ferrari seneye hızlı bi araç yapacak yavaş yapsa ikisini almazdı tahminen

    bide ikiside giridin en tecrübelileri kim kimi yencek acaba acayip merak ediyorum

    bi de şu aşağıda vettel hakkında şaçma sapan konuşan ne olduğu belirsiz arkadaşım bi sözüm de sana bu haberin vettelle uzaktan yakından ilgisi yok onu karıştırma yorumlarına ve seçtiğin cümlelere dikkat et 4. dünya şampiyonluğuna giden bi adama 10 yaşındaki çocuk diyosun biz o lafı alonsoya desek ortalık karışır

    o iğneyi kendi çuvaldızına batır sadece kendini düşünüp bencillik yapma

    ayrıca ne acayip adamsın fanlığını yaptığın pilotlar vettelin gridin en yetenekli pilotlarından olduğunu söylerler kendinle çeliyosun bakıyosun ama o doğruyu göremiyosun

    yada görüyosun ama yalan söylüyosun

    son olarak şunu da ekleyim seneye en hızlı takımın ferrari olacağını düşünüyorum onları en çok mercedes zorlar gibi red bull geriye düşcek gibi hissediyorum ferrarinin efsanevi mühendiside sanırım geri dönmüş seneye şampiyon olabilmek için alanında en iyi isimleri transfer ettiler

    sonuçları 2014 de göreceğiz bekleyelim ve görelim………………….

  13. Bilmem yaşın yetermi onu tanımaya ama … Kubica denen bir pilot vardı ve oldukça hızlı ve başarılı ve önü açık bir pilotdu. Kubica derdi ki;' ALonso ya babalarının hatrına o kadar parayı ödemiyorlar'. Bilmem bu açıklamadan ne anlarsın ama biraz daha fazla açıklamalı olan o söyleşide ALonso nun gücü hakkında başka açıklamalarda vardı.

    Birşeyi anlamak için önce kabül edebilmek lazım…

  14. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    – "Ama ben de şampiyonum, vallaa şampiyonum, bak kupama"
    – "Tamam Jenson, tamam yavrum, ben kızarım onlara şimdi. Kim yenilmiş bakiyim? Yaramazlar sizi, hıııı size! Sen de ağlama artık"

  15. Böylesi bir kadronun başka takımda patladığını görmüştük. Ancak bu kez olacağını sanmıyorum.

    "Maaş iyi, sorun olmuyor"

  16. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Böylece Formula 1'in sadece gözlerle izlenmesi gerekmediğini anlamış olduk

  17. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    senin içine mehmet'in ruhumu girdi 😀 yoksa espriyle karışık böyle bişey yapma ihtiyacı görüyosun kendinde ?

  18. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Her kelimesi tutarsızca baska hiçbirsey değil 🙂

    Hamilton her daim Alo'yu yenmıs yanı daha ıyı bır pılot dıyor arkadas, kötü dediği pilotuda Button la bir tutuyor, istatistik olarak ıyı dedıgı pılot yanı Hamılton ise Button'ın puan olarak arkasında kalan pilottur, Alonso Hamıltonu yenen Button ile aynı eşdeğerse nasıl oluyorda Hamıltondan kötü oluyor ? 🙂 arkadaşın düsüncelerini çözemedim…:)

  19. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Button ve Alonsonun ölüsü bile senin süper dediğin adamlara yeter. Mclaren'in 2014 aracı hızlı olursa ki şayet öyle gözüküyor. Button şov yaparken, üstüne birde Fernando, Kimiye üstünlük kurarken bu cümleni aklına getirirsin umarım.

  20. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Tamam kabul ediyorum, Ferrari patlayıcı bir kadro kurdu! Ne olur daha fazla gıdıklamayın…

  21. Kimi_ in_Rai avatarı

    Alain Prost -"Stefano Domenicali'nin böyle bir durumun üstesinden gelebilme konusunda, Ross Brawn veya Jean Todt kadar yeteneği olduğundan emin değilim"
    Benimse Stefano Domenicali'nin bir yeteneği olmasından şüphem var….)

  22. thechosenone avatarı

    her daim yenilmiş button mı? bi istatistikleri aç bak istersen..

  23. Kimi ve Hamilton f1deki en iyi ikili. Vettel büyük bir pilot değil.Novice ayarlarda f1 99 02 de f2002 le oynayıp yarış kazanan 10 yaşındaki çocuklar gibi görüyorum onu.Alonso ise Kimi ve Hamilton a her daim yenilmiş Button-Webber ayarında bir pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir