Sofuoğlu: "İstiklal Marşı'nı Çaldırmak Şampiyonluktan Önemli"

yazar:

kategori:

Supersport Şampiyonası’nın 11. ayağında İstanbulPark’ta piste çıkacak Kenan Sofuoğlu, İstiklal Marşı’nı çaldırmasının şampiyonluktan daha önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonası’nın 11. ayak mücadelesinde Intercity İstanbul Park’ta piste çıkacak Kenan Sofuoğlu, Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu organizasyonda elde edeceği birinciliğin, şampiyonluktan daha değerli olduğunu söyledi.   

Yarın sıralama turlarıyla başlayacak 11. ayak yarışı öncesi AA muhabirinin sorularını cevaplayan Sofuoğlu, bu organizasyonun bir ayağının Türkiye’de yapılabilmesi için çok emek verildiğini, bu emeğe karşılık pistten başarılı sonuçla ayrılmak istediğini kaydetti. 

“Burada yarış kazanmak hayal gibi bir şey” diyen Sofuoğlu, “Yıllar sonra ilk defa geldim. Onun baskısı olacaktır tabii ki. Ama elimden geldiği kadar mücadelemi verip sonucunda kazanmayı çok isterim. Burada yarışın düzenlenmesi için çok emek verildi. Herkesin emeğine karşılık burada, Dünya Şampiyonası’nda bir Türk sporcunun yarış kazanması, İstiklal Marşı’nı çaldırması şampiyonluktan daha önemlidir” diye konuştu.  

“Sonuç, motor sporlarını daha ileriye taşıyacaktır” 

Türkiye’de motosiklet sporunun en başarılı ismi olan Sofuoğlu, motor sporlarının daha ileriye taşınmasında seyircinin ilgisinin de önemli olduğunu kaydetti.  

Intercity İstanbul Park’ta ilk kez düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nın bir dönüm noktası olmasını temenni eden Sofuoğlu, şunları kaydetti: 

“Sadece benim başarım değil, seyircinin gelmesi ve ilgisiyle alınacak sonuç motor sporlarını (Türkiye’de) ilerilere taşıyacaktır inşallah. Umarım seyirciden de yeterli destek gelir. Benim yanımda olmalarının yanı sıra bu spora destek vermeleri çok önemli. Bu şekilde de bu spor büyüyecektir. Umut ediyoruz ki bu bir dönüm noktası olur.” 

Supersport’ta sezonun kalan son 3 yarışını kazanmak istediğini kaydeden Türk pilot, “En çok kazanmak istediğim yarış da kendi evimdeki. Almanya’da düşmüştüm ve yarışı tamamlayamadım. Bu yarışı kazanarak oradaki dezavantajımı da kapatabilirim” diye konuştu. 

“2014 yılıyla alakalı anlaşmalarımı yapmak üzereyim” 

Kenan Sofuoğlu, gelecek sezonla ilgili anlaşmaları yapmak üzere olduğunu, 2014’de yine şampiyonluk kovalayacağını ifade etti.  

Şampiyonluğa yakın olan Büyük Britanyalı Sam Lowes ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Sofuoğlu, şöyle konuştu: 

“Lowes çok iyi bir pilot. Kendisini seviyorum. Bazen aramızda takışmalar da oluyor. İngiltere’de çarpışmıştık, o yarış dışı kalmıştı. Sonuçta belki de onun olması bana bu sene daha çok heyecan verdi, daha çok heyecan getirdi. Şampiyonluğu büyük ihtimalle o alacak gibi görünüyor. Şampiyonluğu kaybettiğiniz zaman daha hırslı çalışıyorsunuz. 2014 yılıyla alakalı anlaşmalarımı yapmak üzereyim. 2014’te daha iyi çalışıp şampiyonluk için mücadele edeceğim.”   

Her pistin yapısının farklı olduğunu ve kullanılan motorun piste uyumunun önemini dile getiren Sofuoğlu, “Kullandığımız motosikletler modifiye. Umarım Kawasaki, Intercity İstanbul Park’ı sever. Pist yapıları çok farklı. Bazı pilotlara göre bazı virajlar çok uyumlu olmayabilir. İnşallah hem motosikletime hem bana uyar. Ben de piste uyarım ve güzel bir sonuç alırız.”

A.A


Yorumlar

“Sofuoğlu: "İstiklal Marşı'nı Çaldırmak Şampiyonluktan Önemli"” için 23 yanıt

  1. Benim için de dinle. İçim gidiyor gidemiyorum diye.
    3 sene elin yabancısını izlemeye gittim İstanbul Parka ama kendi ülkem insanı, hatta kendi memleketlimi izlemeye gidemiyorum.
    Sinirden içim içimi yiyor.

  2. Duhan Peker avatarı

    Hitap şekli kesinlikle yanlış.

  3. Yahu ümit kaşiyip durma artık. Sen f1 turkiyede bu adam sayesinde izledin yahu.allahaskina 2000 krizinden sonra hangi hukumet boyle bir seye gerek duyar.

  4. umit isbilen avatarı

    bu sefer konu gezi değil yemin ederim trf1, motorsporu konu:

    buyrun çok sayın başbakanın motorsporlarından ne anladığını ve ne kadar değer verdiğini hatırlatayım sizlere, çok geçmedi üzerinden ama belki unutmuşsunuzdur…

    http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-dan-formula-1-e-mesaj/siyaset/siyasetdetay/07.09.2011/1435768/default.htm

  5. "..motorsporlarındaki sporcuların siyasete bulaşmamalarını isterim." Olacaktı yanlış yazmışım

  6. Spor özellikle de motorspoarları eğlencedir mücadelesi zevklidir. Yenen yenilen yarış sonu birbirine sarılır şampanya sıkar eğlenir. Böyle bir spordan bahsederken kavga örneğini vermenin olgunlukla hiçbir alakası yok. Lütfen olgunluktan bahsederken ufacıkta olsa örneğini barındıran şeyler söyleyin ki biz de sizin belli bir olgunluğa ulaştığınızı düşünelim.. Dopingli çıkan sporcumuza baklava tepsisiyle giden bakanlarımızı da görmüştüm. O Türk, bizim sporcumuz yalnız bırakmayız gibi sporculuk ahlakıyla uzaktan yakından ilgili olmayan örneklerin varlığı da tam olarak sizin zihniyetinizin ürünü. Hımm belki de çok fazla olgunlaşmışlardır.
    Hatırlatıyorum Kenan'ın kazanmasını istiyorum ama oraya giderek destek olmayı düşünmüyorum. At-tut dan kastınız nedir bunu da anlamadım. Beni kınayan birine destek olmaya gitmem. Bu kadar basit.

  7. Pazar günü yarışta olacağım. İstiklal marşını duymak önemli.

  8. Merhaba arkadaşlar. Daha önce de gezi olayları ile ilgili bir bölümü olan bir köşe yazısına yer vermiştik. Aynı şekilde siyasi olarak karşı görüşte olduğu kabul edilen Kenan Sofuoğlu'nun başbakan ile ilgili haberine de yer verdik. Bunları yayınlarken hiçbir siyasi taraf tutulmadı ve yönlendirme yapılmadı. Eğer böyle olsaydı birisine izin verilirken diğeri kaldırılırdı.

    TRF1.net ailesi olarak sadece motor sporlarından konuşma şartı yok elbette. Günlük konularda da fikir alış verişi yapmak doğal olarak mümkün. Ancak yukarıda bahsedilen haberler, altındaki tartışmalarda olması gereken seviye yakalanamadığı için yayından kaldırıldı ve ilgili yorumlar askıya alındı.

    Bu haberde de bir süre izin verildi, ancak seviye aynı düzeye geldiği için Kenan Sofuoğlu ve haberde bahsettikleri haricindeki diğer yorumları askıya almak zorunda kaldık. Bizi de anlayacağınızı ümit ediyoruz. Hepimiz tutkuyla bağlı olduğumuz motor sporlarını takip etmek için buradayız.

    Şu andan sonra atılan ve haberle ilişiği olmayan yeni yorumlar da askıya alınacaktır.

  9. kenana başırılar diliyorum.allah gönlüne göre versin.herzaman arkasında olduğumuzda bilsin.

  10. neyse bende özür dilerim kusura bakmayın.o kadar yıldıkki bazen tutamıyoruz kendimizi.

  11. Arkadaşlar sitemizde siyasete yönelik yorumlara yer vermemeye çalıştığımızı biliyorsunuz ancak kontrolümüz dışında şu saate kadar dikkatle yazılan yorumları kaldırmamızın iki tarafın da tepkisine yol açacağını biliyoruz.
    Lütfen bundan sonraki yorumların ana konuyla alakalı ve sağduyulu olmasına özen gösterelim. Teşekkürler.

  12. Duhan Peker avatarı

    http://www.trf1.net bende kendimi tutamadım ve hoş görmediğim bir olay üzerine yorum attım.Bende bunları burada yazmak istemezdim ama tutamadım kendimi işte.

    Gerekli konu hakkında özür dilerim.

  13. Gezi olaylarını tartışmak isteyeceğim en son yer kesinlikle TRF1. Ben Kenanın Gezi olaylarıyla ilgili tutumunu onaylamıyorum mesajına cevap yetiştirecem diye Gezi olaylarını masaya yatırmayın. Kenan Geziye destek verseydi aynı şeyleri karşı taraf yazacaktı. Bu yüzden gitmeyeceğim yazan herkese cevap yetiştirmeye çalışmayın.

  14. Duhan Peker avatarı

    Adamsın Kenan!

  15. aktif bir sporcunun siyaset yapması spora siyasetin bulaşması demektir.üstelik uluslararası bir sporcunun uluslararsı alanda tüm dünyaya karşı siyaset yapması demektir.abdullah avcı nın milli takım başına neden getirildiğini ve nasıl başarısız olarak milli takımın dibe düştüğünü gören gözlerin akıllarıda idrak etmiştir.sonuç milli takım dünya kupasında nakavt

  16. istanbulda olsam beleş biletim olsa üste parada alsam yine gitmezdim bunu izlemeye o kadar.

  17. Kenan'ı nerde destekleme biliyor musun, Türkiye Şampiyonasında…
    Çünkü orda Türk, Türkle yarışıyor. Orda arkasından at, tut.
    Ama Dış ülkeye karşı korumanız gerek.

    Şöyle düşün… 16 yaşında kardeşin var, birisi ile laf dalaşına girdi, kendisi başlattı ama olay ilerledi.
    Sen de oraya gittin. Baktın ki kardeşin haksız, ya orda dayak yemesine izin vereceksin ya da haksız olmasına rağmen kardeşini arkana alıp savunacaksın.
    Hangisini yaparsın?

    Biz Türkiye olarak kendi içimizdeki sorunları ayrı tartışırız ancak bir yabancıya karşı sevmeseniz de savunmanız, gerekirse desteklemeniz gerekir.

    Henüz bu olgunluğa erişmediğiniz için böyle düşünmenizde size de hak veriyorum.
    Belki biraz daha olgunlaştığınızda, belki biraz da AİLE kavramını kavradığınızda ne demek istediğimi anlarsınız.

  18. Ben de seninle aynı sebepten dolayı Kenan'a kıl olmuş durumdayım, burada da bunu belirttim defalarca. Ama ne de olsa bizden birisi diye izliyorum yarışlarını. Demek ki içimde ufak da olsa bir milliyetçilik var.

    Benim sorunum spor organizasyonunda böyle bir siyasi tepki vermesiydi. Efendinin deyimiyle çapulcunun önde gideni olsam bile maçlardaki sloganları da beğenmiyorum.

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    +1 tebrikler.

    Kenan Allah yardımcın olsun.

  20. Climanjaro yazdıkların akla mantığa sığmaz. Ümit isimli arkadaş doğru bir tespit yapmış.Kenan'ın Gezi olaylarındaki tepkisi nedeniyle ben de İstanbul Park a gitmekten vazgeçtim. Benim gibi düşünen başka insanlar da var. Başbakanı seviyorum demesinde sorun yok ama beni arkadaşlarıma mahçup ettiler onları kınıyorum diyen yani "bizi" kınayan birine destek olmamamız gayet doğal. Yani bu farklı düşünmekten öte bir durum.
    Eleştiri hakkını hangi akla hizmet kısıtlıyorsun onu da anlamadım. Ne yani uluslar arası arenada başarı elde etmediğimiz için eleştiremezmiyiz Kenan'ı ? O zaman halk hiçbir sporcuyu sanatçıyı siyasetçiyi iş adamamını eleştiremez. Kimiz ki eleştiriyoruz ?
    Böyle bir mantık yok.
    Karalamadan bahsetmişsin ama Kenan ın bu tutumunun organizasyona olumsuz etkisi olacağı da açık. Karalama değil tespit.
    Son olarak burda Gezi olaylarına destek vermeyen arkadaşların görüşüne saygım var ama motorsporları siyeseti hiç kaldırmaz biliyorsunuz. Sanatçıların politik yanı vardır ama sporcuların özellikle de motorsporlarındaki sporcuların siyase bulaşmalarını isterim. Kenan gezi olaylarına destek olsaydu bu sefer de hükümet yanlılarının tepkisini alacaktı. En iyisi her takımdan insanı bile aynı tribünde buluşturabilen motorsporlarına spor dışı hiçbir ayrımı dahil etmemek.
    Kenan' ın yarış kazanmasını şampiyon olmasını çok isterim ama oraya giderek destek olmam. Bunun Türkçülükle Atatükçülükle alakası yok

  21. Yani diyorsun ki Türk Bayrağını göndere de çeksen, İstiklal Marşı'nı da okutsan, bir Türk olarak dünya şampiyonu da olsan farklı düşünüyoruz diye seni sevmiyorum.
    Bu mu sizin Türklüğünüz yani?

    Peki sevmediğin o adamdan daha fazla ne verdin bu ülkeye?
    Ne kattın Türkiye'nin tanıtımı ve gelişimi için?

    Sen daha fazlasını yapabiliyorsan aşağılamanı da sevmemeni de anlarım. Ama birini sevmiyor olmanız için gerçekten adam gibi sebebiniz olması lazım. Çocukca sebepler yüzünden dünyaya mal olmuş bir insanı böyle karalayıp bir de çıkıp "Atatürkçüyüz" dersiniz.

  22. umit isbilen avatarı

    "Sadece benim başarım değil, seyircinin gelmesi ve ilgisiyle alınacak sonuç motor sporlarını (Türkiye'de) ilerilere taşıyacaktır inşallah. Umarım seyirciden de yeterli destek gelir. Benim yanımda olmalarının yanı sıra bu spora destek vermeleri çok önemli. Bu şekilde de bu spor büyüyecektir. Umut ediyoruz ki bu bir dönüm noktası olur."
    demişsin ve ben de diyorum ki: bu ülkeye motor sporları tanıtılacaksa, bu ülkeden formula1i dalga geçercesine geri yollayan, o pisti çürümeye terk eden, pek sayın başbakanın yanında olduğun için, gezi olayları sırasında yaptığın açıklamalar için ben seni desteklemiyorum. yani sen bu açıklamarınla Türkiyedeki motor sporlarına katkıda bulunmadın hatta baltaladın, zaten 3-5 kişinin ilgi duyduğu/seni tanıdığı bir ortamda iyice antipati kazandın…

  23. Allah yar ve yardımcın olsun.
    Bu yarışı yerinde izlemeyi o kadar çok istiyordum ki aylar önce planlarımı yapmıştım.
    Şu anda bütün planlarım yattı ve piste gidemiyorum. İçimdeki burukluğu bir Allah bir de ben bilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir