Prost 2014'de Ferrari'nin Sorun Yaşamasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Alonso 12 yıllık F1 kariyeri boyunca en iyi sürücü olarak biliniyordu, ancak 2007 sezonunda çaylak Lewis Hamilton ile sorun yaşamıştı.

İlişki tansiyonu yükseltti ve İspanyol pilotun takımdan ayrılmasıyla sonuçlanmıştı.

Prost tarihin tekerrür etmemesini umuyor, ancak sorunların da olası olduğunu düşünüyor.

“Dışarıdan bakıldığında iyi iyi isim görünüyor. Fernando ve Scuderia arasında sorunlar olmuş olmalı ki takım tepki vererek farklı bir seçim yaptı.”

“Şimdi Alonso artık bir numara olmayacak. En azından başından beri böyle olmayacak. Stefano’nun bu ikiliyi Jean Todt veya Ross Brawn kadar iyi idare edebileceğini düşünmüyorum.”

“İtalya’da basın çok baskı yapar ve bir süre sonra sorun çıkmaya başlar.”


Yorumlar

  1. ferrari'ye gidecek adam antrenmanlara 4 yıl önceden başlamış 🙂

  2. Hicbir sorun cikmaz hele raikkonen hic cikarmaz, adam sorun cikarsaydi kendisini alonso icin 1 yillik sozlesmesi kalmasina ragmen kovuldugu takima geri gelmezdi. Raikkonen istikrarli ve disiplinli bir adam degil alonso onu her turlu yenecektir. Zaten sirf ferrariden emekli olmak icin gelmedimi…

  3. bahreyn de kimi 11 sıradan start almıştı sanırım 2. lige kadar nasıl yükseldiği izlamişsindir tek tek geişlerini gro yu hay li hayli gecer di orda.

  4. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2012 bahreynden başla singapura doğru gel.

  5. Takım emirleri bir yere kadar mantıklı zaten. Tabi bu işin de yolu ve yordamı var.

    Massa daha önce de sert takım emirlerine maruz kalmıştı.

  6. Örnek ver? Kanıt göster?

  7. Hulkenberg F1 pilotları ego manyakları derken haklıymış. Kibir kaplamış her yerlerini. Aynı takımda bulunmaya bile tahammül edemiyorlar.

  8. 1. giden adama Fernando faster than you demek Massa'nın suçu değil.

  9. arkadaşlar 2014 melbourne gp ile start aldığı gün ilk yarışı (küçümsemek için söylemiyorum) caterham bile kazanabilir araçlar çok nazik ve dayanıksız olucak kimi bile maldonado gibi bir pilottan 100 puan fark yiyebilir çok zor bi sezon arifesinde neler olacağını bekleyip görücez

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kimi o işlerle telsizden uğraşmaz çünkü takım gereken yer ve gereken zamanda grocanı halleder.Kiminin telsizden bişey demesine gerek kalmaz.Son iki yılın faster than you cümlesini en çok duyan adamı grocandır.

  11. sen hiç Kimi nin takıma telsizden takım arkadaşını yoldan cekilmesini emrettigini duydun mu 2001 den bu yana ? Kimi gecer direksiyona basar gaza. entrikalarla ugraşmaz alonso gibi 🙂 ha alonso köyü pilot demiyorum.ama kimi kimi :)))))

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    2010 Massa olayını Kimi yapmaz deniyor. Doğrudur da atlanan nokta şu. O durumda ya Kimi zaten farkı açmış gidiyordur, yada arkadaşından zayıfsa kendisi yolunu verir. Massa gibi hem yavaş olup hemde adam her geçiş denemesi yaptığında önünü kesmeye çalışıp da arakdan gelen Vettel'e avantaj sağlamaz.

    Orda herkes Alonso'ya yüklendi ama telsiz konuşmasının başında Alonso'nun "ne yapmaya çalışıyor bu" cümlesini herkes unutuyor. Adam ısrarlan yol vermeyince kendinden daha hızlı olan takım arkadaşına, emirde geldi doğal olarak "Alonso senden hızlı" diye.

  13. Sorun çıksa çoğu kişide bir rahatlama olacak gibi…ben sorun çıkacağını düşünmüyorum, iki pilotun da diğerinin vasıflarının farkında olduğunu düsünüyorum…ama olur da çıkarsa bir sorun, çıkaran Kimi olmayacaktır…

  14. Adamın fikri ne ise zikri o! Senna ile yaşanan problemlerin çoğunda asıl sebep bu zattı, çıbanbaşı olarak. O kadar alışmış ki sorun çıkartmaya, başka bir model düşünemiyor en üst düzey sürücüler arasında! Alonso' nun takım arkadaşları ile ilgili sicili bozuk amenna ama motorsporlarının zirvesindeki takımda, neredeyse 30' lu yaşların ortasındaki iki şampiyondan bahsediyoruz, sorun da çıkartırlar, uzlaşırlar da ama sonunda hem kazanırlar, hem kazandırırlar Ferrari' ye! Ferrari sorun ihtimalini düşünmeden mi aldı Kimi' yi, hem de egosunu, Ferrari duruşunu alaşağı ederek? Kimi' nin asıl büyüklüğü burada, kariyerinin sonbaharında Alo' yu bir üst seviyeye zorlamak ve Red Bull hakimiyetini kırmak için tek seçenekti ve Ferrari fırsatı kaçırmadı, bıraksınlar bu "sorun" meselesini, herhalde gündemde kalıp muhalif akil adam görüntüsü vermek için ısıtıp ısıtıp gündeme getriryorlar konuyu…

  15. Stefano'nun bu ikiliyi Jean Todt veya Ross Brawn kadar iyi idare edebileceğini düşünmüyorum."

    Bende düşünmüyorum 2010 Almanya ortada bunu Kimi gibi bir pilota yapamazlar. Yapsalar da Kimi'nin tavrı basına olmasa iç kısımda tatsızlık olur.

    Montezemolo Vettel için kümeste iki horoz istemem demişti.

    F1 dünyası Ferrari'nin bu ikili ile sorun yaşayacağını net bir şekilde söylüyorlar gayet normal olacağı o hep birlikte bekleyip görelim.

    Ron Dennise spiker soruyor 2007 sezon başlarında İki yeni pilotunuzun arası nasıl diye Ron'dan cevap Şuan da çok iyi umarım bu bir birlerini yenmeye başladıklarında da devam eder diyor ama hiç öyle olmadı.

  16. alonsonun en iyi pilot olmasi formula 1 takımı icin her sey tamamdır anlamına gelmiyormus demekki prost bey ..

  17. alonso elbette bu durumdan rahatsızdır gerilmiştir fakat çok daha motive olacaktır. kimi de bence çok önemli bir fırsat yakaladı. o da bu zamana kadar ki kendisinde en önemli eksiklik olarak görülen motivasyon eksikliği ve isteksizlik meselesini böyle bir rakipten dolayı aşar düşüncesindeyim.

    bel altı bir mücadele olmaz umarım.

  18. Sitelere düşen haberler yapılan röportajlardan derleniyor, bazı kaynaklar tek tek haber yaparken bazıları da diğer haberlerle birleştiriyor. Böyle olunca daha önce bir kısmı diğer haberde geçen demeçler ayrı bir haber olarak belki de biraz daha kapsamlı olarak ayrı haber olarak verilebiliyor.

    Bazen de haberi diğer editörlerden birisinin çevirdiğini fark edemiyoruz ve pişti oluyoruz. 🙂

  19. Kimi_ in_Rai avatarı

    Bir haberi neden iki kez sevis ediyorsunuz?
    Nedenini tahmin ediyorum ama sizden duymak başka:)

  20. Hamilton-Alonso olayını herkes ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor fakat Kimi benim bildiğim 10 yaşından beri Ferrari bünyesinde yetişen bir italyan değil, Ferrari Mclaren değil, Kimi Hamilton değil, Alonso eski Alonso kadar toy değil… Herkes elleri açmış sorun çıkması konusunda duacı, bence birilerinin takımdan ayrılmasını gerektirecek(yada kovulmasını) büyüklükte bir sürtüşme olmayacak… ufak tefek olursa olur, onu da ben normal karşılarım, iki rekabetçi adamı bir takım içerisinde idare etmek kolay değil…

  21. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Alonso'yu kontrol edebilirseniz takım içinde problem çıkmaz.. Raikkonen zaten problem çıkarmıyor. Bkz : 2008 Massa > Raikkonen..

    Alonso'da kaprislerinden vazgeçebilirse takımlar şampiyonluğu gelir.. Ama yok Hamilton'la olduğu gibi problmeler çıkarırsa Rüya takıma yazık olur…

  22. Milleti yollayacaklarına şu Domenicali'yi yollasalar 10 numara olacak.

  23. adam bizden beyler " stefano nun bu ikiliyi jean todt yada ross brawn kadar iyi idare edebileceğini düşünmüyom" diyor 🙂

  24. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    italya niye baskı yapsın anlamadım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir