Williams 2008'de Rosberg ve Nakajima ile Yarışacak

yazar:

kategori:

Bu duyuru Nico Rosberg’in McLaren’e transferi üzerine yapılan dedikolara bir son veriyor.

1982 dünya şampiyonu Keke Rosberg’in oğlu Nico, Williams ile 3. sezonuna girecek. 22 yaşındaki Japon pilot için ise önümüzdeki sezon, ilk tam sene olacak Nakajima, 2007’de resmi test pilotu olarak görev yapmış ve sezonun son yarışında Alex Wurz’un emekliliğinin ardından yarış koltuğuna oturmuştu.

Frank Williams: "2007’de gösterdiği etkileyici performansın ardından Nico’nun takımla ard arda 3. senesinde de beraber olmasını doğrulamakran memnuniyet duyuyorum."

"Nico, geçen sene boyunca etkileyici olan Kazuki ile birlikte olacak. (Nakajima) Tempoya ve rekabetçi bir Formula 1 yarışçısı olma yolunda gelişim için yeteneğe sahip. Gelecek sene, onun yeteneklerini bilemek için gerekli bütün desteği ve yardımı sağlayacağız"

Eski F1 pilotu Satoru Nakajima’nın oğlu Kazuki, kendisine verilen bu fırsatı iyi değerlendirmek ve beklentileri canlı tutmak istediğini söyledi.

GP2’de yılın çaylağı olan Nakajima: "Benim için harika bir sezonun taçlandırılması"

"Geçen Mart ayında Albert Park’ta bir Formula 1 pilotu olarak (Cuma antrenmanında) garajın dışında sürmek inanılmaz bir tecrübeydi ve şimdi Williams için bir yarış pilotu olarak duyurulmak, hayalin bir gerçeğe dönüşmesi."

"Toyota’ya, program kapsamında bana verdiği destek için, Williams’a ise bana güvendiği için minnettarım"

"Gelecek sezon başlamadan önce yapılacak çok iş var ama ne gerekiyorsa yapmaya ve Williams ile Toyota’nın iyi bir yatırım yaptığını göstermeye kararlıyım"


Yorumlar

  1. Hack again?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir