Massa: "Alonso En Komple Takım Arkadaşı"

yazar:

kategori:

Raikkonen ve Schumacher gibi pilotlarla çalışma fırsatı bulan Felipe Massa, yarıştığı takım arkadaşları arasında “en komple” takım arkadaşının Fernando Alonso olduğunu söyledi.

“Ben her zaman çok güçlü takım arkadaşlarıyla mücadele ettim. Herr zaman en mükemmel sürüşümü gerçekleştirmem gerekti”

“Güçlü takım arkadaşlarıma karşı zor zamanlar geçirdim. Bunlar arasında en acısı sanırım Alonso oldu. O daha tam bir pilot”

“Schumacher şaşırtıcı ve aynı zamanda çok tam bir sürücü. Çok iyi bir pilot. Ancak Alonso daha mükemmeldir diye düşünüyorum”

10 yıllık F1 kariyerinde elde ettikleriyle tatmin olup olmadığı sorularını, 32 yaşındaki pilot yanıtladı: Hayır, Bence bunun olması imkansız. Bence yaptığınız her şeyle mutlu olursanız, durursunuz. Yani mutlu değilim.” dedi.

“Ben daha fazla yarış kazanmak istiyorum. Daha fazla pol pozisyonu kazanmak istiyorum. Mutlu olduğunuzda daha fazlasını yapmak istersiniz. Bu yüzden başardıklarımdan mutlu değilim”

Bu sene sonunda Ferrari’den ayrılacağını açıklayan Massa’nin Lotus veya Sauber’e gideceği tahmin ediliyor.


Yorumlar

“Massa: "Alonso En Komple Takım Arkadaşı"” için 55 yanıt

  1. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    kimi schumacherden daha yetenekli bir pilotmu? saçmalama lütfen.bu kimi fanları neyin kafasını yaşıyo anlayabilmiş değilim.ben kimiyi çok severim her zaman en üstlerde olmasını isterim fakat sizin yüzünüzden kimiden nefret etme noktasına kadar geldim.uydurduğunuz seneryoları yazıp boşuna laf dalaşına çekiyosunuz milleti.ayrıca schumacherden daha iyi bi pilot gelmedi ve gelmeyecekte.alonso'da onun yolundan gidebilecek yegane pilot. lütfen kimiyi rahat bırakın ve seneye her ikisinide eşit destekleyelim

  2. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Çok acayip, ama Massa'nın yorumları değil bir kaç arkadaşımızınki :))

    Massa hangi cümleyi kurdu ise tam tersini söylemişler, Massa'yıda karaktersiz pilotlara katagorisine sokmuşlar, bende şahsen birden fazla pilotun destekcisiyim, her pilotun başarısına veya başarısız haberlerine yorum da övgüde katmışımdır, fakat Fernando nun neden hala çok iyi olduğunu inatla kabullenmeyen arkadaşlar var bence bu daha karmaşık 🙂

    Hayır en enteresan olanı ise, kovulduğu için gider ayak ezikliğini Alonsoyu överek örtmeye çalıştıgını söyleyen yorumlar 🙂 benim bildiğim kovulan şahıs kovulduğu, sevmediği, yenildiği, yarışını elinden alanlar için övgü değil ufakta iğne olmadı gemileri yakar bunların alayı düzenbaz beni kullandı cart curt der, adam aksini söylemiş yinede zoraki adamı karaktersiz yapmışlar :)……

  3. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    91 galibiyet vs 31 galibiyet ? lol

  4. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ben sadece olayları kendi kafana göre bir nedene bağlayıp sunduğunu göstermeye çalıştım. Hatta gelecek sezonu şans olarak nitelendirmeni de olası Raikkonen'in Alonso'yu yenmesine karşı bir önlem olarak görüyorum. İşte sonra denir sıralama turlarında lastiklerini daha iyi ısıttı vs şeyler denilebilir.

  5. teşekkür ederim, madem olay 2007'ye de gitti, ben 2007'de Alonso'nun hatalı olduğunu kabul edenlerdenim, ama takımın özellikle üst yönetiminin desteklediği pilot Hamilton olduğu ise bir başka gerçek, malum sebeplerden ötürü. Alonso o yıl Fuji'de o spini atmasaydı şampiyondu zaten, bunu söyleyende kendisi bende değilim(kaynak F1racing'in bir sayısı işte, okuyan hatırlar 😛 )

    En iyiler bile yeri geliyor yeniliyor, Kimi Raikkonen gibi bir pilot Alonso'yu yenerse çok şaşırmamak gerek, ama tam tersi de geçerli, tam tersinde de şaşırmam, her şeyden öte başa baş mücadele olsun, her yarış haftasonu "bakalım bu yarışta ne olacak, hangisi önde bitirecek" diye izleyelim yarışları

  6. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    oversteer nickli arkadası tanıyorum ama ben o degılım. Ben hatta alonsocu bile değilim ama gerçekleri söyledim. Alonsocu olsam raikkonenın de basarılı olmasını istemem. Ben ferrari fanıyım. Kazananın herzaman ferrari olmasını istiyorum ister alonso ister raikkonen olsun

  7. Konu Kimi olunca royal arkadaşımız hemen konuya mudahil olmuş.Massa ile Kimi'yide aynı lige koymuş.Sadece şunu söyleyeyim sana adam 2 sene f1 den uzak kalmış geldiği ilk sene şampiyona 3 . olmuş ikinci senede şampiyonluğa 3 yarış önceye kadar mudahildi.Bu kadar subjekif olunmazki….

  8. senin 1- deidğin benim 1.seçeneği çürütüyor ama rai ile imzalanan şartlar ile alo ile imzalanan şartlar 1 değil niyemi;rai duruma göre yol vermeyi kabul etmiştir ama alo bunu kabul etmemiştir.daha 1.yarıştan itibaren massa yol vermeyi kabul etmiştir.buda bir iddia al sana çürüt.akıl akıl gel peşime takıl.2-sauberin pilotu var.renault formula dünya serisi şampiyonu yedek pilotları:frijns

  9. 1- zaten en çok alonso'ya yenildiği için en iyisi o diyor. raikkonen'e daha kötü yenilse o daha iyi derdi değil mi? mantık.
    2- şuan sauber'den daha çok lotus seçeneği var. sauber'e yolu zaten çok açık adamların pilotu yok, alonso'yu övmekle saubere gitmek arasında zaten bağlantı da yok.
    3-saçma.

  10. ''adamın bunu söylemesini gerektiren hiçbir şey yok'' demişsin.var;1-en çok alonsoyayenildiğii için onu yüceltiyor doğal olarak 2-ferrari motoru kullanan arabalara transfer olma isteği 3-ferrari tarafından kendisine yüklenen misyona uygun olarak alonsonun dünyanın en iyi pilotu olduğunu ima etmesi (sebeplerini saymakla bitiremem)gibi bir çırpıda aklıma gelenler sonraki aklıma gelecekleri bilemem !

  11. massa'nın raikkonenle aşağı yukarı eşit hızda olduğunu, bu yüzden schumi ve özellikle alonso'nun massa'ya çok rahat üstünlük kurduğunu, massa'nın ise 3 sezon toplamında rai'yi yendiğini kabul etmek bu kadar zor mu?

    seneye de alonso üstünlük kurunca göreceğiz, bu sefer ne olacak? takım rai'nin aracına sabotaj mı yapacak, rai araca mı alışamayacak, araç alo'ya göremi (gülme efekti) yapılacak, rai lastiklere mi alışamayacak, yoksa rai sıkılacak mı? yoksa rai'nin kolu mu bozuk? şimdiden bunların altyapılarını hazırlamak lazım.

    aslan kesilen massa mı yoksa raikkonen mi zayıf? takım emri diye alonso'ya saldırılan almanya gpsinde adam resmen dalga geçiyordu. yani gerçekten ridiculous bir durum vardı. massaya yetişiyor, gaz kesip 3 saniye fark bırakıyor, 2-3 turda farkı kapatıyordu. massa ise kendi takım arkadaşına aşırı agresif şekilde savunma yapıyor ve takım da redbull lara zaman kaybediyordu.

    massa da açıkça söylemiş üçünden en iyisinin alonso olduğunu. adam takımdan gidecek kendi ağzıyla söylüyor, anlaşma henüz olmasa bu sefer de massa takıma yağ çekiyor 2014 için dersiniz. adamın bunu söylemesini gerektiren hiçbir şey yok. zamanında rai'yi geçemem deyince iyi massa güzel massa, alonso en iyisiydi deyince kesin şaka yapıyor. insan ne de güzel istediği gibi anlıyor.

    bir de şu Kemal'in istatistiksel anlamda tartışmasız lafına takıldım. cümleye ağırlık yüklemek için gereksiz bir kelime olmuş. istatistiksel bilgi zaten tartışmasızdır. yani vettel tartışmasız 3 kez dünya şampiyonu demek fark ettirmez.

  12. Oversteer bey kardeşim… güzel ve düşüncelerini içeren bir kısım yazmışsın.Pit dışında olan fakat bilgi sahibi olan bir kişinin yazabilceklerini yazmışsın ki sen hemen hemen her zaman iyi birşeylere imzanı atmışsındır.

    Alonso denen adam gerek pistde gerekse pist dışından pisti izleyen insanlarda her daim korkulu bir pilot olmuşdur. Yaptıkları hafife alınarak anlatılabilecek bir insan değil o kadar.2007 hadisesi ise ; kendi hırsı, çaylak fakat iyi yetişmiş bir pilotun dünya devi bir pilota kaşı cevvalliği ve Dennis in üvey evlat muamelesi meselesidir.

    Seneye Raikonen de başarılı olabilir Alonso da başarılı olabilir.Aralarındaki mğcadeleyi izlemek bizler için özel bir durum olsa gerek.Bence bunun tadına varmalıyız.

  13. Oversteer bey kardeşim… güzel ve düşüncelerini içeren bir kısım yazmışsın.Pit dışında olan fakat bilgi sahibi olan bir kişinin yazabilceklerini yazmışsın ki sen hemen hemen her zaman iyi birşeylere imzanı atmışsındır.

    Alonso denen adam gerek pistde gerekse pist dışından pisti izleyen insanlarda her daim korkulu bir pilot olmuşdur. Yaptıkları hafife alınarak anlatılabilecek bir insan değil o kadar.2007 hadisesi ise ; kendi hırsı, çaylak fakat iyi yetişmiş bir pilotun dünya devi bir pilota kaşı cevvalliği ve Dennis in üvey evlat muamelesi meselesidir.

    Seneye Raikonen de başarılı olabilir Alonso da başarılı olabilir.Aralarındaki mğcadeleyi izlemek bizler için özel bir durum olsa gerek.Bence bunun tadına varmalıyız.

  14. 4-a-taklacılar derken açıyım ;hani massa iyi pilotdur o şöyledir o böyledir o iyi olacaktır diyenlerden bahsediyorum.kim onlar alonsonun takımda her daim 1.pilot olmasını isteyen çevreler.massa yani 2.pilot da bir yere kadarmış.50 yıllık ferrari politikasını değiştiren kim ? kimi raikkonen.yani kimi çok büyük pilotsun vesselam

  15. öncelikle merhaba, yorumunun ilk cümlesinin ilk kısmı doğru, evet sıralama turlarına bağlıyorum, Alonso'nun massayı yenmesini lastiklerle açıklamıyorum, her açıdan Alonso üstündü, Bridgestone varken de böyleydi. Fisichella-Massa-Alonso örneklerini vermemde Massa'nın sadece o üst sınıf diye adlandırılan(Kimi-Vettel- Hamilton-Alonso vs) gibi pilotların sınıfında olmadığını vurgulamak, aksine onun Fisichella vb. ile aynı ligde olduğunu eklemeye çalışmamla alakalı, iyi anlatamadıysam affola, şimdi son cümleyi tekrar okuyarak istersen ne demek istediğimi tekrardan anlayabilirsin…

    2014'te kimin kazanacağı takımlar bazında şansa bakıyor, pilotlar bazında ise aynı takımda hem Kimi hem Alonso'yu yarıştırıyorsanız, bu ikisinin şansları yada araçlara uyumları ile alakalı olabilir, henüz yeni kuralların ibreyi kimin yönüne doğru yönelteceğini …

    yaptığın ironiyi de gerçek olarak aldım, taktirine ihtiyacım yok ama eyvallah 🙂

    en çokta 2. sınıf pilottan kurtulan Ferrari için seviniyorum, ki Ferrari Formula 1 takımını da öyle sevmem yani…

  16. öncelikle merhaba, yorumunun ilk cümlesinin ilk kısmı doğru, evet sıralama turlarına bağlıyorum, Alonso'nun massayı yenmesini lastiklerle açıklamıyorum, her açıdan Alonso üstündü, Bridgestone varken de böyleydi. Fisichella-Massa-Alonso örneklerini vermemde Massa'nın sadece o üst sınıf diye adlandırılan(Kimi-Vettel- Hamilton-Alonso vs) gibi pilotların sınıfında olmadığını vurgulamak, aksine onun Fisichella vb. ile aynı ligde olduğunu eklemeye çalışmamla alakalı, iyi anlatamadıysam affola, şimdi son cümleyi tekrar okuyarak istersen ne demek istediğimi tekrardan anlayabilirsin…

    2014'te kimin kazanacağı takımlar bazında şansa bakıyor, pilotlar bazında ise aynı takımda hem Kimi hem Alonso'yu yarıştırıyorsanız, bu ikisinin şansları yada araçlara uyumları ile alakalı olabilir, henüz yeni kuralların ibreyi kimin yönüne doğru yönelteceğini …

    yaptığın ironiyi de gerçek olarak aldım, taktirine ihtiyacım yok ama eyvallah 🙂

    en çokta 2. sınıf pilottan kurtulan Ferrari için seviniyorum, ki Ferrari Formula 1 takımını da öyle sevmem yani…

  17. 1-önce kendine bakacaksın;schumi-alonsoya yardım ve yataklık etti.kimi ye gelince aslan kesildi (2.pilot için şartlar onu gerektirdi sanırım)
    2-komple takım arkadaşı meselesi;aloya durmadan yardım ederse kazanabileceği yarışlarda bile buyur abi geç derse tabi komple pilot olmasınada yardım etmiş olur.
    3-hadi 2010-2011 yılında alonsoya ezildi (hatta kimsenn beğenmediği hakkında atıp tuttuğu rosbergin güçsüz mercedesiyle sezonu kafa kafaya bitirdi) bırakıp gitseydin o cesareti gösterseydin massaya daha fazla saygı duyardık ama paranın yüzü her zaman sıcakmış meğer
    4- gridde kalmasını isterim ama hak edenlerin yerinede koltuk işgal etmesini hiç istemem.o kükrediği pilot onun yerine geldi oturdu tekrar o koltuğa.neymiş fazla taklacılık iyi değilmiş.taklacılar size dedik ey yavrum ey kime diyoz ya la !

  18. massa sen benim gözümde mücadele etmeyi seven birisiydin.
    ne zaman ki takım ve medya baskısını azaltmak için "alonso'nun izinden gitmeliyim, onu takip etmeliyim, o harika bir pilot" yalakalığını yaptın, o anda sildim seni. bunları söyleyen 2008 de şampiyonluk kovalayan cesur pilotla aynı pilot değildi. pısırık ve güvensiz, kedi civciv gibi tavuğun kanatları altına girmiş birisiydin.

    3 pilotu kıyaslama konusuna gelince, schumacher en komple pilottur. en yeteneklisi ve az çalışanı ise kimi dir. alonso istikrarlıdır.

  19. cem çelebi avatarı

    Massa bu yorumu neye dayanarak yaptı bilmiyorum. Tahminime göre kendi yarıştığı yılları baz alarak açıklama yapmış fakat çok ciddi anlamda yanılgı içinde.

    İlk olarak Massa Schumacher ile sadece 1 sezon yarıştı ve belki de kariyerinin en kötü döneminde tanıdı Schumacher'i. Öte yandan Alonso ile 4 sezonu devirmekte ve yeni takım arkadaşını daha iyi tanıyor. 4 sezon içerisinde Alonso'nun kendisini sürekli olumlu yönde geliştirmesi ve Massa ile arasındaki farkı arttırması Massa'nın beynini biraz bulandırmış ve böyle bir talihsiz bir açıklama yapmaya itmiştir.

    Biraz sert bir açıklama yapacağım mazur görün lütfen. Ey Massa efendi senin komple pilotluk anlayışın buysa f1 de yerin dahi olmamalıydı. Benetton'da yarışırken Williamslarla Mclarenlerle neredeyse hayatta kalma savaşı veren Alonso değildir. O dandik takımla şampiyonluk yaşayan iflah olmaz denen Ferrari'yi adam eden eden 5 sene üst üste şampiyonluğu sırf kendi geri bildirimleri, pistteki ve pist dışındaki teknik bilgi, yetenek ve kapasitesiyle takımına kazandıran Alonso değildir.

    Ferrari Schumacher ile bu günlere gelmiştir şimdi kimse kimseyi kandırmasın. Tabi ki bütçeler geliştikçe takımında aracı nasıl geliştirdiğini de inkar etmemek gerek fakat pastadaki en büyük pay Schuminindir. Ben Schumacher ile yarışmadım doğrudur, çok objektif bir bakış açısıyla yazdığımda söylenemez fakat telemetre denen dizi eğrilerinin yorumlanmasında Schuminin yaptığı geri bildirim veya teknik bilginin rolü oldukça büyüktür. Geçmiş haberlerine bakarak ne demek istediğimi takım patronlarının demeçlerine bakarak bulabilirsiniz. Şu anda pist üstünü bırak komple pilotluk anlamında juan manuel fangio dışında kimse Schumacher ile kıyaslanamaz. Fangio ile zaman mekan farkı olduğu için bu da çok sağlıklı bir kıyas olmayabilir. Yetenek anlamında Raikkonen'i teknik anlamda da Alonso ve Vettel'i kendisine en yakın görebiliriz. Onun dışında geçmişte Stewart, Ascari, Senna, Clark, Prost, Gilles Villeneuve, Graham Hill, Stirling Moss ve adını hatırlayamadığım üstadlar ve yarışlarını izleyemediğim diğer yetenekli pilotlar Schumacher ile kıyaslanabilir. Fakat ben ulaşabildiğim izleyebildiğim yarışlar dahilinde kendisini bir numaraya yazarım. Uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın. Saygılar.

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar be massacım

  21. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ah massa ah battıkça batıyorsun, bu sezonu açıklama yapmadan bitirde, gönüllerimizdeki yerini daha da bozma, alonso, kimi ,shumi kıyaslaması yapmışsın ,shumi zamanında aracın iyiydi shumi ile yakın sürmene ve podyum kovalamana ,kimse ses çıkarmıyordu, ancak shumi yi geçmene izin vermezlerdi

    kimi zamanında, kimi çok hızlı ,onu geçemem demecini veren sendin ve gecemedin ,kaldıki en iyi dönemlerindi ,2 . sezon kimi ile domınıc arasında yada yönetimle arası açıldı ,kimi nin ve geriledi,aracında da en büyük sorun, önden kaymaydı ,o zamanın lastik tedarikçisi aklımda değil bridgestone olabilir ,onlar bile ,kimi nin aracında ayar sorunu var, demişlerdi, yoksa lastikleri az eskiyince ,en hızlı turları atan gene oydu, ayrıca fazla nankörlük etme, kimi lider pilot olmayı ister ama bunu takım arakadaşımı geri bırakında ,geçeyim diyerek yapmaz ,çıkar sürer ,sana kimi zamanında verilen, fakat ucu ucuna kaçırdığın şampiyonluk için ,kimi ye yat kalk dua et

    shumi ve alonso zamanında bırak sana şampiyonluğu ,öne geçmene bile izin vermezlerdi ve vermedilerde ,gerçekten insanlar nankör ,dolaylı yoldan da olsa, iyilik yapanlara ,haksızlık etmek bazı insanların gerçekten nankör olduğunun ispatı ,demekki ,bu camiada da, kimi gibi ,ya etli sütlü karışmayıp muhatap olmayacaksın ,yada ezeceksin 2. pilot muamelesi yapacaksın,

    shumi ile alonso kıyaslaması yer ve zaman olarak yapılmaz, 2 sene mücadele ettiler ama shumi yaşlanma ve düşme dönemindeydi, alonso yükselme dönemindeydi ,ayrıca araç farkları herzaman dikkate alınmalıdır, shumi de ki kazanma hırsını,, bırak alonso ,,bu son dönem, ben kimsede görmedim, shumi aşırı hırslı ve işine ilgili birisiydi ,yetenekler konuşulursa kimi nin üstüne yok zaten ,neyse fazla uzadı gidecek olmanın ezikliği işte

  22. bu lafları biz duymadık . massa,da söylememiş olsun

  23. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Son 4 seneye bak kanıtı görürsün beybi

  24. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Massa'nın Raikkonen'i yenmesini sadece sıralama turlarında lastiklere bağlayıp, Alonso'nun Massa'yı yenmesini lastikler üzerinden açıklaman, ardından Fisci 2004'te Massa'yı yendi 2005-2006'da Alonso tarafından ezildi diyip 2014'te kimin kazanacağını şansa bağlaman takdire şayan bir yorum olmuş.

  25. sınan matias avatarı
    sınan matias

    son şakasını yaptı felipe…

  26. çünkü tartışılmayacak kadar iyi.

  27. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    murat 131'in amg'yi geçtiği kim söyledi ? veya bi kanıt 😀

  28. yok mu bunu söylemesi için Ferrari baskı yapmıştır, Alonso politika yapmıştır diyen 😛

    Kimi ve Schumi'nin başarıları tartışılmaz, Massa bu insanları çok iyi tanıyan, onlarla senelerce yarışmış bir insan, ama yinede bu kadar net bir karşılaştırma yapması zor tabi. Ben bunu buradan yapamam şu iyi bu iyi şu komple bu değil diye… Ama Hockenheim 2010'u bir kenara koyarsak Massa'nın yarış kazanmaya yaklaştığı bir an bile yok kazandığını geçtim… Oysa Alonso 2 kere son yarışa kadar şampiyonluk kovaladı, bu sene de formaliteden de olsa hala kovalıyor… Herkes Ferrari'yi veya kazayı suçluyor ama bence günün sonunda Massa sadece yarışlarda Alonso kadar iyi bir pilot değil ve Ferrari 2008'de ki gibi pol alıp ardından bunu yarış galibiyetine çevirecek kadar hızlı bir araç olmadı… eğer olsaydı Alonso'yu geçtim bunu Massa yapardı… 2008'de Kimi'den iyi olduğu tek nokta sıralamalardı, pol aldığı yarışı galibiyete çevirip çevirip son yarışa kadar şampiyonluk için savaştı, 2010'dan itibaren Ferrari bu formda hiç olmadı ne yazık ki… o sene hanesine Kimi'yi yendiği ve 20 saniye ile şampiyon olduğu sene olarak yazıldı (o nasıl bir tabirse), Kimi yarışta açılıyordu 2008de ama DRS falan yok Pirelli lastikleri yok arkalarda sürünüyordu… Kimi'nin problemi lastik ısıtmaydı tek turda, hani şu Ferrari'nin son 2senede yaşadığı şey, Massa ısıtıyordu Kimi ısıtamıyordu tek turda sürüş stili vs. den dolayı… işin ilginç tarafı aynı Massa lastiklerin tek turda ısınmadığı araçla Alonso'ya karşı bu üstünlüğü kuramadı, diyeceksiniz ki e iyi o zaman lastikleri çok ısıtamıyorsa tek turda en azından yarışa avantaj sağlar, o da olmadı, her yarış Alonso'dan önce lastik bitirdi, tabi Kimi ile yarışırken lastikler bridgestone du şimdi Pirelli o yüzden sağlıklı bir karşılaştırma yapmak güç, kısacası demek istediğim Massa bir şekilde önüne gelen fırsatı kullandı ve Kimi'yi yendi ve gerçekten güçlü gözüktü, aynı şans önüne 2010'dan beri gelmediği için ise bu kadar kötü gözüküyor.

    Amacım Massa'yı yerin dibine sokmak değil aksine Alonso'nun aslında yapması gerekeni yaptığını vurgulamak, yine çok iyi bir kıyas olmasa da 2004'te Fisichella Massa'yı rahatça yenmişti aynı araçla, ardında iki sezon Alonso Fisichella'yı pistten sildi resmen, 2010'dan itibaren aynısının Massa'ya olması ne kadar Massa 2004'ten itibaren gelişmiş olsa da beni şaşırtmadı…

    Kazadan sonra adam değişti diyorlar, hiç ama hiç katılmıyorum, adam kazayı kendi hatasından yapmadı, öndeki araçtan fırlayan yay bu düz giderken kaska saplandı, gerisini zaten hatırlamıyor, bunun pilotajı etkileyeceğini hiç düşünmüyorum, pilotun kendine güvenini etkileyeceğini hiç ama hiç sanmıyorum

    ve son olarak bence Kimi Alonso için, Alonso Kimi için çok iyi rakip, kazananı birazda 2014 araçları belirleyecek, muhtemelen bir pilot diğerinden daha iyi adapte olacak yeni araçlara, Kimi'nin 2008'de yaşadığı problemi yazdım yukarıda, Alonso'da benzer problemi 2007'de bridgestonelarla Mclaren'e alışmaya çalışırken yaşadı( o zaman kadar hiç bridgestone kullanmamıştı 2001 Minardi dahil)… Yani birazda piyango olacak 🙂 sabırsızlanıyorum…

  29. Komple derken tam olarak neyden bahsettiği mechul.Psikolojik baskı anlamında Alonsonun üzerine tanımam.Kendimi massanın yerine koysam alonsonun ezici üstünlüğü sonrası böyle bir acıklamaya yapma gereği bende duyardım.Biraz kendini düşünerekte hareket etmiş.Ayrıca Schumi ve Alonso zamanını bir tutmaması gerekir.Cünkü Schumacher döneminde üzerinde hiçbir baskı yoktu.Kimse ondan Schumiyi gecmesini beklemiyordu.Ferrari için gelecek vaad eden bir pilottu.Şuan ki durumu cok farklı.Alonsoyu bende cok begenirim ama araç geliştirmede etkisinin 0 oldugunu düşünüyorum

  30. Biz ne soylersek soyleyelim schumacher raikonen ve alonso ile takim arkadasi olan ayni aracla mucadele eden massaydi en dogru ve en saglikli yorumuda suphesiz tum f1 camiasi icersinde ondan daha iyi yapabilecek birisi yoktur diye dusunuyorum kaldiki sadece televizyondan izleyen bizler icin o daha iyi o burda iyi bu surda ustun diyerek yorum yspmak kadar komik bir se yoktur isin icinde olan massaya karsi diye dusunuyorum

  31. massa gider ayak alonso,ya gaz vermiş . schumi maradona . alonso karavana

  32. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    131 in geçtiği AMG mi olurmuş AMG 😀 Murat 131 i anca Ferrari temsil edebilir nede olsa Murat 131 in patenti Fiat Regatadan alınma 😉 Hayırdır nick değişmiş sendemi hangi bayrağa hizmet ettiği belli olmayanlardansın 😀

  33. kendisinin alonsoya olan ezikligine bu şekilde kılıf bulabilirdi …baska acıklaması yok.

  34. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    bu durumda schumacher mercedes amg serisini temsil ederken vettel'de murat 131'i temsil ediyo galiba 🙂

  35. Massa hayatın bir gerçeğine işaret etmiş.Eskiler ve insan üzerindeki etkileri çabuk unutulur hayat böyle bir sey:)

  36. sylvester_m3 avatarı

    Bence uğradığı hezimete yönelik böyle konuşuyor. Alonso kendisini ezdi yerle bir etti. Schumacher ise kendisine hep eğitici şekilde yaklaştı. Massa için 2006 sezonu okul gibiydi, öğretmeni'de Michael Schumacher'di. Schumi için tam anlamıyla bir rakip olsaydın, seni duman ederdi. Komple kelimesi işin içine girince, Schumacher'den üstün pilot söylemek inanın bana çok saçma geliyor. Ben McLaren taraftarıyım, hiç sevmezdim ama Mercedes yıllarında sempatim başladı, ve adamın hakkını veriyorum. Takım içindeki çalışkanlığı herşeyle ilgili oluşu bunun dışında tartışılmaz ustalığı onu diğerlerinden bir adım önde tutuyor hala.

  37. Massa'yi sever, sayar ve saygi duyarim ama bu aciklamayla "kesin" saka yapmistir diyor ve Ferrari sonrası aciklamalarina bakmak gerektiğini dusunuyorum :))

  38. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Schumacher'i pist üzerinde Alonso'yu ise pist dışındaki yeteneklerini övmüş.

  39. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettel ise Golf GTI 😀

  40. ricciardo : anadol

  41. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    :))

  42. Schumacher,i massa,ya değil prost senna berger hakinen,ne soracaksın ,

  43. Massa yapma be, Alonso ve Sumiyi nasıl kıyaslarsın hala aklı yerine gelmemiş sanırım kazadan beri.Yaptığın saçma hataları Alonso mükemmel diyerek örtemezsin.Senin şu performansın çaylak performansı bile değil.Fren de spin atmanı, gidip duvara toslaman Alonso'nun komple olması ilemi izah edeceğiz.2007 nurburngring sonunda pek bir havalıydin ne oldu yediklerini yuttun.Pilotu karakteri ilahlaştırır.

    Ferrari de kalmak için bir pilotda bulunması gereken yarışçı ruhunu çöpe attın, bak sonunda ne oldu.Olan yine sana oldu.Merak etme Alonso abinin ne kadar komple olduğunu görmemize 1 sene kaldı.

  44. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Schumacher Golf Highline ise Alonso Golf Comfortline

  45. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Alonso çok iyi bir pilot bunu kabul ediyorum. Ama en iyi diyemem. Schumacher istatistiksel anlamda bu sporun zaten tartışmasız en iyisi. Bana göre bu sporun en iyisi.

  46. Schumacher ile Alonso birçok yonden benzemekle birlikte,Schumacher bence daha hizli ve yagmur performansi bakimindan Alonsodan daha iyiydi…

  47. Ah Massa ah! Bunca yıllık zillet sonrası normaldir bu esaret! Tabii koltuğu kaybettiğin adam hakkında yorum yapmamanı normal karşılamak lazım hele bu adam Macaristan kazandan sonra seni aramamışsa bile! Kimi seni takımda tutmak adına Ferrari'den kovulsun, 4 yıl sonra aynı adam bütün büyükleri peşinde koşturup hint kumaşı gibi Ferrari'ye geri dönsün hem de Ferrari' nin tüm geleneklerini yıkarak. Eh seni fecaat bir Kimi sonrası performansına rağmen takımda (daha güçlü bir pilot görmemek için) tutturan adama yani Alonso'ya da bu kadar minnet borcun olsun. Bu karakter zaafınla gidip de başarılı olacağın pek bir yer yok gibi geliyor bana ama yine de yolun açık olsun diyeyim!!

  48. Açıklamaya katılmadığımı da söylemeden geçmiş olmayayım."Komple" pilot tanımı kişiden kişiye göre değişebilir,ancak Alonso için kullanılan anlamına bakarsak; Alonso'ya bu sıfatı kazandıran özelliklerin hepsi Schumacher'de de aynı düzeyde var.Hatta Schumacher'in Alonso'ya göre ekstraları olduğunu da düşünüyorum, kariyerinin ilk ve orta vadelerinde çıkarttığı çok özel sıralama performansları ve yağmur performansları gibi.

  49. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Ah ALonso Adamı yalama ettin. 🙂

    Hala Alonso Abimdir diyor 🙂

  50. Berker Yıldırım avatarı
    Berker Yıldırım

    Bende Alonso taraftarıyım ama Schumiden daha komple bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Massa daha iyi bilir herhalde ama pek inanamadım ben.

  51. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    ula alonso f1 i bıraktıktan sonra ''en kolay yendiğim takım arkadaşım massaydı!'' demesin.

  52. Kesin Alonso söyletmiştir bunları Felipe'ye.

  53. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İlginç bir demeç olmuş, karışır birazdan burası.. :))

  54. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Duy bunları massathebest. ben demiyorum senin fanı olduğun pilot diyo

  55. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    "Schumacher şaşırtıcı ve aynı zamanda çok tam bir sürücü. Çok iyi bir pilot. Ancak Alonso daha mükemmeldir diye düşünüyorum"

    Son 3 yıldır söylüyoruz bu adam griddeki herkesten bir adım önde. 2012 de şampiyon olmamasına rağmen takım patronları yılın pilotu olarak seçiyor. Ama aramızda öyle komple teorisyenleri varki alonsonun hızını, massaya yıllardır açık ara üstünlük kurmasını massanın kobay olarak kullanıldığına bağlıyor. Adam çıkmış açık açık söylemiş. Schuminin formda olduğu yıllarda bile daha rahat mücade edebiliyordum takım arkadaşımla diye. Rai fanları alınmasın rai çok iyi pilot gelmesine de çok sevindim inşallah başarılı da olur ama massa alonsoyla kıyaslamamış bile raikkoneni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir