Webber'den Singapur Yorumu: "Sıcak, Gece ve Engebeli"

yazar:

kategori:

2010 ve 2011 yıllarında Singapur GP’sinde podyuma çıkmayı başaran Mark Webber Singapur’u üç kelimeyle anlattı “Sıcak, gece ve engebeli!”

“Son sektör gerçekten çok zorlu. Oradan en hızlı şekilde çıkmak için ritmi yakalamanız gerekiyor. İyi bir tur atmak için son sektörü doğru şekilde tamamlamanız gerekiyor”

“Sıcak koşullarda gerçekleşen yarışı podyumda bitirmek güzel bir ödül. 2010 ve 2011’de podyuma çıkmayı başarmıştım. Orada güzel anılarım var”

 


Yorumlar

  1. RedBull takımı son iki yarışdır birşeyi hatta sezon başındaki testler sırasında milletin gördüğü şeyi gösterdi.Çok dengeli hızlı bir araçları olduğunu ve bunun çıktısı olan lastik canavarı araçlarını göstermiş oldular.Alonso , data ekibi ve stratejistleri birazdaha erken davranıp 8 tur evvel son 6 turda yaptıklarına başlamış olsalardı yakın mücadelede bir RedBull un durumunu görmüş olacaktık.

    RedBull çok hızlı ama temiz havayı seviyor, önde yanlız giderken baskı görmediği pozisyonlarda lastiklerini koruyarak bu hızı yapabiliyorlar.Adamlra iyi bir mühendislik ekibi olmuşlar ve neye ne kadar ihtiyaçları olduğunu ve diğer ekipleri nasıl yıldıracaklarını iyi biliyorlar.Ferrari yi hızları ile korkutmamış olsalar belkide Alonso daha evvel yumuşak lastiklerle hızlı turları deneyebilirdi.SOn yarışda Webber in şanzıman sorunu yanında Vettel in lastik sorunu vardır (RedBull un Vettel-şanzıman açıklaması daha çok göstermelikdir).

    Şu önümüzdeki 4 yarışda RedBull un bu gün ne yaptığını görebiliriz… Ferrari yada Mercedes zorlamaya devam ederlerse ilginç sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz.Yüksek DF hızlı pistler RedBull un aracını yavaşlatmıyor ama lastiklerin bunlara ne göstereceğini bilemiyoruz.

    2014 sezonu konusunda en hazır takımın RedBull olarak anılmasıda ayrı meseledir ki Newey in diğer araçları gördükden sonra daha iyi müdahalelerde bulunması ise ayrı bir meseledir. 2014 de geride kalabilecek bir RedBull beklentilerin dışındadır ki belkide Ferrari bunu görüp mğcadeleyi kendi içinde göstererek birazdaha durumu kotarmanın yoluna gitmiş olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir