Massa: "Artık Destek Rolünde Olmayacağım"

yazar:

kategori:

Ferrari’deki son döneminde Fernando Alonso’ya yardımcı olmaya çalışan Massa, takımda geleceğinin belirli olmasının ardından artık destekleyici rolde olmayacağını söyledi.

Massa “Artık destekleyici rolde olmayacağım. Saldıracağım.” dedi.

Yaptığı röportajda kendisi için en acı günün hangisi olduğunun sorulması üzerine Massa, 2010 Almanya yarışına dikkat çekti.

Massa “O gün en acı günümdü. Çok uzun sürdü.” dedi.


Yorumlar

“Massa: "Artık Destek Rolünde Olmayacağım"” için 69 yanıt

  1. 🙂 tanıyamadım sizi ?

  2. Artık Luca'nın sözü geçmiyor.

  3. sedat ne yalan söyleyeyim seninde alonsoyu savunacağını hiçmi hiç düşünmemiştim.ironik bir şekildede olsa:)

  4. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    yalnız beyler yazıda '' Ferrari'yi bununla suçlamak herkese büyük haksızlık etmek olur. Özellikle de Alonso'ya'' böyle bi cümle geçiyo dikkat kıyamet kopabilir…

  5. Massaya yakıştıramadım.2008 dünya şampiyonluğu için başka bir takımda yarışıyor olmasına rağmen Massaya elinden gelen yardımı sağlayacağını söyleyen Alonsoya bu şekilde davranacağını söylemesi hiç hoş olmamış !

  6. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    yalnız önümüzde ki yarışı kazanırsa ne tuhaf olur 😀

  7. Rob Smedley ferrariden ayrılır ayrılmaz Massaya gazı vermeye başladı. Massa şimdide Raikonenle-Alonso çarpışıp birbirini yiyecek diye açıklama yapmış. Smedley sen yok musun sen? ne yılanmışsın sen.

  8. Alonso'nun Ferrari'ye birinci pilot ünvanıyla geldiği ortaya çıkmıştı diyelim. Gerisini yutuba yazarak öğrenebilirsin.

  9. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    En son hangi bilim-kurgu filmini izledin ya da romanını okudun? 😀

  10. O yarıştan sonra Alonso'yu yuhlamışlardı. Serhan Acar öyle demişti.

  11. ya massa ne acı gününden bahsediyon kardeşim ya sanki galibiyetin çantada keklikmiş yarışı alcakmışsın gibi konuşuyon alonso zaten seni er yada geç geçecekti arkadaşım o yarışta kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı yarışta senle ister farkı açıyodu ister kapatıyodu sadece bu geçişin temiz olması lazımdı istanbuldaki redbull hadisesi gibi sıkıntılı olmamalıydı takımda dubleyi tehlikeye atamadı yoksa o galibiyeti normal şartlardada alamıyacaktın bi bahanen var işte alonsoya yol verdin yoksa yarış benimdi alonsonun gücü beni geçmeye yetmedi diye bunla övün dur alonso orda seni eze eze geçseydi hiç elle tutulur bişeyin olmayacaktı olaya iyi tarafından bak 3 senedir bunu konuşuyoruz bazılarını inandırmışsın o yarış benimdi hikayelerine ama o işin aslı öyle değil benim bildiğim alonso o galibiyeti söke söke alırdı zaten ama sen o kazadan sonra kendini göstercem diye agresif olursun bi çuval inciri berbat edersin diye takım bu işe el attı

  12. Bu Smedleyden âlâ ferrari düşmanı yok. İnanki inan sayın babil kralım bu Smedleydeki çene mahalle kadınlarını geçmiştir. Konuşa konuşa Massanında ferrarininde performansını düşürdü yıllarca. Vettel şampiyon olduysa 2010'da bu herifin ihaneti sonucudur. Massanın formunu düşürüp, gereksiz yere onu hırslandırıp, rakip takımdan webber yahut vettele değilde Alonsoya savunmaların kralını yapmasına sebep olmuştur. Allah peygamber aşkına, deist olanlar için Allah aşkına, Agnostik olanlar için doğa aşkına, Massanın 1 tek gün Vettele herhangi bir yarışta zorluk çıkardığını gördünüz mü? Tur bindirirken mübarek takım oyuncusu ya hani neden pitten geçme cezası alıp mesela vettele sorun çıkarmayı göze alamadı. Yada bu sene Vettelin 9. başladığı bir yarış vardı o yarışta neden vııjt diye Vetteli yanından uçurduda savunma yapmadı. Bak menejeri Briatore olan Webber bile Alonsoyu ne kadar zorluyor? görüyorsunuz. Vettele gıcık olan webber geçen yarış neden onca tur boyunca Alonsoyu sıkıştırdı? maksimum sürati kifayet etse belki geçecektide. Bu işlerde duygusallığa yer yok. İş başka dostluk başka. Kılavuzu karga olanın burnu dünya turuna çıkarmış. smedley kılavuzun olursa böyle ferrari basar tekmeyi. Geç bile kaldılar açıkçası. Brezilyada dünya kupası ve olimpiyatlar düzenlenecek diye oranın spora yaptığı yatırımdan faydalanmak için Massaya sabrettiler ama olmadı yinede. BAKTILARKİ KAZ GELECEK YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ AMA KÜMES GİDİYOR BU SEFER. O zaman biz bu kümesi bir ilaçlayalım içindeki haşerattan kurtulalım diye toplu temizlik yaptı ferrari. Hele yılanın başı smedleynin gitmesi veli nimet oldu. Massayı gereksiz yere kışkırtan yine o. Dikkat edin Massa 4 gün önce Alonso en komple arkadaş diyordu 4 gün sonra smedleyninde gidişi belli olduktan sonra bu açıklamayı yaptı. Bu smedley 2010 şampiyonluğunun önündeki en büyük haindir. 2012 hakkında günah almak istemem ancak 2010 kesin. Ferrariyi mahkeme mahkeme gezdirip belkide spora şaibe düşer diye son yarışta Fia Bile bile Vetteli şampiyon yaptı. Çünkü takım emriyle arkadaşını geçen bir takımın pilotu şampiyon olsa spora ciddi gölge düşecek diye düşündüler. Smedley Ferrari tarihinin casusluktan sonraki en büyük hainidir.

    Belkide ingiliz olması ve 2007den sonra sürekli ferrariye gizli kapaklı ihanet etmesi tesadüf değildir. Bu ilk geldiği 2004-2005 sezonunda test mühendisiydi. tabiki 2004 sezon öncesi gelmediği için onu 2005 yılında değerlendirmeliydik çünkü 2005 aracı üstünde iyi yada kötü bir emeği olacaktı. Bakınız 2005 sezonu ferrarinin 10 yıllar sonra en lenet sezonu oldu. ama konuşkandı sevecen yüzlüydü büyük ihtimal casustu ama sıcakkanlı italyan insanları onu dost canlısı gördüler 2006 yılında Massanın yarış mühendisi oldu. Massa sonlara doğru onunla açıldı ve Rob ilk başta casus olduğunu göstermedi. Güven kazanmalıydı ve bir yapılanmayı çökertmeliydi bunun için bir kobay buldu ve onu ferrariden şutlattı o da 2007 yılında casusluk skandalının baş kahramanı olacak nigel stepneydi. Ve o kobay işini iyi görememişti mclaren ava giderken avlanacaktı. Derken stepney ve coughan baş aktörler olarak yargılandılar ama asıl yılanın başı daha yıllar yılı ferraride kalacaktı. 2007 senesinde yine fia işe el atttı ve casusluk yapan bir takımın pilotu şampiyon olamaz dedi. Bu yüzden herkesin yediği son yarışta raikonen efsanevi şekilde şampiyon oldu senaryo ve kurgusu çizildi. Smedley bununlada durmadı 2008 senesinde kendi pilotunu şampiyon yapmak istiyordu ve 2009'da ferrari yapılanmasını tasfiye edip Massayıda mclarene götürecekti ve mclaren yıllar boyu ferrari gibi üst üste şampiyonluklar yaşayacaktı. Bu oyunda başlarda iyi gidiyordu ama ferrari son anda bu işe uyandı yinede smedley o kadar iyi oynamayı beceriyorduki bu işin altında kimin olduğu tam anlaşılamadı. Bu arada oyunu en az smedley kadar iyi oynayan bir fransız vardı oda renaultu canlandırmak için Smedleynin oyununu tuş edecek bir oyunla karşı atağa geçti ve Bu kaosta tabi siz ve bizlerin bilmediği takımlar arası kaosta Renaulta tekrar galibiyet getirdi. Bu yüzden Ferrari Briatoreye ne kadar teşekkür etse azdır. Briatore aslında bilmeden Ferrari yapılanmasını kurtarıyor ve Massanın şampiyonluğunu engelliyor ama ferrarinin bekasını koruyordu. Nitekim o sezonda bir katakulliyle Hamilton şampiyon olacaktı.

    Fia bu üç takımın kendi arasında dalaşmasından ve kirli oyunundan sıkıldı. Sonunda ekonomik krizide bahane ederek kuralları değiştirdi. Ve Değişen kurallara en iyi uyum sağlayacak takımında kim olacağı önceden belirlenmişti. Red Bull efsanesi doğacaktı ancak Bar Honda gayet hızlı bir araç tasarlamıştı. Bu yüzden lk sene çift katman difüzörüne kadar atı alan üsküdarı geçmişti ve Bir ingilizi satın aldığı eski bar hondada bahtsız bir ingiliz şampiyon olmutu bile 11. yarışta. Bu kural değişiklikleri Smedleyninde kafasını karıştırmıştı ve yapılanmayı çözmenin yıllar alacağını düşünerek ferraride kalmaya devam etti. Ancak hile çuvala sığmadı kendi pilotu nerdeyse ölüyordu.Smedleyde bu durumun ilahi değilde kasti olduğunu düşündüğü için ve kendinede zarar geleceğini düşündüğü için planlara bir süre ara verdi. 2010 yılı herkesin malumu.Ferrariyi mahkeme mahkeme süründürdü. Dahada ilginci araştırmalarım sonucu bu smedleynin Ya frank williams yada ron dennis adına çalışan bir ingiliz ajanı olduğunu düşündüttürüyor bana.Amaç Ferrari yapılanmasını yıkmak ve 63 yıldır şahlanan atı bu spordan uzaklaştırıp kendi takımlarını bu sporun tek hakimi yapmaya çalışıyorlar. Smedley gibi bir kurnazı yıllardır ferrari bünyesine sokup takımın kimyasını bozdular. Massa ordan burdan aldığı destekle haketmediği halde kırmızı arabayı sürdü son 2 yıldır. Ve smedley denen adamda yıllarca Massanın pelerini altında Ferrariiyi hem takımlar hemde pilotlar şampiyonluğundan ett.

    AMA ARTIK ŞAHLANAN AT UYANDI VE YENİ KİMYASINI BULUR BULMAZ ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEKTİR. YİNEDE BÜYÜK ENDİŞELERİM HÂLÂ VAR TAKIMIN TEKNİK ŞEFLERİ YİNE İNGİLİZ YİNE Mİ ACABA? DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

  13. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    herşeyi alonso yapıyor kardeş…herşeyin başının altında alonso var!!!!

  14. Şalu suz yazı olmuş nerde la bunun şalusu? ☺ ☺

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Amman allahım Massa atak moda geçecekmiş, ulan destekleyici modunda bile bir işe yaramadın, şimdi ne yapacan sanki. Hem sonra madem böyle bir gücün var, neden 4 senedir takımı rezil ediyorsun. En azından arkadaşını geçemiyorsan bile çok yakın bitirebilirdin kaç senedir. Takımında şansı olurdu.

    Bu hareketlerin yüzünden hiç sevmedim seni işte, fırsatını bulur bulmaz sokuyorsun akrep gibi.

    2010 Almanyada Alonso 10 kere yanına geldi, hatta burnu geçti bile, kaza yapmak pahasına adama inatlan yol vermedin, adam da telsizden "ne yapmaya çalışyor bu" şekilnde sitem etti ister istemez. Akabinde de emiri verdiler doğal olarak. Takım arkadaşın şampiyon olmak için çırpınıyor, arkadan sürekli yaklaşan bir Vettel var, sen kalk yol vermeyecem bana ne moduna sok kendini. Bak zamanında Sauber de vermiş ayarı sana..

    http://www.youtube.com/watch?v=1ol0KTDmO54

  16. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Başka bir haber kaynağından aldığım yazıdır ;

    Massa Alonso'ya şampiyonada yardım edecek
    Ferrari başkanı Luca di Montezemolo'ya La Gezzetta dello Sport tarafından yöneltilen soruda: "Massa'nın Alonso'ya şampiyona da yardım etmeyeceği söyleniyor. Ne diyorsunuz bu konuda?" denildi. Montezemolo'da "Massa bize takımlar şampiyonasında Alonso'ya da pilotlar şampiyonasında kesinlikel yardım edecek" diyerek soruyu cevapladı.

  17. Kimi_ in_Rai avatarı

    Massa Sonunda ayıldın yani
    Sen F1 karyeri boyunca hep Destek Rolünde mı olacaktin? Ferrari Alonso'nu senden üstün görmüş seni feda etmiştir :))
    2010-2011-2013 harcadılar seni (2012 söylemiyorum)

  18. sen olsan bu performansla koca ferrarinin başarıya aç ferrarinin 2. pilotu olabildiğine şükretmezmiydin çok bile kaldı o kazadan sonra massanın 4 sene takımla kalması saçmalığın danıskasıdır massa bunu çok iyi biliyor ferrari sana para vermiycez yarış seneye deseydi massa yine imzayı çakardı o koltuk massaya fazlaydı onun için ferrarinin 2. pilotu olmak lüks şu durumda işte koltuksuz şimdi

  19. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Tabikide söylediklerin doğru söylediğin teori sonucu Mssa'nın performansı dahada artabilirdi fakat, o sürecte ve sezonun hemen hemen yarısı tamamlanmışken o risk Reddbull araçlı Vettel karşısında alınırmıydı ? bence alınmazdı ki alınmadıda doğru olan yapıldı biraz daha şans ile Alonso şamiyon olabilir her iki sürücüde 2011 de daha rahat edebilirdi diyeceğim ama 2011 de adamlar tozu dumana kattı 🙂

  20. Komik adam bu MASSA.Sanki bugüne kadar bişey yapmış gibi bundan sonrada mal mal sürecem diyor.Yani ilk 10 a girerse eyvallah bundan sonra.

  21. Kimi_ in_Rai avatarı

    Görünen o ki Konuyla ilgili yüreğin doluymuş:)

  22. bu arada sizden ahlaklı rakip olarak Kimi ve Alonso'yu da karşılaştırmanızı rica etsek..Çünkü bu konuda 3.tarafın( Massa) en istikrarlı ve en sadık takipçisisiniz.Teşekkürler

  23. (Cok basit bir hesapla Massa-1 Alonso-2 bitirseydi puanlar 116 ya 92 olacakti, puan farki sadece bir yaris galibiyeti kadar.. Massa bu yaristan sonra Ferrari aracinin da yukselen formuyla daha fazla puan topladi, ki o kenara itilmis psikolojisi olmasaydi belki daha fazla puan toplayacakti.)

  24. bu sözlerine hiç bir itirazım yok. kaldı ki felipe de takım oyuncusu olduğnu çok kere söyledi, ferrari de takımın pilotların menfaatlerinden önce geldiğini söyler sürekli.

    problem şudur ki, o gün mahkemede felipe'yi açık açık aptal yerine koyup, "biz yer ver demedik ki, felipe vazife çıkarmış kendisine (nanik)" diyecek kadar alçakça bir tutum sergileyen ferrari, "bugün hızlı olan kazandı" diyecek kadar bencil olan bir pilot; geçen seneki amerika, kore ve brezilya yarışlarından sonraki açıklamalarda neler demişlerdir? amerikada vites kutusu zorla kırılmasına rağmen podyumu alonso'ya bırakan, kore'de ferrari tarafından alonso'yu geçmemesi için talimat üstüne talimat yiyen, yağmurlu brezilya yarışında kaç kez 2.liğe yükselip yerini alonso'ya bırakmaktan başı dönen felipe için bir Allahın kulu "aslında daha hızlıydı" dedi mi? "helal olsun, takıma arkadaşına nasıl yardım etti" diyeni duydun mu? üttüm kaçtım hesabı, felipe'yi kullandıkları ve puanlarının üstüne oturdukları yarışlarda bile bir kuru teşekkür duymadık, bunu bile çok gördüler felipe'ye.

    hasbel kader alonso şampiyon olsa, kim bu yarışlardaki felipe'nin başarısından ve fedakarlığından bahsedecekti? hani takım oyunuydu bu? felipe peygamber soyundan mı geliyor ki, her konuda durmaksızın alttan alması gereken ve devasa olgunluk içerisinde bulunması gereken kişi hep felipe oldu?

  25. Cok basit bir hesapla Massa-1 Alonso-2 bitirseydi puanlar 116 ya 92 olacakti, puan farki sadece bir yaris galibiyeti kadar.. Kendinde soylemissin Massa bu yaristan sonra Ferrari aracinin da yukselen formuyla daha fazla puan topladi, ki o kenara itilmis psikolojisi olmasaydi belki daha fazla puan toplayacakti.

    O garajda Santander baskani Emilio Botin`in direk mudahalesi soz konusuydu, kimse kivirmasin. Bu olacaklar taaa Cin gp pit girisinde Alonso`nun Massa`nin tepesine binmesinden belliydi, o olayda Ferrari Alonso`ya takim arkadasina saygili olmasini bildirebilseydi bu cirkinliklere kimse sahit olmak zorunda kalmazdi. Tekrar soyluyorum, Bu olaydan once takim emirleri yasal degildi, bu olayla birlikte yasal hale gelip mucadelenin icine edildi..

    Ve emin ol Massa o hareketi yapabilseydi efsane olurdu, en azindan bir cok F1 faninin gonlunde 😉

    Not: Ha takim emirleri yasakken takim emirleri yokmuydu? kismen vardi ama kimsenin gozune sokulmuyor ve mucadeleye izin veriliyordu, Massa Kimi`ye takim emriyle mi yol verdi? ve Kimi Massa`ya takim emriyle mi yol verdi? Bu adamlar aptal degil, yol vermeseler once kendilerini rezil ederler, bunu gectim bir cogunun birbirine saygilari! var.. Turkiye Gp de o hic begenmediginiz Redbull`larin carpismasindan sonra takimi suclayan oldumu? Hayir. Herkes pilotlar uzerine yogunlasti Redbull daha cok kazandi..

  26. bu ne biçim yorumdur kardeşim.ne demek fernando yalakası.

  27. Vettel şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

  28. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    ''o gün fernando daha hızlıydı diyenler,
    evet, fernando daha hızlıydı.
    peki izlediğimiz şey "zamana karşı bir yarış" mıydı?
    bu sporun içinde "savunma" diye bir şey yok mudur?
    savunma yapan pilot, yerini muhafaza edebilmişse bu bir başarı değil midir?
    eğer değilse, yavaş aracıyla alonso'nun, daha hızlı araçla uzayıp giden ve pistte herkesten daha hızlı olan vettel'in önünde bitirdiği yarışlarda fernando neden "kral" oluyor? hani hızlı olanın hakkıydı kazanmak?
    ''

    Dostum iyi güzel söylüyorsunda neden ? Massanın şampiyonluk iddiası yokken Alonso'dan gereksiz yere puan çalmasına gerek var ? olduda Massa 1.bitirdi sezon sonu o puanlar yüzünden Alonso şampiyonluğu kaçırmış olsa idi daha mı güzel olacaktı, pilotları şahsi olarak düşünerek konusuyorsan eyv. fakat ortada koskocaman bir gerçek ve şampiyonluğa 1 aday varken Massanın yol vermemesı saçmadegılmı ?

  29. sevineni güldürmez, kimbilir..

    zararın neresinde dönülürse kardır. bundan sonrasına bakalım. felipe'nin yeniden yükselişini izleyelim, unutanlar hatırlasın, bilmeyenler öğrensin. unutturanlara neler olacak, bunu da önümüzdeki sezon göreceğiz. hayırlı ve uğurlu olsun, şükürler olsun.

  30. aynen tahir.biz takım emrinin yasallığından ve illegalliğinden değil yapılış tarzından rahatsızız.az öncede belirttim.bunu alenen yolun ortasında durarak değil daha üsturuplu bir şekilde yapabilirlerdi.

  31. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Madem bu kadar geri planda kaldın bundan çok rahatsızdın çok acı çektin o zaman bugüne kadar niye Ferrari'de kaldın ?

  32. ulen seninle aynı fikirde olacağım hiç aklıma gelmezdi:)

  33. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    alıntının böylesini görmedim telif hakkı kimin la bu yazının 😀

  34. Biz yorumculara göre işimize geldiği gibi mantıklı yada mantıksız Takımlara sorarsak onların yaptıkları hepsine göre mantıklı bize mantıksız olanlar.

    F1 bir takım işidir başarının kilit noktası ise başta iyi bir finanse edilmiş takım ve başarı için Şasi motor ve en önemlisi arabanın en iyi parçası olan pilotu içine bırakmak.

    Alonso ve Vettele oranla bende duymadım Kimi'nin telsizden tabirince yalvardığını soğuk kanlı bir adam pek takmaz zaten o tür şeylere işini yapar ekibi de bilir onun ne istediğini işi önceden bitirir bakalım 2014 de neler olacak 🙂

  35. şu cümleleri felipe'nin ağzından duymak için yıllardır bekliyoruz. çok şükür ki esaret bitti, felipe'nin kolunu kanadını kıran adamlar ellerini felipe'nin yakasından çekebildiler sonunda.

    adam en acı gününün 2010 almanya olduğunu söylemiş. bundan niye rahatsız oluyorsunuz ki? galibiyetin zorla elinden alındığını, sonra podyumda maymunluklara katlanmak zorunda bırakıldığını, mahkemede ferrari'nin "felipe'nin yol vermesi için söylenmiş sözler değildi" katmerli yalanlarını ve yine suya sabuna dokunmadan her olaydan kazanç çıkaran tek şahsiyet olan pilotun "bugün hızlı olan kazandı" sözlerini unutmadık, insan olan da unutmaz zaten.

    2010 almanya demese, 2008 singapur diyecek; daha mı mutlu olacaktınız? altından her defasında alonso'nun çıkması massa'nın suçu değil de alonso'nun vukuatları olabilir mi?

    o gün fernando daha hızlıydı diyenler,
    evet, fernando daha hızlıydı.
    peki izlediğimiz şey "zamana karşı bir yarış" mıydı?
    bu sporun içinde "savunma" diye bir şey yok mudur?
    savunma yapan pilot, yerini muhafaza edebilmişse bu bir başarı değil midir?
    eğer değilse, yavaş aracıyla alonso'nun, daha hızlı araçla uzayıp giden ve pistte herkesten daha hızlı olan vettel'in önünde bitirdiği yarışlarda fernando neden "kral" oluyor? hani hızlı olanın hakkıydı kazanmak?

    hafızası bu kadar kuvvetli insanlara sormak isterim;
    2007 indianapolis yarışını hatırlar mısınız?
    o gün de alonso hamilton'dan daha hızlıydı.
    geçemedi. hamilton'un savunması, aynen 2010 almanyadaki gibi alonso'nun elini ayağını kilitledi.
    start finish düzlüğünde aracını at arabası sürer gibi pit duvarına dehleyen, "ben geçemiyorum, takım arkadaşımı önümden çekin" demenin bilmem kaçıncı şeklini gösteren alonso'nun içinde bulunduğu durumu hatırlatmak isterim. hani farkı açıp açıp kapatan, ama iş atak yapmaya gelince bir türlü öne geçemediği bir başka yarış daha.. alonso taraftarlarına bir kez daha savunmanın f1'deki yerini ve önemini anlatan bir yarış daha.. 2010 abu dhabi'de bir pilotu şampiyonluktan edebilecek kadar kuvvetli olan "savunma"nın öneminden bahsediyorum..

    şükür ki felipe'nin fetret yılları, varlığının temel anlamının unutturulduğu saçma sapan bir dönem geride kaldı. takımın kadrolu "fernando yalakası" marc gene orada, renault yıllarında yaptığı katkı ve schumi'ye yaptığı çirkeflikleriyle alonso'nun şampiyonluğunun bir kulbunu fazlasıyla hak etmiş olan fisichella orada, mclaren gibi bir takımı rezil rüsva ederkenki saz arkadaşı, suç ortağı dela rosa orada, bir de üstüne briatore ahlaksızını getirdiler mi kadro tamamdır. tepe tepe kullanın, mümkünse yalnızca bir çatı altında toplanın ki insanlar çirkefliğin nerede olduğunu bilebilsinler, kanser gibi yayılmayın padoka.

    tek dileğim, felipe'nin ferrari ile hiç bir bağı olmayan bir takıma gitmesi. bir ihtimal sauber seçeneği düşünülüyor, umarım gerçek olmaz. ferrari'nin arka bahçesi takımda, ferrari'nin 1 numaralı pilotunu geçecek bir pilota izin vermediler, vermezler de. ferrari canavarlarını salar üstüne, motorun sağlamlığı tartşılır olur, motor fiyatları bir anda artabilir Allah muhafaza. örnek isteyen var mı, yarış arşivlerinde duruyor dışarı "uçurulan" sauber pilotu.

    lotus seçenekler arasında en uygunu, en rekabetçisi. elbette raikkonen bu takıma çok şey kattı, ancak takımın renault olduğu dönemde de kubica ile 2010'da gayet başarılı bir sezon çıkardıklarını unutmamak lazım. maddi gücü kısıtlı, gelişim konusunda geride kalmaları gayet normal. ama en azından felipe'nin pist üstündeyken aklında olan tek şey yarışmak, amacı sadece yarışı mümkün olduğunca üst sırada bitirebilmeye odaklanmak olacak. ki bu kadar doğal ve normal bir amaç için bile piste çıkmasına izin verilmemiş felipe'nin, nelerden bahsediyoruz şimdi..

    öyle acı ve öyle yıllarca şuramıza buramıza dayamışlar ki bu "zorunluluğu"; millet sanmış ki felipe ölene kadar alonso'ya yer verecek, hiç mücadele etmeyecek, mücadele etmemesi, f1 kural kitapçığında yazılı sanki. şimdi felipe'nin gayet doğal ve olması gerektiği gibi "artık saldıracağım" demesi, ne kadar garip karşılanıyor. bir de ayıplasaydınız bari =)

    belki de massa'nın kariyerinde yalnızca 2 galibiyet ve 3 pole bulunduğu bir dönemde, son 2 yılın dünya şampiyonu olan yere göğe sığmaz pilot ile çatır çatır mücadele ettiği, poleleri kapatıp startlarda dışarı savurduğu, geçilmemek için aracının sidepodunu ön lastiğine kilitlediği, malum dünya şampiyonunun "kışkırtıcı" sözlerine hiç ses çıkarmayan diğer pilotların aksine ağzına geleni sayacak cesarette, taş gibi savaşan bir felipe'yi tekrar izlemek istemiyorlarlardır, mümkündür, hoş karşılamak lazımdır..

    belki de alavere dalavereyle alınan galibiyet sonucu şampiyonluğunun gasp edildiği sezonun acısının, kaderin cilvesi gibi alonso'dan da çıkmasından korkulur, ki ağlayanın hakkı se

  36. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yukarıda da yazdım. Hayatın her anında olduğu gibi F1 de de işler akıl ve mantık içerisin de yürüyor.
    Attığın linkte de mantıklı bir davranış sergilemiş Lotus.
    Gro neredeyse 20-25 tur, Vettel'in arkasında gitti. Ancak fark hep açıldı.
    Lotus emir vermese; Rai, Gro'yu geçemez miydi? Tabi ki de hayır. Sonuç olarak Rai sadece, Gro'yu geçmekle kalmadı, Vet'e de atak girişiminde bulundu.

    Bu arada Raikkonen'in, Alonso ve Vettel'e oranla telsizden yalvardığını hiç duymadım. Takım emirlerine karşı değilim. Pilotun, takımı telsizden yönetmesine karşıyım.

    Ferrari 2010 Almanya'da, Alonso'dan önce duruma el atmalıydı.
    2010 Almanya'da yapılan hamle doğru olsa da, yapılış biçimi yanlıştı.
    Tıpkı 2013 Malezya da ki gibi. 😉

  37. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2010 Kanada Gp'sin de pole Hamilton'a gitmişti. Sezonun yedi yada sekizinci yarışıydı. Hatırlayamadım.
    Site, haberle ilgili başlığı; -Hegemonyaya Son- olarak atmıştı.

    Demek istediğim; Red Bull 2010 da da çok baskındı ve Almanya da pole binde 2 saniye ile yaklaşan Alonso, galibiyeti çok hak etmişti.
    Sıralamalar da yavaş olan bir araçla, sıralamalarda çok çok hızlı olan bir araca karşı binde 2 saniye ile geride kalmak her pilotun harcı değil. Bu büyük bir başarıdır.

    Sıralama olaylarını geçtim, yarışta da hızlı olan taraf Alonso'ydu. 2010 da ne DRS vardı, ne de KERS. Atak yapmak çok zordu. Önde ki pilot da kinli bir şekilde sürüp, daha önce hiç kimseye yapmadığı savunmayı, takım arkadaşına yapınca, olay haliyle; Saçma oluyordu.
    Ferrari yönetimi de doğru bir hamleyle olaya müdahale etti.
    Nebuchadnezzar'ın da dediği gibi; Smedley olayı biraz daha dramatikleştirdi.

    Hayatın her alanında olduğu gibi, F1 de de işler akıl ve mantık içerisinde yürüyor.
    Ferrari'nin her yarış rekabetçi olan ve sürekli yükselen formuyla tüm rakiplerin korktuğu pilota yönelmemesi; Ridiculous olurdu.

  38. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Kesinlikle Haklısın 😀 Ramboya Çok Fazla Bu Yorum. Şu ana kadar her cümlenin sonunda 360 tane "." koyan biri sonucta 😀 Ama sonuçta araştırıyor bişiler öğrenmeye çalışıyor oda güzel 😀

  39. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Güzel yazı ama kimden alıntı olduğunu da yaz da telif hakkı başını ağrıtmasın:)

  40. Çok haklısın zaten yazdıktan sonrada dedim F1 acımasız bir dünyadır Senna'nın da dediği gibi F1 demek para demektir bu para içinde her şey yapılır.

    Attığın Video da yanlış olan şeyler de var doğru olanlarda Multi 21 ne demek takımın ikinci pilotu birinci sırada kalmalı takımın birinci pilotu ikinci sırada. Ama dinlendi mi hayır bileğinin hakkı ile viraj çıkışında iyi bir çekişle uzadı gitti olay budur.

    Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/25662-lotus-bahreyn-de-takim-emri-yapmis.html?print#.Ujgpq9K9VyI

  41. Yarış öncesi Massa 68 puan Alonso 98 puan. Massa son 3 yarış 0 çekmiş. Farkın sebebi de bu. Sezon ortası için büyük bir fark değil. Zaten mesele sadece bu da değil. Dedim ya şampiyona şekillenmemişti. O yarış sonrası şampiyonadaki sıralama sezon sonu tamamen değişmişti.
    -Hamilton
    -Button
    -Webber
    -Vettel
    -Alonso
    Sezon sonu böyle değildi değil mi ?
    Sorun bu farklar değil sorun Ferrari nin asla pilotlarına eşit davranmaması. Bir McLaren olmasını beklemiyorum ama takım emirlerinin yasak olduğu bir dönemde sezon ortasında şampiyona da 5-6 sıradaki pilotlara emir uygulanmasını da kabul edemiyorum. Massa nın büyük kazasının yıl dönümünde alacağı bir galibiyetin ne kadar önemli olduğunu da unutmayın.

    Gelelim Abu Dhabi ye. Pist geçişe gayet müsait virajlardan oluşuyor. Ama o sene ne olduysa Bahreyn ve Abu Dhabi de atak göremedik. Ama sadece 2010 da. Son yapılan yarışlarda iki pistte de çok fazla geçiş gördük. Yarış sonrası yanılmıyorsam bir mühendis sorunun farklı ayarlardan kaynaklandığını söylemişti. İş DRS nin olmaması da değil.. Pistte sorun falan yok yani.

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Basit bir yer değiştirme neden 2007 veya 2008 deki gibi olmadı?Neden smedley telsizde massadan özür diledi.Bir yer değiştirmede bu kadar cümle kurmanın anlamı ne?Ses tonu ve kelimeleri tane tane söylemesi nedendi?.Bu adamın konuşmaları Ferrariyi zora sokmuştur.Aynen singaurda hamiltonun yarışını mahvet dediği gibi.

    Bu iş kılıfına uydurulabilirdi.Daha az tepkiyle bitirilebilirdi.Bunu yapanlar çok güzel bir şekilde yaptılar.
    Biz de yapabilirdik.

  43. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''2009 Macaristan da olanlardan sonra o adamın ruh hali ne diye bir düşünen olmadı 2010 Almanya galibiyeti o adama zor geçirdiği günlerden sonra ilaç gibi gelecekti bu bir gerçek.''

    Tencere dibin kara, senin ki benden kara.
    Milyon dolarların takla attığı bir organizasyon da, duygusallığa yer olmamalı. Olmuyor da.
    Zaten olsaydı, 2013 Malezya'da bu olmazdı: http://www.youtube.com/watch?v=5y4-RH7eBr0

  44. Yüreğine sağlık Hocam ellerin dert görmesin olay budur.

  45. Ferrari hata yaptı. Takım emri kesin şekilde yasak, bunu hepimiz biliyoruz. Yasak olması takımları durduruyor tabii ki takımlar bu işi kılıfına uydurarak takım emri uyguluyorlar. Hatta bazı takım yöneticileri çıkıp 'Takım emri geri gelmeli' diyebiliyor.
    Peki o zaman diğer takımlarda bunu yaparken nasıl oluyor da Ferrari bu kadar eleştiriliyor, hatalı bulunuyor?
    Çünkü açık açık yaptılar, göstere göstere. Belki 'Alonso senden hızlı, bu mesajı anladığını doğrular mısın?' şeklindeki telsiz mesajını tek başına takım emri bu diyerek taşlayamazdık, ancak hemen bu mesajın arkasından Massa ayağını gazdan çekerek açıkça yol verdi. Belki bu takıma kafa tutmaktı, yol veriyorum bakın ama size de sorun çıkarıyorum demek istemişti. Hemen arkasından Rob telsizde 'Üzgünüm' yorumunu yaptı.

    Uzun zamandır görmediğimiz netlikte bir emir haline geldi bu verilerin hepsi toplanınca.

    Alonso Massa ile pit-stopların hemen ardından olan çekişmelerinde 'Bu aptalca(gülünç)' yorumunu da yapmışken işler Ferrari için daha da zor hale geldi.

    Ferrari neden bu kararı verdi peki? Sırf Alonso'yu savundukları için mi? Ferrari'yi bununla suçlamak herkese büyük haksızlık etmek olur. Özellikle de Alonso'ya. Bu şekilde bir telsiz konuşması yapılmasının tek nedeni Ferrari'nin şampiyonada önde olan ve öndeki dört pilota yaklaşması gereken pilotunun ihtiyacı olan puanı sağlamak amacıyla yani takımı düşünerek yapılan bir hamle olduğuna inanıyorum. Felipe Massa bu yarışa başlarken takım arkadaşının gerisindeydi, son üç yarışta puan alamamıştı ve geçen yıl tam olarak bu zamanlarda yaptığı kazanın ardından performans kaybediyordu. Ferrari takımı bunu göz önünde bulundurarak tabiri caizse Fernando atına kumar oynadı. Kazandılar mı, yoksa kayıp mı ettiler sonra göreceğiz. Ceza ile ilgili bilgi alınca ve ardından gelecek haftasonu sonuçları görünce. Bakalım Fernando bu iddiayı sürdürebilecek mi?

    Olaya Massa açısından bakarsak çok büyük hayal kırıklığı yaşadığı kesin. Çok uzun süredir ilk defa galibiyet almış olacaktı ve bu onun tekrar eski formuna dönmesi için çok büyük bir etken olabilirdi. Bu yarışın ardından özgüven anlamında çok büyük bir yara almış olduğunu düşünüyorum.

    Takım karışmasa Fernando atak yapıp zaten geçecekti diyen arkadaşlar, çok büyük ihtimalle haklısınız ancak bu yapılan hatayı telafi etmez.

    Bu olaylardan sonra Alonso ya da Massa'ya saldırmak yanlış olur bence. Hatalı olan öncelikle takım. Evet Alonso açık bir biçimde Felipe'nin savunma yapması üzerine 'Bu aptalca' dedi telsizden ama bütün suçu onun üstüne yıkmak çok büyük hata olacaktır. Takım zamanında Renault tarafından yapıldığı gibi 'Hızlıysan geç' diyebilirdi, ama bunu tercih etmediler, avantaj sağlamaya ihtiyaçları vardı.

    Bu tartışmalar zaten start dışında bir eğlencesi olmayan Almanya yarışını bence daha da keyifsiz hale getirdi. Türkiye yarışı gibiydi diyeceğim ama orada kazaya kadar oldukça sıkı çekişme vardı en azından.

    Yarışın diğer takımlar açısından nasıl geçtiğine bakarsak Seb kendi evinde podyum gördü ve bu puan sayesinde Mark'la farkı sıfıra indirdi. Lewis ve Button gayet sakin yarıştılar. Jenson Lewis'e yaklaşabilse eğlenebilirdik belki. Mark için talihsiz bir gün oldu. Ancak yine de yerini kaybetmedi ve bu iyi bir şey bence. Red Bull ve McLaren farkı 18e indi. Bu da olası bir Macaristan galibiyeti farkın kapanmasını sağlayabilir demek.

    Onlar dışında Kubica yine elinden gelenin en iyisini yaptı, Rosberg ve Schumacher için hayal kırıklığıyla dolu bir hafta sonu oldu ve Petrov'da Renault'ya puan kazandırdı. Force India açısından kabus gibi bir yarıştı, onlara üzüldüğümü belirtmeliyim.

    Birçok arkadaş bizim bu konuda fikir belirtme hakkımız olmadığını düşünüyor. Biz kim? McLaren ve Red Bull taraflarları? Neden? Çünkü bizim takımımız zamanında hata yapmış. Eski defterleri açmaya gerek yok. Geçmişte yapılan bir hata, şimdi yapılan bir hatayla ilgili yaptığımız yorumların değersiz olması anlamına gelmez. Gelmemeli. Eminim gerçek spor taraftarları hatalı olduğunda kendi takımını da eleştirir. Bunu da bir not olarak yazayım istedim çünkü 'Sen sus, hangi hakla konuşuyosun bakiim, terbiyesiz' şeklinde ortaya çıkan atışmalar çok çirkin.

  46. Asıl durumun ne olduğunu anlamasına rağmen hala yazan sensin. Adama demişler emir ver diye, ne diyebilirdi ki başka? Ne yapmışlar da rezil olmuşlar, ne yapmışlar da acıtasyon olmuş. Gayet açık ve net olan şeyi başka yöne çekmeye çalışmaya gerek yok. Telsiz mesajı açık ve netti: "this is ridiculous"

  47. 2010 Almanya da herkes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Yok birincilik Alonso'nun hakkıydı yok diğerinin hakkıydı gibi bir mantık olamaz adı üzerin de iki ayrı format biri sıralama turu diğeri yarış. Bunda cumartesi günü kazanırsınız pazar günü kaybedersiniz hiç belli olmaz.

    Takıma telsizden hızlıyım diyorsan takımın yerinde olsam hızlıysan geç git derim telsizden ama nerede hemen emir verilir virajı döner pilot gazdan ayağını çeker ve yandan uzar gider. Bu tür şeyler spora zarar veren şeylerdir her zaman bu her takım için geçerlidir. 2010 Almanya Massa'nın psikolojik olarak zarar gördüğü yarıştır. 2009 Macaristan da olanlardan sonra o adamın ruh hali ne diye bir düşünen olmadı 2010 Almanya galibiyeti o adama zor geçirdiği günlerden sonra ilaç gibi gelecekti bu bir gerçek.

    İsteyen istediği gibi Massayı görebilir ama o adam Şahlanan atın 8 yıl pilotluğunu üstlenmiş bu ekibin bir oyuncusudur. Görevini 2006 dan beri en iyi olarak yaptığını düşünüyorum. Umarım hak ettiğini öyle yada böyle bu camiadan ayrılmadan alır.

  48. yahu arkadaş vettelin 2013 malezyada "çekin şunu önümden " demesindendemi kötü bu olay da buralara kadar uzattık.

  49. Efendiler…………………………

    ben bi zamanlar ne diyordum massa ferrariden ayrıldığı zaman dehşet derecede açıklamalar yapılacak ortalık yıkılacak ama bazı arkadaşlar buna inanmadı

    bu daha başlangıç daha bu kuyunun altından neler neler çıkacak

    yandın alonso sen massa daha neler neler diyecek

    Not : Adamın dibisin Massa

  50. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Yani..

  51. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yasaklı dönemlerde takım emri olmuyormuydu?.Hele ki küçük takımlarda ekrana bile gelmiyordu.
    2007 de 2008 de serbestmiydi.
    Massa kendi evinde lider giderken pist dışına çıkıp 2 saniye kaybedip sonra da pite erken girme numarasıyla yerini vermedi mi?.2008 de massa raiyi nasıl geçti.
    Anlamamazlıktan gelme.Gayet iyi biliyorsun bu işleri.Takım emri yasağı formaliteden ibarettir.Ama yapılış şekli tamamen bir sanattır.Smedley olayın içine etmiştir.
    Massanın bu kadar ağlamasına gerek yok.Daha birkaç gün önce kendin bir video payşaltın massanın sert emir aldığı üzerine….
    Laf cambazlığına gerek yok.Massa daha önce de emirler aldı.Sözde yasaklı dönemlerde de emirler oldu ama bu yapılış açısından berbattı.

  52. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso o olayın bedelini fazlasıyla ödemiştir.Olayın bu kadar dramatize edilmesinden dolayı tüm brezilya halkı ve brezilya sporcuları faturayı Alonsoya kesmişlerdir.Bunlardan en acısı da brezilyalı rubens barichellonun Spa daki intikamıydı.
    Şimdi diyorum ki keşke Almanyada 2. bitirseydik de abisi rolundeki barichelloyu kızdırmasaydık.

  53. Mclaren'in Button'ı henüz doğrulamadığını unutmayalım. Her şey olabilir. Hülkenberg yine açıkta kalmasa bari.

  54. Telsiz konuşması ile olayın dramatize edilişi can sıkmıştır.Smedley bu gayet normal olayı dünyanın gözüne sokarak koca takımı rezil etmeyi başarmıştır.O olaydan önce de sonra da defalarca takım emri ile yer değiştirmeler izledik ama hiçbirinde olay küçük emrah modunda gerçekleşmedi.

    Çünkü 2010 Almanya'da takım emri YASAKtı. Sonra baktılar başedemiyorlar, yarışın ardından yasağı kaldırdılar ve bundan sonraki takım emirleri rahat rahat resmi şekilde verilir oldu. Lafı çarpıtıp yanlı anlatmaya gerek yok.

    Takım emrinin gerektiği durumlar elbette oluyor. Bakalım seneye nasıl olacak. Çok 'ridiculous' şeyler olabilir.

  55. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Kafadan yarış yazmışın yav 🙂

  56. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa almanya öncesinde nasıldı ki almanyada bitmiş olsun.Ne demek bittiği gün.?.Massa şampiyona lideri falanmıydı.25 lik sistemde almanyaya kadar olan 10 yarışta sadece 67 puan toplamış.Almanyaya kadar süperdi ama almanyadan sonra çöktü öyle mi?Rakamlara bak ve massanın almanyadan sonra daha fazla puan topladığını ve daha iyi sürdüğünü gör.

    Massa senin dediğin gibi yapsa efsane mi olurdu?.
    O zaman tüm bu pilotlar gerçekten işi bilmiyorlar.:)
    Massa surat asıp tepki veriyor.
    Grosjean yol vermekten haz duyarım diyor.
    Rosberg bunu unutmayın karşılığını isterim diyor.
    Webber sayısız şekillerde tepkiler veriyor.
    .
    .
    .
    .
    Ama hiçbiri gördüğün gibi efsane olamıyor.

  57. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    2010 Almanya gerçekten kötü bir gündü. Hala o günü savunanları ise anlayamıyorum. Hatırlarsanız yarışın başlarında Massa'ya 1-2 kere atak yapmayı denemiş, başaramamış ve telsizden yakınmıştı. Çok açıktır ki pist üzerinde geçemedikten sonra başka yollardan birinciliği elde etti. Çok fazla üzerine tartışılacak bir durum yok.

  58. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massanın böyle söylemesindeki dayanak noktası , Ferrarinin 2013 sezonunu noktalamış olup 2014 e odaklanmasıdır.Bundan sonraki yarışlarda çok fazla değişen bişey olmayacaktır.

    Şimdi gelelim 2010 almanya yarışına.Bazı arkadaşlar yanlış bilgi üzerine burada boy göstermişler.
    Almanya tamamen Alonsonun hakkıdır.Sıralamalarda 1. ve 2. sektörde en hızlı isim Alonsodur.Son seansta sadece binde 2 lik bir farkla vettele kaybetti.Binde 2 lik bir fark , bir karış bile değildi.

    Startta geçileceğini adı gibi bilen vettel Alonsoyu duvara doğru itip momentum kaybetmesine neden olmuştur.Temiz ve önü açık kalan massa ise ilk virajı lider dönmüştür.
    Sonrasında ise o malum olay olmuştur.Burada olayın gerçekleşme süreci çok can sıkıcıdır.Telsiz konuşması ile olayın dramatize edilişi can sıkmıştır.Smedley bu gayet normal olayı dünyanın gözüne sokarak koca takımı rezil etmeyi başarmıştır.O olaydan önce de sonra da defalarca takım emri ile yer değiştirmeler izledik ama hiçbirinde olay küçük emrah modunda gerçekleşmedi.

  59. umut şampiyona şekillenmemişti diyorsunda massanın o anki şampiyonadaki durumundan haberin vardır herhalde.birde alonso o kişi massa olmasa bu şekilde çıkıp ben ondan hızlıyımmı derdi yoksa atağını yapar geçebilirse geçermiydi.şu abu dabi pistinin geçiş özürlüsü olduğunu sende en az benim kadar biliyorsun.atak delisi lewsi bile geçiş yapamıyorken yaklaşamayan alonsodan geçiş beklemek çok basit bir iddia olarak kalacaktır.birde zaten vatandaşın amacı başkaymış bilgi falan değil yani.onun için yazdığımada pişman oldum işin açıkcası.

  60. Sen de eksik bilgilendirmisin. Massa nın tehlikeli bir savunması yoktu. Yapması gereken savunmayı yapıyordu ama Alonso bir türlü Massa yı geçemiyordu. Abu Dhabi de Petrovu da aynı şekilde geçememişti. Alonso takıma daha hızlı olduğunu bu durumun gülünç olduğunu söylemişti. Sezonun daha ortasında şampiyona şekillenmemişken takım emri verilmesine Massa kızmış olmalı. Zaten Almanya yarışı Massa nın kaza yaptığı yarışın yıl dönümüydü. Gün değildi ama aynı haftaydı sanırım. Massa hayatını kaybedebileceği bir kazadan canlı kurtulmayı başarmış yıl dönümünde de ayrı bir pistte olsa yarışı kazanmak üzereydi. Ama takım emri Massa yı bu galibiyetten mahrum etti ve en acısı da daha şampiyona tam anlamıyla şekillenmemişti. Massa da takım emirlerinin yasak olduğu bir dönemde verilen bu emre kızıp düzlükte yavaşlayarak Alonso ya yer verdi. Sezon sonuna doğru olsaydı Kimi de yaptığı gibi yer verebilirdi ama daha erkendi. DRS olmadığı için hızlı olmak rakibi geçmek için yeterli değildi. Petrov un yarış boyunca Alonso yu arkasında tutabilmesi bunun o sezon ki kanıtıydı.

  61. ferzan yanlış bilgilendiriyorsun gençleri.bak kardeşim ilk cümleleri kısmen doğru.vetteli pist dışına attıkları yanlış.vette 2. sıradan kalkan alonsonun üzerine aracı sürüyor .ona rağmen alonso yerini korumayı başarıyor.fakat massa önü açılınca ve yine ilk virajdaki kaçış alanının avantajını kullanarak ilk sırayı alıyor.neyse yarış bu şekilde devam ederken fernando massaya birr kaç atak denemesi yapıyor.ama massa daha önce rakiplerine yapamadığı savunmayı tekerlekleri kilitlemede dahil alonsoya yapıyor.alonso işin farkına varıp pit duvarındakilere kendisinin onu geçebilecek hızda olduğunu onun ise yaptığı savunmanın aptalca olduğunu bunun kazaya sebebiyet vereceğini söylüyor telsizden.hatta bir ara massa ile farkın açılmasına izin verip tekrar sonraki iki turda farkı tekrar kapatarak hızını pittekilere ispatlamak istemiştir.arkasından telsizden fernando senden daha hızlı mesajı gelmiştir.ama bizim massa bunu kendine yediremeyip şumiye ve kimiye yaptığı gibi bir frenej bölümünde fren noktasını kaçırmış gibi yapmayı veya dışarıya taşmış gibi yapmayıp alenen pistin ortasında yavaşlayarak alonsoya yol vermiştir.ki şampiyonada hiç bir iddiası yok massanın.ferzanın son cümleleride doğru.ama bir kimici tarafından biliglendirildiğin için aradaki cümleler yanlış.

  62. Massa`nin bittigi gundur o gun, takim emirlerinin tekrar yasal oldugu, rekabetin icine edildigi gundur..

    O gunde soyledim, Massa o emri 3.kez aldiginda pite girip aracini pit duvarinin onune cekip biraksaydi efsane olur, baska takimlarda onuruyla yarismaya devam ederdi. Simdi ise kovulmus ve kullanilmis adam oldu, is isten gecti gitti..

  63. Tek yarışıl pilotları kullandıkları bir cümle olsa gerek.2010 Anmanya da ALonso çocuk gibi bir uzaklaşıp bir yaklaşıyordu ama benzer araçlarla birbirini geçmenin zor olduğunu bile bile birde daha sert bir savunma gösterince işler karıştı.Mğcadeledeyken yarış dışı kalmanın ne olduğunu 2007 Japonyada öğrenen ALonso Massa nın oyununa gelmedi. 2010 Almanya ya kadar bir dünya yarış vardı 2010 Almanya dan sonrada bir dünya yarış oldu. BU sırada ; Şu malum hadiseden öncesinde Massa nın kaç podyumu var sonrasında kaç podyumu var.SIralamalarda dahi q3 e kalamadığı mücadelelerden bahseden varmı?

    Ferrari taraftarları ve takımı iyi sabretti.

  64. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Olsan ne olacak ? ya spin atacaksın yada birine bindireceksin 2008 deki performansını göstersen dahi Alonso ile mukayese edilecek bir yarış pilotu değilsin, 35 yarışın 30 unda geri kalıp şampiyonluk şansı olan takım arkadaşına, takımdan önce kendin yer vermelisin zaten, bencilleşmeye gerek yok, senin tüm sezondaki 1 galibiyetin takımın pilotlar şampiyonasından önemli olmadığı bir zamana denk getirseydin kimse sana yol ver demezdi, keza Alonso o son ıkı turda senden daha hızlıydı.

    Lotus'a odaklanmalısın Gro.. senı her türlü zorlayacak bir pilot önüne bak arkana değil.

  65. ferrari team avatarı

    Evet , hem de ne beleş.Bu sebepten dolayı massanın takımdan ayrılmasını kesinlikle destekliyorum.Lotus ta umarım çok başarılı olur.

  66. ferrari team avatarı

    Hatırlamama yardımcı olduğun için teşekkür ederim ferzan.. 🙂

  67. Fernonda kariyerindeki beleş birinciliklerden bir tanesi..2010 almanya

  68. 2010 Almanya Grand Prix, 2010 Formula 1 sezonunun 10. yarışıdır. Bu yarışın antrenman ve sıralama turlarında Scuderia Ferrari takımı oldukça hızlıydı. Fernando Alonso sıralama turlarında son anda pol pozisyonunu Sebastian Vettel'e kaptırdı. Yarış başladığında ise takım yine gerçek hızını gösterdi. Alonso ve Felipe Massa, Sebastian Vettel'i 6. virajda yaptıkları atakla pist dışında itmeyi başardılar ve ilk iki sırayı aldılar. Massa 37. tura kadar liderdi. Ancak Alonso 11. virajda yüksek bir hızla (317 km/s) önüne geçti ve yarışı kazandı. Massa'nın ikinci bitirdiği yarış sonrası, Uluslararası Motorsporları Federasyonu yönetimi bu geçişin takım taktiği olduğunu düşünerek takımı 110 milyon pound para cezasına çarptırdı. Sebastian Vettel üçüncü olurken, Vodafone McLaren Mercedes pilotları ancak dördüncü ve beşinci sırayı aldılar.

  69. ferrari team avatarı

    2010 Almanyayı hatırlatır mısınız ? Ne olmuştu ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir