Montezemolo: "Raikkonen'in Gelişi Alonso İçin İyi"

yazar:

kategori:

Ferrari, 2014 Formula 1 sezonu öncesinde eski yıldızı Kimi Raikkonen’in döneceğini açıkladı. Bu, Fernando Alonso ile Kimi Raikkonen gibi iki yıldız ismin aynı takımda olacağı anlamına geliyor.

Montezemolo “Raikkonen’in durumu Lauda’nınkiyle neredeyse aynı. Niki de bir ara artık yeter demişti çünkü memnun değildi. Şu anda Kimi’nin ikiz kardeşi hakkında konuşuyorum çünkü bizimle yarışan Kimi şu anki Kimi değildi.”

“Vermiş olduğu ara onun için iyi oldu. Tekrar harika bir yere döndü. Yarışlar kazandı ve bir çok yarış tamamladı. Pişman olmuş bir şekilde Massa’yı aramayacağım bir sürücü istedim. Raikkonen’den daha fazla galibiyet, istikrar ve podyum bekliyorum.”

“Alonso da bundan faydalanan ilk kişi olacak. Lauda’ya dönecek olursak o da döndüğünde yenilenmişti ve dünya şampiyonluğunda Mclaren’deki takım arkadaşı Prost’u yendi.” dedi.

Montezemolo, Alonso’nun en başından itibaren Raikkonen’in dönüşünü bildiğini söyledi.

Montezemolo “Fernando her zaman Raikkonen seçiminin farkındaydı. 2014’te genç bir sürücü olmasının garantisi yoktu. Bugünkü Raikkonen Alonso, Vettel ve Hamilton ile en güçlü sürücülerden birisi”. dedi.

 


Yorumlar

  1. kimi ile alonso arasında sorun çıkacağını düşünmüyorum. zira alonso ya kimi ile eşit statüde yarışaşacağı deklere edilmiştir. bundan sonra alonso geçebilirse bileğinin hakkıyla geçer kimiyi. ha ilerleyen dönemde matematiksel olarak birinin şansı kalmazsa diğerine yardım eder. zaten ferrarinin bence ilk amacı markalar şampiyonluğunu almak olacaktır. kimiyide almalarının en önemli sebebi bence budur.
    hakeden kazansın.
    Allahım kimiyi hakedecek hale getir…

  2. Şu anda Kimi'nin ikiz kardeşi hakkında konuşuyorum çünkü bizimle yarışan Kimi şu anki Kimi değildi.

    Daha önce büyük umutlarla Kimi ile anlaşan Ferrari'nin farkındalığı yine ilk ağızdan söyleniyor. Eğer politik bir laf değilse, olay budur.

  3. ferrari istedigi zaman istedigi pilotu alabiliyor abi.. o yuzden de pilotlar anlaminda gelecege yonelik bir yatirim yapma ihtiyaclari yok..

  4. Ferrari hangi akla hizmet Raikkonen`i geri getirdi ve bu is nasil oldu ben hala anlamis degilim 🙂 Madem Alonso ile 2 senen daha var al bir genc yetenek (Hulkenberg olabilirdi, Bianchi olabilirdi) yetistir, olmazsa degistirirsin. Monte gunu kurtarma adina bu hamleyi yapti, simdi 2 sene rahatim diyor ama basi cok fena agriyacak haberi yok, kan govdeyi goturecek pistte 🙂

  5. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    E götürsün kan gövdeyi bende şahsen bunu istiyorum, tarafsız, yalansız, üç kağıtsız yarışlar sonucunda, amatörce sevinip, profesyönelce muhabbetler, ahbaplıklar olsun istiyorum….

  6. Alonso'nun sponsor avantajı var.

    Açıkçası "Rai'yi harcamazlar umarım" diyorum sürekli ama 2. Webber vakası olabilir. Startta sorun yaşayan gerilerdeyken uçabilen takım arkadaşının önündeyken bir türlü dikiş tutturamayan bir Ferrari ve içindeki pilot; Raikkonen.

    Kabus gibi..

  7. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Alono adına , Alonso için , Alonso ya rağmen Rai getirdim.
    kim kazanırsan kazansın şampiyonluk şansı var olduğu sürece karışmayın bu iki pilot izlemek istiyoruz, ikisi de kazaya bulaşmayacak bir tip bu yüzden aralarında geçiş dahi olsa kaza olmayacaktır, lastik lastiğe isitiyoruz. ben ne pilotlardan ne başkandan ne de pit duvarından çekincem var buna müsade etmeyen Drs ve Pirelliden, yeni kurallarla bu lastikerin ne olacağını çok merak ediyorum.

  8. Ben senin gibi dusunmuyorum, Ferrari Raikkonen`i geri almakla hata etti bence ki ben hala bu is nasil oldu anlayamiyorum. Sans vermezsen bir Vettel bir Hamilton daha cikmaz ki? Madem Alonso ile 2 senen daha var al bir genc yetenek (Hulkenberg olabilirdi, Bianchi olabilirdi) yetistir, olmazsa degistirirsin. Monte gunu kurtarma adina bu hamleyi yapti, simdi 2 sene rahatim diyor ama basi cok fena agriyacak haberi yok, kan govdeyi goturecek pistte 🙂

  9. Royal valla bende senin ikiz oldugunu dusunmeye basladim, biri Raikkonen`i cok sever, digeri nefret eder :))

  10. Şu anda Kimi'nin ikiz kardeşi hakkında konuşuyorum çünkü bizimle yarışan Kimi şu anki Kimi değildi.

    2009'daki raikkonen mi kız kardeşti? işte buna gülünür. 2009'un özellikle 2. yarısı raikkonen'in kariyerinde en iyi olduğu dönemdi. monaco'da 3. oldu, gelişimi durdurulmuş araçta valencia'da 3. macaristanda 2. italyada 3. oldu, belçikayı efsanevi bir şekilde kazandı ve japonyada da 4. oldu. raikkonen'in kariyerindeki en iyi sürüşlerinden birini gerçekleştirdi o sezon.

    şimdiden başlamış rai'nin sevmediği şeyleri söylemeye;

    Raikkonen'den daha fazla galibiyet, istikrar ve podyum bekliyorum

    raikkonen'den bir şey beklemezsen, çık sür şeklinde yaklaşırsan yani baskı kurmazsan işini çok iyi yapar. ancak sürekli şunu bunu bekliyorum dersen yapamaz. örnek 2008.

    2009'da ise kötü ve gelişimi durdurulmuş araçta harikalar yarattı. 3 sene yarıştırdığı pilotu tanıyamamış monti. tam bir klasik patron işte.

  11. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    alonso ondan agresifmiş anlaşıldı hayırlısı hakeden kazanır inşallah

  12. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Monte'nin ağzından duymadık istediğim şeyi sonunda duydum;

    ''Bugünkü Raikkonen Alonso, Vettel ve Hamilton ile en güçlü sürücülerden birisi". dedi.

    Bu cümle Monte'nin patron olduğu sürece, Ferrari'nin gelecek sezonlarda, en az 6 yıl daha genc sürücü almayacagının ayen beyan belgesidir benim için, emin olmak istediğim şey Ferrari'nin ne zaman pilot kadrosunda ki yapısını tamamen değiştireceği idi, oda belli oldu yetenekli pilotu başka takımlar bulur yetiştirir, veya kendısı yetişir ben en iyisini ve iyilerini parayı basar alırım, Ferrari'nin prestijini çaylak veya genç adamlara emanet edecek kadar ucuz görmüyorum.dur. yukarıdaki ismi geçen pilotlar veya herhangi birisi Alonso & Raikkonen birlikteliğinden sonra Ferrariye hayırlı olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir