Ferrari 2014'e Odaklanmanın Eşiğinde

yazar:

kategori:

Sezonun bitimine yedi yarış kala Fernando Alonso, Vettel’in 53 puan gerisinde bulunuyor.

Red Bull’un istikrarlı olarak avantajlı olmaya başlamasından sonra Ferrari patronu Stefano Domenicali Maranello’nun 2014’e odaklanmaya başlayacağını söylüyor.

“Singapur GP’si sonucundan itibaren ne yapacağımıza karar vereceğiz.”

“Gerçekçi olmalıyız ve önümüzdeki yarışlarda nasıl gelişeceğimizi düşünmeliyiz.”

“Eğer liderle fark açılmaya devam ederse gelişimi devam ettirmenin bir anlamı kalmaz.”

“Singapur’dan sonra seçimimizi yapacağız, fakat markalarda hiç olmazsa ikincilik için savaşmak istediğimizden dolayı tamamen bırakmayacağız.”


Yorumlar

  1. Sezon başında hızlı araçlarını ne hikmetse sezon ortası geldiğinde yavaş bir hale getirmek kimin sorumluluğudur bilinmez ama kovulan aerodinamistlerin gidişinin yolunu açtığı yadsınamaz.Durumu düşünün ki; yapmış oldukları araçdaki hatayı rakip takımın teknik sorumlusu gözleriyle tespit edip 'sorunu biliyorum' demesinden sonra dahi kendilerinin bu tertipi tespit dahi edememeleri faciadır.Gözleriyle araç tasarlayan adamın aracına binen pilota izin verinde dünya şampiyonu olabilsin.Diğer pilotdan bahsediyorsanız… adamı daha yarış başlarken bir şekilde geri bırakıyorlar ki start sonrası telsizden bir seri küfür yağdırıyor.

    Ferrari nin şu andaki sezondan vazgeçmeye başladığını anlamak isteyenlere son yarışdaki hataları kontrol etmeleri tavsiyedir.Seri 1.28 li turlar daha geç geldi ve lastiklerini harcama pahasına cırılan RBR nin bu dezavantajını dahi kullanmak istemediler.Daha sert olan hamurun uzun süre dayanıklı olduğunu bile bile üzerine gitmeyen takım düşüncesi tavırlarından belli.Ferari ya bir şey biliyor yada sezonu kafalarından çokdan sildi.

    Kİm oyun oynuyor bilmiyorum ama gerçek olan bir şey var… sezon başı testlerde dahi ana kasnağı üzerinde kalmayan lastiklerle kimse karşılaşmadı fakat surf lastiklerin yapısını değiştirmeyi resmi hale getirmek için gayrı resmi müdahalelerde bulunup ve bu işi milletin gözüne sokmak için şov lastikleri tasarlayıp ortalığa sürenleride eleştirmek lazım.Sezon başındaki lastikleri değiştirmek adına hamur ve yağıyı 4 kez değiştireceksiniz sonrasında istediğiniz şekle getirmek için izni çıkaracaksınız.Buna göre tasarımını yapanlarda kayba uğrayacak… sonra kim şampiyon olacak?

  2. amma geliştin be arkadaş gelişe gelişe yoruldunuz.. sezon başı üç yarıştan ibaret.sırf traş.gelişecek adam ses çıkarmaz bknz. rbr.

  3. Bu seneyi boşverin, Kimi için iyi bir araç tasarlayın.

  4. Kimi_ in_Rai avatarı

    yani 2014 için hiç umudun yok mu?

  5. Bu sene bir değişiklik yapıp 2015'e odaklansınlar.Belki o zaman tuttururlar.

  6. Kimi_ in_Rai avatarı

    Ferrari Macaristan Gp'den sora 2013 aracı üzerinde çalışmayı bırakmış olabilir.
    Sanıyorum Macaristan Gp'den bu yana 2014'e odaklanıyorlar

    Şöyle tahmin ediyorum-O zamanlar Alonso'nunda öfkesi şununla alakalı olabilir,kadroda zaten belliydi Kimi olacak ve 2014'e odaklanmaya o zamanlardan başlamışlar bile.

  7. rai'nin gelmesi alonun kalan yarışlarda motivasyonunu müthiş olumsuz etkileyecektir.Vettel'in Hindistanda şampiyonluğu ilan edeceğini düşünüyorum.

  8. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Takım kısır döngüye girdi. Sezon sonuna doğru gelecek seneye odaklanıyoruz, sezon başlamadan yenilmez bir aracımız olacak, sezon başı henüz istediğimiz yerde değiliz, sezon ortası geride kaldık, sezon sonuna doğru gelecek seneye odaklanıyoruz…

  9. Her sene aynı şey gelecek seneye odaklanma sene oluyo başarısız araç ne olacak böyle anlamıyorum

  10. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Demek düşük downforce paketiyle bile RBR'yi geçemezken yüksek downforce paketiyle geçebileceklerini düşünüyor halen. Önümüzdeki beş sezona dair ümitlerim gittikçe azalıyor =(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir