Lada 2014'e Üç Araçla Girmeyi Planlıyor

yazar:

kategori:

Lada serideki ikinci tam sezonunda üç araçla pistte olmayı planladığını açıkladı.

Rus üretici bu yıl WTCC’de fabrika takımı olarak yer alıyor. Şu an takım James Thompson ve Mikhail Kozlovskiy ile yarışıyor.

2014 kuralları tamamen yeni ve üstün araçlar gerektiriyor ve Lada bunu değerlendirerek 3 adet Granta ile yarışmak istiyor.

Takım patronu Viktor Shapovalov en az iki araçla yarışacaklarını söyledi.

“Üçüncü araç için zorluyoruz. Önümüzdeki yıl için tamamen yeni bir araç yapmak için büyük bir mücadele içindeyiz, fakat bu yılın aracında öğrendilerimizin çoğunu uygulayacağız.”

“Mevcut aracımız üzerinde bir çok 2014 fikri test ettik, ancak Şubat ayına kadar yeni araç pistte olmayacak.”

Lada’nın WTCC pilotlarının kararını ise sponsor Lukoil’in vereceği söyleniyor.


Yorumlar

  1. o zaman saf hız demek Michael Schumacher demek . aracı son limitine kadar kullanan tek pilot,tur Michael Schumacher

  2. xtrabit e idi bu ama yaniş gitmiş.

  3. Lada nın olduğu yerde BMW, Mercedes bulunmamalı hani. 🙂 Diğerleri neyse… 🙂

  4. Ben üstü kapalı da severim hatta şartları belki farklı olsa open whell den daha çok severim ama V8 altı olmayacak. GT serilerinin çoğunu severim. WTCC birkaç yıldır sevemiyorum dtm zaten sevmem eskiden severdim E30'lar E190 lar ufff 🙂
    460 lık caterham ve kart yarışlarını Formula1'in yarış yönüne tercih ederim. Takibi kolay olsa Lemans ve GT1 çok daha zevkliydi. WRC ye karşı yakın değilim Group B'ler ve 2000 in başlarından beri. Tırmanma yarışları daha güzel geliyor ben biraz pist adamıyım da.

  5. lada yı okudun lauda öylemi :lsda-lauda ))

  6. haklısın.renault series–gp2-f1 takibimde.(gp3-auto gp-super league-bmw serie bile beni kesmiyor)yani üstü açık üst düzeydeki yarışlar beni cezbediyor.(kapalı olanlardan wrc ayrı erc de olabilir.dtm hiçdeğil) başkalarını bilmiyorum.zevk almıyorum nedense illa üstü açık olacak 🙂

  7. lauda diye okuyan tek ben miyim?

  8. 🙂 Lada bile çıkmış fabrika takımı ile gelmiş, Renault, Fiat, Ford, Opel, Volkswagen, Toyota, BMW ve Mercedes resmen uyuyor. Aslında süper bir mücadele olabilirdi.

  9. WTCC de ayağa düştü. 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir