Raikkonen: "Lotus'tan Ayrılmamın Nedeni Finansal Sıkıntı"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari ile anlaşmadan önce Lotus’ta mutlu olduğunu ancak Finansal anlamda takımın kendisine garanti vermesi gerektiğini söylüyordu. Geçtiğimiz hafta ise Ferrari, 2014 sezonu için Raikkonen ile anlaştıklarını açıklamıştı.

Fin pilot Lotus’tan ayrılmasına takımın nakit para konusundaki sorununun yol açtığını söyledi.

“Takımdan ayrılma sebebim tamamiyle takımın finansal durumuyla ilgili. Takımdan maaşımı alamıyordum. Nedenini ekibe sormak gerekir. Bu talihsiz bir durum”

“Takım beni Lotus’ta kalmaya ikna edebilirdi. Bunu yapabilecek birçok şey vardı. Bunların ne olduğunu ekip çok iyi biliyor”

Raikkonen ayrıca Ferrari’de Alonso ile sıkıntı yaşamayacaklarını söylüyor.

“Bence herşey güzel olacak. Fernando ile sıkı bir mücadele içine gireceğiz. Bazen işler yanlış da gidebilir fakat herşeyin yolunda gideceğinden eminim. Artık genç ve 20’li yaşlarımızda değiliz. Belki yanılıyor olabilirim. Zaman herşeyi gösterecektir”

“Geçmişde Ferrari’de yarışmıştım. Orada adaptasyon sorunu yaşayacağımı zannetmiyorum. Ekibe yeni isimler katılmış olsa dahi sorun olacağını zannetmiyorum. Orada iyi bir zaman geçirmiştim. Eminim yine güzel vakitler geçireceğim”

 


Yorumlar

  1. ya bir şey sormak istiyorum. bir bilgisayar şirketinde çalıştığınızı düşünelim. çalıştığınız şirket size para ödemese ve hiç geliştirmediği bir bilgisayarı satmanızı beklese… saçmalık tabiki günü sonu para kazanılacak. ayrıca 2009 da ferrariden giderken 57 milyon $ aldı. ihtiyacı yok ama bedavayada yapılmaz baba.

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Başka bir haber sitesinde cümle şöyleydi :

    "Takımımın bana gelecek sene için garanti vermesi gerekiyordu,fakat bu koşullar içinde ne benim maaşımı , ne de seneye tarış kazanabilecek bir araba verebilirlerdi.Bu şartlar altında aracın gelişemeyeceğini düşündüm"

    buradaki çeviri farklı algılanıyor

  3. ''' Raikkonen ayrıca Formula 1'e para için döndüğü iddialarını tamamiyle yalanladı. Raikkonen "Buraya gerçekten sırf para için döndüğümü düşünüyor musunuz? o kadar fakir değilim." dedi.'''
    Adamın ne anlatmak istediğini anlamak zor olmasa gerek

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/31342-raikkonen-red-bull-soylentileri-karsisinda-memnun.html#.Ujsw1tK-06Y

  4. Raikkonen paraya da önem veriyor. Tabi pilotuna bile maaşını ödeyemeyen takımın sezon içinde ve arasında gelişim yapamayacağının da etkisi var. Paraları olsaydı Allison'ı kaçırmazlardı mesela.

  5. şuna kaçtım desene . paraya ihtiyacınmı vardı raikonen

  6. Ferrariden aldığı tazminat yedisülalesine yeterdi. Düşmez kalkmaz bir Allah baktı Rallide yapamıyor şöyle kalbur üstü kalbur kıvamı bir takıma gideyimde elime azıcıkta olsa para geçsin dedi. 2 sene Lotusta yarıştı baktıki iyi pilot olduğunu hatırladı la dedi benim Alodan Hamiden ne eksiğim var birazda ben paraya dikeyim gözümü dedi ve en sonunda paranın madeni takıma geldi.

  7. Rainin işi gücü para ve zevk parasını alır yarışın zevkini çıkarır etliye sütlüye karışmaz endişelenmeyin herşey güzel olcak

  8. Bu arada yurtdışında bir çok işten kovuldum 🙂 Ve kimi burada takımın araca yatırım yapamayacağını belirtiyor aslında.

  9. Ya yorumları okuyorum da gülmekten kendimi alamıyorum.

    19 yıldır yurtdışında yaşadım ve emin olun aşağıda yazdığım konular tamamen bu gözleme dayanıyor.

    Profesyenellik kavramını (Ülkemiz de ki gibi) edep,etik değerlere yakışmıyor diyerek kendinize uyarlamanız bir yana "Ayıp,kol kırılır yen için de kalır,yok daha olumlu konuşsaydı iyiydi" gibi cümlelerle burada yorum yapmanız bir yana.

    Arkadaşlar dışarıda işler böyle bizim değerlerimize göre yürümüyor.Onlara göre bunlar gayet olağan şeyler.Bende Kimi'nin Türk gibi davranıp konuşmasını isterdim açıkçası 🙂 Ama onların ananeleri,yetişme şekilleri ve işe bakış,profesyonellik kavramları böyle.Bizde birini "Kusura bakma,senin çalıştığın bölüm de fazladan eleman bulundurma durumumuz kalmadığından seninle çalışmamızı burada noktalıyoruz" deyip çıkarırlar onlarda direk "Sen bu departmana uyacak kapasiteye sahip olmadığından,bugünden itibaren kovuldun" deyip çıkarırlar.Maaşı veremeyen patron "Sen bize fazladan lüksün,seninle çalışmayacaz,Kovuldun"diyerek çıkarıyor.Eleman da paramı vermediler bende çıktım deyip ayrılıyor.Bunların söylenme şekilleri farklı sadece ülkemiz de ama sonuçta aynı şeyler.

    Kimi Ferrariye geri döner,bizim insanımız "Yuh insan tükürdüğünü yalar mı?" Asıl sana yuh.Sen elin adamını kapı komşun mu zannediyorsun.

    Siz Kimi'yi eleştirdiğinizi zannediyorsunuz ama yanılıyorsunuz.Kimi'yi kendi dünyanıza uyarlamaya çalışıyorsunuz aslın da.

    "Yav bu da bizim memet gibi ha! Çok açık sözlü valla lafını hiç esirgemiyor."

    Allah iyiliğinizi versin ne diyeyim.

  10. Ben hayretler içinde bütün yorumları okudum okudukça şaşırdım
    Ben Raikonen fanı değilim ve bize yansıyan yapısına da pek sıcak değilim ona rağmen el insaf diyorum,
    Siz gerçekten Raikonenin parasının ödenmediği için mi Lotustan ayrıldığını düşünüyorsunuz? yada açıklamaları öyle mi anladınız? size kocaman bir sıfır o zaman,

    Açıklaması özetle şöyle
    Bir takım pilot maaşını ödeyemiyorsa Yarışları tamamlama,garantisi var mı?
    Aracı araştırma geliştirme,Rekabet edecek gücü yok demektir,
    Eğer takım bunları sağlama garantisi veremiyorsa o Takımın finansal problemleri var demektir
    Ve eğer o takımdan ayrılmak isteniyorsa kısacası bunları sağlayamadığı için,para için ayrılmış olunuyor.

  11. Ama bu şekilde ifade etmemesi gerekirdi diyen arkadaşlara katılıyorum,sonuçta hala bu takımda ve bu takım sayesinde tekrar pilot pazarında iddialı hale geldi,iş zaten bitmiş gitmiş,niye gemileri yakarlar anlamıyorum,ferrariden giderken geri geleceğini tahmin edebilirmiydi? Demek ki çıktığın kapıyı çarpmadan çıkacaksın…

  12. Kariyerinin belkide son aşamasında şampiyon bir pilotun maddi konuları teminat altına almak istemesi kadar doğal birşey olamaz,paracı gözüyle bakmamak lazım,kaldı ki en az para kazanan şampiyon pilot konumunda ise….

  13. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    "En az para kazanan dünya şampiyonu" olacak 🙂

  14. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Raikkonen'in şuan az para kazanan dünya şampiyonu olduğunu biliyormuydun ? Button'dan bile az para kazanıyor. Hatta Massa'dan bile 🙂

  15. baharcandas avatarı

    adam ekmek parasına bakacak tabi 😀

  16. Paracı Biracı mübarek insan Raikonen.

  17. sana işverenin paranı vermezse sende söylenirsin.

  18. Rai fazla açık sözlü konuşmuşsun, maaşımı ödeyemiyorlar yerine daha olumlu cümleler kurabilirdin, sonuçta bu takım sana 2 sezondur kendi halinde iyi bir araç veriyor ve sana her türlü rahatlığı sağladılar, sevmedim bu açıklamanı..

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    "Bence herşey güzel olacak. Fernando ile sıkı bir mücadele içine gireceğiz. Bazen işler yanlış da gidebilir fakat herşeyin yolunda gideceğinden eminim. Artık genç ve 20'li yaşlarımızda değiliz. Belki yanılıyor olabilirim. Zaman herşeyi gösterecektir."

    Şunu diyemedi ya lan ne zamandır f1 camiası. Bence de hiç bir sorun yaşamayıp, düşmanlarının hepsini üzecekler..

    İki tane en has pilot, kişilikler beni ilgilendirmez. Pist üstünde yarışırkenken verdikleri zevk önemli benim için. İnşallah 2014 Ferrari yılı olacak. E doğal olarak gönlüm Alonso'dan yana tabi. Ama Kiminin de ilk 3 de olmasını isterim, hatta Alo olmaıyorsa şampiyon kesinliklen Kimi olmalı.

    Bunların hepsinden önemlisi 2014 motrolarının nasıl olacağı, ne kadar dayanacağı, bir bakmışız Button yine balık adam olarak şampiyon olmuş. Ya da daha değişik ilginç birisi. Ne olursa olsun, Ferrari'nin takımlar şampiyonluğunu artık alması lazım. Yaptıkları hamlede bu yönde.

    Kimi Massa gibi pasif kalmayacaktır, Alonso zaten kalmıyor, bu ikili her daim ilk sıraları zorlayacaktır. Biri diğerini öne taşıyacak sürekli. Bazen biri bazen diğeri. Yeterki araç bişeye benzesin.

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    kol kırılır yen içinde kalır.raikonen daha şimdiden başlamış lotusa giydirmeye.paraları olmayabilir ama sürekli de lotusun parası yok diye gözümüze sokulmaz ki.raikonen bir lotus sürücüsü olarak lotusun kasasıyla ilgili gereğinden fazla konuşuyor.

  21. formula 1 tarihinde bu kadar açık sözlü bu kadar politik olmayan bir pilot daha varmıdır acaba seviyoruz seni arkandayız her zaman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir