Ferrari: Alonso ve Raikkonen Arasında Sorun Olmayacak

yazar:

kategori:

Gelecek sene Raikkonen Ferrari’ye katılacak ve Ferrari, 1953’ten sonra ilk defa ili şampiyona sahip olacak.

Stefano Domenicali “Diğer sürücüler korkuyor olabilirler çünkü biz güçlü olacağız. Psikolojik savaş bu oyunun bir parçasıdır. Beni ilgilendiren bir şey yok çünkü söylenenleri dinlemiyorum. Herkes istediğini söyleyebilir.”

“Takım açısından durumu idare etmeyi değiştirmeyeceğim. Ve beni asla başka takım hakkında konuşurken görmeyeceksiniz.” dedi.

Alonso, Felipe Massa’nın da üst düzey bir sürücü olduğunu ve değişen bir şey olmayacağını söyledi.

Alonso “Kimsenin beni kendimden daha fazla zorlayacağını düşünmüyorum. İki şampiyon olmasının bir fark oluşturacağını düşünmüyorum.”

“Bu tür şeyleri yazmaya devam ediyorsunuz. Buraya geldiğimde de durum aynıydı. Felipe için durumun felaket olacağını söylediniz ancak 4 senenin ardından buradaki en iyi arkadaşlardan birisine sahip oldum.”

“Gelecek sene de aynı olacak ancak bunu muhtemelen yazmayacaksınız. Ben Felipe’yi de dünya şampiyonu olarak görüyorum.”

“Bir şamopiyonluğun zorlama ya da takım içerisindeki ilişkileri değiştireceğini düşünmüyorum. Felipe 2008’de damalı bayrağı geçtiğinde dünya şampiyonuydu. O çaylak bir sürücü değil.” dedi.

Massa son 4 senede Alonso’nun arka planında kalsa da Domenicali, Raikkonen’in gelmesiyle bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Domenicali “Felsefemizde bir değişiklik olmayacak. Ferrari adına çalışan tüm sürücüler takımın önemli olduğunu bilirler. Bunu öncelik olarak görürler.”

“Herkesin maksimumu yapması normal bir şey. Ancak biz tarihimiz boyunca böyle olduk ve gelecekte de öyle olacak.” dedi.

Alonso, Massa’nın olmaması halinde en iyi seçimin Raikkonen olduğunu ve her şeyden haberi olduğunu söyledi.

Alonso “Her zaman gelişmelerden haberim oldu ve takımın son ana kadar karar vermediği doğru. Felipe’yi değiştirmenin daha iyi olduğuna karar verdiklerinde bana da fikrimi sordular.”

“Ben Kimi’nin piyasadaki en iyi sürücü olduğunu, gelecek sene büyük değişiklikler olacağı için F1’de çok fazla sene geçirmiş sürücünün iyi olacağını söyledim. Takım seçti ve ben bundan dolayı mutluyum.” dedi.


Yorumlar

  1. sınan matias avatarı
    sınan matias

    domenic ali çok tutarsız bir adam.son 4 yıldır alonsonun üstüne oynuyorsunuz. hangi cüretle kalkıp takım her zaman daha önemlidir diye açıklama yapabiliyorsunuz.saçmalık!

  2. sınan matias avatarı
    sınan matias

    yoruma bak bende katılayım bari

  3. Alonsomania  avatarı

    istediğim bu olmasa da ben de bu ikilinin çok işe yaramayacağını düşünüyorum

    En iyi ikili kadrosu Ferrari'de mi olucak?
    Evet.

    Dolayısıyla takımlar şampiyonluğu için avantajlı olucaklar mı?
    Fazlasıyla

    Ama pilotlar açısından ikisi birbirinden puan çalarken Vettel'in malı götürüceği bi ortam yaratırmış gibi geliyor

    Alonso bu durumdan pek hoşnut olmaz yine de ama farklı bi şekilde geçilmezse, şampiyona için yer vermek zorunda falan kalmazsa büyük bi sorun yaratmayacağını ve Ferrari'de devam edeceğini düşünüyorum

  4. Alonsomania  avatarı

    aslında muhtemelen o an onu sordukları için memnun olurum dedi. Alonso politik bi pilot ve teorik olarak takımın çok pilot seçeneği var, o an Kimi, Vettel veya Hamilton dan birini bile sorsalar memnun olurum derdi bence.

  5. Alonso, Felipe Massa'nın da üst düzey bir sürücü olduğunu ve değişen bir şey olmayacağını söyledi.

    Alonso "Kimsenin beni kendimden daha fazla zorlayacağını düşünmüyorum. İki şampiyon olmasının bir fark oluşturacağını düşünmüyorum."

    İddialı demeçler. Ve katılıyorum galiba.

  6. Niye sorun çıkarmaz
    Çünkü şampiyon olabilmek için güçlü bir takım arkadaşa ihtiyaç var
    Biri yarışı kazandığında diğeri hemen arkasında olmazsa rakip pilotlar da yüksek puan aldığından yüksek avantaj sağlanamıyor
    son üç sezonda massanın bu anlamda rakiplerden puan çaldığına pek şahit olamadık

  7. yani zorlama bi açıklama olmuş. lucanın kimiyi niye getirdiği açıkça ortada alonso son zamanlarda fazla konuşmaya başladı takım aleyhinde. bu resmen bi gözdağı zaten kariyerlerinin sonundalar her ikiside lucanın asıl hedefi vettel eninde sonunda kırmızı tulumu giydirecek. burda önemli olan ferrarini bu geçiş dönemini tecrübeli pilotlarla iyi idare etmesi.

  8. Onun icin mi kimi aciklanmadan bir gun once takim felipe ile anlasirsa memnun olurum dedi?

  9. Diaz mı sorun çıkarmayacak mazide yaşananları ne çabuk unuttunuz

    Efsanevi 2007 sezonu ne ironi ama

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Felipe'yi değiştirmenin daha iyi olduğuna karar verdiklerinde bana da fikrimi sordular."

    "Ben Kimi'nin piyasadaki en iyi sürücü olduğunu, gelecek sene büyük değişiklikler olacağı için F1'de çok fazla sene geçirmiş sürücünün iyi olacağını söyledim. Takım seçti ve ben bundan dolayı mutluyum."

    Alonso kimiyi istemez korkar ühühühü diyenlere gelsin bu parağraf.

  11. Ya bu eski pilotların partonların felan konuştuğuna bakmayın ferrari en iyisini yaptı eğer hulkenberg i felan alsalardı massadan pek bi farkı olacağını sanmıyordum böyle belki Takımlar Şampiyonluğu kazanabilirler …

  12. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Şimdi de Massaya gider ayak yalakalık yapmış der bazı arkadaşlar 🙂 hoş ne söyleseler bir kulp takılıyor zaten, kabullenin artık :p

  13. Belkide Alonsonun yanında yarışan pilot massa yerine raikonen olsaydı ikisininde şu an birer tane daha şampiyonluğu olabilirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir