Massa Sadece Zirve Takımlarıyla İlgileniyor

yazar:

kategori:

Ferrari’nin gelecek sene Kimi Raikkonen’i seçmesiyle Massa boşta kaldı ve şu anda pek fazla koltuk şansı yok. Massa’nın Lotus takımı ile görüşmeler yaptığı biliniyor ve Massa’nın arkasında iyi bir koltuk için önemli desteğe sahip olduğu söyleniyor.

Massa “Bazı takımlarla görüşüyoruz ve benim için en iyi yolu bulmamızı umuyorum.”

“İyi bir araç bulmak istiyorum. Sırf gridde olmak için Formula 1’de olmak istemiyorum. İyi bir fırsata sahip olmak  ve iyi sonuçlar için mücadele etmek istiyorum.”

“Galibiyet için, şampiyonluk mücadelesi için fırsata sahip olmak istiyorum. Aradığım şey bu ve umarım buluruz. Daha verecek çok şeyim var.” dedi.

Ferrari’nin Takım Patronu Stefano Domenicali, Massa ile ilgili kararı vermenin kolay olmadığını ve Brezilyalı sürücünün haberi duyduğunda çok olgun davrandığını söyledi.

Domenicali “Hem profesyonel hem de duygusal açıdan çok zordu. Felipe’yi küçüklüğünden beri tanıyorum. 19 yaşındaydı.”

“Onunla büyüdük ve bu durumda ondan bir şeyler öğrendim. Durumu kabul etme şekli ve gösterdiği tutum pek yaygın olmayan bir şeydi.” dedi.


Yorumlar

  1. r28 2, yarı gerçeten iyiydi singapur yarışını skandal sonucu kazandı ama cumartesi günü sıralamada kalmasaydı polü alacaktı yüksek ihtimal ve her türlü kazanacaktı o yarışı tasarımıda süperdi r28 in hepimizin gördüğü son şahaserlerdi o seneki araçlar sonrası malum ucubeler boy gösterdi hele 2009 tasarımları büyük şoktu

  2. vay vay vay massa koltuk beğenmiyo haklıda aslında bende f1 in havada kapışılacak şampiyonlarından olsam bende beğenmezdim her takımı duyanda çifte dünya şampiyonumuz massa 4 senedir ferrarinin rekabetçi araç veremediğini gerekçe göstererek kendi insiyatifiyle daha güçlü bir takıma transfer olmak için ferrariden ayrıldı sanar fia hulku lotus pilotu yaptı sen koltuksuzda kalabilirsin bence sus ve marussiadan gelecek teklifi bekle oda kırmızı kendini ferrari sürüyomuş gibi hissedersin bu sana en az 0,3 kazandırır

  3. lotus yılları kazanmak istiyorsa hulkenberg,i seçmeli . hulkenberg bana göre şampiyonluk potansiyeli en yüksek pilotlardan biri

  4. R28 ozellikle sezonun ikinci yarisinda cok cok iyi bir aracti Alonso da 2008 sezonunun ikinci yarisinin en fazla puan toplayan ismiydi

  5. Yok yahu. Bu 19 yaşında toro rosso sürüyordu. Katalandı. Bu bir yarışta Red Bull sürücüsü malum adam Vettele rahat yol vermeyine biletini kesmişler. Alonso kadar yetenekli olduğunu düşünürdüm o zamanlar. Her yarışta helal olsun helal falan derdim yarışı izlerken. 2010'da schumacheri ustaca bir geçişi vardıki sorma ama harcadılar bu genç adamı. Benim anlamadığım ferrari pilot akademisinin bu adama sahip çıkmaması olmuştur. O yönden Ferrari akademisine kızgın ve kırgınım. Adamın arkasında ne güçlü sponsor desteği vardı ne de bir babacan adam. Katalunya zaten özerk bir bölgeolduğu için ispanya kralı falan oralara yardım yapmaz. Eğer bu adama sahip çıksalar Vettelide çoğu kişiyide öttürürdü. Maldonado gibi Botta gibi Chilton gibi 3 tane adama bedeldi. Bu ispanyol adama bir şekilde yardım elini uzatmayan Alonsoyada kırgınım. Çocuk eridi gitti. Vettel denen adamın kaprisleri yüzünden. Vettelin elinden bir rekor almıştı. En genç yarışa çıkan pilot rekoru. Galiba ona bozuldu süper egoist Vettel efendi.

  6. Buemi ile benzer performansları vardı aslında. Buemi biraz daha şanssızdı.

    Galiba Red Bull'da pilota gereksinim olmadığı için sepetlendiler. Jaime bir ara Helmut dededen azar yiyordu.

  7. Dostlar bir zaman Alguersuari adlı bir pilot vardı. Benim takdir ettiğim bir sürüş yeteneği vardı onun biletini kim kesti yada kestirdi? Benim yalan yanlış bir bilgim var bu konuda ama detaylı bilgisi olan bir açıklasın zahmet olmazsa.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Herkes 2008 diyor, 2008 de Alonso Reno daydı. Reno'nun durumuda malum ortadaydı o sene. 2009 daha da kötü oldu hatta. O sene Alo adam gibi bir araçta olsaydı Massa o çizgiyi şamp geçermiydi acaba..

    Bazen bazılarının yokluğunda diğerleri iyi pilot gibi gözüküyor malesef. Tüm takımlardan baskın araçlara sahipseniz sadece sürmeniz, önde başlayıp önde bitimeniz yeterli oluyor, ama bu sizi iyi sürücü yapmıyor. Bir Vettel, bir Button en güzel örnektir buna. 2008 de Massa da öyle olacaktı işte. Olmadı.

  9. Hülkenberg – Massa – Mclaren

  10. Felipe Massa 2006'da caylak miydi? Schumacher varmis da Raikkonen varmis da Grosjean'in yaninda da elma ile armut yoktu Alonso ve Raikkonen vardi. Grosjean hicbir zaman 2006-2007 ve 2008 Ferrari'si kadar guclu bir aracla yarismadi Lotus hicbir zaman hicbir pistte en hizli arac olmadi! Gerci
    Massa'nin 2006'da caylak oldugunu soyleyen bir insanla tartismam da hata ya neyse. Olur ya -insallah olmaz- Massa ve Grosjean gelecek yil takim arkadasi olursa goruruz kim kimi eziyor kim kimi biciyor. Massa gelirse Grosjean'in yaninda ikinci pilot olur.

  11. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Ne massaymış be bitmedi duygu sömürüleri 🙂

  12. Hakan Buğra Alacatlı avatarı
    Hakan Buğra Alacatlı

    Senin tuttuğun pilot Romain Grosjan .. Grosjean Ne yaptı f1 de şimdi gelmiş massayı eleştiriyosun heralde 2006 2007 2008 i izlemedin 2006 da schumaher vardı kolaymı çaylak pilotun schumaheri geçmesi 2007 de raikonen vardı daha ferraride çaylaklığı yeni bitirdiği sezon o meşhur skandalın olduğu sene .. Rai 2 sene önce şampiyonluğu kaçırmış arika bi pilot kolaymı geçmek . Bak seney massa lotusa gelsn grosjeanı geçip eze eze 2. pilot yapınca ağlamanızı görücem sizin ..

  13. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Ne Massaymış be 🙂 mevzulara bak sen.

  14. Sampiyonluk mucadelesi mi? Yahu 2006,2007 ve 2008'de sampiyon olacak kapasitede aracin vardi. 2010,2011,2012 ve 2013'te sampiyona mucadelesi verebilecek bir araca sahip oldun ve sadece 2008 sezonunda sampiyonluga yaklasabildin zirve mucadelesini ne kadar hakediyorsun Massa? Yillarca ikinci pilotlugu kabullendin hangi zirve takimi ikinci adamligi kabullenip birinci adamin yarisi kadar bile puan toplayamayan adami zirve aracina oturtur? Eyvallah sempatiksin ama bu yetmez yarislarda biraz geriye dustun mu yaristan kopuyorsun yaristan kopan pilot Lotus'a hicbir sekilde yaramaz Lotus araci zaten siralamalarda basarili degil gerilerde senin keyfinin gelmesini mi bekleyecek? Yagmurda zaten performansin kotu Lotus'in da oyle kisaca bu ikili bir araya gelmemeli Lotus icin Massa'dan cok daha iyi secenekler var Hulkenberg gibi Di Resta gibi hatta Kobayashi gibi belki bir kumar oynayip Kevin Korjus veya Davide Valsechhi'e koltugu vermek gibi. Massa'ya odenecek yuklu maasa yazik. Bu kadar yil Ferrari'de yarisip bu kadar fazla sans verilen her sene ama her sene ayni senaryoyu oynayan Massa'yi ben Lotus'ta istemem acikca umarim Sauber ile anlasirsin.

  15. Onlar da seninle ilgileniyorsa senin için iyi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir