Villeneuve, Mclaren'in Bile Sponsorlu Pilot Seçtiğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Geçen sene Lewis Hamilton’un Mercedes’e geçeceğinin anlaşılmasının ardından Mclaren bir anda sürpriz yaparak Sergio Perez ile anlaştığını duyurmuştu.

Villeneuve “Mclaren’in de bu yolda ilerliyor olması kötü bir şey.” diyerek bu durumu eleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Mark Webber sponsor destekli sürücülerin dışında kalan gençlerin iyi olduğunu söylemiş ve Williams pilotu Valtteri Bottas’a dikkat çekmişti. 

Ancak Villeneuve, Webber ile aynı görüşe sahip değil.

Villeneuve “Onların Bottas’tan çok mutlu olduklarını söylemeleri berbat bir şey. Afedersiniz ancak 11 ve 16. sıralar arasında tamamlamak harika iş değildir. Onun getirdiği sponsorları üzmemek için öyle konuşuyorlar.”

“Takımlar, Formula 1’in bir zamanlar sahip olduğu imajı öldürüyorlar.” 

“Spor bir zamanlar kahramanlarla doluydu. Mümkün olan sınırların üzerinde, her zaman aşırıydı. Teknolojik ve mühendislik açısından sınırdaydı.”

“Senede 5 motor olması, tek lastik tedarikçisi, tüm sınırlamalar ve yeşil olma yolunda sürücüye verilen cihazlar Le MAns için iyi olabilir ancak F1 için iyi değil.” dedi.

Villeneuve, F1’in zayıf takımlarla kaybolmasındansa güçlü olan 5-6 takımın 3. araçla piste çıkmasını tercih edeceğini söylüyor.

Villeneuve “Bu harika olur. Neden farklı sponsorlara sahip 3 tane Force India aracı olmasn?”

“Böyle durumda sponsor bulmaları daha kolay olur çünkü o zaman daha ucuz olur. Ve takım emri olmaz çünkü her sponsor aracının kazanmasını ister.”

“Aynı zamanda araçlar da yakın olurlar. Öndeki ve arkadaki araçlarla fark o kadar büyük olmaz.  Taraftarlar için yarış harika olur.” dedi.


Yorumlar

  1. Onur Gentas avatarı

    Bakın sizin yaptığınız kafanızda birşeyler canlandırıp ki bunu yapan bir çok yorumcu var bunların da doğruluğuna inanmak. Yani Ron Dennis şöyleymiş Hamilton'ıda öyle yetiştirmiş falan bunlar gerçekliği olmayan laflar. Biz gerçeklere bakalım: Hamilton her sene daha iyiye gidiyor. Yaptığı aptalca kazalar bile ortadan kalktı ve sabırla bekliyor geçebilmek için(bu bile başlı başına bir gelişmedir). Pilotluk anlamında 2007 ve 2008 ile karşılaştırıldığında Hamilton her zaman üstüne koya koya geldi fakat her yarışta farklı performansa sahip bir araçla yarışmak durumunda kaldı. Siz 2009 dan bu yana Hamilton yarış kazandıktan sonra bir sonra ki yarışta aynı araca sahip olabileceğini düşündünüz mü? Ben hiç düşünemedim. Red bull nerdeyse her yarışta aynı aracı pilotuna verebiliyor. Ama Mclaren bunu yapamadığı gibi her yarışta pit ve benzeri problemlerle Hamilton'ı yarışta tutamadı. Şuan taraflı tarafsız büyük çoğunluk en iyi üç pilot arasında Hamilton'ı gösterirken Villeneuve ile bir tutup geriliyor demek bana göre biraz insafsızlık. Yarıştan Hamilton'ı çıkarın o yarıştan alacağınız keyif bile azalacaktır.

  2. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    O zaman şöyle bir soru soralım; Hamilton nun en iyi sezonu hangisi?
    Ben 2007 olduğunu düşünüyorum. Ne kadar Alonso kendini şu an ki durum kadar geliştirmiş olmasa da, takım tarafından ikisinin de kolllanıp kollanmama durumuna bakmaksızın bir çifte şampiyona kafa tutmuştur. Hamilton bir proje, işlenen ürünün son hali, bu adamın bir gelişimi bir yere kadar ve sınırı bu, fakat Rai Alonso vs birileri tarafından değilde, kendi dürtüleri ile gelişen pilotlar ve hatalarını kendileri bulan isimler,bu yüzden bu pilotlar gelişime daha musait, Hamilton nun çocukluğundan bu yana hep bir öğreti ve yapılan hataları gösteren çok üst düzey insanlar var, Ron ,Martin. Bunu düşünebiliyor musunuz? Küçük bir çocuğun akıl hocaları Mclaren patronları. öğrenebileceği herşeyi zaten 20 sine gelince yutup yemiş bir pilot Hamilton. ve Ron nun amaçlarından biri çifte şampiyona karşı testi , ve bunda başarılı olmuş iki taraf hem Hamilton hem Ron, Bunu şu an Alonso nun durumundan anlayabilirisin, alonso nun ne kadar geliştiğini. Alonso o kendi açısından sıkıntılı bir dönemde olsa da bir çifte şampiyon ve Hamilton ona kafa tutmuştur, Alonso ve Hamilton nun kişişel anlamdaki en tutkulu ve motive sozonlarıdır, fakat Alonso gelişmiş ama Hamilton sürüş anlamında zaten sınırda olan bir pilottu motivasyonunu kaybedince (yani Alonso yu ) düşüşte olduunu düşünüyorum. bu benim görüşüm bu açıdan bakıyorum.

  3. Onur Gentas avatarı

    JhackRapunzel Hamilton 2007'den sonra düşüşte diyerek formula 1'den bu kadar kopuk olupta bu kadar kendinden emin bir yorum yapabilmen gerçekten çok ilginç. 2007'den beri Hamilton'mı düşüşte yoksa Mclaren'mi bunu bir araştırmanı öneriyorum.

  4. Perezin yeteneği Maldonadodan hallice. Bu sene az tokuşmadı Buttonla yahut raikonenle. Tokuşmak yetenekse 1. sıra maldonado, 2. sıra Perezde. Benim hiç umudum yok dediğim hollandalı Caterham pilotu bile Perezden iyi sürdü yeşil arabayı. Perezin geçen sene Sauberle aldığı 2.lik Ferrari motorunun hikmetiydi. Bu sene aynı cümleyi Hulk içinde kurdum fakat doğruya doğru hulk 1 gömlek üstün Perezden. Hem tecrübe hem sürüş stili olarak.

  5. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    bazı pilotların kariyerleri birbirine benzer, Shumi hem hem takım patronu aynı takımda 2şampiyonluğu ve Ferrari dönemi, Alonso ile bağdaştırılabilir, Vil de Ham ile zaten ilk sezon sonun da benzerlik olacağı belliydi, ikisinin ilk sezon iyi performansları sonra şampiyonlukları Ham in Vil gibi kaybolacağı düşünülmesi gibi. ve bence Ham 2007 ye göre performansı sonra hep düşüşte ikisi de Rock yıldızı olma hayalinde gibi

  6. açıklamalarında yanlışlar olabilir. kariyerini de yanlış yönlendirmiş olabilir ancak o dönemin en iyi sürücülerinden birisidir. formula 1'deki ilk seneleri hamilton'unkine oldukça benziyor.

  7. Ben de Claro video reklamlarını görene kadar Telmex'in Perez'e desteğini bıraktığını ve yeteneğiyle seçildi diye düşünmüştüm. Şimdi öyle olmadığı ortaya çıktığını düşünüyorum.

  8. Çakmadan bir şampiyonluk aldın kusura bakmasın taraftarları ama bir haltta değilsin pilot olarak sadece ismen bilinen adamlar dansın.

    Villeneuve ikinci senesinde şampiyon oldu. İlk senesinde tecrübeli Damon Hill'i çok zorladı, bir sonraki sene ise şampiyon oldu. Aracı hızlıydı elbette ama o da hızı ve istikrarıyla çok şey başardı. Sonradan batırmasına anlam veremesem de Hamilton ile benzer bir kariyeri var.

  9. Duhan Peker avatarı

    Ya ne için gitti.
    Telmex bahane kardeşim bahane.Koskoca Mclaren "Telmex'in ağzına bakacak değil.

    Perez o koltukta başarısı ve yeteneği ile oturuyor.

  10. Çakmadan bir şampiyonluk aldın kusura bakmasın taraftarları ama bir haltta değilsin pilot olarak sadece ismen bilinen adamlar dansın. Birde çıkıp da millete laf atma bari.

    Bottas daha ne yapsın. Güldürdün beni. Şampiyonluğun dışında sen ne yaptın acaba bir hatırda kalan anın yoktur eminim. Millet seni iki şeyden tanıyor.

    Eskiler şöyle tanır. İyi günüde Shumi kadar iyi. Nasıl bir günmüş o ben bir türlü görmedim.

    Yeniler de seni baban dan tanıyor ne yapsınlar.

    Neyse gelelim McLaren paralı pilot aldı muhabbetine. McLaren için artık herşey F1 değil ne yazık ki. Artık otomobil piyasasında da yer alıyoruz. Ve daha önemlisi orda da en büyük rakip Ferrari.

    Ferrari Amerika kıtasında çok güçlü bir firma. Bizde buna hitaben Perezi aldık reklamımızı daha iyi yapalım diye. Ha bir de ana sponsor getirdi takıma tam da ihtiyaç varken. Yani bir taşta iki kuş misali. Ondan bu utanç verici değilde. İyi bir atılım olmuş denir bizim orda. Yani sonuçta Perez de çok kötü bir pilot değil. İyi aracı olunca zaten yardırıyor geçen sene gördük.

    Asıl önemli olan bende düşünüyorum 3 araç olayını artık. Yani gereksiz yere pistte dolaşan araçlar yerine ben 3 tane McLaren görürüm daha iyi. Yada müşteri motoru gibi müşteri aracıda yapılabilir ve bence daha faydalı olur. Böylece yeni pilotlarda daha iyi gösterir kendilerini.

  11. error 404: yetenek bulunamadı.

  12. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    yeteneği için mi gitti 😀 ? L0L

  13. Duhan Peker avatarı

    Sergio o koltuğa yeteneği ve Sauber de aldığı başarılar ile gitti.

    Villenevue ayrıca Bottas'a da çatmış.Gözümden düştü bu adam.Yorumları benim için değersiz artık.

  14. herzamanki gibi yine haklısın villeneuve reyiz. biat edicem nerdeyse sana. =)

  15. Hayret Villeneuve ile ayni fikirdeyim 🙂

    Yalniz "farklı sponsorlara sahip 3 arac" fikri daha cok hosuma gitti, uzerinde calisilabilir..

  16. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    kafayı kabak yapmış yakışmış….. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir