Pilotlar Singapur'daki 10. Viraj Değişikliklerinden Memnun

yazar:

kategori:

Pistin 10. virajında yer alan sol ve sağ virajlarda yüksek bordürlerin bulunması, bir çok aracın orada havalanmasına neden oluyordu. Güvenlik önlemleri nedeniyle pistin o bölümündeki virajlar kaldırıldı.

Mark Webber “Oldukça iyi görünüyor. Güvenlik amacıyla değişiklik yapıldı. Orada hata yaparsak havalanma dışında bir şansımızın olmaması kötüydü.”

“Artık biraz daha güvenli olacak. Monza’da GP3 yarışında gördüğümüz gibi o bordürlere vurduğunuzda pek iyi olmuyor. Bu yüzden şu anda daha iyi.” dei.

Jenson Button “Oldukça hızlı ancak biz de bunu istiyoruz. Gerçekten oradaki şikan F1 araçları için değildi. Kaçış alanında tüm testler yapıldı ve her şey yolunda.” dedi.

Pistin o bölümünde yapılan değişikliklerle tur zamanının en az 1 sn gelişmesi bekleniyor.


Yorumlar

  1. Acaba Webber bıraktıktan sonra bile GP2 ve GP3 takımlarındaki ortaklıklarını sürdürecek mi?

  2. Raikkonen'in başını yakan yeri kaldırmaları iyi oldu. çünkü, bundan hemen önceki kısa düzlükte pilotlar atak yapmaya çekiniyorlar. atak yapmayı denese, ya şikanı düz geçecek, ya da direk şikana çarpıp duvara temas ederek yarış dışı kalacağını biliyordu. o yüzden biraz daha heyecan katacağını düşünüyorum. cadde pistlerinde arada böyle atak yapılacak kısa düzlükler ile, düzlüklerin sonunda tehlikeli olmayan virajlara ihtiyaç var. mesela monaconun en büyük eksikliği bu. koskoca monaco'da eğer eşit şartlarda yarışıyorsanız, sadece bir tane atak yapma yeri var. onun haricinde bir iki yer daha var ama oralar hata kabul etmeyen yerler. singapurun da bu şekilde değişmesi, bana sorarsanız çok iyi oldu. görelim bakalım yarışta bir fayda sağlayacak mı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir