Massa: "Fernando'ya Yardım Etmem"

yazar:

kategori:

Gelecek sene Ferrari’de olmayacağını açıklamasının ardından Massa, kalan yarışlarda takım arkadaşı Alonso’ya yardım etmeyeceğini söylemişti.

Massa “Fernando’ya, Ferrari’ye, kimseye yardım etmem. Sadece kendime yardım ederim.”

“Ferrari ile olan çok uzun ve harika kariyerimin son 7 yarışında elimden gelenin en iyisini yapmayı planlıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumacher Webber bu pilotlar yaşın da verdiği bir şeyle diğer pilotlardan daha olgunlar kesinlikle bu konuda harbiden iyiler..Zaten Massa ile Alonso 2010 Almanya'dan sonra aralarının hiçte iyi olmadığını düşünüyorum.aynı Webber-Vettel 2010 Türkiye gibi Bence Webber-Alonso çok iyi bir ikili olabilir hemde iyi arkadaşlar hatta bir ara akşam yemeğinede gitmişlerdi neyse.Ben Massa'nın bu son tavırlarını beğenmedim zaten senelerdir 2.pilotsun şunun şurasında az bi zaman kalmış takımdan ayrılıyor diye bir güven gelmiş sanki ama dediklerini yapmasın Monte onu iyi bir öttürür sonra denesin isterse bidaha 😀

  2. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Bunu F_Alonso Diaz nikli biri mi diyor? Çok çok ilginç. Geçmişte Alonso'nun yaptıklarını ne olarak açıklarsın peki?

  3. sen yardım etme. webberr yardım eder:)

  4. weberr gerçek dost

  5. inşallah lotusa gelmezzzz

  6. Onur Gentas avatarı

    İnsanlığına lafım olmaz ama sıradan pilotlardan hiç bir farkı yok. Yani düşünün Ferrari'de Massa gibi bir pilot daha olduğunu. Yarış izlemekten nefret ettirirlerdi. O yüzden Kimi, Hamilton ve Alonso gibi pilotların değerini bilelim. Yarışları heyecanla izliyorsak bunun sebebi bu üçlüdür. Vettel'de iyi pilot olabilir fakat onun yarışlara kattığı heyecanı göremedik şimdiye kadar.

  7. düşmanimın düşmanı benim dostumdur demekten baska bisey degil fernandonun yaptığı zamanında. yani iyi niyetli bir hareket degil .

  8. Adamsın Massa kalan yarışlarda Diaza gereken cevap verilecek

  9. 4 senedir ne çok yardımını gördük Felipe'nin, şimdi eksikliğini çok hissedeceğiz !

  10. Kusra bakma da 2010 yilinda takim Kimi Alo ikilisiyle yola devam etseydi kendine koltuk bulabilecek miydin sen? O kadar berbat sezonlara ragmen o kadar sansi sana hangi takim verecekti? Yillarca dunyanin parasini kazandin Ferrari'den karsiliginda ne verdin? Simdi cikipta Ferrari'ye yardim etmem diyemezsin son 7 yarista kullanma o zaman Ferrari'yi. Tamam kovuldun falan psikolojin iyi degil ama kovulan ne ilk pilotsun ne de son olacaksin efendi gibi yoluna giden bi dunya pilot var sana bunca sene katlanan takimdan adam gibi ayril bu demecler hic yakismiyor ayrica insallah Lotus'a gelmezsin…

  11. aynen oyle ayrica amerikadaki olay da massanin kârinaydi
    Kirli tarafta olsaydi zaten 5sira kaybederdi bu kamil.Medya aloyu dibe sokacam diye bu massayi bisy yapiyor diye gostere gostere massayi gaza getirdi.Olan gariban massaya olacak yazik

  12. ohoo bu iyice şımardı.Gören de fernando bunun yardimi olmadan adım atamiyor sanacak ..Yardim ettim dedigi yariş bir elin parmagini gecmez bunlarin hepsi de normal almanya2010 dışinda her takim arkadasinin yapmasi gereken yardimlardi buyuttuler iyice..
    Millet massa alonsoya yardim ediyo dedikce massa da gaza geldi aciklamalara bak..massa da şaşirmistir zaten cok kisinin boyle dusunmesine..Ben mi yardim ettim yav diye aklina getirmisler adamın..
    Bu kimlerin gaziyla konusuyosa bu gidisle son 7 yariş degil singapur son yarışi olacak haberi yok.

  13. Kimi_ in_Rai avatarı

    Bu da tabi ortada bir gerçek

  14. Kimi_ in_Rai avatarı

    Bu da tabi ortada bir gerçek

  15. Kimi_ in_Rai avatarı

    Bu olsa gerek

  16. Kimi_ in_Rai avatarı

    Bu da tabi ortada bir gerçek

  17. emiko emiko avatarı

    4 senedir Alonso içi herşeyi yaptın.Şimdide yardım etmeyecem diyorsan.Bu şekilde yaparak zaten kendini alt sınıf pilot kategorisine soktun.2 numaralı pilot konusunda 1 numarasın.Başkalarını düşüneceğine kendini düşünseydin bu hale gelmezdin.Massa 2008'de müthişti ama şampiyonluğu hem kendi hemde takım sayesinde kaybetti.Durduk yerde spin atan bir pilot.Hatırlayın 2008 Malezya 2. giderken spin atıp çakıl alana saplandı.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Say da bilelim.

  19. keşke bu erkekliği almanyada yapsaydın. şimdi çenen düştü ve sadece diğer takımların gözünde itici oluyorsun. ki bir takımla anlaşmasa bu kadar yürekli konuşamaz. ve cami duvarına ediyorsun!

  20. alonsoferrari avatarı
    alonsoferrari

    Ferrariye yardım etmem diyor.Ferrariye kaç defa yardım ettin ki.2008'de bana göre en hızlı araç olan Ferrariyle şampiyonluğu kaçırdın.Gerçekten yetersizsin.Berbat bir pilotsun.

  21. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Utanılacak ne var yazılanlarda? Alonso üç-beş puanla şampiyonluklar kaybetti, eminim Massa kıs kıs gülmüştür o şampiyonluklar kaçırırken. Bir yarışlığına öndekilerden puan çalsa iş bitecekti, ama yapmadı. Onu ikinci adam yapmalarına içerledi ama bunu yapanları performansıyla dövmesi gerekiyordu, o ise abuk subuk konuşarak kariyerini bitiriyor. Barichello da takım bulamadan ortada kaldığında çok iyi performans gösteriyordu, hatta Button'un şampiyon olduğu sene araçları eşitlendiğinde Button'u hep geçti ama kimse kendi takımı hakkında yamuk yumuk konuşan adamı sevmez. Konuşanlar hep gitti F1'de, işine bakıp puanlar alanlar hep kaldı.

    Bir de hep Massa'nın Ferrari'ye yaptıklarından bahsediyorsunuz ama senelerdir yan gelip yatmasına rağmen Ferrari'nin yıllardır bu adamı düzelir diye bekleyip idare ettiğinden bahseden yok. Bunun kadar yan gelip yatmasına rağmen bu seviyedeki bir takımda bu kadar tolerans gösterilen bir adam yok. Yedi sezonun üçünde zaten Ferrari sabrediyor, Massa başarmıyor.

  22. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Halbuki, 2008 de Alo ile aynı takımda olmadığınız halde adam çıkıp elimden gelirse yardım ederim demişti. O podyumda gözlerin dolu dolu iken, göğüsüne bastığın adamdı Fernando.

  23. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    İnşallah öyle olur. Kobayashi kendini yine böyle bir ortamda, Toyota'da son iki yarıştaki performansıyla tanıtmıştı. Umarım yine aynısını yapabilir. Felipe'ye gelince, Allah aşkına biri çıkıp da böyle konuşmanın sadece kendisine zarar verdiğini söylesin. Bugüne kadar elinden gelenin en iyisini yapsa zaten takımdan gönderilmeyecekti. Brezilyalılar böyle oluyor demek ki, al bunu vur Barichello'ya

  24. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu adamı yarıştığı süre boyunca hiç sevmedim. Her zaman sinsi geldi bana. Resimdeki yüz ifadesi bile ne kadar itici ve içten pazarlıklı olduunu gösterir niteliklte. O derece vurmuş yüzüne.

    Alonso şakasına bende hızlı bir araç istiyorum dedi diye ortalığı ayağa kaldıran Monte, bu adamın bu laflarını hiç duymuyor sanırım.

    E tabi o Fernando Alonso, boru değil..

  25. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Neden utanayım, utanacak biri mi var karşımda ?? Bunlar benim düşündüğüm şeyler, yanlışam, neden yanlış olduğunu anlatırsın, kafam yatarsa tamam derim geçerim..

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şurda hala Massa zararına pit stop diyebilenler var. Bu takım sizin gibi asgari ücretle işçi çalıştırmıyor veya çalışmıyor. Milyon dolarlardan bahsediyoruz. Takım her zaman kendini düşünür, sözleşmelerde buna göre yapılır. Beğenmiyorsa Massa efendi atmasın imzasını, sonrada şutlanınca çok bişey yapmış gibi artis artis havalara girmesin. Adamın 4 senede alığı puan, Alonun 1 sende aldığı kadar. Ayıptır.. Ne yararı olmuş bu adamın takıma. Fazla değil her yıl en kötü 3-4 kere podyum yapaydı Webber in yarısı kadar, Ferrari takımlar şampiyonuydu..

    Kendi kendinizlen çelişiyorsunuz, bu adam takımın ve Fernando'nun yararına bişey yapmış olsa neden gönderiliyor diye bir düşünün bakalım. Öyle ya, size göre Fernando'ya hizmet ediyor adam. Takıma da çok yararlı :), takımda bu yüzden kendini kamçılmak için yok yere gönderiyor adamı vah vah… Komiksiniz. Lafı bir şekilde Alonso'ya dokundurmak için yarın çıkıp dominik olmasaydı takım batardı da dersiniz siz.

  27. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Şimdiden yol verin gitsin.

  28. Yaw küçük enişte tamam sakin ol..

    Bu tavrı yarışırken göstericektin,, böylesi kurtarma yazılısı gibi oldu

  29. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    massa 2.barrichello olma yolunda büyük adımlarla ilerliyo artık.Alonso'ya her zaman destek oldu çok yardım etti gerektiği zaman ama şimdi daha sezon bitmeden böyle gerilimi tırmandıracak şeyler yapmasına hiç gerek yoktu…

  30. ALonso'ya yardım etmemeyi anlarım da Ferrari'ye yardım etmem ne demek Massa

  31. ferrari team avatarı

    Katılıyorum.Bu yersiz çıkışının ardından kamuı geçer .Bu tavrını sezon başında koymalıydın be massa.

  32. ferrari team avatarı

    Massa kendini buldu sonunda..

  33. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Tmm tmm 😀

  34. Massa seni sever sayardım da , konustukça batıyorsun.
    Madem bu kadar yürekliydin daha önce neredeydi bu çenen ?
    Madem takımın harika vakit geçirdigin zamanlarla doluydu da ,kapı önüne konulunca takımının çıkarlarına ters düşen hareketler içine büründün.
    En iyisi sen doğru yola gel ve gider ayak takımının yararına birşeyler yap.
    2 senedir biraz daha iyi olsan fernando şampiyonda olabilirdi , bence cokta katkın olmadı

  35. singapurdan sonra kabayashi gecer koltuguna öyle gözüküyor…

  36. Lafa bak sanki takım massa'nın.Son 4 yılda Alo'nun yararına Massa'nın zararına kasıtlı gerçekleştirilen 50 pitstop'u gözüm kapalı sayarım

  37. massa hakinda iyi bisy soyleyeyim, mesela alonso dan bin defa daha iyi start aliyo

  38. şfmeqşwlewq avatarı
    şfmeqşwlewq

    Şu saatten sonra Alonso'ya yardım etmek Massa'ya hiç bir şey kazandırmaz. Kendini gösterirse belki takım bulma konusunda işine yarayabilir.

  39. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Hatalı demeç.

  40. 2010 almanya gecen sene amerıkada sıralamalarda baska bir yardımını gormedım he gecen yarıs monzada yol vermesini yardım etti olarak sayıyorsanız bılemem alonso zaten cok hızlıydı gecıyordu… massa zaten devamlı sıralamalarda geride kalıyordu yarıstada alonso cok daha ıyı. onune cıkarsa massa fazla zorluk cıkarmıyordu aslında massa alonsoya en ıyı önlerden baslayıp puan calarak yardım edebılırdı ama bunu pek yapamadı ondan massa bıraz susmalı…

  41. ferrarialokimi avatarı
    ferrarialokimi

    kimiyi şampiyon yapan adamdır massa. alonsoyu son 4 senede son yarısa kadar şampiyonluk kovalamasını sagladı. tabi her yarıs yapamadı senede 2 yarıs yaptı ama 2 yarısın kıymetını 2007 den anlayabiliriz yada 2010 dan onun dısında 16-17 yarıs sauber-force-williams-torro larla kapısmaktan baska bisi yapamadı orası ayrı bır olay ama haksızlık etme elinden geleni yapabildi son 4 sene sadece.

  42. massa hangi kafala söylüyo bunları yalan haber olamazmı ateşle oynuyo eğer gerçekten bu demeçleri verdiyse ferrari iradesini kullanıp olaya el atmalı şöyle bi önerim var biraz yok artık diyebilirsiniz hulka malum ayıp etti ferrari çocuğu alın 7 yarış o sürsün gönlünü ufaktan alın biraz uçmuş olabilirim ama onu ferraride alonsoya karşı görmek istiyorum massayada öyle olmaz böyle olur deyin kendi için go kartla çalışsın brezilyada herkes haddini bilecek ekmeğini yediğin takıma hele dışa kapalı ferrariye atarlanırsan yıkarlar orayı yıkarlar 😉

  43. İnsanda biraz utanma olur bunları yazarken, biraz.

  44. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan sanki çok yardım ettin bu güne kadar. Yardım edeydin hem takımına hem Fernando'ya zaten o koltuk senindi. Etmediğin için gidiyorsun. Ama sen daha farkına varamamışın. Yazık..

  45. Yine geride hatta epey geride kalırsan işte o zaman bahanesi olmaz işte işin anlaşmalarında izah edemezsin.:) Küçücük bir yürüyen setupına bakar.

  46. Alonsomania  avatarı

    Aslında düşününce ben Massa'nın yerinde olsam Alonso benim de umrumda olmazdı ama şimdiye kadar isteksiz 2.pilot rolünü çok çok iyi götürdü,aslında şanssız sayılabilir Schumi-Kimi-Alonso (piyasada daha iyisi yok nerdeyse) gibi takım arkadaşlarının yanında parlamak çok zor hatta imkansız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir