Alonso: "Galibiyet Tadında Bir Podyum Oldu"

yazar:

kategori:

Alonso, Daniel Ricciardo’nun kaza yapıp güvenlik aracının girmesinden önce Nico Rosberg’in arkasında 3. sıradaydı. Güvenlik aracı piste girdikten sonra Alonso, ön bölümde pite giren ilk isim olurken Vettel, Webber, Rosberg ve Hamilton pistte kaldılar.

Yarışın geride kalan 36 turunu aynı lastiklerle geçiren Alonso, daha sonra pite giren Rosberg, Webber ve Hamilton’u arkasında tutmayı başardı.

Alonso “Bugün performansımızın iyi olmadığını biliyorduk bu yüzden bir şeyler yapmalıydık. İlk ihtimal starttı. Ardından farklı bir strateji uyguladık ve bu işe yaradı. Harika bir podyum kazandık. Bir galibiyet tadında podyum.”

“Riskli bir hamleydi ancak şampiyonada bizim durumumuzdayken kaybedecek bir şeyiniz olmaz. 5. olsak bir şey farketmeyecekti.”

“Rosberg güvenlik aracı esnasında pite girmeyince biz girme ve farklı bir şey deneme kararı aldık. Bu sayede son bölümde performansımızı kontrol altında tuttuk.”

“Güvenlik aracının arkasında taktığımız lastiklerle yarışı tamamlamak kolay değildi.” dedi.

Alonso, bir kez daha Vettel’in arkasında kalmasının ardından artık her şeyin Vettel’in şanssızlığına bağlı olduğunu söyledi.

Alonso “Açıkçası gerçekçi olmalıyız çünkü geride az yarış kaldı ve fark her hafta sonu artıyor. Kendimize karşı dürüst olmalıyız.”

“Sadece Kore’de değil, aynı zamanda Hindistan, Abu Dhabi yarışlarında da çok fazla şansa ihtiyacımız var. Bir saniye gerideysek her hafta sonu şansa ihtiyacımız var.” dedi.


Yorumlar

  1. hesaplayan adamımdır kalan yarışlarda alo her yarış 1 vettel 3 olsun aynı puana sahip olacaklar fakat yarış fazlasıyla alo şampiyon iyisin alonso iyisin

  2. MSC-ALO-RAI  avatarı
    "Sadece Kore'de değil, aynı zamanda Hindistan, Abu Dhabi yarışlarında da çok fazla şansa ihtiyacımız var. Bir saniye gerideysek her hafta sonu şansa ihtiyacımız var."

    İç acıtan bir demeç…

  3. Ferrari'nin şu yere basma sorununu çözebileceğine inancım kalmadı artık. Redbull her sene neredeyse bir saniye geliştiriyor kendini. Ama Ferrari'de işler hep yerinde sayıyor. Ne zaman yere basma gücü yüksek olan pistlere gelse, hemen bir saniyenin üzerinde bir fark oluyor. İşin komiği, Monza'da bile Redbull'a yenildi Ferrari. Raikkonen'in Ferrari'ye gelince şampiyon olacağını düşünen arkadaşlar var. Ben böyle düşünmüyorum. Redbull'da bu ekip devam ettiği sürece Vettel'den başkası asla şampiyon olamaz. Ha Alonso, ha Raikkonen, ha Hamilton.

  4. basın bu işi bilmiyor,ya . hemen kanıyor değilmi hemde italyan basını

  5. Ferrari pilotu olmak da çok zor arkadaş.Üzerinde öyle bir baskı var ki; şampiyon olamayacağını adın gibi bilmene rağmen basına hala şansın varmış gibi davranıyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir