Vettel: "Sıkıcı Yarışlar İçin Beni Suçlamayın"

yazar:

kategori:

Vettel, bu sene kazandığı bir çok yarışın ardından podyumdaki söyleşi esnasında yuhalandı ve Singapur’da da durum farklı olmadı.

Vettel “Bu hoş bir şey değil ancak tribünlere bakarsanız çoğu taraftarın kırmızı giyindiklerini görürsünüz.”

“Ferrari’nin çok güçlü bir taraftar grubu ve F1’de tarihi var. Uzun zamandan beri buradalar ve her takımdan başarılılar.”

“Kazanmadıkları zaman duygusal davranıyorlar ve başkası kazandığında bunu sevmiyorlar.” dedi.

Vettel, kendisini yuhalayan bir grubun olduğunu ve onların her yarışa gittiklerini söyledi.

Vettel “Onlar bir turda gibilr ve çok fazla yarışa gidecek kadar zengin görünüyorlar. Onlar yuhalamaya devam ettiği sürece biz de işimizi yapıyor olacağız.”

“Pistte Alman bayrakları da vardı. Yarıştan önceki pilotların turu ve damalı bayraktan sonraki tur çok hoştu. Çok fazla kişi seviniyordu.” dedi.

Vettel, Red Bull’un üstün çalışması sayesinde domine ettiklerini söylüyor.

Vettel “Göründüğü kadar kolay olmuyor. Tüm hafta sonu boyunca her şeyin düzgün olmasını sağlamak kesinlikle kolay değildi.”

“Ne kadar çalışma yapıldığını biliyorum. Ekstra çalışma zamanı alındığında, mekanikerler pistten ayrılmak üzereydi. Mühendisler ve mekanikerler aralıksız çalıştılar.”

“Ortada çok büyük takım çalışması var. Bugün böyle sonuç aldıysak ve yarışı kontrol etme lüksüne sahip olduysak, bu geç çalışma saatleri ve takımdaki herkesin adanmışlığı sayesinde oldu.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: "Sıkıcı Yarışlar İçin Beni Suçlamayın"” için 25 yanıt

  1. f1'in saf kan 2 takımının 2008 yılından sonraki 5 yıl ne mclaren ne de ferrarinin esamesi bile okunmayacak deselerdi kimse inanmazdı. ama aynen öyle oldu. nal topluyorlar. son 5 yıldır. şimdi çıkıp derler. son 3 yılda iki defa son yarışta şampiyonluğu kaçırmışlarmış. 2010 da mekanik sorunlara,
    2012 de kartikeyan hıyarına dua etsinler.

  2. Schumaher'in yaptıklarını küçümsediğimizi nereden çıkardınız ? Anlatmak istediğimiz şampiyon olmak için en hızlı ilk 2 araçtan birine sahip olmak gerektiği. Schumaher'i küçümseyecek kadar gaflet ve dalalet içinde değiliz.

  3. Acı gerçek "İyi olan Kazanır" (Şanssızlık yaşamadığı sürece)Bazı arkadaşların da belirttiği gibi adamlar takım olarak işlerini gayet iyi yapıyorlar ve bir zincirin parçaları gibi hepsi birbirini tamamlıyor.Bizim milletimiz hazımsızlığa meyillidir o yüzden bir yerde başarı olduğunda takdir yerine eleştiri moduna geçerler, sırf kendilerini rahatlatmak için.Redbull aracının hızına sövmek yerine kendi takımlarının beceriksizliğine sövseler daha isabetli olur ama,bilmem ne zaman görürüz o günleri.Şu da bir gerçek ki bugün sövenlerin pilotları redbull'a geçse zevkten dört köşe olup alınan birincilikleri överler.Komik olan neden bir pilot en iyi takımda hazımsızlığıdır.Bu hazımsızlık kendi pilotları en iyi takıma,pakete sahip olana kadar da sürer gider.Şöylede bir gerçek var tuttukları pilotlar bile baktılar takımlarında hayat yok takım değiştiriyorlar,daha iyi bir paketle yarışmak için.Demek ki iyi bir takım iyi bir araç her pilotun arayışı.Sorsak herkes motor sporları dersi verir lakin bu sporda sadece pilotların değil paketlerinde yarıştığı ve araçların da sürekli geliştirilmesi en iyi yapılması gerektiği gerçeği es geçilir holiganlıktan.İllaki birileri en iyi araca sahip olacak bunu redbull başardı darısı diğer takımların başına.Hem Vettel'i hem de takımını tebrik ediyorum bu başarıyı birlikte elde ettikleri için…

  4. Bugün ki durum Schumacher'li yılları hatırlattı hatta gözümüzün içine soktu. Aynı Schumacher gibi dedim içimden. Öyle bir makine ve öyle bir pilotluk başarısı ki aç aç dur farkı milleti tokatla, manyak et.:) Bunun adı başarıdır. Dominasyonlar her pilotla olmaz. Her mühendis grubu da bunu sağlayamaz. Bunun adı nimettir tabi ki kullanılacak dün Schumacher delirtiyordu bir kesim insanları bugün daha büyük bir kesimi Vettel. 🙂

    Bakıyorum genellikle bahaneler üzerine kurulu izahlar ve çoğunlukla fanatik bakışı barındırıyor. Vettel'in durumu ile ilgili bir tarafgirlikten sıyrılıp motorsporlarının bütünü ile bakamıyor insanlar.
    Arkadaşlar Vettel'e karşı olan bu durumun tek ve en büyük izahı Mclaren yada Ferrari artık severi neredeyse kalmamasıyla Williams pilotu olmamasıdır.

    Ortada takımlar yönüyle normal olan büyük bir hazımsızlık var. Kim kendi pilotunun bunları başarıyor olmasını istemezdi. Ama sıra sizde değil diğerlerinde değil Vettel'de. Diğerleri de kızıyor elbet yenmeyi başaracaklar domineci Scuderia Ferrari'yi yendikleri gibi. Sadece şimdi değil.

    Ayrıca aşağıda ki bir diyaloğa katkı yapmak babında. 94 yılında da Schumacher altında hızlı olmayan bir araç yoktu. İlk 4 yarışın başlangıç ve devam pozisyonlarına bakarsanız anlayacaksınız. Hatta o günün basınından bahsedersek Senna ile dalga geçmeye başlamışlardı ve daha önce ki yılda başlayan yeni bir Senna (dikkat edin Senna daha sağ) mı doğuyor cümlecikleri kuvvetli yazılıp, çiziliyordu. Michael bir nevi yetenekli bir gençten öteye geçmeye başlamıştı fikirlerde. Devamında ise takım ve Schumacher bir çok hata yaptı, yönetim de acayipliklere sebep oldu hatasız değil elbette sezonun gidişatı o yüzden farklı. Motor konusu da değil sadece Benetton o gün neredeyse en iyi ekibe sahipti (pitstop larda dahi mekanikerleri çok daha hızlı, verimli çalışıyordu diğer birçoklarından) ve Senna'nın yitimi olan kazaya kadar en iyi yürüyene sahip araç ortaya koyulmuştu. Williams ise yasaklanan aracı üzerine toparlanamamış herşeyi en ideal yapan bir araç henüz ortaya koyamamıştı. Senna olmasa o sonuçları bile alamayacaklardı büyük ihtimal ancak ölümü de takımın çaresizliği üzerine yapılanlar ile ilişkili olmadı mı sanki. En hızlı olmak yetmiyor zira. Pol position ve fastest lap'ler olmadan da en dayanıklı araç en iyi paket olamıyor.

  5. Vettel bir rüyayı yaşıyor gibi. Aslında kızmak yersiz olur.. Aracı iyi diye ne yapabilir ki? Şu anki mevcut koşullarda sürekli önden başlamasını mümkün kılıyor. Kurallarda değişikliğe de gidiliyor Red Bull'u biraz yavaşlatmak için ama diğer takımların daha da yavaşlamasına neden oluyor bu. Her piste, her koşula uygun bir araç yapan Red Bull'u takdir etmek düşer bizlere sadece.

  6. Yavas gelin. Schumacher'in Senna ile olan kovalamacalarini izlemediniz herhalde! Bence izleyin sonra bir daha yorum yazin!

    Sanki Senna bebek arabasi surerek sampiyon oldu hep, nedense Schumacher'in sampiyonluklari hep sansa ve belese geldi ama Senna'ninki alin teri! Yaa biraz objektif olun kardesim! Onune gelen su adamin her yaptigini kucumsuyor!

    Belki de Jim Clark olmese yarissa 1991 yilinda 55 yasinda Senna'nin onunde F1 sampiyonu olurdu `buyuk ihtimalle`! Cunku o da yarisarak olenlerden!

  7. Little Bambi avatarı

    Çok üstün çalışıyorlarmış.. Peh peh… diğer takımlar zaten yarıştan sonra toplanıp ibizaya tatile gidiyor..

    Vetteli benim gözümde itici yapan unsurlar:

    – 2.5 saniye hızlı bi araçla kazanınca bile abartılı sevinmesi. that is what i am talking about deyip durması. Göz var nizam var aracın hızlı , sende hızlısın. Start dışında yan aynanda araç bile görmeden yarış kazanıyorsun hala sanki son sıradan yavaş araçla gelip yarış kazanmış gibi bahsediyorsun..

    – Basın toplantılarında verdiği sahte demeçler. Şampiyonayı düşünmüyorum, umursamıyorum diyerek söylediği yalanlar. Bırak şampiyonayı Pol pozisyonunu kaybedicem diye tırnaklarını yiyen adam şampiyonluğu hiç mi düşünmez ? Riyakarlığa gerek yok. Şampiyonayı düşünmüyorum dediğinde inanabileceğim tek adam var o da Raikkonen.

    – Takım arkadaşını ezilecek bir böcek gibi görmesi. Şunu önümden çekin diyebilecek kadar ileri gitti.

  8. Ferrari nin domine ttiği bir sezon var onun haricinde genelde çok hızlı McLaren in yolda kalmasıylada başarılarını katlamışdı.O muhteşem McLaren araçlarının ana tasarımlarını yapan bu kel kafalıydı. Adam öyle bir deneyim yaptı ki artık tasarladığı araçlar daha az yolda kalıyor ve bir turda 2 sn fark basıyor.

    Aslında yuhalanan Vettel alkışlanan Neweydir. O aracı bitişe getirdiği için şebek gibi hoplayan ve on kişiyi geçerek bunu yapmak bir yana kanat kanata mücadeleden geçmiş gibi replik oynayan adama basılan 'yuh' kelimesini üzerine alınan alınmış.Daha fazla kişinin sahiplenmesine gerek yok.

  9. scuderia ferrari avatarı
    scuderia ferrari

    Zannediyorum sorun sadece tuttugumuz takimin basarisizligi ve rakibin zaferiyle sinirli degil. Vettel 'kotu bir kazanan'. Son 3 bucuk yilda nadiren geride kaldigi yarislarin ardindan sadece yaptigi aciklamalara bakmak yeterli. Ne demek istedigim anlasilacaktir.

    Ayrica 'sıkıcı yarışlara son vermek' adina 2005 yilindan itibaren tum degisikliklerin Ferrari hakimiyetini sonlandirmaya yonelik oldugunu Tifosiler de gayet iyi biliyor. Peki ya son yillar?.. KERS kullanimiyla alakali yurutmeliklerle baslayip, cift katmanli difuzor sacmaliklari, once yasal bulunan ardindan yasaklanan F-Duckt sistemi, kural disi gizli sezon ici testi, lastik hamurlarinin sezon icinde yeni bastan dizayni… Tifosiler bu sacmaliklari da gayet iyi biliyor.

    Newey dehasi ayri bir vaka. Muhendislik harikasi araclarin basarisi malesef boyle bir ortamda golgede kaliyor ve bu cok normal.

  10. 1994'TE Senna hayatını kaybetti. Eğer Senna yaşasaydı büyük ihtimal ile 94'ün şampiyonu Williams Renault ile Senna olcaktı. Schumaher de bu durumu kendisi ifade etmiştir. O yıllarda Renault motoru rakipsizdi. Renault motoru ile başa çıkacak motor yoktu. Sonuç olarak şampiyon olmak için en hızlı ilk 3 araçtan birini kullanmak gerekiyor. Belki 3.araç bile yeterli değil. 95 yılı için söyledikleriniz geçerli değil. Çünkü 95'te en hızlı araç Benetton Renault'tu. Hadi en fazla 2. hızlı araç olsun. Çünkü 17 yarışın 11'ni Benetton kazanmış. O zaman Ferrari'nin sadece bir galibiyeti var. Diğer galibiyetler Williams Renault' a ait. Yani Benotton hiç de yavaş değil. Hatta en hızlısı.

  11. Benetton Reno+Schumacher.
    1994-1995

    Daha doğrusu kötü demeyelim de en hızlı olmayan araç diyelim.
    Hatta en hızlı 3. araç

  12. başlıkta haklı olsa da içerikte haksız. başarı çok çalışmadan kaynaklanıyor diyor. sanki diğerleri yatıyor. çalışma en son sıralarda. zeka ve şans çalışmadan daha önemli. getirdiğin güncellemenin çalışması şans, o şansın oranı da kullandığın zekayla doğru oranılıdır. malesef redbull newey sayesinde orantısız zeka kullanıyor 🙂 ferrari'nin 2008'den beri yattığını sanmıyorum, bence redbulldan fazla çalışmışlardır.

    zaten vettel'e kazandığı için kızan yok, sadece zor kazanılmış bir zaferle 35 saniye önce bitirerek alınan zaferin eşit olmadığını tüm f1 camiası biliyor, ve bunu da dile getiriyorlar. yani aldığı şampiyonlukların özellikle 2011 ve 2013'dekilerin pek de bir değeri olmayacak. eminim ki kendi bile 2008 monzada sevindiği kadar 4. şampiyonluğuna sevinmeyecek. hatta çinde 4. olmuştu, onun kadar bile değil. radyodan kulağı rahatsız edecek derecede çığlıklar geliyordu.

  13. O dediğin biraz zor. red bull ekibi çok iyi… gelecek sene de renault da iyi bir motor yapabilirse red bull 2014 olmasa bile 2015 te yine şampiyonluğa oynar ama dediğim gibi motor önemli

  14. Vetteli yuhalayanlar gitsinler kendi takımlarını yuhalasınlar. Adam akıllı araba yapamadıkları için. vettel ne yapacaktı arabayı kenara çekip avans falan mı verecekti. millet hala red bull'u neweyden ibaret sanıyor ama anlayamadıkları veya anlamak istemedikleri şey şu red bull komple başarılı. Mühendisse mühendis, yönetimse yönetim,pilotsa pilot, pit ekibiyse pit ekibi hepsi çok iyi. Red bull yuhalanmayı değil tebriği hakediyor. Evet heyecan azalıyor ama suçlu adam akıllı araba yapamayan takımlar red bull değil.

  15. Böyle devam aslan parçası herkes kendine yakışanı yapar. Onu yapanların o tuttukları şahlanan atın başında ki kişi bile kınadı bu onlara yeter egolarını böyle tatmin ediyorlar.

  16. Pistte Alman bayrakları da vardı. Yarıştan önceki pilotların turu ve damalı bayraktan sonraki tur çok hoştu. Çok fazla kişi seviniyordu." dedi.

    bu arada vettel sevinen 3-5 alman görmüş, yavaş yavaş taraftarları çoğalıyor. 4 senede 100 taraftar kazanmıştır :)))

    Baksana parmaklarıyla sayıyor adam. :)))

  17. ne vettel,miş be ortalığı toz duman etti . diğer pilotları sıradanlaştırdı

  18. vettel, ferrari büyüklüğünün kazanma ile ilgili olmadığını anlamıştır. Kazansada kaybetsede tur bile yese pisti dolduranların %70ten fazlası Ferrari taraftarıdır. Bunun için herkes f1=ferrari diyor. Ferrari olmasa boş tribunler önünde dönüp durursunuz. Sizin 3-5 sene sonra ne olacağınız belli değil, ama bu tarihi takımların 50-100 sene sonrada burada olacağı garanti. Taraftarların desteklemesi için kazanmak yetmiyor bakınız kaç senedir kazanıyorsunuz ama durmadan yuhalanyorsunuz. Büyüklük çok başka birşey bu dev markaların seviyesine ulaşmak herkesin harcı değildir.

  19. insanlar kimin ne karaktere sahip olduğunu biliyor, MR yeteneksiz. O yüzden bunlara alış, gerçi önmüzdeki sene raflara geri döneceksiniz. Çatır çatır vuruşarak kazansan tebrik etmesini bilirler, ama bi halt becermiş gibi ilginç hareketler ne ararsan hepsi var. F1 taraftarını bilgisiz sanıyor. Nereye gitse yuuhhh tepkisi alıyor, ee demekki kendisine bakması lazım.

  20. valium (spa2000) avatarı
    valium (spa2000)

    Seb Vettel: It's Not Luck, It's Hard Work

  21. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    insanlar seni sevmiyor işte,gerçekler acıdır

  22. Cokta haksiz sayilmaz herkes haktan adaletten bahsediyor da Mercedes en iyi muhendisleri toplarken, Ferrari Lotus'taki elemanlari bir bir toplarken o adalet bozulmuyor mu? Rekabet kisitlanmiyor mu? Rekabetten kastiniz Ferrari'nin bekaasiysa o zaman durum degisir Allison gorevine devam etseydi kilit roldeki isimler Lotus'tan ayrilmasaydi suan Lotus ve Raikkonen de mucadelede olmaz miydi? Rekabetse rekabeti parayla Ferrari ve Mercedes de oldurdu. Herkesin dilinde Red Bull var abi siz de yapin en iyi araci toplamadiginiz muhendis kalmadi Toyota'nin ruzgar tunelini aldiniz gridin en iyi pilot kadrolarini kurdunuz bunca olanaga ragmen arac yapamiyorsaniz kimseyi suclamayin napsin Vettel? En hizli araca sahip diye birkac yarisa cikmasin mi? Yakit tasarrufu modunda mi yarissin napsin yani derdiniz ne? Yillarca ayni olayi Schumacher ve Ferrari yapmadi mi en baskin takim degil miydi? Suan Ferrari hegamonyasi olsaydi her sey iyi mi olacakti sorun bu mu yani? Kucumsediginiz jargonla mesrubatcilarin onde olmasi mi rekabeti olduren? Motorlar kisitlanirken, tek lastik ureticisi dayatmasi getirilirken Ferrari ve Mercedes butun teknik adamlari toplarken Lotus kan kaybederken rekabet bitmiyor muydu yani?

  23. Adam kibirli-bencil değil. ''Takımla beraber başardık.'' diyor yine de size yaranamıyor. Serhan Acar yarış esnasında söyledi. Alonso'nun aracı da sanırım bir 60 yarıştır teknik sorun yaşamamış.Tank gibi araba yani. Vettel kaç yarışta lider giderken teknik sorunlardan dolayı 0 puan aldı. Alonso'nun aracı tank gibi olmasaydı Alonso her yarışta böyle yükselebilir miydi? Şampiyonluk iddiasını son yarışlara kadar sürdürebilir miydi? Kötü araçla şampiyon olmuş bir pilot var mı tarihte?

  24. Vettelin de dediği gibi bu yuhalama olayı organize gibi. muhtemelen alonso-ferrari fanları her yarışa gelip bunu yapıyorlar. bence motive edici bir durum. Bu vettelin işini iyi yaptığını gösterir. geçen senelerde ve sezonun başlarında bazen antipatik hareketleri oluyordu ama son zamanlarda böyle bir şey de olmuyor. bana göre de tamamen organize… ciddiye bile alınmaya değmez

  25. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)
    Vettel, Red Bull'un üstün çalışması sayesinde domine ettiklerini söylüyor.

    Yazarımız Burada Kerametin Kendisi Değil Araç Olduğunu İtiraf Ediyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir