Lotus: "Grosjean Kesin Bir Podyumu Kaçırdı"

yazar:

kategori:

Alan Permane “Podyuma çıktığımız için hiç bu kadar rahatsız olmamıştık.”

“Romain dün harika bir gün geçirmişti. İlk turu harika değildi ancak herkes için Fernando’yu ilk turda arkada tutmak zordur. İlk turunu çıkardı ve şüphesiz 3. olabilirdi.”

“Sonunda motorda hava sızıntısı oldu. Motor içerisindeki hava valfi sistemlerinin bir yerinde sorun oluştu.”

“Düzeltmeye çalıştık. Üzerinden gelebileceğimiz konusunda biraz umut vardı ancak sonrasında durum gittikçe kötüleşti ve onu durdurmak zorunda kaldık.” dedi.


Yorumlar

  1. tabikide kesin podyumdaydi hangi yarisi izledin sen Alonso'nin hemen arkasindaydi Alonso'yu kovalarken yaris disi kaldi

  2. sınan matias avatarı
    sınan matias

    kesin bir podyum mu ? hiç gülesim yoktu.gro'nun alacagı en iyi derece 5.likti.raikkonenin performansına bakarak gro podyumda olurdu demek delilikten başka bir şey değil.raikkonen eksik pit olmasa ne hamiltonu ne rosbergi ne de webberi geçebilecekti.uygulanan stratejiye bakarak lotusun ne kadar saçma sapan bir açıklama yaptıgı görülüyor.bana göre raikkonenin ayrılış haberinden itibaren fransız lobisi gro'nun üstüne oynayamaya vakit kaybetmeden başladı.artık deveyi pire pireyi deve yaparlar.

  3. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ne kasdettiği sanırım ,bir araç yarış dışı, bir araç podyumda, bundan rahatsız olmuşlardır, neyse ,gro hızlı birisi ama daha pişmesi lazım ,hızlı gidiyor ama kontrolsuz,dikkatli kontrollü sür diyorsun, bu sefer performans kaybı oluyor, kısaca perez olsun, gro olsun, maldo olsun, 2.3 sene yarışmadıkça ve kendini f1 e vermedikçe gelişemezler,,,,,, 1. pilot olamazlar bir kimi,hami, alonso, vettel gibi ,,şuan grıdde olabilcek pilot yok ,seneye tekrar bakılır kendini işine adayan 1. pilotluğa gider daniel de aynı çıkacak hatta anlaşmadan sonra ilk kazasını yaptı ,,,eski takımında

  4. Rahatsizliktan cok ben bu olaya iki baglamda yaklasiyorum birincisi gercekten Grosjean oldukca hizliydi ve Alonsoyu gecip 2.olma sansi -ki 18 puan Gro 12 puan Rai alsa toplamda 30 puan eder ki hem sampiyona sirasi hem de gelir bakimindan ciddi bir puan demekti- vardi. Ikinci olaraksa Raikkonen'e burada methiyeler dizip Grosjean'i es gecmek Grosjean'i kaybetmek anlamina gelirdi bunu neden soyluyorum Romain duygusal bir insan ve maalesef cok tecrubeli degil buna ragmen iki sezonda kucumsenmeyecek kadar onde mucadele etti surekli Kimi agirlikli yarisildigindan bircok kez ayagina gelen sanslari da Kimi'ye hediye etti buna karsilik belki de o psikoloji ile "I'm faster than Kimi" diye telsizden seslendigi yarista bir kez de Kimi'den yol vermesi istenseydi o gun Romain ilk zaferini yasayacakti. Valencia 2012'de yine zaferi koklamisken motor yuzunden kenara cekti aracini, Ispanya 2013'te podyuma giderken duz yolda suspansiyonu kirildi. Sezonun ilk yarislarinda saside sorun olmasina ragmen takim Bahreyn'e kadar orali bile olmadi. Macaristan'da yine zafer mucadelesi verirken sacma hakem hatalari nedeniyle hic ummadigi bir yerde bitirmek zorunda kaldi… Tum bunlar olurken Lotus Romain'in psikolojisini pekte umursamadi ancak son birkac yarista durumu gecte olsa gorduler Raikkonen zaten gidecek ve Rai harikaydi bitaneydi mukemmeldi demecleri gelse bile pekte onemsemeyecek ama biz Romain podyumda olmadigi icin sevinemedik demecinin bu psikolojide bir pilotu nasil etkileyecegini bir dusunsene? Gelecek yil bu takimin en buyuk umudu olacak Romain ve bunu onu kazanmak icin bir hamle olarak gor. Bu hafta da kontrat gorusmeleri yapilacak Lotus'in yerinde olsam 3 yillik bir kontrat onererek hem gonlunu alir hem de duydugum guveni asilardim ancak bu sekilde kazanan bir pilot yaratirsiniz. Flavio Briatore Alonso icin Button'i yolladi takimdan sonuc ne oldu gencecik bir adam 2 kez dunya sampiyonu oldu Red Bull yine gencecik bir adama Vettel'e guvendi sonucta 4 sampiyonlugu oldu. Bir pilot her seyden once insandir gerekli motivasyonu saglamazsaniz ondan bir sey alamazsiniz. Heikki Kovalainen'in iyi bir pilot oldugu konusunda hem fikirizdir sanirim ama felaket bir Mc Laren macerasi gecirdi cunku kendini rahat hissetmiyordu bu liste uzar gider.

    Uzun lafin kisasi bunlar hep Romain'in sevkinin kirilmamasi icin cabalar bu mahvolan cok fazla harika haftasonunun devami ve eger takim gereken ilgi alakayi gostermezse daha da kotuye gidecekti. Romain lider pilot olacak ozelliklere sahip bir kere ikinci pilotlugu Massa vari sekilde kabullenmedi. Basin Kimi giderse ne olur dediginde ben lider pilot olmaya hazirim dedi sene basinda sampiyonluktan bahsettiginde herkes guldu ama bunlar hep ozguven isaretleriydi. Arac gelisimine katkisini her firsatta over Lotus. 2008 ve 2009'da aero testlerini Romain ile yapardi Renault mesela. Bunlarin disinda geriye dustu mu yaristan kopmaz ondekini gecmek icin sonuna kadar kovalar agresif yarisci ruha sahip bir isim Romain ve Lotus gecen seneye ragmen hala Romain ile yollari ayirmamissa bunda bu ozelliklerinden baska bir sey aramamak gerekir.

    Falan filan fazla uzattim Kimi dun harika bir yaris cikardi ve bence yarisin yildiziydi. Ama dedigim gibi takimin Romain'i bir sekilde motive etmesi gerekiyordu bu tarz aciklamalar sezon sonuna kadar surecektir. Dedigim gibi Permane Kimi harikaydi o bitane dese bile bunlar zaten Kimi'nin umrunda olmayacaktir. Ama biz Romain podyumda olmadigi icin uzgunuz ifadesi Romain'i kazanacaktir =)

  5. Alan Permane "Podyuma çıktığımız için hiç bu kadar rahatsız olmamıştık."

    Kötü geçen iki yarıştan sonra takım iki arabayla birlikte ilk beşte bitirme şansına sahipti ve bunuda hak etmişlerdi ama sorunlardan dolayı Romain ile istenilen sonuç alınamadı takımın bir yanı sevinçliydi diğer bir yanı mutsuz buradan başka bir mana çıkarmaya gerek yok. Kimi kazansın kalan yarışlarda bu ekip yine zafer pozları verir pilotlarıyla. Unutulmasın ki sezonun bitime 6 yarış var vede Kimi halen bu takımın pilotu ve bu ekibin bir parçası…

  6. o sözü rai'yi kastederek değil de gro'nun şanssızlığını kastederek söylemiştir bence.

  7. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    lotus kimiyi es geçti ilginç ama biraz nıormal karşılamak lazım kimiye tabiki sevinmişlerdir
    groya herkes üzüldü haketti çünkü

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Alan Permane "Podyuma çıktığımız için hiç bu kadar rahatsız olmamıştık."

    Podyum Gro'ya değil de, takım arkadaşı Raikkonen'e gitti. Neyin rahatsızlığı bu?

    Bu arada podyumu Grosjean hak ediyordu, iyide bir tempoya sahipti.
    Yarışa devam edebilse, ilerleyen turlarda belki Alonso'yu geçip ikinci bile olabilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir